SMS-inlägg

bild001 (MMS)


"vi går å vilar en stund på maten" sa vi p...

"vi går å vilar en stund på maten" sa vi proppmätta å belåtna. Jag skulle ställa kl på 20.00. Å vi sov, å sov..vaknade 21! Ja hade ställt kl på 08.00 såg vi! Så nu e vi lite smått nyvakna.. :-) men nu ska iaf hummern gratineras! Skåål!


Nu ska oxfilen stekas! Och bakad potatis s...

bild000 (MMS)

Nu ska oxfilen stekas! Och bakad potatis står i ugnen!


Vi sitter o vinar och knæcker nötter och m...

bild001 (MMS)

Vi sitter o vinar och knæcker nötter och myser! :-)


SMS-inlägg

bild000 (MMS)


Måttligt trött, kom hem vid halv 2 inatt, ...

Måttligt trött, kom hem vid halv 2 inatt, då dukade vi fram revbensspjäll, julskinka och rose vin. Har sovit typ 1 tim inatt. Nu har vi dukat fram ett juligt bord, vi ska strax åka å handla, sen åker vin, skumpa, å whiskey fram!! Ikväll ska vi äta hummer!


Hämtar mamsen!

bild007 (MMS)

Hämtar mamsen!


Farsta

bild005 (MMS)

Farsta


Norrköping, 20 mil kvar

bild000 (MMS)

Norrköping, 20 mil kvar


Har nattat hästar och packat in hunden i b...

Har nattat hästar och packat in hunden i bilen, på väg till sthlm nu för att hämta mamsen. Blir nog 24 timmar i streck i vaket tillstånd innan ja får sova . Men va gör väll d? E ju snart nytt år å då börjar vi räkna från noll igen!


Roping klubb i Sthlm???

NU när jag ska flytta till Sthlm så måste jag ordna till d här med ropingträningen, måste bilda nån ROPING KLUBB eller nåt!! Det vore ju roligt! :) undrar hur man ska starta en sån?? TIPS NÅN?????


Trött som ett as och 4 timmar kvar!!! :O

ORKAR INTE!!!!!!!

Irriterad!!!


Skååål!

Skickar en smyg skål i förväg, en skål för 2012!! fotot e taget i knivsta för ca 2 år sen , en kväll då ja var barnvakt för min systerdotter madde, vi klädde ut oss i olika kläder och fotade, hahaha, va kul man kan ha me barn ibland, OBS! BARA IBLAND!! ;)

Life goes on, tomorrow is another day..


Som jag ju började Bloggen...

Så skrev jag ju att ni var välkomna till mitt berg o dalbane liv! DET BLIR ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG!!

Har ju nu tagit beslutet att flytta tillbaka till Stockholm pga olika orsaker,,, som ja ju inte behöver gå in på närmare så om 1 månad så tar jag mitt pick och pack och flyttar tillbaka, kommer boa in mig hos mor min till o börja med. Har ev en plan till hösten...mohahhaaa... men det vet man ju inte om det blir av, så jag avslöjar inte den planen än (är ju ett tag kvar tills dess)

Känns välldigt vemodigt att ha tagit det här beslutet, jag menar, jag har ju precis lärt känna lite människor hära, hittat en roping tränare, kossetränare, så det är ju tråkigt. Och mitt jobb jag har i Mjölby trivs jag ju jättebra på! Så det är oxå trist.

Tracy, Anna & Barbro har varit så snälla och välkomnande och jag har trivits välldigt bra med dom här på BT (toyota Material Handling)

Men men.. LIFE IS A BITCH!!


Fy fan va hundhår d e i sängen!! Ja kräks!...

Fy fan va hundhår d e i sängen!! Ja kräks! Arraz hårar som en hel flock right now! Tror ja skulle kunna sticka ett par sockor av d, så mycke som d ä! E d försenad vinterpäls som e på g, eller e d sommarpäls? D slår ju ut rosor och maskrosor, hallon o smultron runt om i landet så why not en sommarpäls i årsskiftet?!? :-)


Jag hann med en träningstur med arraz meda...

Jag hann med en träningstur med arraz medan kycklingen grillas, den e snart klar o arraz har redan däckat. Själv ska ja äta o sen ta i tu med tottisarna! Skål igen!


Nu kør vi! Botten upp!!

bild018 (MMS)

Nu kør vi! Botten upp!!


Tog mig ett glas vin, ska deppa lite, ta e...

bild006 (MMS)

Tog mig ett glas vin, ska deppa lite, ta ett bad och grilla en kyckling i ugnen. Skål!


Vemodigt...

nej usch va sorgligt allt blev nu da.... ja får åka hem och trösta mig hos Arraz och hästarna.

Beslut har tagits...

Känns skönt, sorgligt, jobbigt och bra samtidigt. Men mitt huvud har gått på högvarv dom senaste månaderna, och jag pallar inte hur länge som helst, och ett beslut måste tas förr eller senare, nu blev det gjort.

Så får jag hoppas det var RÄTT beslut, men det vet man ju inte förens efteråt, tyvärr.

Känns som jag behöver en redig SEMESTER nu!! Men först ska Helene tas bort och vissa saker behöver ordnas först.

Sen hoppas jag kunna andas ut för första gången på länge..

Återkommer ..... bye


God Morgon folket

Är på jobbet nu igen, lyxtider man jobbar idag och igår 9-15, d e ju lagom, hemma kl 16, och man hinner med alla djur i lugn och ro! Tänk om det kunde vara så VARJE dag!
vi hörs!

Härligt att se, arraz börjar äntligen få r...

bild009 (MMS)

Härligt att se, arraz börjar äntligen få respekt för hæstarna. Han håller sig på lagom avstånd.


Shakira och arraz på banan. Har ridit shak...

bild001 (MMS)

Shakira och arraz på banan. Har ridit shakira. Hon va jätte trög idag, jag red bettlöst idag, å d gick bra. Arraz är så duktig han ligger lugnt stilla när vi galoperar förbi på 1 m avstånd. Efter ridningen tog arraz o jag en cykeltur i, verkligen kolsvarta mörkret. Gick fint och smærtfritt utan att krocka me vilda djur :-)


SMS-inlägg

bild010 (MMS)


SMS-inlägg

bild007 (MMS)


Arraz o ja vilar i soffan

bild002 (MMS)

Arraz o ja vilar i soffan


6 min kvar

Sen slutar jag! Då ska jag skynda mig hem och hämta vovven sen ska vi åka å handla spån, mocka rida, och greja. Trist att det blev regnväder!

Shakira hade ätit upp sin mat i morse och verkade pigg igen, skönt! Men tror ja ska ta d lite lugnt i ridningen idag iaf för säkerhets skull.

Hej hopp! vi höres!


Lunchat på riktigt vis idag!

Idag har ja fått en riktig lunchrast, så skönt att få äta i lugn och ro! Det hör inte till vanligheten.
Idag (för övrigt) har jag lust att åka bort, ta mitt pick o pack och bara köra dit dodgen vill gå... till skåne och revinge hed tex  :) Men d får bli en annan dag, tyvärr!


P3

P3 gästades av en psykolog i morse mellan 8-9, jag vart så jäkla irriterad på programledarna där, då dom avbröt psykologen hela tiden. Dom ställde en massa frågor men dom avbröt henne hela tiden så man fick liksom aldrig höra svaret på frågorna. Skitstörande. Ja ville ju höra vad hon hade att säga ju. !! Man måste lära sig att hålla käften när det inte är ens tur att prata, dom borde lära sig  THE COWBOY CODES!!

Mina gullråttor mumsar vintergräs.

bild001 (MMS)

Mina gullråttor mumsar vintergräs.


Jag red inte idag. Idag blev d bara pyssel...

Jag red inte idag. Idag blev d bara pyssel o lite kärlek me hästarna. E lite bekymrad över shakira , hon verkade hängig ikväll, hon brukar alltid slänga sig över maten när den serveras men hon vände bara rumpan mot den o stod o hängde. Och när ja tog ut henne i gången stod hon bara å hängde o såg alldeles trött ut. Så ja tog febern på henne men d va ingen feber. 37.6 hade hon. Ja får se imon om hon käkat upp sin mat å se hur hon verkar. Nu ska ja sova. E skita trött! Puss o gonatt!


Snart hemgång

dax att packa ihop mig , slutar snart. syns imon eller via nåt sms inlägg ikväll , tjao!

Hästjobb

För typ 13 år sen hade jag en dröm att jag skulle arbeta med hästar , jag såg inga hinder, fanns ju jobb överallt!!

Idag 13 år senare och 13 år utan hästjobb är jag inte lika säker längre.. Vart man än läser och kollar efter hästjobb ser man samma beundransvärda löne form: kost logi & fickpeng!

Det är ju inte klokt, man får oftast jobba som faan och får bo hos nån, få lite mat och 1 tusenlapp.!!

Det är oförskämt va dåligt, så synd att det ska behöva vara så! Ok att man kanske kan ta ett sånt "jobb" direkt efter skolan, då man kanske inte hunnit få allt stabilt i livet än, familj, hus m.m.

Då kan man ta ett sånt jobb som 19åring för att få mer KUNSKAP, men sen då?? Man kan ju inte leva på kost logi & fickpeng heela livet?!! Det är såå synd. Men visst det finns några få jobb här och var med en "riktig lön" men dom kryllar inte precis..

Jag jobbade en gång efter skoltiden i ett travstall utanför Rimbo, jag räknade ut min lön, ja där skulle ja få lön.. plus bensinpengar... lönen var 15 kr/ timmen, jag jobbade i knappt 1 månad, för sen hade jag inte råd att jobba där mer! Jag hade ju hus , hästar m.m. att betala där hemma.

