besökt en mink

Idag har varit en lugn dag, gått hemma mest och eldat här hemma och så. Vid fem drog jag ivväg till stallet för att fixa Shakiras sår och så gick vi ut och betade.
Därefter drog jag iväg till minken på en fika och kollade in hans lägenhet
, det var trevligt,och minken var trevlig som vanligt och bjöd på en god bulle och kaffe. :)
På vägen hem så mötte ja upp mamsen i Tyresö så hon slapp åka bussen hem från jobbet.

NU är det kväll och jag är trött, ska hoppa i bingen snart.

Måste bara berätta, jag fick världens gulligaste sms av en kompis idag, ¨så här stod det:

Om jag vore gud skulle jag göra Shakira frisk.
Dig skulle jag göra till världens bästa westernryttare, med nerver av stål.
Och mamsen skulle få en ny husbil.


Assååå ja dööör vad gulligt!!! Tack, (du vet vem du är!!!!)

God Morgon!

Kom till stalletvid 8, fixade Shackens sår och medecinerade, sen fick hon faktiskt gå ut i mitten hagen idag och äta sin frukost, så nu slipper hon stå ensam, det blev hon glad över :) Vågar dock inte ha henne med andra hästar än ifall hon får för sig att börja leka och greja, hon ska ju fortfarande hålla sig någorlunda lugn och stilla.





Sen när jag kom hem var det Arraz tur att få sin träning, vi drog iväg en runda, mamma och Ullis var oxå med.

här kom vi precis tillbaka från rundan, trötta hundar!





Vovvarna myser och vilar efter träningen.

Nu ska jag äta frukost!


Red Elvis idag

Nu har jag vart i stallet i 3 olika omgångar idag, börjar bli riktigt less på att sitta och köra bil fram och tillbaka flera gånger om dagen :/
Var i stallet i ca 5 timmar nu på dagen , Fixade Shakira, mockade Elvis och hennes box och donade, sen red jag oxå Elvis på banan, Fredrik red samtidigt på Fiddelin.
Jag tränade på övningarna Eva visade i tisdags plus att vi galopperade mycket, så han blir av med lite fläsk :)
Sen frågade Fredrik om jag ville pröva att rida Fiddeli, åh ja, det ville jag och gjorde det, mycket trevlig häst och känslig.



Sen for jag hem och lagade en lätt middag tills mamma kom hem, Kokt färsk potatis  och sill och kalvsylta. Mumsgott och somrigt, men för min del blev det en snabb middag då jag var tvungen att dra iväg på väktarmöte kl 18.00. Mötet höll på till kl 20.00 och sen trampade jag gasen i botten till stallet igen för att ge Shakira sista medecinen för dagen.

Nu ....är jag äntligen hemma igen, svepte en kall öl och nu dricker jag rött, men snart kallar kudden känner jag :)

God natt och sov gott!

Angenäm Överraskning!

Klockan ringde kl 04.30 idag, trött som ett as klev jag upp, drack kaffe, tog en snabbdusch och packade matlådan. Sen drog jag iväg till stallet, mockade, medecinerade, tvättade såret och plåstrade om, tog tempen 37.7 hade hon.
Sen ryktade jag av henne lite och gav henne frukost, sen gasade jag vidare till jobbet.
Men väl där fick jag reda på att jag hade L pass idag OCH imorgon!! Så det betyder att jag är ledig tills på Måndag! Härligt! 1 veckas ledighet utan att ja visste det!! Man tackar, man tackar!! :D
Nu är jag hemma igen och klätt om till mjukisbyxer och myser framför tvn med vovvarna i knät och tittar på nyhetsmorgon. Mysigt!!

Fick sitta som publik idag

Eva Malmström kom till Herrhagen ikväll och höll lektion för Lina och Fredrik, jag fick snällt sitta som publik idag.. så jag passade ju såklart på att fota lite..med min värdelösa kamera.... :P









Åh maddis fick oxå va publik, hon ser ut att ha kul åt nåt... :P











Eva prövade oxå att rida både Elvis och Fiddelin idag:



Innan jag drog till stallet fick jag skjussa min fina mamma till ett kalas, hon var så somrig och fint kädd idag!



Nu ska jag gå å sova! Jobb imorrn !!

Torpet i Knivsta skogen

Har varit och kollat på världens gulligaste torpställe i Knivsta, tror ni man blev kär eller?!!
Det finns dock inget vatten indraget i huset och bara utedass, men det gör inget!!! Är sååå charmigt!
Problemet är bara att dom vill ha hyran i förskott...för ett helt år, PLUS DEPOSITION!!!! :O
Va ju lite att ta i ...tycker jag... Ja får se....sen var det 1 nackdel till, det var absolut inte till salu... :(




Och på hemvägen mötte jag upp Eli som köpte min ropingsadel på Hööks parkeringen :) Så blev man av med den med, nästa vecka förväntas min Wade sadel komma till Sverige, men eftersom ja inte har någon brådska med sadel då jag har en skadad häst så hämtar jag upp den på High Chaparall om ca 1 månad!

Våra morgonrutiner

Sådär, nu är hästarna utsläppta och Shakira är fixad med allt som ska fixas, vår nya morgonrutin: medecin, tvätta, torka, plåstra om, tempa, ut och gå.
Idag fick Shakira äta sin frukost ute i sin lilla bur, medans jag mockade och plockade gräs.







Och när hon kom in i stallet väntade den här goda påsen, nyplockat gräs, just for ju my darling :D Love you Shakira!



Nu ska mamsen och jag åka och titta på ett gammalt torp i Knivsta sen ska jag sälja min sadel, ska möta upp en tjej på Hööks i Upplandsväsby vid 14 tiden :)

Taccos och Cabernet Sauvignon, lördags mys

Efter att ja vart i stallet och tagit hand om Shakira (som var pigg o gla) så gjorde mor och jag en god middag . Det blev taccos idag och till det en välldigt god Cabernet Sauvignon vin. Mums gott.





Måste bara ta ett foto på mammas mini  rivjärn, såå gullig!! :D



Hunden har fått sin motion idag oxå, vi sprang ett varv vid sjön, han var grym som vanligt, tog i för kung och fosterland :D

Nu ska jag ta mig ett bad och en kopp te, skål & Godnatt!!

Hat nr 2, way to big for MY head!!!

Den nya hatten som jag beställde kom idag..men var tyvärr alldeles för stor, men den var jäääkligt läcker!! Fast jag tror den var lite föör stor för lilla mig, då tänker jag på brettet....men faan va snygg den var i sin sandbeiga färg!

Här får ni ett foto på den innan ja packar ner den igen för retur tillbaka till Old western store.







Brettena var verkligen gigantiska, täckte liksom hela mina axlar!! :O men undrar im man skule kunna vika till den lite i kanterna... fast den var hur som helst alldeles för stor för skallen, fick in en hel hand innanför.

Synd synd, nu får nästa hatt bli på high chaparall så att ja kan pröva ut den ordentligt.

Pratat med Veterinären

Hej hopp! Idag är jag så otroligt lättad efter att ha pratat med Veterinären Marianne, jag förklarade för henne att svullnaden var gigantisk och spritt sig över magen och att såret håller på att sluta sig helt, så ja undrar om det inte borde finnas nåt dräneringshål.
Men hon sa att det ska sluta sig det ska få läkas så i lugn och ro, och svullnaden över magen var inget konstigt utan bara tyngdlagen som gör att det åker fram. Så hon såg ingen som helst anledning att åka ut och titta på såret.
Känns såå skönt att ja slipper vara orolig , just nu iaf. :D
Shakira var pigg och glad idag och fick stå i sjukhagen en stund efter att vi vart på promenad.
Jag mockade och fixade så länge, sen fick hon gå in igen innan ja åkte. Hon ska få gå ut till lunch om vädret e schysst (inte kokhett och gassande sol) Skulle ju ev börja regna i efm.

Så nu känns det bra, har hört så mycket skrämsel av folk hit och dit som skriker rätt ut typ när dom får se Shakiras sår och svullnad, den ena säger Ulltuna, den andra säger Strömsholm och den tredje säger nåt annat. Men nu vet jag att jag inte behöver lyssna på deras skrämsel, jag vet att jag gör rätt nu, det känns bra.

Så här såg Shakira ut idag efter tvätt och omplåstring, ser ni svullnaden under magen?






Till Stallet


Shakira piggare idag!

Det var en lättnad att få se Shakira ikväll, trots en enorm svullnad så såg hon betydligt piggare ut!!
Vi gick på promenad ihop och hon gick i bra fart, vaken och pigg på ögonen och gnäggade efter sina kompisar, så skönt att se!. Tycker oxå att svullnaden mjuknat en del, det var stenhårt igår.
Däremot har svullnaden spridit sig mot magen, ser riktigt obehagligt ut. Men imorgon ska jag ringa veterinären Marianne så jag hoppas att hon har tid att komma över och ta en titt, tror nämligen att det kan behövas göras ett dräneringshål i såret trots allt, för det har slutit sig nästan helt och jag är rädd att vätskorna som behöver komma ut inte kommer kunna göra det utan den hjälpen.
Vi får se vad Marianne säger.
Känns iaf mer hoppfullt nu än vad det kändes igår och imorse.
Kanske man kan sova inatt då....

