Det var en skitig märr ja fick ta hand om ...

foto0588 (MMS)

Det var en skitig märr ja fick ta hand om idag! :-P finns d något negativt me våren så skulle d kunna va det här...


Blondie finns nu på Herrhagen

okey, snart är det min tur iaf. Snart hemgång. ÄÄÄNTLIGEN. *PUH* *suck* *yippie* :)
Ska direkt till stallet som vanligt, har nattningen idag med (hade d igår med) Men först ska jag rida, ev skulle lina och madde komma och rida samtidigt! Kul! Nu har vi ju alla 3 en egen kuse, Madde fick ju hem sin stooora lååångbenta Blondie igår som hon ska vara fodervärd åt. :)
Så gulligt, dom e lika taniga och beniga båda två :) hihi. Gulligt ekipage.

Här är maddes pålle, Blondie :D


Maaaaat!!!!

Jahapp, kl är 14:27. Och i och med det har jag paserat halvtid, har varit rätt okey dag idag än så länge,,peppar peppar   har snackat lite skit med grabbarna  på cola, fikat, ätit lunch, ronderat å fikat igen och ut och gått lite till osv. Nu fikar ja iaf IGEN åh längtar redan till middags matlådan,, denna längtan till mat när ja e på jobb måste ju helt klart vara PSYKISK. När jag får göra ordning min mat i mikron och sen äta den, så behöver ja inte glo på klockan, för då e ja upptagen med att mumsa på maten.
Åh sen när man e klar med det råkar man såklart titta till på klockan igen och upptäcker då till sin glädje att kl har gått ca 10 minuter  framåt på dagen, och i och med det är ja vips 10 min närmare hemgången!!!
Sjukt va?!! Ja säger ju det! det är PSYKISKT det här med maten och jobbet. :)


God Morgfon alla mina bloggläsare ;)

znoosade ca 30 minuter i morse,, till sist ringde mamma mig på mobilen (från hennes rum intill) och frågade om ja tänkt gå upp eller inte.. :D Joo, ja sa att ja skulle det, och fick ju lov till det eftersom ja skulle upp och jobba trots oviljan till det :)
Men nu när ja vart vaken en stund, och landat här i min kontorsstol i vakten så känner jag mig rätt glad i humöret!  Det känns inte som om ja missar så hemskt mycket idag med tanke på hur vädret ser ut...vitt på backen ..igen..och mera på väg ner. Burrhane väder!!! Sitter gärna inne en stund idag :)
Fick ett tips från en läsare om vart det anordnas kossetävlingar, ska kolla upp det, kanske man kan va med på nån tävling i år iaf, även fast det inte blev på chappen? :)
Axvalla anordnar tydligen kossetävlingar, så ska kika lite på det idag :)
Önskar ja hade kvar min egna gård som jag och mitt x köpte för några år sen, då hade ja defenetivt fixat kor på egen hand för att träna på och sköta om .  Who knows, man kanske vinner på lotto någon gång och kan köpa sig en ny gård i framtiden... *drömmer*
Apropå min gamla gård, det får mig att tänka på min fina fina häst som jag fick avliva för ca 2 månader sen....Hon ligger ju begravd i Smara nu...där vi oxå hade gården, känns så rätt att hon fick begravas i sin hemby.
Tror ja ska packa in vovven i dodgen någon dag och dra upp till Smara och hälsa på Min lilla tottis Helene vi hennes grav. Jag saknar henne hemskt mycket!!!! Och min kära hund Jack oxå, som jag fick avliva i höstas :((
Det är mina finaste hjärtan någonsin, dom kommer alltid finnas i mig i mitt hjärta och minne.
Jag älskar er Helene & Jack!!!!!!



Min fina fina Helene, R.I.P. ÄLSKAR DIG!!!



MIN FINA FIINA JACK, R.I.P. JAG ÄLSKAR DIG!!!