Och visst, ja började säkert lite i fel ända, jag hade redan häst, kille osv redan när jag slutade skolan, så jag kunde helt enkelt inte ta ett kost och logi jobb, om jag nu inte skulle göra mig av med allt, men det var jag inte beredd på att göra, tror inte ja skulle göra det idag heller för ett kost och logi jobb.

Såg ett jobb som låg ute på hästnet eller ifall det var bukefalos, där skulle man få jobba för 50 kr / dag!!! PER DAG!!! Hur tänker dom då??? Då var det inte ens kost och logi med, utan ett heltidsjobb där du helt enkelt tjänade 50 spänn/ dag"!! Vadå oförskämt!!

Kan ju inte finnas nån vettig människa som tar ett sånt jobb, inte ens för kunskapens skull (handlade bara om in utsläpp, mockning och fodringar)

Så det här med hästjobb har jag gett upp lite, istället vill jag utbilda mig inom lantbruk, där har du, om än inte så värst bra löner men det är oftast en vanlig vit lön och mer seriöst arbete att vara anställd bonde.


Lita på magkänslan

Känner mig jävligt plockig och rastlös idag, och såklart bekymrad efter att ja fått mitt Januari schema, ja kände på mig det, man ska lita på sin magkänsla.

Men ingen ide att tänka för mycket på det just nu, kan ändå inget göra på sekunden. Nu är jag på jobbet och kommer vara det några timmar till, sen ska ja hem o ta hand om mina älsklingar som alla står och väntar på mig varje dag. Dom e goa dom, vad skulle jag göra utan dom??


Gårdagen

Igår morse fick jag börja röja upp på gården efter DAGMAR, den jäveln  :) Tråden i hagen hade lyfts bort från sina krokar och låg på marken. Hundgården hade pajat, så den plockade jag ner helt, mammas bil var inlindad i någons pressening m.m.

Efter det gjorde jag det dagliga arbetet i stallet sen tog jag med Arraz på cyckeltur för att kolla om vägen var framkomlig, å det var den ju inte, SJÄLVKLART, ett träd hade blåst ned och tagit med sig elledningen på vägen.

Sen så red jag Shakira på banan, gick bra, hon kändes dock en aning stel, men hon var possitivt lagd igår iaf :) Jag provade att rida med western martingall, men ja tycker den e konstig att rida med, så till sist tog jag av den och red utan den.

Nu är jag på jobbet igen, känns skööönt! trevlig forts alla!


Äntligen är den förbannade julen över! :)


1 till stormnatt tydligen, hela ladan skak...

1 till stormnatt tydligen, hela ladan skakar och dörrar slår. Obehagligt! Hoppas inga fler träd ramlar över vägen inatt för då kommer ja inte till jobbet. God natt


Hej hopp! Jag är rädd för min hyresvärds n...

Hej hopp! Jag är rädd för min hyresvärds nya hyresgäst som tydligen hyr lillhuset på gårn.. Ja va tvungen att fråga hyresvärden om han skaffat en till hyresgäst, å ja d hade han, bra sa ja, då slipper ja kasta ut den. :-) men ja tror inte den e fullt normal.. På julafton såg ja den gå iväg mot skogen, i ett par gråa ull långkallingar och ovanpå d ett par svarta sommar skjorts och en svart jacka..och en svart motorcyckel hjälm!!??! Hur normalt e den utstyrslen?! Och arras vart jätte arg/rädd för den. Å den hälsade inte. Å idag såg vi han igen. Han kom gåendes från skogen i samma konstiga kläder!! Å arras vart helt galen! I sitt fönster har den hängt upp nån trasig tygbit som gardin, å ingen bil har den?! Skitskum! Och "den" säger ja bara för att ja vet inte om d e en hane el hona.. :-O


Vilken vinter värme! Plus 9.5 grader!

bild002 (MMS)

Vilken vinter värme! Plus 9.5 grader!


Matlåda tiss imon! :-)

bild000 (MMS)

Matlåda tiss imon! :-)


Shakira är alldeles tossig. Fick ett tokry...

bild008 (MMS)

Shakira är alldeles tossig. Fick ett tokryck i hagen :-)


SMS-inlägg

bild009 (MMS)


SMS-inlägg

bild010 (MMS)


SMS-inlägg

bild012 (MMS)


Shakira motionerar :-)

bild014 (MMS)

Shakira motionerar :-)


Var ute och tränade arraz och möttes av de...

bild007 (MMS)

Var ute och tränade arraz och möttes av detta, samma väg och exakt på samma ställe som sist. Inlåst igen! Fan!


God morgon. Här har d stormat inatt. Hundg...

God morgon. Här har d stormat inatt. Hundgården har rasat, shakiras blomlåda som hon har utanför sitt fönster har flygit iväg. Mammas bil var inlindad i en stor pressening, från gud vet vart den kom ifrån? Några fönster i stallet har öppnat sig, och tråden i hagen har lyfts av sina stolpar. Men varmt är det! Nästan 10 grader varmt! Härligt! Nu e re vår! :-)


Fan så d stormar! Hörde just världens brak...

Fan så d stormar! Hörde just världens brak, ja gick ut för att kolla, det var min hundgård som brakade sönder! :-O


Nu ska vi steka pannbiff.

bild002 (MMS)

Nu ska vi steka pannbiff.


Arraz och jag är dom ensammaste i hela vär...

Arraz och jag är dom ensammaste i hela världen. Tur att vi har varandra.


Det som göms i snö kommer upp i tö. Arras ...

bild001 (MMS)

Det som göms i snö kommer upp i tö. Arras hittade en fin gammal strandboll i diket på morgon promenaden som han stolt bar hem. :-)


Har precis varit på en jättemysig ridtur m...

bild000 (MMS)

Har precis varit på en jättemysig ridtur med arraz och shakira. Shakira e duktig, hon hjälper mig att säga till arraz att uppföra sig och sköta sig. Jättegulligt. Hon biter mot arraz i luften ovanför hans rygg el mot hans huvud. Å d funkar! :-) nu blir d rester, julmat ala johnny!


Sitter och dricker kaffe. Trött, kom hem v...

Sitter och dricker kaffe. Trött, kom hem vid halv 1 inatt, firade julafton me johnny. Jättemysigt. Tack johnny!


Arraz o jag sitter o delar på en pringles ...

Arraz o jag sitter o delar på en pringles burk och en norrlands guld.


Vilken julafton, solen strålar på blå himm...

bild002 (MMS)

Vilken julafton, solen strålar på blå himmel och på bar mark, 5 plusgrader och man nästan ser hur græset börjar växa och hur träden knoppas! Jag vaknade kl 6 mådde skit. Illamående och huvudvärk. Drack en kopp kaffe, hälsade god jul till hästarna o gav dom en julgodis och släppte ut dom till sin frukost. Sen har ja mockat och flyttat på ca 500kg foder för hand. Ja borde ønskat mig en traktor! Sen har ja tränat arras, blev cykel igen denna vår dag! Snart ska ja rida. God jul.


Jag har alltid gått min egna väg, ibland blir det inte rätt..


Pappa ringde

Och vips vart julen ännu mer förstörd. Han har aldrig tyckt jag gör nånting rätt/bra. Han bara trycker ner mig hela tiden. Pga han är jag väktare, jag gjorde han till lags för att han skulle bli nöjd. Men nej, det dög inte , han blev inte nöjd.  Spelar ingen roll vad jag gör.

Fy fan säger ja bara, som om det inte redan var tillräckligt med skit  i mitt liv, jag hade kunnat va utan hans bråk.
Jag fick här om dan 5000 kr av han, vilket e VÄLLDIGT ovanligt, jag ville inte ta emot dom men eftersom ja va tvungen, gjorde jag det,, men dom ska jag ge tillbaka snarast!! Vill inte ha hans pengar. Det var en snäll gest, men då fick han chansen att gapa om mitt liv ännu mera.


God Jul !


Så här mysigt hade ja förra julen i min stuga.... i år blir d ingen jul alls


rockauto.com

Sitter och ska beställa delar på Rock Auto , behöver ju en packning till bränsle röret som leder in i tanken,, fanns ju ingen när ja köpte bilen...därför tankade jag en 1000 lapp på gatan...hmmm..

Har ingen lust att tanka tusen spänn till på gatan...  :/


Jobbar

eller jobbar o jobbar....helt tomt hära, knappt nåt telefonsamtal alls, vet inte riktigt vad man gör här idag?????

Aja, blir en lång dag men med inget att göra, och betalt får man ju iaf.
Önskar ja kunde få jobba heeela helgen så ja slapp va hemma i mitt tomma hus.
well well, snart e julen över, skönt!

God morgon, så här en dag innan Julafton..


Gud vad jag saknar jack! Jag ser han övera...

Gud vad jag saknar jack! Jag ser han överallt. .. Jag saknar han så himla mycket. Önskar ja aldrig hade flyttat, då kanske han hade levt nu. Nu måste ja försöka sova. Vaknade strax innan 03. Inatt som va, så d har varit en lång dag. 1 jobb dag till sen e vi lediga 3. God natt igen.


Kom hem för en liten stund sen. Tog mig en...

Kom hem för en liten stund sen. Tog mig en kopp te. Jag vet inte vad d e, men ja känner mig konstig, svimfärdig, yrslig och illamående. Tänker på min familj o släkt som alla e hemma hos mamma på den traditionella lutfisk middagen. D brukar va mysigt och jättegod mat. Kram till alla er! God natt


ohhh my fucking god!! :)

Den här pållen är den snyggaste av dom snyggaste, vill haaaaaaa!!!