Konstant ångest och oro

Usch!!! va jobbigt detta är, jag går med konstant ångest och oro över Shakira hela tiden, mina käkar är så spända att jag fått träningsverk i dom av att jag gått sammanbiten sen detta hände.

Jag är så rädd att det inte kommer läka som det ska, det ser så himla läskigt ut.
Och igår efm så såg jag in i Shakiras ögon, dom hade ett heeelt annat utryck i dom nu, smärta, deprition och ledsna såg dom ut som. Har aldrig sett den blicken hos henne förut, och så hade hon blivit så låg..
Inte konstigt, men mycket obehagligt att se, jag kan inte låta bli att gråta när ja ser henne så.
Det är hemskt och gör ont ända in i hjärtat.


Foton från gårdagens tävling

Det vart en lång dag igår, tävlingen blev en aning försenad, men vi hade det trevligt ändå trots väntetid. Det roligaste av allt var ändå att Elvis brorsa Rauen var där och hade sin första tävling!!
Jättekul att få sen hel brorsorna tillsammans!! Rauens ägare är helt underbar!!
Så kul att få se Helenes avkommor tillsammans och att få se deras prestationer på tävlingen, jag är mycket stolt över dom båda bröderna.  Och det vet jag att Helene oxå är, hon tittade säkert på från hästhimlen.



Ser ni skillnad?
Linnea och Rauen är till vänster, och jag och Elvis till höger.
Detta är under uppvärmningen, Eva Malmström ville fota oss.



Elvis är 8år och Rauen är 5 år.

Här kommer några foton på Elvis och mig i uppvärmningen på framridningsbanan.













Här är Åsa med kryckor, Tette och Tjabo



När det väl var våran tur så gick det rätt så bra, (kändes inte helt hundra) Men vi blev placerad, och kom på 3dje plats utav 8 deltagare! Det tycker jag man får vara nöjd med eftersom jag endast ridit Elvis 1 gång sen jag lämnade han ill min syster för drygt 2 år sen :)





Jag är igentligen inte mycket för pleasure ridning men då jag inte tycker om att tävla pga nervositeten så tävlar ja gärna i Pleasure eftersom då är alla deltagare ute på banan samtidigt och bedöms..hehe...känns lite lugnare då, än om man hade vart ensam å alla glor BARA på mig :)

Sen var det Linas tur, Hon tävlade i Western Riding, och kom på 1a plats utav 2 deltagare :D





Vi var båda såklart välldigt nöjda och stolta över våran Elvis!!



Sammanfattningsvis var det en jätte trevlig och lyckad dag, fast samtidigt med blandade känslor,, jag skulle ju faktiskt vart där med Shakira och tävlat, så det känns välldigt välldigt sorgligt.

Söndag & slut som artist..

Har precis placerat mig på jobbet efter att först vart i stallet och tagit hand om Shakira. Tvättat, plåstrat om, tempat, medecinerat och mockat rent, ut och promenerat häst och gett henne morgon maten.

Hon har fortfarande ingen feber men det har svullnat ännu mera under natten, det ser så jäkla otäckt ut och tårarna bara rinner ner från mina kinder när jag sser henne i detta skick, det gör så jäkla ont i mig att se henne lida på det här fasansfulla sättet !

Jag är helt knäckt av allt detta, önskar bara att hon blir bra snart.
Nu ska jag försöka jobba 12 timmar och försöka fokusera på det,, sen måste jag tillbaka till stallet och göra om proceduren som jag gjorde imorse.

På måndag ska jag äntligen få prata med Marianne veterinären, jag smsade till henne igår och berättade läget, hon säger dock att det är normalt med ökad svullnad i 3 dar framåt. Men jag skulle känna mig ännu lugnare om hon kunde komma och titta på det för säkerhets skull, för jag tycker inte det ser bra ut.... :((

Stackars stackars Shakira, jag hoppas du snart blir bra igen, det skär i mig att se hur du mår nu.

Jag älskar dig min fina  fina häst!!



Dom här fotona togs igår morse innan vi åkte iväg och tävlade med Elvis.
Ni ser hur låg hon är :(

Fina fina Shakira, jag älskar dig!

Lyckad tävlingsdag, 1a & 3dje pris till elvis

hej,... ja kom precis hem, har varit en sista tur till stallet nu på kvällen och sett om Shakira, medecinerat osv, nu är jag helt slut efter denna lyckade tävlingsdag, jag orkar inte greja med foton idag, men lovar att fixa det imorgon. Nu måste jag sova, ska jobba imorgon.

God natt och sov gott!

Taure Tävlingar på Stadsberga

God dag, eller god morgon, ville bara titta in här och säga hej, ja ska till Stadsberga idag på Taure tävlingar, kommer nog inte hinna blogga under dagen men jag återkommer mot efm/kvällen.
Ha en bra dag, kram

Sår, ATG, Tvätta, plåstra dona och fixa.....

Vilken dag! Halv 6 i morse var jag i stallet igen, såg om Shakira och fortsatte ringa efter vetrinärer.



till sist, när telefontiderna börjat öppna så fick jag tag på en distriktläkare, hon lovade komma om nån timme,, jag väntade och väntade, sen Kom Fredrik till stallet, och han erbjöd sig istället att skjussa mig och Shakira till Atg kliniken, nu var kl nästan halv 11 och ingen vetrinär hade dykt upp än, så vi lastade Shakira och drog iväg.



På lillhästen i Stav var dom inte dom snabbaste människorna heller, vi blev kvar där ca 2 timmar, och det konstaterades att såret var för djupt för att sys, det var för riskabelt för infektions risken, så dom sköljde ur det och plåstrade om lite...



Shakira ska nu gå på antibiotika i 7 dagar, hon får inte ridas på minst 1 månad. Så denna sommar med alla träningar osv kan jag nog glömma.... Men det värsta är, är att hon kanske inte kan betäckas pga att juvret skadats.
Men men, nu får vi bara hoppas på att det 7-8 cm djupa och 10 cm långa såret läker som det ska.

Jag vill säga ; tack snälla snälla Fredrik för al din hjälp idag!! Du är GULD VÄRD!!!

När vi kom tilbaka hem igen, mockade jag rent i boxen och halmade den, sen drog jag hem och åt, och vilade en halvtimma, ja va totalt knäckt efter ingen sömn och ingen mat. Sen drog jag iväg till apoteket och hämtade Shakiras medecin,,,2000 kr billig medecin.... yippi..... Sen åkte jag till stallet och medicinerade, tvättade och plåstrade om Shacken



Sen tog jag mig en kaffe och bara satt en halvtimma, det var skönt att få vila lite.

Till sist nattade jag alla tottisarna och for hem.





Vilken dag! Nu ska jag sova , för imorgon är det TÄVLING, ja ska låna Elvis och tävla han i pleasure imorgon, ska bli kul, sist vi tävlade ihop elvis och jag i pleasure, var han 3 år :)

God natt allihopa!


Sitter och dricker kaffe och börjar äntlig...

Sitter och dricker kaffe och börjar äntligen slappna av. Har varit ett Jävla dygn. Och att man inte sovit på hela natten gör inte saken bättre. Jag berättar mer sen när jag är klar här och har kommit hem igen. Har lite bilder från dagen oxå. Kram


Är i stallet. Har äntligen fått tag på en ...

Är i stallet. Har äntligen fått tag på en veterinär som skulle komma om nån timma. Har varit här sen halv sex. Har Tempat Shakira och tvättat rent såret igen. Det är jätte svullEt och det droppar blod. Men hon äter och dricker än. Men ev kommer hon kanske inte kunna betäckas i framtiden. Stackars Shakira. :(


SHAKIRA ÄR SKADAD!!!!

Syster ringde vid 21.15 igår, hon var i stallet och skulle ta in hästarna, då hade hon sett att Shakira var skadad, så hon ringde mig, och jag åkte dit.

Det var ingen rolig syn som jag möttes av, Shakira var uppsprättad från spenen och ca 10 cm framåt.



Jag börjar ringa runt till alla veterinärer men ingen svara, jag ringer tom Sussanne Plånborg i, distriktsveterinären i Finsta, hon svarar men säger åt mig att fortsätta ringa jourhavande veterinär från Vårsta distriktsveterinär, och det har jag gjort nu , HELA NATTEN!!! jAG HAR LÄMNAT MEDDELANDEN, MEN INGEN HAR RINGT TILLBAKA ÄN OCH NU ÄR KL 5 PÅ MORGONEN!!!



nU HAR sHAKIRA FÅTT STÅ UTOMHUS I HALMAD SJUKHAGE INATT, EFTERSOM HON INTE SKA STÅ I SPÅNAD BOX MED DET DÄR ÖPPNA SÅRET.

jAG ÄR SÅ JÄVLA LEDSEN OCH ARG!!! hON BEHÖVER JU SYS, HON BEHÖVER SMÄRTLINDRING!!!