Lonesome Cowboy

Okey, nu börjar det bli illa, det rycker redan i min "gå vidare tarm" Jag vill ha en förändring NU!
Jag trivs inte i min tillvaro just nu, ingenting känns bra förutom stället där jag har hästen och att ja får ha hästen på samma ställe som syrran,. men resten trivs ja inte med.
Mamsen e världens gulligaste å snällaste men ja vill inte bo där, jag längtar ut på landet igen. Att bo i stan på det här viset är inte kul, man blir tex deppig över att behöva träna hunden på trista asfaltsvägar istället för mysiga kringelikrokiga grusvägar som ringlar fram genom åkerfält och små röda söta  och gulliga byar.
Jag har tröttnat på att vakta folk hitan och ditan, att bli sittandes i timtal inomhus medans våren bara blomstrar förbi därute.
Idag har ja letat hus från uppsala ända ner till skåne! Vet inte vart ja vill bo men på LANDET ska jag bo, sen får d va vart tusan som helst känner jag just nu, går ju alltid att flytta...*suck* för jag lär ju inte hitta mitt drömboende än, känns inte så iaf.
Ja är en rastlös själ med ett romantiskt sinne för hur mitt liv ska se ut..
Jag är en lonesome cowboy...





Good Morning folks!!

Äntligen fredag....borde det vara....MEN för mig är det måndag, ska ju jobba hela helgen.
Vaknade lite halvtjurig idag, känner mig smått pressad & stressad av olika anledningar.
VI får hoppas dagen fortlöper utan större misär.
Ha en bra dag allihopa!

cyckla för hela slanten!

Sådär ja, nu har jag varit ducktig här på kvällningen oxå, har bärt ved, lagat mat och cycklat med 3 hundar i 3 omgångar, Först med Arraz, han fick löpa fort idag, så fort han själv ville, och huuuur han drog,! så grymt duktig! Sen tog jag Emma, det var hennes premiär tur med cyckel, så vi tog det välldigt lugnt, hon var lite rädd för cyckeln i början men sen gick det bra, hon travade försiktigt och snällt framåt (dock ingen draghund var hon) Sen tog jag Ullis, hon fick oxå cyckla på i en bra takt idag och blev ganska trött. Hon var jätteduktig.

Nu sitter ja i soffan och dricker te och bloggar lite här och kikar samtidigt på lite tv :)

God natt och sov gott allihopa! Over and out!


Stads-Älgar

Här är 2 bilder från idag när Shakira och jag tränar bro...mer avslappnad häst får man ju leta efter.. ;)



Hon gick jäkligt bra idag på detta bettlösa träns, skit nöjd! :D

Medans syrran och jag red så kom en älgko och hennes kalv och tittade på, ca 50 meter från banan stod dom och titta, och efter en stund la dom sig ner för att vila medans vi red,va då stads älgar, heeelt orädda!!
Försökte naturligtvis ta bilder men med min dåliga kamera telefon gick d sådär,, ni får väll se om ni hittar älgarna här på fotona, ja ser dom, men ja vet ju oxå om var dom är :)
När vi hade ridit färdigt och jag började ta undan trailbanehindrerna reste dom sig igen och gick sin väg :) skitfina!!






Nu e jag hemma igen och har bärt 10  lass med ved, så nu sitter ja på trappen och njuter av en kall och bloggar lite :) Ska strax in och göra middag!
hej så länge!

Idag blev d trail träning. Bro, trägrind, ...

foto0580 (MMS)

Idag blev d trail träning. Bro, trägrind, släpa däck, flytta vattenhink, kasta lasso, bommar, sidepass och backning. Sen satte vi även upp en fyrkant av koner å tränade på övningen eva malmström lärde oss. Kul att rida me sällskap, elvis å lina va me idag å red me oss :-)


hanar och löptikar...

joo men visst att det blev en GOD NATT...  dET VAR EN hemsk NATT, HAR KNAPPT SOVIT NÅGOT ALLS!! Vi  har ju en liten tjej som löper, ullis..och så har vi en liten schäfer hanne  (brorsans) som vi är hundvakt till... det var inte lyckat,, mamma stängde in ullis hos sig och jag fick ha hanarna i mitt rum. Aro har tjutit , hoppat upp och ner i sängen 100. 000 gånger, gnällt, försökt öppna dörren, tjutit igen osv... jag blev heeelt yxtokig på han så  ja bara skrek rätt ut...1000 gånger inatt!!!
Arg som ett bi var jag. Och så skulle man upp kl halv sex å ta emot nästa hund! Det var min sömn d , denna ledighet!! :((

Stängde dock in Aro 2 timmar imorse och försökte sova lite nu på morron istället,, så nu har ja iaf fått sova 1 timme. Känner mig typ bakis, för att ja inte fått sova.

NU ska jag försöka göra nån nytta, om ja orkar.

hej så länge!

Jaa...har varit lite lessen å negativ ikvä...