Till Salu hästar

Sitter och kollar på hästar till salu och hittade en kaaaanoooon fin fölunge!! Så grymt läcker!

 Snygging va??!!!

Svaret på Dagens kluriga fråga:

Jag frågade Peter B om hur man igentligen får ihop 8 skinkor på en gris, han hade aldrig hört eller sett det förut.
Men iaf d måste helt enkelt va en stooor gris med ett riktigt negerarsle som man sen får dela på 8!
Nån annan möjlighet hittade vi inte :)


Måste göra en lista igen.

Idag kommer mitt x och skor mina hästar, och äntligen ska dom få snösulorna på! Skönt!

Åh jag behöver inte ens infinna mig på plats, då han sköter det själv.

Jag har inte kunnat sova nu på 2 nätter,, känns lite slitigt nu, jag är så stressad över allt.

Jag fattar inte att jag fortfarande står upp, om ja ska va ärlig. Inte pga att jag inte sovit utan pga allt som händer.

Jag får nog ta och åka och hämta alla mina grejer igen i stugan i Boxholm. :((

PUNKTLISTA:

 1. betala av dom sista hyrorna på Norrfallet      
 2. Ta bort Helene
 3. Langa in alla mina ägodelar på Sörgaard el nåt i den stilen
 4. Hitta ett fast arbete

Ta vägen nånstans


kolla en xtra gång på bilden, vad ser du?? (kolla från olika håll)

                                                                             

                                                                                      DAGENS KLURIGA FRÅGA:

Hur kan man få ihop hela 8st JULSKINKOR på en gris??!
Dom har ju bara en BAK??!!

 måste fråga slaktarn Peter Borg! :D


Upploppet nu

Jag känner nu att jag kommit in på upploppet, innan helgen ska jag veta vart jag blir av.
Spännande!
Jag ser snart mållinjen, sen om det blir pest eller kolera, skiter ja lite i, bara läget stabiliseras igen. Det gällar ett vinna eller försvinna i detta läge.


välkommen till Toyota Material Handling....

välkommen till Toyota Material Handling,,,,, X tusen!!!  Känner mig som en PAPEGOJA.  lätt att tungan slinter ibland... :P

God Morgon folket!

Ser jag en ljusstrimma i mörkret??

Linslusar mig lite :-D

bild001 (MMS)

Linslusar mig lite :-D en aningens trött..


Gør mig iordning för jobb %-)

bild002 (MMS)

Gør mig iordning för jobb %-)


Cowboy-saras chili corn carne! 500 g køtt...

bild002 (MMS)

Cowboy-saras chili corn carne! 500 g køttfärs. 1 paket bacon. 2 paprikor och 1 lök. 1 burk krossade tomater och en burk vita bönor. 3-4 vitlöks klyftor. Sen är d bara att peppra på för fullt med chili, cayenne, stark paprika pulver, å lite vit o svart peppar, salt och till sist några droppar citron! Maten intas gärna ihop med 1 stor stark och 1 tequila! Smaklig måltid cowboys and cowgirls!


Har precis tagit in hästarna, sen har arra...

Har precis tagit in hästarna, sen har arraz fått köra en vända till med släden. Så sammanlagt har vi kört 6 km idag. Och arraz blir bara bättre och bättre! Nu gick d riktigt bra på hemvägen oxå! Kanon bra slädhund har jag!! :-) älskar min arrizebarrhane!


SMS-inlägg

bild005 (MMS)


SMS-inlägg

bild011 (MMS)


SMS-inlägg

bild013 (MMS)


Longerar min tjockis :-) vi måste få på su...

bild001 (MMS)

Longerar min tjockis :-) vi måste få på sulorna. Går inge bra me styltor.


Tottisarna

bild010 (MMS)

Tottisarna


SMS-inlägg

bild008 (MMS)


SMS-inlägg

bild006 (MMS)


Nu har vi vart ute på en tur genom skogen,...

bild007 (MMS)

Nu har vi vart ute på en tur genom skogen, gick hyffsat bra bortåt, det är värre när vi vänder hemåt då tappar arraz motivationen och han jobbar dåligt. Men d här är bara 3dje gången för den här vintern som vi tränat och d e fortf för lite me snö för att det ska glida bra. Skulle behöva skidor på nu. Hade ja inte haft hjulen på hade d nog inte gått på d här underlaget. Men i d stora hela tyckte ja d gick bra idag. Arraz var duktig.


Vaknade upp till en jätte vacker vinter mo...

Vaknade upp till en jätte vacker vinter morgon. Alldeles vindstilla. Tyst och vitt med den vackraste halvmåne jag sett, som lyste upp mörkret och trädens kala grenar som tecknade sig mot den blåa stora himlen. Totalt fridfullt.


Arraz sover redan. Natti

bild005 (MMS)

Arraz sover redan. Natti


God natt bloggen nu ska vi i norrfallet sova.

God natt bloggen nu ska vi i norrfallet sova.


Har pratat med min kusin maria nästan hela...

Har pratat med min kusin maria nästan hela vägen hem från jobbet. Du är världens bästa maria och kusin och vän! Tack mia för pratstunden! Kraam!


Mustang uppfödning i Danmark

http://www.us-mustang.com/default-nyhedsbrev.asp    

http://www.us-mustang.com/

Lite bilder på Vildhästar


Mustangen ännu idag en vildhäst

Mustangerna är en hästras som utvecklades i det vilda i USA. De är så kallat förvildade hästar, i den meningen att de har tillkommit från tama hästar men sedan förvildats. Mustangerna är ättlingar till de hästar som européerna förde in i landet, främst från Spanien, efter upptäckten av Amerika i slutet av 1400-talet. Ordet mustang kommer från spanskans mesteño (i Mexiko säger man dock mestengo) som betyder vild eller bortsprungen, vilsen. Ordet mesteño härstammar även med största sannolikhet från ett latinskt ord mixtus med betydelsen att blanda, då vilda häststammar oftast tillkom genom blandningar av olika hästar som sprungit bort eller släppts ut i det fria. Bilmodellen Ford Mustang har lånat sitt namn från denna häst.

Historia [redigera]

Efter att Christofer Columbus upptäckte Amerika under slutet av 1400-talet reste många européer till den Nya världen som det kom att kallas. Främst var det spanska conquistadorer som reste till Amerika och med sig på skeppen hade de sina egna hästar bland annat jennethästar och spanska hästar men även araber och berberhästar som fanns kvar i Spanien sedan morernas invasion under 700-talet f.Kr. Den spanska hästen och jenneten hade troligtis även de utvecklats ur morernas hästar då de korsades med lokala stammar av bergshästar, som till exempel asturconponnyerna. Under tiden som koloniseringarna fortsatte i Amerika släpptes många hästar lösa eller rymde och bildade nya stammar med förvildade hästar på stäpperna.

Under tiden som de levde vilt så bildades stammar som hade en otrolig renrashet och trots att det kunde finnas två olika stammar i samma område så blandades dessa hjordar väldigt sällan. Hästarna i stammarna anpassade sig bland annat till sin miljö och ändrade utseende och karaktär, bland annat blev de något mindre. Men ofta behöll de lite av den spanska karaktären, bland annat skäckfärgen och den prickiga tigrerade hästen var ett arv från de spanska hästarna. Hästarna blev även sunda och näst intill immun mot sjukdomar, samt skadade sig väldigt sällan då uppväxten i tufft klimat härdade dem.

Under de första hundra åren var de amerikanska urinvånarna, indianerna rädda för hästarna, då hästar inte hade existerat i Amerika på över 8000 år när de förhistoriska hästarna dog ut på den amerikanska kontinenten. Indianerna började istället jaga de vilda hästarna för köttets och hudens skull. Indianstammarna lärde sig inte tämja och rida hästar förrän de kom i kontakt med nybyggare från Mexiko som hade lärt sig konsten av de invaderande spanska conquistadorerna. När fler europeiska nybyggare flyttade till Amerika utökades även flockar av vilda hästar med vagnshästar som rymde eller släpptes lösa och stammarnas utseende ändrades lite mer.

I början av 1900-talet fanns det omkring 2 miljoner vilda mustanger i USA, i dag är de cirka 10 000 bland annat då hästarna jagades i organiserade jakter i syfte att förse både människor och köttätande husdjur som hundar eller katter med kött. För att undvika att mustangerna skulle dö ut bildades flera föreningar och sammanslutningar som även arbetade aktivt för att få upp intresset för mustangen som tam häst. Den första föreningen för mustangen, "Spanish Mustang Registry", startades 1957 av en uppfödare av tama mustanger vid namn Robert Brislawn. Registret var bland annat till för att bevara renheten hos mustangerna och bevara det spanska arvet. Robert Brislawn arbetade även aktivt för att behålla spansk karaktär på sina hästar och studerade bland annat hundra år gamla skelett för att jämföra med dagens hästar. Brislawn menade att mustangen var en primitiv häst, med släktskap i nedstegande led till Berberhästen, och som fått minimalt med inflytande från andra raser och skulle precis som de orientaliska berberhästarna och arabiska fullbloden enbart ha 17 revben och 5 ländkotor i jämförelse med de 18 revben och 6 ländkotor som andra hästar har.

När indianerna lärde sig hästhållning av mexikanska nybyggare använde de mustanger som riddjur och till transport.

Under 1960-talet startades även "American Mustang Association" som uppmuntrade uppfödare och ägare av tama mustanger att registrera sina hästar och de utvecklade även ett väl uttänkt avelssystem för hästarna för att öka kvaliten. Snart kom de två föreningarna att bli förespråkare för två olika sorters mustanger. Den vanliga amerikanska samt en annan sorts mustang som räknades som egen ras, den spanska mustangen, som härstammade från Robert Brislawns stammar av riktigt spanskinfluerade mustanger. Även en tredje förening startades 1972, Spanish Barb Breeders Society, som avlade ut de mustanger som hade mest anlag från de gamla berberhästarna i hopp om att avla tillbaka de spanskfödda Berberhästarna, baserade på gamla rasbeskrivningar från Spanien.