VART ÄR VETERINÄRERNA NÄR MAN BEHÖVER DOM??!!!!!

dET HÄR ÄR KATASTROF!!!!


På väg till stallet. Shakira har gjort ill...

På väg till stallet. Shakira har gjort illa sig.


Tränat vovvarna

Sådär, nu har man agerat grillmästare idag igen, vart riktigt gott (som vanligt) hehe,, näråå ja e verkligen ingen mästare på grillat, inte på mat över huvudtaget, men det är iaf ätbart :)

Efter maten så tog vi (mamsen och jag) hundarna ner till sjön, vi cycklade dit och sen fick dom bada, kasta pinne m.m. sen cycklade vi hem igen, en helt underbart skön varm kväll idag, härligt!!
Nu sitter vi ute på altan och myser och vovvarna vilar.

Här kommer några foton på voffsarna , precis hemkomna från cyckelturen:







törstiga voffsingar efter cyckelturen





Trötta och nöjda vovvar, det tycker jag om!!

Nu ska ja ta mig en bira till, sen blir det nog tv och en kopp te när det blivit för kyligt för att sitta ute.

Godnatt på er!


Klöv vård

hejsan, puh...va det är varmt!! kom hemfrån stallet efter 11 nån gång, sen har ja försökt sitta ute och sola, men DET GÅR INTE!! det är alldeles för varmt!!!

Shakira har iaf fått nya fina skor nu, och Arraz har fått sin nya mat, frysta köttkorvar som man tinar 1 / dag. han har fått en halva när ja kom hem, he LOVED it! Nu hoppas jag att han komer börja äta som en vanlig hund igen, för  det är inte mycket kvar av han nu :(

En hundmats säck på 15 kg har räckt i drygt 2,5 månad!! Förstår ni då hur lite han ätit??? 1 sån säck ska igentligen räcka till precis 1 månad!!

Så nu hoppas jag verkligen han kommer äta upp sig igen. lilla barrhannen bara skinn och ben :P

Jag hade ett intr samtaal med hovslagaren om olika yrken, vi kom in på klöv verkare... fan tror det skulle kunna vara något för mig!! 4 veckors utbildning på Skara och därefter ska man ha verkat minst 1000 kor under 1 års tid, sen 1 veckas utbildning till innan man är klar! :D

Jag ska ta reda på mer fakta ennan ja ropar hej! men det skulle kunna va nåt det..


God Morgon sötnosar

När väckarklockan ringde i morse så såg jag att jag även fått ett sms av någon..
"Hej, hur gammal är du? Tjej eller kille??" Hmmmmm..... konstigt sätt att ta kontakt på, tycker jag.. hade fått smset halv tolv igår kväll. Jag undrar vem som undrar????

Hur som helst, nu ska ja klä på mig och fara iväg till stallet, hovis kommer kl 9 idag.
Och eftersom Shakira vaccinerades igår får hon inte ridas idag, så det blir bara att mocka och fixa och sen beta med henne ett tag.

Vi hörs senare!

hejhej..!

Min dag i lite snabba drag

Här är jag i min nya hatt, den är ok, men inte mer än det, dessutom vill den flyga av i galoppen.... hmmmmm....



Efter lite utprovning av hatt så solade jag mig en stund, sen så cycklade jag med Arraz, han tyckte det var välldigt jobbigt i värmen så det blev en kortis runda. Sen var han trött, varm men nöjd :)



Mamsen var oxå med och premiär cycklade med ullis, första gången efter att hon pajade tassarna sist, det gick jättebra och  tassarna höll.

Sen åkte jag till stallet och red Elvis på banan, han är UNDERBAR, så lätt och så lättsamlad, härlig häst, saknar han enormt (som min) :)
sen red Jag shakira, pleasure träning , gick rätt bra men hon var välldigt slö, men så var det ju oxå 100 grader varmt på rute och full sol på ridbanan. I dont blame her.. :)



Sen betade jag med dom båda, och därefter, efter 1,5 timmas väntan ...kom äntligen vetrinären och vaccinerade Shacken.
Sen drog jag hem i ryslig fart och tillagade genast en god middag till mor och mig, grillad kyckling, currysås och en god grönsallad, mumsgott, och extra gott att äta ute!





Efter maten, kunde jag inte låta bli att även göra en efterrätt..... :P



yammie!!! :D nu blir det kaffe och negerboll! hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!

hej hopp!!


Hatten scarfen och scarf smycket har kommit!

God dag alla, jag är redan helt slut efter att ha haft gräl med vissa personer, Till sist gick det ändå min väg, men nu är man väll "obehaglig" och kommer väll bli inkallad på "samtal"

Det är så jävla synd att man måste ställa till med ett  helvete för att folk ska lyssna, ska inte behöva vara så.

Vart till stallet redan en sväng och släppt ut hästarna och mockat, sen åkte jag till Skogås centrum för att hämta mitt paket från old western store, min hatt , scarf och scarf smycke har äntligen kommit!!!!

Scarfen är underbar! Hatten är inte riktigt vad jag tänkt.... den är tyvärr inte värd sitt pris, men ok att ha på sig, fast inget WOOOW, så detvar ju synd, ska beställa en annan hatt , som jag hoppas uppfyller mina förväntningar.

Nu sitter jag ute i solen, ska brygga mig lite kaffe, och försöka andas ut efter allt bråk.

Lina red Shakira igår, jag bad henne om det för jag var så arg, och då är det inte bra att rida.

Dom hoppade lite , med en barbacka sadel :)



Idag ska jag träna pleasure, för på lördag ska det tävlas!!

ursäkta gallan....igen..

Andas Sara, andas..... 

Är så less nu på människor som inte bryr sig, tar en för givet och är nonchalanta. fy fan!
Just nu vill jag bara dra iväg, ja vill inte se en människa till i mitt liv!!

Usch!

Hel dag i stallet imorrn!

God morgon KAMRATER!

Jag är på jobbet i vanlig ordning, bättre ordnad kaos här idag...
Har precis ringt marianne Lindsjöö, veterinär i Haninge, och beställt en vaccinations tid till Shacken.

Blev tid imorgon redan vid 17.-17.30.
Lika så bra att ta allt på samma dag.

Kl 9.00 imorgonbitti kommer hovslagaren och sätter på nya skor till Shakira , sen så ska jag rida, beta hästen och till sist vaccinera henne.

Så det ser ut som om det blir en heldag i stallet imorgon, hoppas på bra väder, ska ta med mig lite matsäck oxå :)

Idag blir det stallet som vanligt efter jobbet, tror det blir lite träning på banan idag med , fast med sadel. Pleasure träning.

Vi ska även ta upp träningen för Eva igen, ev har vi första träningen om en vecka , på tisdag kl 19 om alla kan då  (alla= fredrik, lina och jag)



Hej så länge!

Ridningen gjorde mig på bättre humör

Idag var ingen bra dag, den kunde jag nog varit utan.
Efter jobbet tog jag mig iaf i kragen och red Shakira en stund på banan, barbacka, det gick okey. Sen blev jag iaf på lite bättre humör.
Madde ska sova hos hos idag, så efter stallet åkte hon och jag till Tyresö för att hämta upp mamsen från jobbet så hon slapp åka buss.
Medans vi väntade tog ja några foton på min kära dodge :D Och ett på madde :)







Nu har jag precis gjort lite matlåda, mamsen och madde har redan gått och sovit, ja e oxå trött som fan,, så ja säger tack för mig för idag, hoppas på en bättre dag imorrn.

Godnatt allihopa!


bra & dåligt

Oh shit... vilken jävla dag på jobbet.... och än är den inte slut.....ORKA!!! :(
Inget går som det ska gå, och allt känns som en enda röra, TRÖTT MAN BLIR!! :(

Såå...nu har jag fått spy lite galla, nu känns det bättre :) Nu ska jag berätta nåt roligt!
Jag har ju hittat en wadesadel, och lyckats radera bilderna på den, men nu har jag fått nya bilder på den så här ska ni få sen min nya sadel!
Får jag presentera Cowboysara (även kallad Miss Dakota)`s COWBOYSADEL , WADE BILLY COOK!



SNART LIGGER DEN PÅ SHKIRAS RYGG :D

Besöksrekord igår

Igår hade ja rekord på besökare på min blogg!! :D Kul! Men jag udrar varför det blev så just igår???
Konstigt, men det tas ju självklart glatt emot! Kul att så många ändå läser mitt CRAP! Dom flesta kan ju liksom bloggen utan till :P hehe,.... skriver ju typ om samma saker hela tiden, mitt dagliga liv och mina dagliga rutiner, hur kul kan det va?! ;O

Men jag har märkt själv att jag inte skriver lika många inlägg per dag längre.. Ja vet inte om det kanske är bättre att tex skriva ett ORDENTLIGT inlägg om dagen , att jag typ samlar hela min dag under ett inlägg, eller om ja ska fortsätta skriva 4-5 inlägg om dagen?

Vad tycker ni? :)

Hur som helst idag är det jobb igen, så just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe, resten av huset sover.

Ni får ha det en bra dag, kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!