Jaa...har varit lite lessen å negativ ikväll...e lite bekymrad över saker o ting.. God natt iaf allihopa


Nu har ja äntligen tagit foto på mammas li...

foto0579 (MMS)

Nu har ja äntligen tagit foto på mammas lilla sittbadkar som ja lovade för några veckor sen! Jättesött ju! :-D


Storhandlar! Ute öser regnet, tur ja hunni...

foto0578 (MMS)

Storhandlar! Ute öser regnet, tur ja hunnit rida redan!


SMS-inlägg

foto0577 (MMS)


Shakira blev alldeles svettig efter vår rö...

foto0575 (MMS)

Shakira blev alldeles svettig efter vår röj tur i skog o mark på 1 timme. Hon var skit pigg och vägrade lyssna på sin matte vid 2 tillfällen då hon tänkte sticka iväg då vi galopperade. :-P ja e helt slut nu! Men nu ska ja hem å äta vofflor! Tjoho!


Aro

foto0574 (MMS)

Aro


Nu ligger arraz nöjd och trött i sin hundg...

foto0573 (MMS)

Nu ligger arraz nöjd och trött i sin hundgård efter att ha varit ute och dragit sin matte runt om i skogås. Han va jätteduktig idag som alltid! Vi hade mamma och lasses hund aro som sällskap på cyckelrundan. Ev ska vi oxå prova att cyckla me emma oxå. Mamma e ute nu och cycklar me ullis.


Ja bytte ut mustangen mot en varg! ;-)

foto0571 (MMS)

Ja bytte ut mustangen mot en varg! ;-)


God morgon, dax för mig att gå upp. Åka ti...

God morgon, dax för mig att gå upp. Åka till stallet och släppa ut lite djur. Ha en bra dag ni alla!


Bästaste mamma

Hej, nu e ja äntligen hemma igen, mamma hade maten klar när ja kom hem, vi åt stekt pangas file och stekt potatis med sallad till, mums gott, mamsen är verkligen bäst!!!

Jag beslöt att Shakira fick stå över ridningen idag, hon var välldigt "seg" igår, hon har ju ridits i rätt många dar på raken nu, tror hon uppskattar 1 dags vila, imorgon kör vi dock igen.

Imorgon tar vi nog en uteritt, med ordentlig träning.

Nu ska ja kolla klart på Dr House och dricka ur mitt vinglas, sen soooova, ska upp imorrn och släppa ut tottisarna.


bästaste mamma!

tjohejsan

Tjena mors! Tänkte bara vinka in här lite hastigt, har en praktikant med mig idag så jag bör väll inte sitta här...
Idag har jag skrivit ut mönstrerna för tävlingen den 14e April samt lämnat in ledighetsansökan för den lördagen, nu när jag ser mönstrerna i de olika grenarna blir ja osäker på vad jag vill va med i... western riding och western horsemanship verkade ha ganska intressanta mönster.
Ja får se. vi hörs sen!

The cowboy codes, here we go again! ;)

God morgon!

Nu har jag hittat mera Cowboy codes, I just LOVE THEM!! So here we go again...!! :

Cowboy Codes of the West


These American cowboy codes of the west (authorship is unknown) were common sense approaches to cowboy and western etiquette.  Many deal with horses, shooting and a little bit about how to act around women.

  1. Never pass anyone on the trail without saying "Howdy".
  2. When approaching someone from behind, give a loud greeting before you get within pistol shot.
  3. Don't wave at a man on a horse.  It might spook the horse and the man will think you're an idiot. (A nod is the proper greeting.)
  4. After you pass someone on the trail, don't look back at him.  It implies you don't trust him.
  5. Riding another man's horse without his permission is nearly as bad as making love to his wife.  Never even bother another man's horse.
  6. Never shoot an unarmed man.  Never shoot a woman at all.
  7. A cowboy is pleasant even when out of sorts.  Complaining is what quitters do, and cowboys hate quitters.
  8. Always be courageous.  Cowards aren't tolerated in any outfit worth its salt.
  9. A cowboy always helps someone in need, even a stranger or an enemy.
  10. When you leave town after a weekend of carousing, it's perfectly all right to shoot your six-guns into the air, whoop like crazy and ride your horse as fast as you can.  This is called "hurrahing" a town.
  11. A horse thief may be hung peremptorily.
  12. Never try on another man's hat.
  13. Never wake another man by shaking or touching him.  He might wake up suddenly and shoot you.
  14. Real cowboys are modest.  A braggert who is "all gurgle and no guts" is not tolerated.
  15. A cowboy doesn't talk much; he saves his breath for breathing.
  16. No matter how weary and hungry you are after a long day in the saddle, always tend to your horse's needs before your own, and get your horse some feed before you eat.
  17. Cuss all you want, but only around men, horses and cows.
 