Mustangen är sedan 1971 skyddade i lag och lever fortfarande vilt i reservat, främst i västra USA. Ett flertal djurskyddsföreningar har även startats för att rädda inte bara mustangen utan även andra vilda hästar i USA. Det finns även tama mustanger som har fångats in på grund av skador, eller som är uppfödda i fångenskap av uppfödare. Dock är mustangerna kända för att vara svåra att tämja och rida in på grund av sina otroliga vilda instinkter och har därför inte slagit igenom som ridhäst. Även i Kanada och Mexiko finns det vilda mustanger men dessa är inte skyddade av någon lag, utan räknas som herrelösa djur.

Egenskaper [redigera]

Det spanska inflytandet har gjort att en del hästar kan födas som skäckar

Mustangen kommer i flera olika varianter och har ett ganska varierat utseende från häst till häst och någon uttalad rasstandard finns inte. Enbart uppfödaren Robert Brislawn hade hårda regler som han följde med sin uppfödning och menade att den spanska mustangen skulle vara liten, med kort rygg, låg manke och ett lågt, sluttande kors. Mustangen har relativt stort huvud, kraftig man, starka ben och är hård och uthållig. Mankhöjden ligger på cirka 150 centimeter. Oftast är hästarna bruna, bork eller stickelhåriga fuxar, med svarta ben och svarta kanter på öronen. En av de mest eftersökta färgerna kallas "grulla" och är då en gråaktig borkfärg med svart man och svans. Men då mustangerna är förvildade hästar kan de komma i alla slags färger och ibland förekommer tigrerade eller skäckfärgade hästar som är ett arv från de spanska hästarna.

Mustangen har utvecklat ett kraftigt immunförsvar och är nästan immun mot vanliga hästsjukdomar och skadar sig väldigt sällan. Den har en obändig vilja och en stark instinkt som gör att mustangerna är väldigt svåra att tämja och rida in, men trots detta kan man hitta mustanger som fungerar som ridhästar, men dessa är för det mesta uppfödda i fångenskap. De vilda mustangerna är oberoende av människor förutom då de är skadade


Krokar från Norr till Söder

Sitter och lägger ut lite krokar runt om i Sverige, från Sandviken i Norr till Svalöv i Söder och allt där emellan. Bra att ha fb som hjälp, där kan man genom vänner komma lite varstans.
Får se om det blir något napp. Nu har jag 2.45 minuter kvar att jobba, sen ska jag sladda hem i skitvädret. Är såå less på att köra den här vägen fram och tillbaka, inte kul att köra på glashala vägar i 6 mil.
Att det snart är jul, har jag redan försökt förtränga. Jag älskar Julen i vanliga fall, men då allt är på väg åt fel håll och när jag måste sitta ensam hemma utan tv, vänner eller mina saker så känns det allt annat än kul och TREVLIGT Jag vill inte fira en jul själv i ett halvtomt hus längst ute i skogen. :(
hoppas julen går snabbt..

Det blir jag och Breivik...i VARSIN hörna

Anders Behring Breivik.

Breivik får fira jul ensam i cellen

De andra fångarna får delta i gudstjänsten och äta en gemensam julmiddag.
Men massmördaren Anders Behring Breivik kommer att fira julafton helt ensam i cellen.
Däremot ser han ut att få några julklappar.

God Morgon!


Nu e d äntligen sov dags. Den här helgen h...

Nu e d äntligen sov dags. Den här helgen har varit riktigt pain in the ass! Och en riktig tänka tänka tänka helg. Jag känner mig så otroligt vilsen och splittrad. Jag vet inte vad som e rätt eller fel. Skulle bara vilja ta alla mina djur och dra. Men åt vilket håll vet jag inte. God natt


Jaha, äntligen är den här helgen snart öve...

Jaha, äntligen är den här helgen snart över. Vaknade tyvärr redan kl 05. I morse. Pigg. Inte så konstigt då jag la mig kl 20. När mörkret faller här (15.00) så har ja inget mer att göra. För när jag är ledig ser ja till att göra allt klart innan mörkret lägger sig över norrfallet. Och då jag varken har internet el tv är det fruktansvärt tråkigt om kvällarna. Och alla ja känner bor 25 mil bort. Och jag kan inte åka till dom då ja har hästarna hemma. Ja vet, ja får skylla mig själv, men ja tycker iaf synd om mig!


Lunch hø i sommarhagen.

bild000 (MMS)

Lunch hø i sommarhagen.


Exakt så ensligt och ensamt som d ser ut p...

bild001 (MMS)

Exakt så ensligt och ensamt som d ser ut på bilden är det.


Alldeles vitt ute! Å d snöar än! Nu e vint...

Alldeles vitt ute! Å d snöar än! Nu e vintern här. Igår plockade jag kantareller, idag kan jag göra en snögubbe!


Nu är hästarna nattade oxå. Och ute ligger...

bild010 (MMS)

Nu är hästarna nattade oxå. Och ute ligger snön vit på marken. Ett par cm tjockt lager. Släde imon? God natt


Hästarna är inne. Dom va dygnsura av all s...

Hästarna är inne. Dom va dygnsura av all snö och regn. Lasagnen står i ugnen. Bira nr 2 ska strax knäckas. Fy fan. D måste bli ett slut på dom här tråkiga helgerna! Östergötland suger! Tacka vett ja knivsta! Där hade man ju iaf oftast kul. Skål.


Vart ute och sladdat och lekt i snöblasket...

Vart ute och sladdat och lekt i snöblasket med dodgen på småvägarna! Sket kul! :-D nu e ja på väg till skärblacka igen för att handla!


Ute å tränar

bild007 (MMS)

Ute å tränar


Skitvæder!

bild006 (MMS)

Skitvæder!


Minnet är bra men kort.. Åkte till skärbla...

Minnet är bra men kort.. Åkte till skärblacka för att tanka och åka till affären för att köpa julmust som ja va så sugen på. Men ja kom bara hem med bensin i tanken! Glömde handla! :-x va irriterad ja blir!


Skärblacka

bild005 (MMS)

Skärblacka


På skogspromenad!

bild002 (MMS)

På skogspromenad!


Morgonmys i soffan. Lyssnar på musikhjälpe...

bild001 (MMS)

Morgonmys i soffan. Lyssnar på musikhjälpen och dricker kaffe. Hästarna fick sin frukost inne då d spöregnar ute.


Nu e re fan sovdags! Gonatt!

Nu e re fan sovdags! Gonatt!


Fredagsmiddagen e nästan i överdrivet lyx!

bild001 (MMS)

Fredagsmiddagen e nästan i överdrivet lyx!


Från gårdagen. Arraz ska ut o dra cyckel!

bild000 (MMS)

Från gårdagen. Arraz ska ut o dra cyckel!


Rödvin, JA TACK!!


Håll i hatten brukar ja säga,,,men i d här fallet vette tusan.... :P


Nån av dom hära vill ja ha!!!

Dom här kommer från Milsta Westernstore, riktigt snygga! http://www.milstawestern.com/e-handel/default.asp Och dom här kommer från Pryss. Riktigt snygga dom med, fast jag skulle vilja ha ett par bruna!  http://www.pryss.se/

Julmat till Lunch!

Idag blir det julmat till lunch, Bts resturang serverar det idag :D Det blir nog den enda julmaten jag får i år då jag blir ensam i jul.


Påbyggnad av min tatuering

Nåt liknande dessa bilder ska min tatuering se ut fast med 2 viktiga detaljer, mitt röda hår och Shakiras teckning och fuxfärgade päls ska synas, det blir fränt! Och detta ska placeras ovanför min intatuerade text på ländryggen! :)


Titta vilket fint julfoto!! å ja som älskar trucks! Fast helst amerikanska!


God Morgon folket!

ÄNTLIGEN FREDAG !

Hej hopp! Nu är alla djur nattade och jag ...

Hej hopp! Nu är alla djur nattade och jag med. Ska försöka sova nu innan kl ringer den magiska omänskliga tiden, 03.30. God natt alla, sov gott!


Ligger i badet med en bira i hand och lyss...

Ligger i badet med en bira i hand och lyssnar på waylon jennings! B-)


Har kört arraz ca 6 km, han hade välldigt ...

Har kört arraz ca 6 km, han hade välldigt mycket energi idag, kämpade på bra. Men d vi borde öva på är att försöka lära arraz att inte ta ur all energi för fullt i starten och början av passet. Han gör gärna d och då orkar han inte så mycket så länge. Han blir fort trött. Sen har jag varit och handlat mat till hästarna, pellets, saltsten, och spån till boxarna. Och även lite mat till mig! Finally! :-) nu har vi varit på promenad i ösregnet och hälsat på hästarna som står i sommarhagen idag. Tänkte ta in dom vid 17 idag. Det som sagt spöregnar ute. Under tiden tar ja mig en carlsberg! Helt ok dag idag! Thank ya god!!! ;-)


Som sagt lite rund...

bild005 (MMS)

Som sagt lite rund...


Nu är stallet fixat för idag. Idag jobbade...