Sol & Ridning

Hej hopp! 
Jag hoppas ni njutit av solen och värmen lka mycket som jag gjort idag!
Jag har spenderat ena halvan av dagen i solstolen och andra halvan med underbara Shakira och systeryster.

Här kommer lite bilder från dagen:

På väg ut i solen, kl 9.00, frukost time!



Som synes behöver ja sola en del :P well...

sen satt ja där ute i solen till ca 14.00
Och myste och hade det bra, var på en långprommis med hunden oxå vid 12 tiden , vi gick ner till sjön och Arraz fick bada lite. Tog tyvärr inte med kameran på prommenixen, dock. :)



Som sagt vid två tiden fick jag nog, tog en dusch och satte sen av mot stallet, Barrhannen följde självklart med.

Tore och Lena var i stallet..



Och Fredrik var där..



Och syster yster var där..



Och lilla Madde bus, som för övrigt inte är så liten längre, utan en nybliven 15 åring! :D



Well, vi mockade och fixade, sen red Lina och jag ut på en långtur i skog och mark med mycket galopp och hopp över diken, en riktigt underbar tur, och Shakira var riktigt trevlig hela vägen!

Efter ridturen fick hästarna duscha och sen gick vi ut för att beta dom.



Sen var både vi och hästarna nöjda, väl hemma igen vid 19. tiden så gjorde jag en grymt god middag till mamsen och mig med stekt lax med citronpeppar, en god sallad och en jättegod kall sås med dill.

Mums gott!!

Ha en fortsatt bra helg ni allihopa, kram och god natt!


God Morgon!

God morgon allesammans, jag ska precis till att gå ut i solen och äta frukost, äggmackor och avocado med citron. Mums gott! Jag har varit i stallet nu på morron och haft morgonfodringen. Härligt att man kan gå i endast t shirt så tidigt på morgon! Det här kommer  nog bli en skön dag! Så sitt inte här och läs min blogg!!!
Gå ut istället och njut av Sverige och dess underbara sommar!!!

kram/ cowboysara även kallad MISS DAKOTA ;)

Wadesadel hittad!!!!!

Ja nu är man skapligt trött, tom ölen går i seg fart idag, är nog lite trött efter nattens festligheter.. :P

Kimberly Mills som har försökt hjälpa mig att hitta en wadesadel, har nu äntligen hittat en som vi bestämt oss för, 18000 kr med frakter och tullar m.m. ooooohh, va ja blir pank nu :P Men det är jättefin och jag kommer troligtvis kunna ha den många många år  framöver.
Sen så har jag och Shakira våran nya BUCKAROO STIL. Coolt som fan!

Bilderna jag fick på sadeln har jag dock råkat radera :(((( så ja kan inte visa er den nu tyvärr :((

Har äntligen ridit min häst idag, var ju över en vecka sen jag red henne, men hon har dock blivit riden nästan varje dag då hon varit utlånad till den ena och den andre :)
Gick bra idag, jag red på banan, tränade lite volter, stora och små och så tränade vi även lite rollbacks/rollaway. gick fin fint tycker jag!

NU ska jag nog ta mig en bad och sen slappa lite vid tvn.

God natt på er allihopa!!

Ursäkta blogguppehållet!!

Hej igen! Nu har jag precis kommit hem från ett dygn i Knivsta, ETT RÖJ DYGN.
Åkte iväg igår, först stannade jag till vid Hansen Racing och köpte bromsar till Dodgen, sen for Arraz och jag vidare till Knivsta till Mackan, och jag började mecka med bilen , jätteroligt att få mecka igen!! Vi drack lite bira och poppade medans ja bytte bromsarna i fram på bilen.



Sen kom Anna förbi oxå och hälsade på :) Roligt! Har inte träffat Anna på jääääätte läänge!



Riktigt stolt är jag över att ha lyckats med att byta bromsarna :) Nu har bilen fina nya bromsar och bromsar bra och jämt :D Men dom var riktigt jäävla slut, så det var nog på hög tid att byta dom :O



Sen gick vi hem till Mackan och grillade 3 olika sorters kött , rådjursfile, älg, och vildsvinskarre, och till det en god sallad och mera öl!! Mums gott var det!
Sen kom Mattias förbi, Annas lillebror



Sen så bestämde sig mackan och jag för att gå påå en ölrunda i byn ,, vi hamnade då tillslut hos christer, även mattias och hans pappa kom dit , sen hade vi skoj och ölade och dansade och snackade skit :D



Åh sen i slutet började vi såklart bryta arm! Hahaha riktigt roligt varje gång!!



Vid 2 tiden fick vi iaf till sist nog och promenerade hem i natten, sen sov jag som en stock till kl halv 9. Innan ja åkte hem gen så gick Mackan och jag på 6km promenad med Barrhannen.



Som alltid när man är i Knivsta så är det alltid lika roligt och trevligt, fy vad jag saknar Knivsta, vill verklligen flytta dit igen!

Tack allihopa, speciellt Mackan för allt kul och trevligt!!

Nu ska jag iväg till stallet, hej hej!

Äntligen helg!

Trötta, mätta och nöjda hundar sover nu runt köksbordet efter en lång dag ute i sin fina hundgård.
Älskar dom små djuren :)


Min Gudson Devin

Funderar på att åka till min Gudson Devin i helgen, har lovat så många gånger nu att ja ska komma, men jag lyckas aldrig få arslet ur vagnen, tror jag tar en tripp förbi där och sen en sväng förbi Knivsta oxå, när ja ändå är ute och kör. :)

Här är min gudson Devin när han rider Helene :)



Här är Mamma Luiza, Devin och Dion. Dion är Devins storebror, han fick den här dagen rida Shakira när dom var hos mig och hälsade på i Skärblacka :)


Rastlös, Rotlös & Hopplös

Ibland sitter jag och funderar vart ja är nu och vart ja har varit förr.
Alltså ja försöker komma på när ja bodde vart.... men ja kommer inte riktigt ihåg alla vänder och hus som ja bott i, eller iaf inte när ja bodde vart?

Shit alltså... inte konstigt man känner sig rotlös. Jag skulle kunna va en sån där växt  som man knappt behöver ta i för att fälla den till marken, jag har inga rötter alls som håller mig kvar i jorden, ja växer liksom bara lite grann på ytan så pass att ja står upp någorlunda, som om jag alltid är beredd på att flytta mig fort om jag måste.

Ärligt talat så vet jag inte om jag gillar det eller inte, men ja kan ju säga som så att ja känner mig vilsen. Idag vill ja bo i Knivsta, imorgon vill ja bo i skåne, igår ville ja bo i Norrland.

Varför kan inte ja va som en vanlig människa för, en "SVENSSON" som bor lugnt snällt och fint på en plats i åtminstånde 10 år???!

Undrar varför ja är som jag är, rastlös, rotlös och hopplös.?

Undrar hur många ställen ja bott på sen jag slutade skolan?
 Jag får det till 11 olika ställen. Men vissa av ställena flyttade jag dessutom in och ut i 100 gånger, då mitt dåvarande förhållande verkligen var en berg och dalbana.

1 Blåa huset i Smara  
2 Rimbo Ekeby undervåning med Lulle
3  Rimbo Ekeby, grannhuset med Lulle
4 köpte gården i Smara med Lulle
5 I bilen i 2 veckor (själv)
6 Lägenhet i Rimbo (själv)
7 Mormors lägenhet i Gullmarsplan (själv)
8 I haninge med stefan mordbrännaren
9 Ljusdal i Gottröra med Lulle
10 Knivsta (själv i hela 2 år)
11 Skärblacka med Fredrik
12 Hos mamma i Skogås

vojne......... :O

(mellan 1-3 flyttade jag säkert hundra gånger fram och tillbaka till blåa huset i smara....)

Ja, hur ska man sammanfatta detta?

I am a lonesome cowboy



5 minuter i solen

ja sätter mig på bänken utanför en stund, i solen, vid första ögonblick känns allt välldigt stilla och tråkigt, men så när ja tänkte efter och såg mig omkring så finns det ändå mycket som händer runt omkring.

cyckeln framför  mig har punka, på båda däcken, det är en sån cyckel med "bock styre" den ser övergiven ut. Cyckeln brevid ligger och skräpar på marken, har troligen blåst omkull och sen blivit liggandes.

Myrorna kilar hastigt kors och tvärs över asfalten, dom ser förvirrade och planlösa ut, men dom har säkert mycket på gång, kanske ett bo som ska fixas eller mat som ska hämtas.

jag kollar upp och ut över parkeringen, mot vägen där utanför, på andra sidan vägen står en man och väntar på bussen. han bär på en ryggsäck.

Plötsligt hör jag motorcycklar komma, det hörs på accerlationen och motorn att det går jävligt snabbt. Jag hinner tänka, "tänk om dom skulle köra ihjäl sig i en sån fart" plötsligt dyker dom upp, men på motorn hör ja att dom sänker hastigheten innan dom än en gång accelererar upp igen och gasar på upp för backen mot haninge.