Mys i stallet

Precis kommit hem från stallet & jobbet. Det var riktigt mysigt i stallet idag, för det första så var det ju ljust när ja kom till stallet (tack vare sommartiden) underbart! För det andra kom ju syster med familj och dessutom med en matlåda till mig :) så gulligt!!
Sen för det tredje var vi flera i stallet och vi red alla på banan, Jag är annars så van att alltid få vara själv i stallet, men idag var vi många!
Jag introducerade Lina och Elvis med lassot, vi började med att jag gav lina lassot när hon satt på ryggen (elvis har varit lite rädd för saker som man "tar emot" men det gick jättebra efter ett par gånger, sen så fick Lina klappa han med lassot, svinga lite m.m. det gick bra!! Elvis e så duktig, sen så kastade vi lite från marken och ja försökte även fånga systers fötter när hon fick spela ko :) men ja satte den inte den här gången heller! måste träna mer på det kastet!!
I slutet tvingade jag oxxå upp Linas karl Johnny upp i sadeln, så fick han prova på att rida lite. :)
Kul med mycket folk ibland! speciellt när man tycker om alla så mycket.
Härliga människor på Herrhagen!!
Nu ska jag sova!! Good night everyone!!

 Jag tränar på kast.

 Här vänjer lina, Elvis för lassot.

SMS-inlägg

foto0569 (MMS)


Jompa och shakira

foto0568 (MMS)

Jompa och shakira


Snälla älskade syster tog med en middagslå...

foto0567 (MMS)

Snälla älskade syster tog med en middagslåda till stallet!! Så nu e ja mätt i magen och slipper rida hungrig! :-*


TERAPILEKTION



 DONT WORRY, BE HAPPY! ;)

Snälla tomten...

Man mår väll som man förtjänar..

Efter jobbet ska jag iaf,  trots starkt illamående och hulkningar bege mig till stallet, syrran å jag ska ju träna ikväll,, får se hur det går, kanske inte behöver ge gärnet, men lite lassokast m.m. ska ja försöka orka mig på. Jag har varit dålig på lasso träningar,, var nog ett par veckor sen sist ja svängde mitt lasso ! :O Not good!
Ibland önskar man verkligen att man hade ett "vanligt" jobb med "vanliga" arbetstider. 8-9 timmars arbetsdag, dagtid, det hade varit smutt det! Då hinner/orkar man liiite mera än vad jag hinner och orkar idag.
Idag har varit lite av en skit dag, jag har mått pyton hela dagen, och flera snubbar ja mött idag har varit mer enerverande och förvirrade än vad jag själv är! ;O
Vissa tror tex att "om jag kollar på den här *låsta* dörren, så öppnar den sig säkert som en svängdörr" I mean what??!! Sen när hade vi svängdörrar här p¨å jobbet, ALLT är ju för fan bommat.
Sen kollar dom på mig med det största frågetecknet ever,, och undrar vad jag gör... Jag sa: TRYCK PÅ KNAPPEN!! *suck*
Well, hur som helst , så har jag nog gjort nåt rätt och sett någorlunda snäll ut, för plötsligt kommer det en karl med hembakta bullar och rykande hett kaffe till mig :) Det behövde jag idag, lite ompyssling , som den ensamma vakt jag är här ;)

Skulle helst vilja ha en "time out of my life" just nu. Allt känns lite som hittan och dittan, finns ingen struktur och rutiner, och allt är så mycket "sådär" , "kanske" , "vet ej",, det tycker ja e lite jobbigt.

Så snälla tomten: jag önskar mig ett nytt okomplicerat liv i förtids julklapp, TACK.!

pss...tomten, ja lovar att inte komplicera det okomlicerade livet, med tex 1000 flyttar/år ;)

Stå dubbelvikt över toan..