Nu är stallet fixat för idag. Idag jobbade jag shakira på banan. Longering, tömkörning och till sist red jag. Hon var riktigt trevlig idag. Arbetsvillig. Och trots ganska mycket galopp så bockade hon inte en enda gång! Skönt! Jag hoppas jag kan försöka få bort dom där bock fasonerna hon har för sig ibland. Vet inte riktigt hur. Men först försöker ja vara varierad i träningen så hon inte ska bli less, ifall det är det d beror på. Sen när jag galoperar, har jag bara galoperat kortare stunder och berömt mycket under galopp och efter. Och har vi galoperat utan att hon bockat så saktar jag av och nöjt mig me den galopen för den dagen. Börjar hon bocka har jag ist arbetat henne ännu mer och manat på henne ett par extra varv utan bockningar och sen saktat av och berömt. Vet inte om d e rätt metod. Men ja provar så iaf. Nu är d lunch! Hejsvejs!


God morgon! Jag och arras har precis fått ...

God morgon! Jag och arras har precis fått i oss en god frukost bestående av en stor baguette med kyckling och baconröra och till d en kopp kaffe! Åkte iväg i morse, tyvärr var d bara macken som var öppen kl 7 på morron i bondhålan skärblacka! Well, nu e vi iaf mätta och belåtna!


Ett gonatt till världen och speciellt till...

Ett gonatt till världen och speciellt till johnny, tack för chokladen! Du e såå bäst! God natt vännen... ;-) pok


Arraz åt upp hela sin portion till middan!...

Arraz åt upp hela sin portion till middan! Undrar ifall d var den røde pølsen som ja skärde ner i små bitars förtjänst? :-) ja blir så himla glad dom få gånger han faktiskt äter sin mat! Jag ser det som ett litet framsteg! Själv får ja vänta med att äta tiss lönen dimper ner imorrn. Nu ska jag fodra och natta hästarna. Sen ska jag sooova!!! Upp kl 7 senast imon o släppa ut hästar sen raka vägen till affären o köpa maaat!!! :-P


Hungrig!!

Maten tog slut i förrgår....pengarna tog slut för typ exakt 1 mån sen.
Och här sitter jag hungrig. har dock ätit lite sallad idag för en 10a.

Vilken tur att det är löning imorrn!! D första ja tänker göra e nog att åka och handla frukost!!

"Speak your mind, but ride a fast horse."


Cowboysare e verkligen KLOKA! LÄS OCH LÄR!

*Don't squat with your spurs on.

*Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment.

*Lettin' the cat outta the bag is a whole lot easier 'n puttin' it back in.

*If you're ridin' ahead of the herd, take a look back every now and then to make sure it's still there.

*If you get to thinkin' you're a person of some influence, try orderin' somebody else's dog around.

*After eating an entire bull, a mountain lion felt so good he started roaring. He kept it up until a hunter came along and shot him......The moral: When you're full of bull, keep your mouth shut.

*Never kick a cow chip on a hot day.

*There's two theories to arguin' with a woman. Neither one works.

*If you find yourself in a hole, the first thing to do is stop diggin'.

*Never slap a man who's chewin' tobacco.

*It don't take a genius to spot a goat in a flock of sheep.

*Always drink upstream from the herd.

*When you give a lesson in meanness to a critter or a person, don't be surprised if they learn their lesson.

*When you're throwin' your weight around, be ready to have it thrown around by somebody else.

*The quickest way to double your money is to fold it over and put it back in your pocket.

*Never miss a good chance to shut up.


Blogg upptäckter

Då jag är färsk inom det här med att blogga, så har jag inte riktigt hittat min grej ännu,,,tror jag..
Så nu har jag börjat googla lite, för att leta efter lite bloggar att titta och läsa i,, kanske man får sig någon egen ide om vad man igentligen skulle vilja skriva om,
jag hittade en jätteintressant blogg, verkar inte va många bilder i direkt men jag tyckte om innehållet!! http://hakanbergh.blogg.se/ 

En annan blogg jag hittade fastnade jag för pga hur den såg ut och bilderna hon lagt upp i sin blogg!

bloggen heter http://westernbloggen.se/

Så :) Nu ska jag nog fortsätta min efm i mån om tid att läsa i fler bloggar,
kul när man hittat bloggar i sitt egna intresse! :)


Träningen med Shacken

Jag har så dåligt samvete och känner mig stressad över att jag inte hunnit med och rida Shakira ordentligt. Hon har blivit riktigt rund och go nu...

Inte bra! Men om jag får skylla på något så är det :

1) Mitt minst sagt RÖRIGA liv

Med arbeten som tar ALL tid och ork, och sorgen efter Jack, har liksom ingen lust med någonting efter att jag tog bort han. Och ekonomin är inte den bästa efter bilhaverier, dåliga affärer osv.

Jag önskar bara få en stabilitet i allt igen. Ett fast jobb med fast schema, därmed fast inkomst.

3 viktiga grundstenar som behövs för att resten skall funka.

Och som jag lärt mig av EVA MALMQVIST min westerntränare.

"Rid aldrig om du inte är på rätt humör och du vet vad du skall träna på"

"då kan du lika gärna låta bli"

Nåt sånt var det hon sa.. och det stämmer verkligen jättebra!
Jag märker direkt när jag har "fel energi" (och det gör Shakira oxå..)
Och vilken skillnad det blir när jag har rätt energi och ett mål för min träning den dagen.

Så eftersom jag inte mått eller MÅR så bra psykiskt just nu har jag valt att inte rida så
mycket och om jag rider avancerar jag inte. Har mest konditionsridit, ridit ut i skogen eller gjort några lätta övningar på banan.

Men jag vill gärna komma igång ordentligt igen, men måste få lite ordning och reda i allt igen.

Och jag måste ha en tränare som får på mig på spåret igen. Lättare att rida om man tex får en uppgift på vad som behöver tränas på eller hur jag ska träna.

Så i JULKLAPP önskar jag mig ett lugnt och stabilt år 2013!!

Här tränar vi RANCH TRAIL på kvällskvisten

Och här tränar vi Roping


Ska jag, ska jag inte???


Varning för Blixthalka!! Tack P3!

Godmorgon världen, sitter på jobbet som så många gånger förr...hmm..

Jag måste passa på och tacka radio P3 för info om BLIXTHALKAN som slog till i morse, utan den infon hade jag INTE suttit på jobbet nu. GARANTERAT.

Ordet blixthalka fick verkligen sin mening idag, från den ena metern till

den andra, från våt väg till osynlig ishalka, från ena sek till den andra, så plötsligt var det SNORHALT

och inga dubbdäck i världen hade hjälpt. Har ALDRIG vart med om något

liknande!! Asläskigt!!


Ligger utslagen i sängen, arraz ligger tät...

Ligger utslagen i sängen, arraz ligger tätt intill, han e oxå trött. Mitt huvud känns totalt tomt och ja känner ingenting förutom trötthet. Blev ingen ridning idag. Orkar inte. Och regnet öste ner. Nu ska ja försöka sova, ska ju upp snart igen. Ha d bra allihop och hoppas ni haft en mysig lucia. God natt. 13e december 2011. Kl 21:38


Frågetecken???????????

Vad är ödet? Finns ödet? Varför i så fall finns det? Vad är meningen med det?


Vad är meningen? Finns det en mening? varför finns den?

Hur mycket ska man kämpa innan man ger upp? Det kanske bara är idiotiskt att kämpa
för något som man ändå faller på?

Hur ska man kunna lita på människor när man ständigt blir bränd?

Ska man lita på människor? Eller är man naiv då?

Otur, finns det? Eller är det bara ödet, om ödet nu finns? Vad är meningen med otur?

Ska man kanske bara låta saker ske? Och se vad som händer? och hoppas på det bästa?

Ja.. hur som helst gör jag ju något jävligt galet hela tiden eftersom allt bara rasar samman när man försökt bygga med det lilla man har.


kolsvart ute.. likaså i mitt humör


Sallad till Lunch

Har precis vart och handlat en sallad i jobbets resurang, så jäkla gottigt det ska bli!!

mums! :) Idag har jag sprängande huvudvärk efter det jag fick reda på i morse på jobbet :((

Ska försöka palla dagen ut, fast jag är fly förbannad , ledsen och upprörd.


Tack för den!

Du har precis förstört min Jul, min framtid!! Fy faan för oärliga människor,

fega jävla ynkliga kräk!!!


13 december - LUCIA!TREVLIG LUCIA PÅ ER ALLIHOPA, HOPPAS NI FÅR EN MYSIG OCH FIN LUCIA DAG!!

Ovanligt mycket energi idag! Kom hem vid h...

Ovanligt mycket energi idag! Kom hem vid halv 8 matade hunden, bokstavligt, då han vägrar äta. Gjorde middag. Red shakira i ösregn med arraz. Sen mockade jag, ryktade helene och förberedde morgon fodring och nattade hästarna. Och till sist en kisspromis med arraz! Skönt me lite energi, den har inte funnits på länge nu. God natt världen! Sov gott! Kraaam


The Cowboy Codes

1 Live each day with courage

2 Take pride in your work

3 Always finish what you start

4 Do what has to be done

5 Be tough, but fair

6 When you make a promise, keep it

7 Ride for the brand

8 Talk less and say more

9 Remember that some things aren't for sale

10 Know where to draw the line


Exakt så brukar ja göra! ;)


Alltså...man kanske skulle börjat i den här åldern...

Är det försent tro`???? :O
Tack Johnny

Jag sitter och bläddrar och kollar igenom lite om vad ja skrivit om osv dom föregåeende månaderna.

Då kom det för mig att jag känt min kollega läängre än vad ja trodde,

eller som det känns som! Vad tiden går fort!! Jag är såå glad att jag träffat

doktorn/han/Johnny/ kollegan. ;) Han är en dö skön människa och vi har kommit och blivit välldigt bra vänner!
Skönt att ha en sån som han i närheten, han är väll den enda jag pratar med i heeela
Östergötland! Så tack vare honom är jag inte HEELT ensam.