Då kommer en raggarbil, nypolerad och i glänsande crom från motsatt håll och glider förbi, ja kastar en blick mot mannen på busshållsplatsen,, han tittar också upp när han ser den glänsande bilen i all sin crom komma körandes förbi, mannen på busshållsplatsen följer uppmärksamt och drömmande raggarbilen med blicken tills den är utom synhåll, sen ställer han sig åter i "väntan på bussen ställnning" med sin ryggsäck hängandes på ena axeln. Jag undrar vad han tänkte på när han såg raggarbilen... hur det känns för han, som står där utan bil och måste vänta på en buss? Det är skillnad på folks liv och förutsättningar.

Jag tittar sen på min Dodge, den står där i solen, ja kollar under den oxå, för att se om kanske den läckt nå mer soppa, men det hade den inte, jag är nöjd med min Dodge tänker jag, den ser ju lite eländig ut, men den ÄR country.

Det kommer en fjäril flygandes förbi mig, där ja sitter på bänken,, en citronfjäril,  ja följer den med blicken där den flyger över gräsmattan, ja ser då hur grönt det blivit,  maskrosor lyser gula och gräset är tom nyklippt! Har det redan hunnit växa så mycket ute att man kan börja klippa gräs!?! tänker jag för mig själv..medans ja tar min radio och går in igen.


varje minut är viktig

hejjee!
Vad gör ni? Själv jobbar jag som vanligt... är iaf en röd dag idag= lite OB tilllägg. Kan sitta bra i plånboken.
Men sen är jag iaf ledig imorgon och över helgen, sköönt!
Har inte ridit min häst på 1 vecka nu :O Känns förjävligt! Men andra har ridit henne så hon har inte bara fått stå, som tur var, jag skulle ha ridit igår om det inte vore för mitt jobb, fick visst jobba över... ingen som frågade om jag kunde, man tog det bara för givet, sånt gör mig jävligt ledsen och förbannad. Varje minut är vktig för mig efter arbetstid, annars hinner jag inte med mina djur, så som det hände igår. Jag försöker faktiskt ha ett liv utanför mina 12 timmars pass.. :((

well.... ska försöka svälja det...OXÅ....igen... hmmmm.....

vi hörs sen, hej så länge!

Hur svårt ska det va?!

...att gå ner en 5-6 kg?!! Ja pendlar som en klocka från vecka till vecka,, först gick jag ju ner 1.5 kg första veckan, sen gick jag upp dom andra veckan, och nu har jag gått ner 1.5 kg igen???  What the fuck?!

Nu jävlar ska ja ta i med hårdhandskarna! Ska först gå och köpa "RIPPED HARDCORE" NÅT SORTS BANTNINGSPILLER SOM FINNS PÅ GYMGROSSISTEN,,  fick tips av min gulliga kollega om dom, Sen så ska ja byta ut 1 måltid mot typ en måltidsdryck och även fortsätta med kosten utan kolhydrater + Att jag oxå måste försöka röra på mig betydligt mera!

Kanske funkar detta... har ju för fan bara mindre en än 1 månad på mig att gå ner, 11 juni satte jag ju som stoppdatum!! För jag sa 2 månader, på 8 veckor ville ja gå ner från 60kg till 54-52 kg, det är mitt mål.

Sååå..... nu får ja faan i mig sätta fart om ja ska lyckas åtminstonde halvvägs till mitt mål!!!!

http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/2-x-ripped-hardcore-60-caps

Weeeeiiiiii!!!

Har precis shoppat massa cowboy saker, eller rättare sagt buckaroo grejer.

Jag har handlat följande:



Cowboy hatt nr 1 (skall köpa ytterligare 1 hatt i samma old style modell snart)



Denna blå silkes scarfen plus detta spänne



Och dessa boots från usa : Ladies Boulet 15 Buckaroo Apache boots.


Uscha mig vad pank jag kommer bli, bootsen blev skit dyra med frakt osv... :O Ärligt talat vet ja inte ens än hur dyrt det blir :P

Well, you only live once!! ;D

A day full with crap..

Börjar bra.... matlådan läcker ut i väskan (kladd överallt)
Dodgen pissar bensin som faan.... (Brandrisk runt cowboysara) ( obs! håll er på avstånd!!!)
Den har ju inte läckt bensin sen det hände på statoilmacken i Skärblacka!! Men jag hade tydligen missbedömt den förbrukade bensinmängden  denna gång... (soppamätarn lever sitt egna liv..)

Så då blev det överfullt i tanken och rann över, eftersom min tank inte är helt tät finns det inget stop..... så bensinen pissar vackert nu tills den kommit under den nivå där det läcker ut.

Nu är jag iaf på jobbet.

Vi får väll se hur denna dag kommer te sig.... jag har inga förhoppningar....

Grillning till middag

idag blev  det grillat!



Den här ölen är riktigt god! Anna i Mjölby tippsade mig om den, det är ett lager öl, mumsgott!



tänt grillen och njuter av en bira :)



Maten smakade utsökt, fläskarre och fläskkotletter med en jättegod grön sallad med oliver, fetaost rödlök m.m.

Jag är dock alldeles frusen, sönderbränd på mage, lår m.m. :/ 
Känns ju iaf att man lever! ;D

Liten shoppingrunda

Kom precis hem , har varit på en liten shopping runda :)

Jag köpte 2 par skor, 1 par till mig och 1 par till mamsen, det är hon värd :)



Sen så köpte ja lite underkläder..



Och ett par jeans... det var INTE kul att köpa jeans...ja har ju fan på riktigt blivit fet!!!



Och så köpte jag ett par riktigt coola örhängen :)



Nu e ja hungrig, måste laga middag  nuuu!

Bara vara..



Ligger ute och bländar solen med mina ben :D

Mysigt att bara få vara, vovvarna ligger och myser på gräsmattan...



....och krusbärsbusken grönskar!



Så fint nu när allt blir grönt och fint!

Luckmannen

Hahaha! Mamma ska strax på dejt med LUCKMANNEN! HAHAHA! Åh hon har redan ångest över det , hihihih... vi får se hur d går, ja sa att hon kunde ringa mig om hon vill därifrån akut :D hahaha

Själv har ja varit i stallet på morgonkvisten, fodrat hästar och cycklat med Arraz ca 5 km. Han var grymt duktig som vanlig men det märks att han tycker det e jobbigt med värmen.

Nu sitter jag ute i solen och myser, i efm blir det ridning och ev en sväng iväg och shoppa underkläder och skor, ev oxå en ny telefon. :)

vi hörs sen!

TRAPP PAPP PA PAPAPAA PAA....

åH DÄR DRÖS JAG NER FÖR TRAPPAN NER TILL KÄLLAREN, med whiskyglaset i handen, men Sopkvasten Amanda hann före.... AAAJJEEEE!
Skrapade upp hela smalbenet på ena benet och vek tårna åt fel håll! AAAJJEEEE!!!

Men whiskyglaset klarade sig, det var tomt, skulle precis hämta lite is i frysen som står i källaren..

Gick ju sådär, mamma och hundar for upp och undrade vad som brakade i trappan... hehe... :P

Har haft besök av Mackan idag, men det blev inget fylleslag på sjön, ja var trött och seg och vädret var ingen höjdare, så det blev istället en tur till stallet och en kopp kaffe där.

Så det blir en lugn kväll ikväll... även fast det kanske inte låter så när man läser d första meningarna i det här blogg inlägget!!


Ääääntligen Morgon- VÄLKOMMEN!!! :P

such a night! DAMN! Jag var så dödens sketa trött här på småtimmarna så ja inte visste vart ja skulle ta vägen!! Då tog jag mig en yttre rond, en lååång rond ute i den råa morgonluften, och så ringde jag till Johnny och snackade lite skit me han.

Det gjorde susen, nu överlever jag en stund till, TACK JOHNNY!!! :D

Har även haft besök utav Stisse från seccen en stund på natta, drack lite kaffe och snackade om livet. Trevlig Norrlänning det där! :D

Idag ska ev Mackan komma till mig, vi funderade på att gå ut och fiska, grilla korv och dricka bira. Fan så trevligt!!

Hoppas bara man hinner piggna på sig tills dess :O

Nu får jag iaf snart äntligen gå och SOOOVA fy tusan så skönt det ska bli att få snarka ikapp med med fågelkvitter !! Har ju knappt sovit något alls på 2 dygn!! :O

Jag önskar er alla en alldeles underbart härlig magisk, skön solig och varm dag!!

Over and out!!


Bilder på Wadesadeln!!

weeeeiiii! Bilderna på Wade sadeln har kommit,,, och som jag trodde blev ja ju förstås heeelt förälskad i den!! Frågan är bara vad den kan tänkas kosta.... :O



Billy Cook Wade saddle!

Lite inoljning och smornng och ett par andra stigbyglar så kommer den bli GRYM!!!!

Måste bara avvakta å se vad hon ska ha för den ... :)

Nu ska jag strax åka iväg och jobba natt igen, natten som var gick fint, men var fr jävla trött mellan 1-3 inatt och sen imorse på väg hem kände ja mig nästan som full pga sömnlösheten.