Sitter på jobbet, men mår inge bra, känns som om ja ska spy när som helst och ja e alldeles darrig och sådär feberont i kroppen :((
Usch vill inte bli sjuk nu ju!
Har ätit alvedon men märker ingen skillnad än iaf :(
Ikväll, om jag mår bättre så ska Lina och jag träna lite lassokastning och dra grejer med hästarna m.m. vi måste träna lite inför träningstävlingen ju :)

Men just nu vill ja helst bara stå dubbelvikt över toan, så ja slipper spy i receptionen! ;O

Ha en bra dag ni allihopa!

Good morning! Sitter i sängen å dricker ka...

Good morning! Sitter i sängen å dricker kaffe. Skit trött fortfarande! Hur ska jag överleva denna dag?!


24 timmars tripp

Dodgen tog mig ända hem , sicken tur, visserligen rykte d ur motorhuven , men det är baa bränd olja..hoppas dock det ej tar eld på riktigt...då ligger man PYRT till ;)
Har varit i Knivsta under natten, hälsade på min gamla hyresvärd Robban och överlämnade en cowboyhatt till han som ja skulle gett fär typ 1 år sen! Bättre sent än aldrig, vi hade en trevlig kväll. Idag på dan åkte jag till Mackan och hälsade på han, åh han hade oxå skaffat cowboyhatt! jättefin var den :)

Well nu är ja hemma, är vansinnigt trött. Har varit ett trevligt dygn.

Nu blir det ett bad och sen lite tv om ja inte slocknar innan dess. 


 robban posar me sin nya hatt :)

Är kvar i skogen, är hos en vän, har vart ...

Är kvar i skogen, är hos en vän, har vart en trevlig natt med gott vin och skratt. Är en aning mör idag dock :-) vi får se sen om ja kommer hem hela vägen me dodgen, den säger att den har 0 liter bensin fast ja tankat???


Är i shervoodskogen och dricker vin

Är i shervoodskogen och dricker vin


Raggarsväng me dodgen!

foto0556 (MMS)

Raggarsväng me dodgen!


Arraz sitter och fikar på verandan :-D

foto0554 (MMS)

Arraz sitter och fikar på verandan :-D


Dodgen står kvar! Nytvättad å fin. :-D hon...

foto0552 (MMS)

Dodgen står kvar! Nytvättad å fin. :-D hon försökte pruta , fast d blev lite tokigt, för minuterna innan hade hon precis vart ute å provåkt och sen kläckt ut sig att den gick klockrent!!? Osmart! D hela sluta me att ja sa att ja max går ner till 14. Hon skulle sova på saken . He he så än är pärlan min :-*


Gjorde ett försök att släppa in shacken i ...

foto0547 (MMS)

Gjorde ett försök att släppa in shacken i tores och elvis hage, men alla ville ha shakira så d blev lite röjjigt :-)


SMS-inlägg

img_3812 (MMS)


SMS-inlägg

img_2274 (MMS)


SMS-inlägg

img_5600 (MMS)


SMS-inlägg

img_8329 (MMS)


Blev en skrittrunda idag med arraz, madde,...

img_1842 (MMS)

Blev en skrittrunda idag med arraz, madde, lina och johnny


Arraz o jag fikar utanför stallet. Vi dela...

foto0546 (MMS)

Arraz o jag fikar utanför stallet. Vi delade på en korvmacka.


Shakira e sur, hon fick inte komma ut i mo...

foto0545 (MMS)

Shakira e sur, hon fick inte komma ut i morse, för vi ska snart ut och rida. Så hon fick snällt äta sin frulle inne. :-)


Jag och shakira på träningen idag på stads...

dsc01037 (MMS)

Jag och shakira på träningen idag på stadsberga. Jag är rätt nöjd med dagens träning! Och det var så kul att få träna för eva igen! Och eva fick även rida shakira och gav sitt omdöme om henne vilket ja höll me om! Kul! :-)


Jag och waylon jennings e rätt lika! Och g...

dsc01032 (MMS)

Jag och waylon jennings e rätt lika! Och ganska coola båda två! :-D


Barrhanne! :-D

foto0535 (MMS)

Barrhanne! :-D


Raggarsväng i dodgen? Tyvärr, soppan e slu...

foto0534 (MMS)

Raggarsväng i dodgen? Tyvärr, soppan e slut! :-OB-)


Sola fram fräknar till påsken!