Tack Johnny för att du finns, vad skulle jag gjort utan dig!!

LÖÖÖVE YA!!Recept på Julgodis!Rocky Road

Ingredienser:

 • 100 g mörk choklad
 • 100 g Marabou mörk eller annan mörk mjölkchoklad
 • 100 g mjölkchoklad
 • 5-6 marshmallows
 • 1 1/2dl salta jordnötter
 • 12-15 Dumle
 • 1/2 dl daimkulor 

 Tillagning

Hacka alla godsaker förutom choklade och strö det i en form.

Smält chokladen i hett vattenbad, när det är smält häller du den i ett jämt lager

över fyllningen i formen. ställ det kallt och låt det stelna.

När det är stelnat och kallt kan du skära eller bryta bitar.

FÄRDIGT ATT SERVERA!!


Regn dyster dag.


Tips & förslag

Jag funderar på om jag ska ha något speciellt just för min blogg, något speciellt tema man kan läsa om, eller nåt speciellt typ "dagens" nånting, men just nu står det still.

Kom gärna med förslag om något ni vill jag ska skriva om!!

Kan ju va om hästar, träning eller vad som, ja vill gärna ha tips och förslag


Åkes Blogg

Sitter och läser lite i Åke Degermans Blogg, jag har en länk här i min blogg till hans blogg. Det är fantastiskt att läsa om hans liv på Revinge hed!! Man kan inte tro att det som utspelar sig i hans liv faktiskt också utspelar sig i vårt lilla Sverige!! Fantastiskt, jag vill dit!!

Men fattig som en kyrkråtta som man är har jag inte kunnat ta mig dit än :((

Men jag SKA dit, dessutom saknar jag galna Åke oxå, han e MYCKET
speciell...haha! ;) kan man lugnt sagt påstå, vilka galna grejer han o jag hade för oss i somras på Chappen!! Fulla som satan, han lyfte upp mig på sina hästar mitt i natten utan sadel och träns å ja kände dom inte ens :D Å vi kastade lasso och drack whisky. Ja, vi hade riktigt skoj!!

Längtar till Sommaren och årets HIGH CHAPARALL!!!

 Jag Terrence och Åke, i Åkes "låda" rolig kväll som slutade kl 9 på morgonen!!

 Åke i röd skjorta och Terrence i brun hatt

 och jag fixar middagen ;)

 mamma på chappen! sägs att hon o ja e lika??!


Ett lodjur!!

Imorse, på väg till jobbet fick jag åter igen bromsa in för vilt,, men den här gången var det inte rådjur, hjort och inte heller en ÄLG utan ett LODJUR jag fick bromsa in för!!
Vad fina ståtliga och kraftiga KATTER dom är!! Ascoola! Å så stora dom är endå!!
Har inte sett en vild Lokatt någon gång  och inte på så nära håll!! Bara någon km hemifrån mig stötte ja på den! That cat made my day!!Lodjur

 


 

 

Lodjuret tillhör familjen kattdjur. Pälsen är mer eller mindre fläckig med gulbrun bottenfärg som blir ljusare på vintern. Svansen är kort med svart spets. På öronen sitter svarta örontofsar. Svansspetsen och örontofsarna förstärker öronens och svansens hållning och gör lodjurets kroppsspråk tydligare. 
 

Ett skyggt skogsdjur

Lodjur är skygga, ensamlevande skogsdjur som trivs särskilt bra i bergig och brant terräng. De håller revir, områden som de försvarar mot andra lodjur. Reviret "doftas in" med urinmarkeringar. Ett lodjurs hemområde varierar mellan 3 och 7 kvadratmil, större i norra Sverige än i Bergslagen, och större för hannar än för honor. Det viktigaste bytesdjuret är rådjur, men lodjuret anpassar sina matvanor efter tillgången. I renskötselområdena äter det mest renar, särskilt under vintern. I områden med lite rådjur är harar och skogshöns (tjäder, ripa, orre) vanliga byten.

Ett lodjur som jagar smyger försiktigt fram mot bytet. När avståndet är 20 till 30 m attackerar det blixtsnabbt. Större byten dödas med ett bett i strupen, mindre med ett bett i nacken. Om anfallet misslyckas ger lodjuret snart upp jakten, och väntar istället på nästa chans.

 

Ensamstående mamma

Parningstiden är i mars-april. I maj-juni föder honan en till fyra ungar som hon ensam tar ansvar för. Ungarna följer sin mamma i nästan ett år. Av henne lär de sig bl a att jaga och döda byten. När ungarna är knappt två år blir de könsmogna.


Känslig för jakt

Vid sekelskiftet fanns det nästan inga lodjur kvar i Sverige. Under en period av fridlysning 1927 till 1942 återhämtade sig stammen, och vid 1980-talets början fanns det lodjur i nästan hela landet. När antalet återigen minskade blev lodjuret åter fridlyst i hela landet 1991. Alltför hård jakt i kombination med rävskabb är troligen orsak till nedgången. Idag finns lodjuret förmodligen i alla landskap utom på Öland och Gotland. Men söder om en linje Dalsland-Värmland-Västmanland-Norra Uppland föds det få, eller inga, ungar. Det sker en spridning söderut, med cirka 3-4 mil per år. Det motsvarar den sträcka honorna behöver röra sig för att komma till nästa "lediga" hemområde! Trots att lodjuret är fridlyst förekommer det olaglig jakt, särskilt i områden där snöskoter underlättar uppspårandet.


Visste du att...

... lodjuret inte kan ryta som de stora kattdjuren. De kan däremot spinna, jama, yla och fräsa.

... i dagsljus ser lodjuret lika bra som en människa, men i svagt ljus ser det ungefär sex gånger bättre än vi. Det beror bl a på ett kraftigt ljusreflekterande skikt i ögat, bakom näthinnans synceller. Ljus som passerar näthinnan utan att absorberas reflekteras och kan stimulera syncellerna en gång till. Att kattögon lyser så kraftigt i strålkastarljus beror just på detta reflekterande skikt.

... lodjurets styva och långa morrhår är mycket känsliga för beröring och används vid jakt i mörker.

... lodjuret har en hårkudde under trampdynorna som skyddar mot snö och kyla.

... lodjuret kan dra in klorna, precis som en katt. De är utspärrade under jakten, förstås, och ger fäste när det är halt.

 


Har lagt mig. Blev plötsligt jätte dålig f...

Har lagt mig. Blev plötsligt jätte dålig för nån timma sen! Huvudvärk, illamående och ont i magen. Har fått tillbringa senaste timman på toan! :-x men nu har ja stoppat i mig tabletter, hoppas d gått över till 03.30 för då ska ja upp å jobba! God natt och sov gott


Nu har jag longerat shakira. Hon kändes my...

bild002 (MMS)

Nu har jag longerat shakira. Hon kändes mycket mer positiv och glad än hon gjort på länge.:-) skönt. Nu ska jag ragga rätt på höbonden och cyckla me hunden. Men först nyponsoppa.


Med gröt i magen börjar jag nu dagen med a...

Med gröt i magen börjar jag nu dagen med att mocka skit. :-) vi hörs!


Regn regn regn och blåst. Skulle d inte bl...

Regn regn regn och blåst. Skulle d inte bli snöstorm idag? Hörde nån sa 20-30 cm? Tydligen inte. Har tagit ett varmt bad o sen nattat hästarna och gått på kvällspromis me arraz. Nu dricks d frukt te. Arraz o ja va ute me cyckeln idag, vi höll på att krocka me en stor hjort som stod på andra sidan av en snäv kurva! Men d gick bra. Och arraz drog ut av bara fan.. I hopp om att han kunde hinna ifatt den me mig o cyckeln o allt. :-O imon måste ja få tag på mer hö till totisarna. Får bli den sista innan flytten. God natt gott folk.


Ute och kör dodgen :-D

Ute och kör dodgen :-D


Fantastiskt! Att man fortfarande kan hitta...

bild001 (MMS)

Fantastiskt! Att man fortfarande kan hitta gula kantareller fast det är december månad och 2 veckor kvar till jul! :-)


Nu är hattarna nerplockade oxå. Dom ska hä...

bild000 (MMS)

Nu är hattarna nerplockade oxå. Dom ska hängas upp i nya huset sen tsm med mina träns. Och bull ska få komma in och ska få bli sadelhängare till sadeln. Mitt vardagsrum kommer bli ascoolt då d kommer bli min sadelkammare samtidigt! :-)


Lördag morgon. Satt precis å tänkte på sif...

Lördag morgon. Satt precis å tänkte på siffror.. Mil rättare sagt. På 1 dag fram och tillbaka till jobbet åker jag nu 12 mil och ja jobbar i snitt 3 pass i veckan. Det blir 36 mil på 3 dar, ca 500 spänn i soppa. Från mitt nya hus kör jag 12 mil fram och tillbaks sammanlagt på 3 dar! Å d e ju knappt 200kr va?! :-D vilka härliga framgångssiffror! Dö fränt ! Jag ska dit. Punkt slut!


Klart lataste dagen på länge! Men nu e de...

Klart lataste dagen på länge! Men nu e den äntligen över. Och han.. gjorde dom sista tim uthålliga. Vi pratade en massa. Tänk va dum man e som tiger när man kan prata ut. Vad mycket man kan lösa och vad mycket mindre missförstånd d blir! Mitt goda råd för idag blir: sluta tig börja tala! Raka puckar och sjung ut så blir allt mycket lättare! :-) god natt folket


Hej bloggen. Idag har jag faktiskt inte or...