Idag har ja inte kunnat sovit speciellt bra, hundarna har väkt mig ett antal gånger och så har jag vaknat av mig själv några gånger, blev väll till sin max högst 4 timmars sömn.....

Not good,, jag känner i kroppen redan nu att ja e otroligt trött.

Men...ja får bita ihop, tänka på nåt skoj, som sadlar och snygga killar  ;D haha!

Nu ska ja dricka upp kaffet sen byta om ,, ha det bra ni alla!!!

thank you lord for night guards and my american friends!!

Country morgon med Willie Nelson, helt ok faktiskt, natten har varit bra på många sätt, var dock grymt trött mellan 1-3 men sen började det ljusna vid halv 4 så då piggnade jag på mig lite granna igen :)
Sen så har jag haft lite folk som snackat skt med mig, bla Johnny från Linköping och Troy från USA.
Bra att känna nattväktare och/eller folk från andra sidan havet :D

Men nu börjar jag segna till igen, nu är det ju iaf bara 2 timmar kvar av passet, sen ska ja strörta i säng....FAAAN VA SKÖNT DET SKA BLI ATT SOVA!! Har varit vaken 24 timmar nu, det hinner väll bl 27 timmar innan ja kommer i säng.... aaoooch! :O

Kommer, som ni förstår inte blogga förens kanske vid eftermiddagstid idag , då jag vaknat till liv igen :)

Vi hörs, puss och godnatt!!

Mitt i nassen....

kl är prick 01.00 och jag håller just på å värmer min middag! Fläskotlett med wokgrönsaker och champinjonsås. mumsigt!

Kom just på att ja inte visat vad jag shoppat här om dagen :)

                    bikini delar   och en fin liten topp :)   Den är lite country tycker jag :)

Låt Nattskiftet börja!

Jag är väl förberedd.... ;)


Underbart är kort!

"Har lust att ta mitt pick och pack och dra från stan" sa jag samtidigt som jag öppnade lönekuveret och samtidigt som jag fick nykokt kaffe över mig: Netto lön: 40.000kr!

AAAAJJJEEEEEE! blev första reaktionen över situationen. Sen: ååååååhhhh tänk om man kunde få in så mycket pengar VARJE MÅNAD..inte bara 1 gång om året..... SEMESTERLÖNEN har kommit.

Åh, så tänkte jag, Jag drar nu! Till USA!!!! Åh sen tänkte jag: MEN sen då??? Sen tänkte jag, NEEEJ, jag ska ju köpa en ny Buckaroo utrustning till mig och hästen ju! Sen är pengarna som skulle gått till semestern HELT SLUT.

....så föll jag in i min DEPPIGHET IGEN.

"UNDERBART ÄR KORT" det stämmer så bra!! Och "NYKOKT KAFFE SVIDER  MYCKET" Det stämmer oxå välldigt bra......








Deprimerad

Sitter och dricker 3dje koppen kaffe och chattar med Mackan på fejjan, har varit i stallet nu på  morgonen och fodrat hästar. Regn dag idag. Är lite deppig då jag missar Knivstas moppe race, men kanske lika bra då jag inte vill träffa vissa människor där idag... :/

Ska jobba natt i helgen, lördag och söndag natt. kUL IAF MED LITE OMVÄXLING, 4 ÅR SEN SIST JAG JOBBADE NATT,  ooops capslock!! sorry! Sist jag jobbade natt var jag lapplisa :)

NU ska ja försöka fördriva dagen med nåt, har lånat ut Shakira idag , hon ska få hoppa med Tette, sen så måste jag nog försöka sova lite till innan ja börjar jobba ikväll.

well, vi hörs! hej svejs!

god dagens

Hej hopp! Fick reda på att min chef Richard från Linköping var på coca cola igår, va synd att jag inte jobbade då :) Hade ju vart kul å säga HEJ! :) Saknar ju Linköping lite granna och människorna där. I alla fall vissa av människorna.. :)

Måste åka dit och hälsa på någon dag! Ja får packa med mig vovven och tanka dodgen full och dra iväg någon dag!


Good Morning..


Good Morning..


Wade sadel i utkik!!!!!

Jag köpte mina sporrar av Kimberly Mills, ni vet dom där ursnygga ja köpte för någon vecka sen,, nu har jag även fått hjälp av Kimberly med att hitta en wade sadel som ska passa mig och Shakira, hon har hållit utkik efter sadlar åt mig och Shacken, och nu tror hon att hon har hittat en passande wade sadel till oss!! wwiiiieeeee!!!!

Jag sitter och väntar på att hon ska maila över bilder till mig på den :D Så jäkla spännande!!! :D
Hon har tom hittat en Billy cook modell!!

Hon verkar välldigt duktig och nogrann vad gäller att hitta rätt sadel, så ja har fått måttat mig själv på både längden och bredden hit och dit. :D

Jättespännande!!! Jag återkommer när jag fått bilder på sadeln som KANSKE kommer passa mig och Shacken!!! :)

TRÄNAT HUND & RIDTUR MED HÄST

Det har varit en trevlig dag idag, med lunchning med en vän, solat , tränat Arraz, Han fick följa med till stallet så utgick vi därifrån, han fick springa till Stadsberga fram och tillbaka, gick kanon bra! Supernöjd med han! Sen så red Shakira och jag ut, Shakira betedde sig dock som en het arab på tillbakavägen.... :P Sicken sötgöte!!

Nu väntar vi på att kycklingen i ugnen ska bli klar, det ska bli gott med lite mat i magen efter att man vart ute och cycklat och ridit i regnet.

Imorgon är det "måndag" igen, ska jobba hela helgen.

Just det! Provsvaren för träckprovet har kommit oxå, det visade sig att alla hade blodmask förutom Shakira som var helt nollad. Konstigt att hon inte har något men alla andra.. ? :)

well,, ni får ha en fortsatt bra "söndagskväll" för det ska jag ha!

kramiz


Luncha med en vän

Ska snart iväg och luncha med en vän från cola, trevligt! :)
Sen ska jag iväg till stallet tror jag, eller om jag tar och tränar Arraz först, alternativt så kanske ja lastar på hojen och tränar han vid stallet ute på landet istälet, ja får se hur ja gör.

vi hörs sen!

Finn 5 Fel

God morgon , sitter och kollar igenom bilderna från igår, rätt så intressant faktiskt, man skulle ju kunna göra en lek: FINN FEM FEL. Ganska intressant som sagt, jag kan granska mig själv och se mina fel och brister som jag gör på dessa foton

 
Här tex så har jag ju alldeles för lite ytterskänkel, och jag håller  innetygeln fel, jag borde ha hållt ut armen ordentligt och visat vägen tydligare samtidigt som ja använder ytterskänkeln mera, vi hamnar i en alldeles för stor båge hära, inte bra i en tidsgren...


Samma sak hära, jag styr fel, borde hålla ut tygln mera och visa vägen bättre, istället försöker ja svänga och samtidigt bromsa henne med att ta bak tygeln, inte bra...

Man ser ungefära samma fel på varje foto där ja ska svänga runt konen...

Såå....det blir min läxa tills nästa gång jag tränar barrelrace, idag ska vi ta en skön uteritt dock och imorgon ska hon få vila.

Kommentera gärna fotona och hitta fler fel eller (om ni hittar nåt rätt...) hehe...om det finns nåt rätt i bilden....

Lördagskväll och avkoppling

ska nog ta mig ett lördagsbad :) skål!


Barrel race träning igen :)

Idag lyckades jag släpa med mig mamsen så hon kunde fota lite när jag red :)



Gör oss iordning..



Uppvärmning inför Barrelrace....



Vi joggar lite granna i båda varven..



tar en galopp.....



Sen är det dax för barrel race, Gick inte sådär jätte fort idag, Shakira va lite tröttis , men gick ändå hyffsat tyckte jag... :) (hon e ju trots allt bäst )  ;)



första konen .....tallihooo!!! :)



Andra konen.... :)



mot tredje konen....



Sen full fart framååååt!!! :) JÄTTE ROLIG LEK! :D

så gjorde vi 4 vänder , skojsigt!





Sen fick det räcka för idag, hon har varit duktig :)



Dags att städa undan efter sig på ridbanan då...





Sådär ja..



Nu är det mammas tur, hon fick skritta av Shakira medans jag fotade dom..




Nu har Shakira varit riktigt duktig!!! Kraaaam!



Kraaaaaaam....



Tack Shakira för detta ridpass, du är mattes bästa!!!!

Hej då!!



Ha en bra fortsatt dag ni alla , önskar Shakira och jag!!

Jag är i CHOCK!