Sitter ute i solen nu igen och solar fram lite fräknar till påsken! :) så jäkla härligt väder ute!
Har även varit i Handen en sväng och vart på bolaget samt käkat en taccos lunch med mor. Jättemysigt, nu ska ja sola en stund till ssen får det bli stallet,, måste åka dit i tid idag och mocka och fixa iordning allt för dagen sen ska Lina och jag lasta hästar och bege oss till Stadsberga :)
Trevlig fredag på er allihopa! love ya all!!

Alla vovarna 3 :-)

foto0525 (MMS)

Alla vovarna 3 :-)


Emma och ullis

foto0523 (MMS)

Emma och ullis


SMS-inlägg

foto0522 (MMS)


Morgonmys i morgonrock ute i morgonsolen ...

foto0520 (MMS)

Morgonmys i morgonrock ute i morgonsolen med lite morgonkaffe!


Här e bilden som mor smsade tidigare idag....

dsc01031_001 (MMS)

Här e bilden som mor smsade tidigare idag..som skulle vart me i ett tidigare inlægg ja gjorde idag. :-P glömde visst lägga in själva bilden :-O


RANCHWORLDADS

Sitter och letar frenetiskt efter wade sadlar, googlar och googlar, försökt att hitta nåt här i Sverige men det e dåligt med det...iaf av den prisklassen jag kan ge, ser ut som om ja måste beställa från usa,, Plötsligt trillade jag in på en riktigt cool COWBOY sida!
As rolig sida med sadlar , hästar m.m. till salu plus rancharbeten!!
Skulle kunna sitta och glo där lääänge!! :D

Hur som haver, man bor ju helt klart i fel land, det är ett som e säkert!

Idag kommer Birgitta Freiter till stallet för att hålla lektioner, synd nog så missar jag det pga av att jag jobbar 12 timmars pass...(morr) *suck* :O
Men tror jag hinner med att se lite av den sista lektionen hon har. Alltid intressant att se olika hästmänniskor , hur dom tränar, lär ut. Finns alltid nåt att lära, tycka el inte tycka!

Men imorgon ska jag ju rida för Eva Malmström igen! Det var braaa länge sen, har inte ridit för henne (eller någon annan) sen jag hade Elvis på Häståkeriet på Djurgården i Stockholm!

Shit hon kommer nog skälla ut mig för min dåliga sits/ridning :O haha! Well,,, då vet man ju iaf sen vad jag måste träna på :P

Ska bli kul!

Hej hopp!!

Beställa sadel från US??

Funderar på att köpa en sadel från USA, en wade sadel av Billy cook,, bara det att få den hit kostar en del :O Så det e ju mindre kul, men antar att det kostar att ligga på topp ;P haha!

Det är 3 st sadlar jag är intresserad av, ska visa:


Billy Cook 10-2189






Billy Cook 10-2181



Rocking R



Vilken tycker ni är snyggast???

Den här fina bilden smsade mor till mig, s...

Den här fina bilden smsade mor till mig, skönt att veta att hundarna har d bra i vårsolen medans en annan jobbar :-)


GOD MORGON

Usch.....TRÖTT.....1 dag till sen är ja ledig 3 dar :P

Red Shakira igår på banan, en stund,, gick sådär,, men det är nog mitt fel för ja va lite trött och hungrig och ville hem och käka midda, så det blev lite halvslappt, idag tänkte jag longera henne, tyckte hon kändes lite skum i går,, inte direkt halt men som en sorts ovilja....lite orent kanske.. ska se om d märks nåt idag då ja longerar henne.

Nu får gärna den här dagen snabbt gå över så ja får soooova igen, faan va ja älskar att sova!!

Ha en bra dag!!! ROGER ÖVER, ROGER UT!



Åh nej,, inte rodeo nu igen!! ;)

Riktigt fin vårdag idag!! Synd bara att man inte hinner få  njuta av den,, var dock ute en halvtimma på rasten, men låg då mest under motorhuven och spånade om vilka olika vätsker det var som droppade ner på marken.... för det är inte bara en sorts vätska tyvärr....

well.... det har iaf ringt 1 person på dodgen idag, och den personen skulle komma i helgen och kolla på min pärla!! Det var faktiskt en tjej! :) Och hon var fortsatt intresserad efter att jag berättat alla fel JAG kände till om bilen :) Det var ju kul :) Så får vi se om den blir såld or not :)

4 timmar och 15 minuter kvar är det på arbetspasset nu,,,sen iväg till stallet,, erbjöd Lina och madde att få rida Shacken idag eftersom Lina slutade tidigt och skulle till stallet nu,, Men Madde kunde/ville inte rida för hon var mörbultad från igår då hon trillat av Shakira när dom skulle hoppa! :O
Stackars min lilla Maddis!, Shakira hade varit pigg och glad och gjorde lite rodeouppvisning efter ett hinder.... TYPISKT Shakira :)

Så får se om ja lyckas hålla mig kvar idag da ;)

God morgon! Idag är man ju inte speciellt ...