Hej bloggen. Idag har jag faktiskt inte orkat nåt. Jag som skulle gjort massor! Tog mig en bira nu, ska tillaga lite fläskfile i kväll tänkte jag. All snö har typ smällt så intet har d blivit någon hundspann körning heller! Trist! D enda ja gjort e att ha mockat, sjungit o dansat till ulf lundell (tokryck på fm) och gått på lång promenad med the dogg. Men om d ser schysst ut me vädret imon kan ja nog iaf rida. Min hovis (mitt x) kan inte komma förens nästa helg o slå på nya skor me snö sulor. Well... Have a good evening!


God morgon blogg världen och dess läsare! ...

God morgon blogg världen och dess läsare! ;-) jag sitter ihopkurad under en filt och myser me en kopp kaffe. Funderar hur ja ska få ut d bästa av dagen. Hörs sen da! Tjao!


Tryggt i mig en tallrik med snabbmakaroner...

Tryggt i mig en tallrik med snabbmakaroner me ketchup och en bira nu. Och så här efter en sån rätt blev ja inte bara trött utan illamående oxå! Men ölen var god! Ska pusta 5 min nu sen köra varvet i stallet med hästar och mockning och sen ett varv med arrizenbarrhanen. Sen blir d nog skål och godnatt. Nya tag imorrn!


TRUMMAR LITE LÄTT...

Och skakar knäna..räknar minutrarna, snart hemgång nämligen :)  Vart 2 rätt köriga dagar
på jobbet och man e rätt mör i skann nu.
Har fått ett erbjudande om att få en sibirien husky valp - gratis, men jag vet inte.. har ju redan en hund på G som ni minns, Arraz helsyster. Men det är ju klart lättare att forma en valp till det man vill ha än att ta en redan uppvuxen en. Fast det är mycket jobb med valpar oxå och sen får jag ju ingen draghjälp till släden av en valp denna vinter iaf.. Hmm..
Just nu är hund inget jag tänker mest på, jag vill först ha ordning på jobb och flytten, sen kan ja fundera på sällskap till Arraz. 
Jag har ju iaf fått lite gjort dom här 2 dagarna, får se om det kommer ge lite resultat längre fram.
Men nu mina vänner ska jag ta helg!!
 


Jaadaa, dom gamla har sina knep dom med!! ;)


Anders Breivik får Kärleksbrev..Nu ramlar det in friarbrev och kärleksbrev till Breivik, hur är människor funtade?? Hur tänker dom då, det här skulle man kunna grotta och gotta sig i hur mycket som helst om man vore psykolog och även jag som amatör psykolog!

My name is Moona...Lisa


Så! 1-0 till COWBOY-SARA!!

Sååå THANKS!!! Nu försvann all den svarta bakgrunden iaf! Bra! fan, fattar

mig inte på detta, men men, nu får d se ut så här ett tag tills ja förstår bättre ;D

Sara the computer hacker!! moohahahaa


Min Blogg

Försöker ändra och dona med min blogg,, men man är ju född på stenåldern

så det går inte så bra! Försöker ändra och designa och greja med Bloggens utseende.

Men det slutade nu med att den ser annorlunda ut..javisst! fine! Men ABSOLUT INTE så

som jag vill att den ska se ut :(( Å nu lyckas jag inte ens få tillbaka den som den såg ut från början!!

Skiiiiiiiiiit olle!!!


Min Nicke Udén

Igår efm hörde plötsligt min avlägsna men MYCKET goda vän, Nicke av sig!

Min bästaste Nicke, vi var såå tajta!! För ca 8-10 år sen umgicks vi i stort sett VARJE dag!

Vi gjorde ALLT tillsammans, vi red, söp, dansade, åkte på countryfestivaler,

drog till Åland å missade båten hem då vi satt och drack bira på en klippa

utanför hamnen på Åland ...till min dåvarande pojkväns frustation.. haha!

Nicke var till och med fodervärd på min häst Helene! Jag lärde Nicke rida.

Ja..vi gjorde ALLT tillsammans! :D Nu är det drygt 2 år sen vi sågs sist och

d va bara över en snabb fika hos mig i Knivsta. Men nu har vi bestämt att vi ska ses igen,

vi ska ha en sån där "Sara & Nicke" kväll så som bara vi 2 kan ha det , med bira

countrymusik , Ulf Lundell och dans i vardagsrummet!! D  e vi bäst på!!

Jag ser verkligen fram emot det!!

För övrigt, igår var jag ute med släden och Arrizebarrhanen, som vanligt livsfarligt men SKETKUL!!

Dock för lite snö än..så det tog tvärstopp mellan varven,, hahaha! men vi körde iaf inte i duket!!

Nu SNÖAR det igen! Så det blir kanske en tur ikväll igen! Yippiiiee! :D

 


Några kloka ord på morgonkvisten ;)


Vart ute första gången med släden/sparken!...

bild002 (MMS)

Vart ute första gången med släden/sparken! Superkul! Kunde inte låta bli, men d va aaalldeles för lite snö! Gick bra bitvis. Haha lika röjigt som förra vintern' fast bara en hund nu. . Åh va ja saknar jack! Dom blev peppade av varann å sprang på bra, var lite lojare nu. Arraz behöver verkligen en polare!


Mera bilder och fortfarande inget fungerande huvud...

bästa mamma, hemma hos mig i Knivsta, i bakgrunden ser ni min hemmabyggda bar jag gjort!

 Jag i baren :D

 voffsarna <3

 Jag och min rasta polare Angela...a looong time ago!

 Pappa polis

och bror väktare i bakgrunden

 my fat ass and my tatoo


Bloggtorka still goin strong!!

kastar in ett gäng bilder i väntan på att huvudet börjar funka igen!

 jag i nattmörkret..

 min uppfödning, his name ia Elvis

jag och raggarna från stockholm , hemma hos mig i Knivsta

 Mammas sambo

Peter som gick bort för 1 år sen nu i en veteranmopeds olycka. R.I.P. <3

 Min gamla kåk i Knivsta, alltid lika välbesökt :)

 


Har verkligen ingenting att skriva..

å det ja vill skriva om är olämpligt.   Så ni får ursäkta den dåliga fantasin idag.
Sara Rygaard 7 december 2011 kl 15:41


Nödlösningar är ibland ett måste

Sitter på arslet jobbar och funderar samtidigt, försöker hitta lösningar, huvudet arbetar i ett! Det har tyvärr fått blivit nödlösningar tom.  Får se hur det blir framöver, just nu suger det rejält.
 Men men... what to do.... det är bara att hoppas.

ullabella sekreterare


På jobbet!


Nu verkar d kört. Blir nog ingen flytt, ia...

Nu verkar d kört. Blir nog ingen flytt, iaf inte nu. Skit oxå!


Står å lagar mat å så ringer min bästa hyr...

Står å lagar mat å så ringer min bästa hyresvärd från knivsta o skrämmer halvt ihjäl mig när han berättar att han e inlaggd på sjukhus! Min bästa hyresvärd får inte må dåligt för då mår jag dåligt med! Älskar ju min hyresvärd! Bästa människan nånsin ju!


Har nu röjt klart i förrådet. Och så har j...

Har nu röjt klart i förrådet. Och så har jag gjort ett tafatt försök att rida men då shacken inte har snösulor på än så vart d inge bra. Ca 15 cm höga styltor av packad sand och kramsnö. Hm. Typiskt. Å inte kom d tillräckligt me snö för en slädtur me hanen heller. :-(


4 st bajspluttar skickas på posten idag! -...

bild001 (MMS)

4 st bajspluttar skickas på posten idag! - check!


Ett lager snö. -check!

Ett lager snö. -check!


Hej bloggen, har precis suttit i telefon e...

Hej bloggen, har precis suttit i telefon en timma o snackat med han, han med stort h! :-) det är så skönt att höra hans trygga bas röst och varje gång ja pratat med han och sen lägger på luren känner ja mig både gladare och lättsammare i sinnet. Han är som ett bra fungerande lyckopiller! Nu ligger jag och arras i sängen. Vi har verkligen latat oss heela dagen idag! Men då jag slog upp almenackan fick ja lite småpanik då jag såg att det är 1 v kvar till att jag ska flytta ju! :-O så imorgon måste ja verkligen börja röja på allvar! Hörs imon! Sara mån kl 22:11


Det snöar. Jag går fortfarande i pyamas fa...

Det snöar. Jag går fortfarande i pyamas fast har dragit på mig ett par till byxor ovanpå och en tröja. Den här dagen kunde man lika gärna hoppat över då jag inte gjort något vettigt. Har känt mig orolig, frustrerad och haft enorm hemlängtan. Saknar knivsta, jobbet på dustin ab och saknar sthlm och familjen. Jag är trött på att vara ensam. Trött på skogen här, trött på att va orolig för om jag har jobb el inte nästa månad. Trött på att kämpa i motvind. Det enda vettiga ja gjort idag är att ha ridit och gått på en långpromenad med arraz. Sen har ja bara frysit och läst elsas mode resterande tid. :-( skit dag.


Sitter och blöder näsblod för andra gången...

Sitter och blöder näsblod för andra gången idag.. What the fuck is wrong now?! Ja brukar aldrig blöda näsblod. Men d är väll mitt miserabla liv som ligger bakom.! Jag vill hem igen!! ;-(


Med sina färger smälter arraz bra ini natu...

bild000 (MMS)

Med sina färger smälter arraz bra ini naturens höstfärger. Han skulle va en utmärkt kamoflagefärgad jägare.


Tio i nio och fortf i pyamasdressen, sitte...