Ja.....så har jag ju nu kollat på det där huset...som även hade boxplatser.......
Det fanns inget "hus" inga "boxplatser" ingen "hage" Det som fanns var ca 5-6 skjul och ännu mera skjul och allt var byggt av upphittat SKRÄP.
Här kommer en snabbförklaring :det var det värsta av det värsta jag nånsin sett och hört.... :O en unge som bygger sin träkoja bor bättre än vad man skulle gjort där, hela alltet var byggt av olika saker som hon hittat eller fått gratis, allt från små glaskärvo...r, till lastpallar, till hinderstöd, till fårstängsel, till båtbryggor till tunnor till järnrör, till gamla granstubbar och gamla trasiga press senningar, hade hon "byggt den här gården" av...4 st hus (skjul) plus 3-4 boxar..... och allt var som att gå in i lustiga huset, dörrar sominte passade in i dörrhålet, stora glipor rätt ut i väggar o tak, golven lutade åt alla håll, omdet fanns golv... toan var en tunna påmarken...
Inget vatten inget avlopp på hela "gården"

Alltså detta var extremt på alla vis, och sen oxå höra hennes historier om vilka hon har haft där på tomten.... allt från invandrare utan asyl och knarkare , och små hästtjejer och ett stackars parkinson barn som hon skulle ta hand om , som hon "byggde en hydda åt" där han kunde vara och lägga sig ner när han får sina kramper...... Denna "hydda" fungerar nu som en box.......
 Jaa...jag finner inga ord.... KÄRRINGEN GJORDE MIG MÅLLÖS!!!! :O

Walk like Zeb Macahan!

Red lite barbacka på chacken idag, på ridbanan. gick sådär :P taskig balans som sagt... men det ska jag träna på,, imorgon kommer jag nog gå som Zeb Macahan!!!

Det var AS JOBBIGT å ja e alldeles trött i bena nu :P




Jääey! Ska kolla på hus imorgon. Det låg i...

Jääey! Ska kolla på hus imorgon. Det låg i vändelsö, där syrran bor. Min granne blir vendelsö ridskola. Ja berättar mer imorrn när ja tittat på det


WEEEIIIIEE Spännande!!

Hej hopp!

Har fått lite nytt hopp om att hitta en bostad nu! Mailade en, som hade ett litet hus i Farsta området, jag berättade att jag hade en hund osv, då fick jag svar tillbaks att hon hade ytterligare fastigheter som var ännu bättre lämpat för hund "djurplatser"

Spännande va?!! :D Tänk att bo så centralt men ändå få bo i stuga!!  Den här stugan låg ute vid Farstanäset , där jag en gång ridit på ridskola :)

Dom andra stugorna skulle ligga på "samma avstånd" skrev hon... ja vi får se vad hon har att erbjuda!!
Va spännande och kuligt!! :D

Good morning folks!

Trött som ett as idag, har den där skiten man har 1 gång/ månad, är irriterad och försovit mig! SKIT DAG!!

Kärleksförklaring..

Min fina underbara Shakira är så otrolig, idag löslongerade jag henne på volten, hon sprang i en rund volt runt mig, galoperade på kommando, stannade på kommando, vände på kommando. Kom fram till mig när ja bad henne, vi gjorde spinn utan att ja rörde henne åt båda håll. Hon kunde ju lika gärna galopperat iväg från mig, men hon höll sig runt mig. 
Alltså...... hon är bara för härlig!! Känns som vi börjar komma varandra djupare in på livet...

Jag har blivit KÄR i henne! Nej! FÖRÄLSKAD! ja..förälskad i min lilla häst, hon väcker sånna känslor hos mig, ja blir bara så glad och pirrig och stolt över min mustang :)

Låter jag löjlig???? :D

DÅ FÅR JA FAAN LÅTA DET!!! Men SÅ ÄR DET!! :D



Det här är första gången jag sitter på Shakiras rygg....det var när jag var och provred henne.
Jag behövde inte ens provrida, för jag hade redan bestämt mig för henne när jag såg henne i LUCKY RIDER tidningen på en annons där. hon skulle bara bi MIN!!
Och så blev det.... :)

Fina fina Shakira!!




0.0 i flås..

Var ju ut och joggade imorse, 15 minuter, åh jag var HELT slut!!
Man har ju 0.0 i flås.... NOT GOOD, not good at all...

Imorgon tänker ja ställa mig på vågen igen åh se hur mycket jag GÅTT UPP denna vecka.... morr!! :O
Blir en joggingtur imorgonbitti igen först. Fy faan, bävar för den redan!!

Apråpå springa.., så verkar Ullis lite bättre i tassarna nu, skönt! men det dröjer nog ett tag innan hon kan börja springa igen, tror jag... OM mamma nu vågar sig på det igen, hon har sånna skuldkänslor för det som hände :( Stackars mamsen, men det är ju sånt som kan hända. tyvärr.

Nej nu ska ja jobba en stund till, sen åker jag till stallet och löslongerar Shakira en stund.

Vi hörs sen då! Hej hej!!

Fast Heltidstjänst

Har precis blivit erbjuden en fast heltidstjänst här på cola.....
Jag tackade ja..

Jag kan ju äntligen pusta ut lite, för nu vet jag att jag får mitt på det torra, en fast inkomst VARJE månad, behöver inte räkna timmar m.m.

Och jag kan börja leta hus på riktigt nu, lättare då man kan visa upp att man har fast anställning.
Det är bra..

Fast det är inte utan viss ångest.... ja menar... alla mina planer jag har osv... måste jag ge upp dom nu?

Borde ja kanske nöja mig så här?

Jag vet inte..

Kanske är otacksamt att inte vara nöjd nu???

Jag vet inte...


Ut och jogga!!

God morgon allihopa, kl är 05.00 och nu ska jag gå ut och jogga med Arraz!! Usch va ja e sträng mot mig själv idag, hihi ;) I hate it! Men nu har ja bestämt så!

Drömde en as läskig mardröm inatt, vaknade upp alldeles kallsvettig!! Den var så obehaglig att ja trodde den var sann ett bra tag efter att ja vaknade av den!! :O

Nu kommer jag inte ihåg just det läskiga....e ju lite så med drömmar...man kommer inte så ofta ihåg dom, det enda ja kommer ihåg är att den var läskig..... :)

Nu måste ja dra, ska hinna duscha osv efter springturen! Sen åka å jobba!

Barrel race Premiär idag!

Idag red Shakira och jag på banan, vi red i 1.40 minuter och Shakira tröttnade inte på hela tiden!!
Vi tränade Barrelrace idag och Shakira tyckte det var riktigt kul och rejsa runt det fortaste hon kunde! Hon "fattade galoppen ganska snart" och gjorde små snabba fina vändningar runt konerna.

Hade inga tunnor så det fick bli stora väg koner. :) Har tyvärr inga foton på det då ja inte hade en fotograf men jag tog några foton innan träningen på min fina pålle! Åh vad jag är stolt över min häst!!!





tog lite foton oxå på dom andra ja hade sällskap av på banan..



Madde och Agarok. Som jag även provade på att rida idag...hmmm...envis kille och blev skita sur på mig när ja började ställa krav, då började han bocka . :)



Lina och Elvis.



Lena och Tore. Lena och jag avslutade ridpasset med en skön sväng i skogen.

Loppis

Nu har vi haft LOPPIS i flera timmar, 1 kund och 5 kr intjänat....hmmmm...det går trögt nu!
Igår hade vi 3 kunder och tjänade över 5hundringen :)

Kom och kööööp allihooopa!!!



Åhkola in kossan Bull vad fin han har blivit!! Sveriges coolaste DUMMY!!!



hAN ÄR DOCK inte TILL SALU!!!!!

Ullis fina skor...... ;)

Vaknar upp till ännu en vacker vårdag med härlig morgonsol! Underbart. Jag älskar våren det är den bästa årstiden!



Igår gjorde mamma sig ett försök till att göra ett par skor till Ullis, dom såg verkligen kul ut, men tyvärr gick dom sönder i första steget.....



Stackars lilla Ullis,så hon ser ut!



Kanske tur dom gick sönder ....hehe....för sen så fixade vi en annan anordning åt hennes tassar och det verkar hon nöjdare med, hon har mjuka kompresser pus salva omtejpat runt tassen och sen en röd strumpa på varje tass,, det tyckte ullis var lite bättre iag och hon kan gå någorlunda i det. :)



Ulis i sina fina röda strumpor :)
Idag har hon turkåsa strumpor på sig där det står "söndag" på :D

Tränat Arraz gånger 2

Åh så har jag ju träna´t Arraz idag igen, 2 gånger faktiskt. Första gången var i morse vid 8 tiden, mor och jag cycklade iväg och var borta i säkert 1 timma. Men på hemvägen började Ullis tassar att blöda, båda framtassarna, så vi var tvungna att stanna, Arraz och jag lämnade dom på vägen och drog hem för att hämta dodgen, sen plockade vi upp 1 mamma , 1 trasig hund och 1 cyckel och åkte hem igen.
Stackars lilla Ullis, :((((

Sen så var Arraz med mig till stallet och även till Stadsberga på westernridningens dag en sväng och miljötränade lite, sen hem och nu har vi cycklat en liten bit till.

Han är en sååån duktig vovve med en sååån kraft!!!





OBS!

(kolla inte på tjockisen på cyckeln!!! )

I love my little pony!

Alltså....FAAAAN vilken bra häst jag har!!!! Hon var som en världsmästare idag!!!! ÅÅÅH vilken bra häst jag har!!!!