Tio i nio och fortf i pyamasdressen, sitter och läser boken "elsas mode" ja... I brist på annat att läsa!! Har såklart släppt ut hæstarna, d gjorde ja kl 6 i morse. Tog en kopp kaffe och började läsa, och fastnade halvliggandes i soffan me den boken.. Livet e bra värdelöst ibland..! Är frusen o drar mig för att gå ut, 0.8 minusgrader ute nu och frosten har fortf sitt tag om marken. Burr! Ska snart gå ut o göra lite nytta men ja kan väll få vänta me d tills d iaf blir 0.8 plusgrader istællet!??


D här funkar inte! Får panik! Måste göra n...

D här funkar inte! Får panik! Måste göra något! God natt världen.


Jag säger inget så har jag ingenting sagt....

Jag säger inget så har jag ingenting sagt..:-(


Kommer bli så fiint i stugan!

bild003 (MMS)

Kommer bli så fiint i stugan!


Nu lyser det i alla fönster i min lilla st...

bild002 (MMS)

Nu lyser det i alla fönster i min lilla stuga i boxholm. Inflyttning sker om 2 veckor. Idag var arraz och jag där och lämnade lite kartonger. Å så tog ja en fika me min nya hyresvärd. D slutade med att vi bestämde att ja skulle bli förste kossevakt på gårn då han ska iväg på galej i januari. Va kul! Länge sen ja skötte kor! :-)


Åh va trevligt att vakna upp brevid ett kö...

bild000 (MMS)

Åh va trevligt att vakna upp brevid ett köttben! :-P


Puss o gonatt!

bild006 (MMS)

Puss o gonatt!


Puss o gonatt

bild007 (MMS)

Puss o gonatt


God natt helene!

bild009 (MMS)

God natt helene!


God natt shacken!

bild002 (MMS)

God natt shacken!


Pärlan. Jag är verkligen kär!!

bild004 (MMS)

Pärlan. Jag är verkligen kär!!


SMS-inlägg

bild006 (MMS)


Gott me benebene!

bild005 (MMS)

Gott me benebene!


Som ni ser ligger arraz brevid mig nu. Han...

bild003 (MMS)

Som ni ser ligger arraz brevid mig nu. Han har lämnat fotöljen och kommit och blivit min vän. Vi var vänner innan men sen igår är det han och jag. Tillsammans.


Arraz lørdagsgodis, rökt märgben!

bild007 (MMS)

Arraz lørdagsgodis, rökt märgben!


Haha! :-) arraz är för skön! Ligger o ser ...

bild003 (MMS)

Haha! :-) arraz är för skön! Ligger o ser märkvärdig ut med bena i kors! :-D


Skippar stugan idag, kl blev för mycket, o...

Skippar stugan idag, kl blev för mycket, och strupen längtar efter rödvin och en middag. Kom precis hem med hö. Så imon drar jag till stugan istället. Ska ta in hästarna strax, e så trist väder ute, regn och rusk. Ska iväg till sthlm imon oxå! Fullt upp!


Hämtat hø i finspång med pärlan! Gick fin ...

bild002 (MMS)

Hämtat hø i finspång med pärlan! Gick fin fint! :-)


Puss min varg!

bild012 (MMS)

Puss min varg!


SMS-inlägg

bild011 (MMS)


Ute och cruisar me dodgen, johnny cash i h...

bild009 (MMS)

Ute och cruisar me dodgen, johnny cash i högtalarna!


Igår hände något. Jack var här! Han var h...

Igår hände något. Jack var här! Han var här när jag var på jobbet. Han kom för att säga hej då till arras och för att lämna oss. Men ja tror oxå han sa att allt var bra till arras. För när jag kom hem hade jag en annan arras! Arras log med hela ansiktet! Han var jätte glad och busig hela kvällen och han tydde sig till mig, låg när mig , busade och lekte med mig och vi ylade ihop. Innan har han bara rullat ihop sig till en boll i fotöljen när vi kommit in o sen bara legat så hela tiden. Men igår var det som om han förstått. Han har förstått att han inte ska vänta på jack mer och att d e han och jag nu. Och d som kænns så extra bra är att arras är glad och det betyder nog att jack sa att allt är bra. Jack kom för att säga att allt är bra och han kom för att säga hej då och lämna oss. Han har fortsatt vidare nu, det är jag säker på. Ælsker dig jack, vi kommer aldrig glömma dig! R. I. P.


Sitter på arslet igen fast hemma. Har stop...

Sitter på arslet igen fast hemma. Har stoppat in en pizza i ugnen och knäckt en bira. Fick tips på en god öl av anna i receptionen, den heter baron trenck. Faktiskt välldigt god! En tjeckisk öl på 6 % så skål då och trevlig helg! :-)


Nonsens = tankar ;)

Nu går väll tiden lite väl sakta?? Jag har drygt en timma kvar till ronden sen slutar jag, men såå sakta det går. Har inget viktigt att skriva nu ...bara så ni vet, måste bara hitta på nåt att göra. typ skriva då tex :)

Tror bestämt ja drar förbi systemet idag, är lite sugen på en bira el ett glas vin. Tror att ,iaf om jag får tid över, så ska jag träna lite lassokastning i helgen, var ett tag sen, har varit så  mycket annat att tänka på att ja inte haft ork eller energi till nåt kul.

Ja måste rätta till mitt liv lite känner jag, jag vet inte hur länge sen det var jag gjorde någonting kul, det har bara varit slit och måsten sen jag i princip flyttade till Östergötland!

Det är slitet i längden, jag tror varenda människa behöver komma bort från måsten, slappna av och göra nåt kul nån gång ibland.  Jag kämpar på, men ja känner att allt blir jobbigare för varje dag. Jag skulle behöva en liten paus, behöver bara va en kort sådan, men en paus behöver jag, skulle vilja dra iväg till sthlm över 1 dygn och bara få gå ut på stan och ta en bira här o där och träffa gamla vänner el nåt. Det skulle va skönt att få komma bort en stund iaf..

Men men.. har man gett sig in i leken får man leken tåla ...heter det väll?? Å jag lämnade hus och hem och arbete och vänner och drog 25 mil söderut..... för vad???? DET KAN MAN VERKLIGEN FRÅGA SIG.... men men.. SHIT HAPENDS.... eller hur va????

Sara 16.02 fredagen den 2a dec


Energin är slut

Nu är ALL min energi slut, och så oxå matlådan. Nu orkar jag INGET mer. :((


Andra gamla godingar som jag löööövar:


ÅÅÅh ÅÅÅh åååh vilken sexig gammal man! LÖÖÖVE HIM <3


Rondera Nattetid i Mjölby..

jaaa...vi får se hur det går.. bättre än ingenting alls ,, va länge sen ja va ronderare.  nu får skurkarna i Mjölby se upp!! ;)mohhahaa! :D

Grubblar och mailar med min chef

Kanske han kan hitta en lösning på mitt grubbleri?? Hoppas det :) Då skulle jag bli glad! Så glad att han skulle kunna få en kram! haha! :D

Snälla Tomten..


06:54

Är på jobbet...totalt omotiverad...hoppas det ändrar sig..annars blir det en sjuhelsikes låång dag idag.. :P


Det känns att jag klippte håret igår, d va...

Det känns att jag klippte håret igår, d va visst rätt mycket ja huggit av! :-O 15 cm minst ju, tänk va man kan förvandlas med en kontors sax under arb tid! B-) nu e ja nydushad och sitter o dricker kaffe! Ovanligt va?! B-) idag är det julfest. Hade faktiskt velat gå på den, men ja har inte hjärta att lämna arraz mer än nödvändigt nu när han e så deppig o sorgsen. Vi saknar jack så enormt!!! Så denna dag blir tyvär som alla andra dar. Sara 04.14 fredagen den 2a dec.


Trött som ett as. Blev ingen ridning idag....

Trött som ett as. Blev ingen ridning idag. Pysslade bara om dom och myste lite bara. Imorgon kör ja ett arb pass till. Sen är ja ledig 4 dar. Då blir d att flytta grejor, dona i stugan, hämta hö i finspång, lämna mammas bil, och elda skrot på gårn m.m. Så om man vill kan man få ge mig 1v solsemester i present, ja fyller kärring 7 januari! ;-) god natt


Snart hemgång

Hem och rida lite tror jag minsann på min lilla cowboy häst :)


Matlåda

Om man ska ta och värma på korvarna och moset lite,, länge sen ja åt korv och mos :) Det blir säkert gott, fast det blir ju aldrig lika gott i mikron.. Men det är iaf mat. Å dessutom gillar ju jag KÖRV!!Snacka om lantkorv!! riktigt god var den oxå kommer jag ihåg, även fast den ser en aning grotesk ut!! ;D


Ååh.. jävlar i min låda!! Man tröttnar aldrig på att stirra på Elvis the king!!vilka läppar och vilka ögon!! och vilken otrolig utstrålning denna karl har!! Var man inte KÅT och BLÖT mellan bena innan så blir man ju det när man tittar på han!!!! <3


Mår illa.


Oroskänsla i magen

sitter och tänker..känner mig orolig..orolig över hur det kommer se ut jobbmässigt för mig kommande år..det är stressande att gå som timmis, man vet aldrig vad man har och inte har.. ja får helt enkelt hoppas att det löser sig.


Morgonmys så här den 1a December

En alldeles speciell människa bjöd på god 1a december frukost idag. Va mysigt att få bli lite ompysslad så här på morgonkvisten <3 Idag öppnar vi den första luckan på adventskalendern, undrar vad som döljer sig där?? Och så tänder vi ett ljus för 1a december, jag tänder det både för 1a december men oxå med en tanke på Jack och alla andra som jag känner som gått bort <3


RSS 2.0