Hon har ju varit så vrång ett tag nu med bett i mun, idag red jag med vanligt tränsbett, MEN ja hade ÖVERDRIVET långa tyglar idag, så dom hängde och slängde...jag bara höll dom, använde dom inte!!

Jag red med kroppen, fy faan va bra hon gick då!!Hon kanske inte gick i värdens form men hon sänkte huvudet där hon ville ha det, och joggade som en gud! Sen galopperade vi, längs fyrkantsspåret, stora å små volter och hon bara galopera i sin takt sen satte jag mig bara lite djupare och gjorde en whoaa... Shakira stoppade mjukt och fint och stod efter helt cool lugn med huvudet fortfarande sänkt.  Jag rörde inte ens tyglarna!!

Jag vet inte, men det känns som om hon klarar sig bättre på egen hand än om jag ska lägga mig i och dona med tygeltag, hon samlade sig själv så fint och mjukt på dessa lååånga tyglar som hängde och slängde. Ska fan skita i att rida med tyglar, hon går bättre utan!! :D

I love my little pony!!!!



 

I love you Shakira!!!!

Nu sitter jag här hemma på tomten på framsidan, vi har loppis idag, mamsen och jag, vi ska sälja alt vi har och bo i husbil istället, tänkte vi, iaf mamma tänkte det, jag har ju ingen husbil än, så ja vet inte vart ja ska bo efter sommaren....

DEN DAGEN, DEN SORGEN.... :)



HÄR VAR DET LOPPIS! KOM OCH KÖP!!!

ALLT SKA SÄLJAS!!!


träna hund sen rida

Hej hopp & God Morgon!

Ska börja dagen med att träna Arraz, sen blir det nog frukost och en dusch och sen iväg till stallet och rida. Kl 11 börjar Westernridningens dag på Stadsberga, så finns nog att göra hela dagen :)

Vi hörs sen, ska försöka fota ordentigt idag!


Tränat Arraz

PUUUUH!!!!

Har tränat Arraz en timma nu efter att jag kom hem från nattfodringen.
Han har fått dragit och dragit och dragit.....och DISKUTERAT med sin matte. Jag försöker få han att gå längs höger vägren, vilket han INTE vill....han vill helst gå åt mitten och ännu hellre på VÄNSTER sida....
Vi har ju inte direkt tränat detta förut, men nu har det blivit nödvändigt då vi tränar på trafikerade vägar, och då han ändå går 1,5 meter framför cyckeln så MÅSTE han lära sig gå längs vägrenen, annars har jag snart en platt hund..... :O

Well,, det är väll bara att nöta vidare men man kan bli en aning frustrerad när det bir för mycket "diskutioner" :/

NU har jag hällt upp mig ett STORT glas rödvin, och Arraz ligger brevid mig här i soffan och snarkar,,, fan vad jag ÄLSKAR han.... han är min Bebis "vilda bebin" :) Nej men seriöst, han har kommit och betydit ALLT för mig. Jag behöver han för att överleva men han behöver inte mig så pass mycket..än tror jag,, men det kommer nog bli så en dag...jag kände det idag,
Jag var JACKS ALLT. Det vet jag, till 100 % Han kunde INTE vara utan mig.
Och idag kände jag en speciel känsla "den känslan" med Arraz oxå. Ja tror den kommer att växa....




Min Arraz, här tror han att han är en katt oxå....sitter på armstödet på soffan....han brukar även ligga raklång på ryggstödet???? Eeehhh.... men fan vad jag älskar min Arrizebarrhane!!

I stallet

Här kommer litwe bilder från stallet idag :)
Träffade oxå på Minken i stallet, så kul å få se han igen! Var nog snart ett år sen! :)



Gör oss iordning för en tur i skogen..






Träck kontroll och sommarbete

God morgon, eller god förmiddag, har 2 st besikningsmän här i huset som springer runt överallt och studerar, det är en efterbesiktning. Grannen här brevid har sprängt på sin tomt  i ett par veckor, men är klara nu, så då ska dom ha en sån här efterbesiktning för att se att inte huset har fallit ihop :)

Åh än står det ju upp, sicken tur!! ;D

Ska dra iväg till stallet sen, vovvarna får följa med mig dit.
Har beställt träckprov nu till alla 9 hästar i stallet. Är ju faktiskt snart dags att släppa dom på sommarbete, Våra 3 hästar ska stå på kalsvik, nån km från vårt stall.
Jag saknar verkligen att ha min egna gård och få ha mina hästar på hemma plan... :(( Är ju såå mycket mysigare att ha det så, vem vet, kanske kommer ja dit igen nån dag ....

Nu är det bara att acceptera läget, sökte föresten ett hästjobb i Grödinge igår, dom hade även en bostad där man fick bo i, får se om ja får något svar tillbaka.

 kalsvik ryttarcenter




Sommarhagen på Kalvsvik

Barbacka idag

Red ut en tur i skog och mark, BARBACKA, faan så taskig balans ja fått!!!! :O NOT GOOD! Nu måste här ridas barbacka myyycket mera!
Lina red Elvis och Madde sin nya gulliga totte Agarok. Det var mysigt!

Efter stallet drog jag hem, och pustade lättad ut då jag fann hundarna IIII SIIIN hundhård. *PUH*

Nu eldar jag så vi får lite värme här och så tog jag mig ett glas rött.
Myser lite nu vid tvn.

God natt allihopa!! Loooove ya all!!





Hej hopp!

Har precis lagt ut min sadel på annons på hästnet. E så jäkla svårt å sälja sadlar så vi får väll se hur det kommer gå :P





Hoppas den blir såld, men är ju ingen brådska.  Och att köpa en viss sorts sadel verkar ju inte heller va det lättaste *grymt* Iallafall inte en sån jag vill ha :P

Verkar lite som  om ja lika gärna kan beställa från usa för dom sadlarna ja hittat här kostar ännu mera , så då kan ja nästan lika gärna lägga dom extra tusenlapparna på frakt från usa till Sverige.

Jag får se hur jag gör.... Hade ju helst velat ha en begagnad och skönt inriden sadel, gillar inte nya sadlar. Men men...

Nu slutar jag om en timma, sen svidar jag om och drar till stallet, har bestämt träff med syrran och madde för en uteritt ikväll.

Ha det så bra så länge ni alla. (ska verkligen försöka ordna en ny mobil oxå så ja kan blogga lite mer kontunerligt) eller hur d stavas.... :P

Puss i ljumsken!

WESTERNRIDNINGENS DAG - LÖRDAG

Faans jävlar!! Ställde mig på vågen idag..... öööhhh.....jag har gått upp 7 hekto istället för ner!! Så nu ligger jag på 59.1 kg!! Faan oxå, men ja kände det på mig, kände mig TJOCK.

Igår red jag på banan igen med Shacken, gick bra, fast hon känns fortfarande trög, ska nog inte nöta så mycket där nu på ett tag, det får bli ute ridning istället.

 Idag har jag för övrigt fredag! Underbart! Jag gillar fredagar jag! :D I helgen blir det att åka till Stadsberga på WESTERN RIDNINGENS DAG och kolla på lite uppvisningar och träffa folk m.m. Hoppas hoppas vi får fint väder i helgen!




Taktiksova

Med rejäl pannknack gick jag på lunch, åt lax å sen somnade jag i kontorsstolen sittandes rakt upp och ner!!? :O Jag trodde jag var utvilad som gick å la mig kl 8 igår kväll!! snacka om att taktiksova :)
Hundarna har rymt idag igen fick jag höra från mor, JÄÄÄVLA SKIIIIT! Det är fan inte ok!
Det är bara tur att vi har vår snälla grävmaskinist där hemma på granntomten, han har tagit hand om hundarna varje gång dom rymt.. Underbart med snälla människor! Tack!



Onsdag

God Morgon allihopa, nu är ja rätt så utvilad, gick och la mig kl 20.00 igår och somnade så fort jag la huvet på kudden! :)

NU dricker jag morgon kaffe, ska snart iväg till jobbet, ha en bra dag ni allihopa!
Så hörs vi sen!

Hej hej!

Mys på 1a maj

Har suttit ute i solen en stund efter att ja kom hem från hojturen..

Sen så lagade mor och jag en riktigt god middag på helstekt lax i ugenen med, dragon, timjan, gräslök och citron och peppar. Till det serverades det sallad med avocado och kallrörd sås med dill och citron.
Så jäkla gott blev det!!



Nu ska jag ta ett bubbelbad och ett glas rött! Imorrn e re dax för jobb igen!

Hojtur till Dalarö Brygga

Har varit ute på en underbar hojtur med en polare, vi åkte till Dalarö,,, åååh vilken nostalgi kick man fick av att se Dalarö igen!!! Såå otroligt vackert :)

Här får ni se lite bilder från Dalarö Brygga.


Howdy folks!

God morgon och välkommen upp till ännu en alldeles underbar vacker och solig dag!!

Jag mår bra idag trots sen sänggång och alkohol :) Har varit i stallet och fixat, ska tillbaka senare och rida. Maddes nya kuse var välldigt gullig och ihopsläppet med elvis gick välldigt bra :) SKÖNT!




Här kommer lite bilder från gårdagen:


RSS 2.0