God morgon! Idag är man ju inte speciellt kaxig, dötrött idag!


Dodge till Salu

Har varit en lugn dag idag på hemmaplan, städat i hundarnas hundgård, bärt ved, cyklat med hundarna (båda två)  Och så har vi gräddat våfflor till lunch,, syrran skulle ta hand om Shakira idag, vilket ja ångrade så fort jag sagt det,,, saknar henne enormt om ja inte får träffa henne varje dag,, men imorrn igen får ja träffa min älskling!

Och så till det tråkiga..tror Dodgen håller på att rasa eller nåt, den växlar ganska dåligt igen, iaf ibland, och så har det blivit nån läcka någonstans under motorn så det blir stora fläckar under bilen, tror det kan vara bensin, ser för tunt ut för att vara olja, och varken motoroljan eller växellådsoljan har minskat enligt stickan. :(( Så jag tror det blir ett för stort och dyrt projekt att fixa så idag satte jag ut den på annons på blocket. :((
Känns ju skittråkigt då jag verkligen gillar den bilen. det är ju min älskling :)

Men men, what to do, man e ju varken bilmekaniker eller miljonär, tyvärr.

Imorgon är det jobb igen så nu har jag söndagsmys så att säga :)

Hej svejs så länge!

SMS-inlägg

foto0517 (MMS)


SMS-inlägg

foto0516 (MMS)


Tea time! Vi har gjort oss en varsin kanna...

foto0515 (MMS)

Tea time! Vi har gjort oss en varsin kanna med våra fovo teer. Så nu blir d mys vid brasan och tvn


Står utanför vilda gilberts place! Galen g...

foto0514 (MMS)

Står utanför vilda gilberts place! Galen gubbe den där gilbert! :-D


57 minuter!!! Galet!!

Ja jävlar! 57 minuter tog det innan tävlingsanmälan var proppfull med tävlande!!!! :O
Herregud, det behövs verkligen fler kossetävlingar i Sverige!!
Det måste vi ordna till!!

Well, ja och min lagpolare ska nog träna ihop iaf, vi kanske hittar en annan tävling eller får satsa på nästa år! Är ju bara kulatt ha nån att träna med :)

Nu har jag precis ätit frukost, ägg och bacon på macka, mums gott, var i stallet i morse och släppte ut kusarna så nu satt det bra med en redig frukost!!

Ha en bra dag ni alla!

God morgon! Fika i sängen, strax iväg till...

God morgon! Fika i sängen, strax iväg till stallet! Morgonfodring idag!


Där var jag nog för snabb! Blir nog ingen ...

Där var jag nog för snabb! Blir nog ingen tävling på chappen! Anmälningarna sätter igång redan nu kl 24, i fjol så var det fullanmält redan efter 90 min! Åh jag har ju precis hittat min lagpolare! :-O så d hinns nog inte me, synd, vi får tat ett annat år el en annan tävling. Jag å min tränare eva spånade just om detta, sverige behöver verkligen fler ko tävlingar! Det måste vi göra nåt åt! Ja ska försöka göra vad jag kan! Vi måste ha en plats och så måste vi ha kor! Ska fråga ut varenda bonde tror jag! Mera kotävlingar åt sverige!!!


Ranch Horse Classic 2012, here I come!

Neeej nu jävlar händer det grejer, efter mitt inlägg om Ranch horse Classic, och att jag ville vara med men inte hade nåt lag, så hörde en kille av sig och ville bilda ett lag med mig i TEAM SORTING!!
:O aaooowwwiiiieee! Åh jag som var nervös för våran lilla träningstävling den 14 april!! Nu plötsligt ska ja tävla på självaste HIGH CHAPARALL med korna!!! hur galet är inte det????!!! :O
Nu måste ja skaffa boskapslicens och börja träna ordentligt med kor!!!
Nu jäklar ,, nu e re spännande!!! Shit alltså, måste verkligen komma över nervositeten!!!
det här tar ja fan en whiskey på!!!

älskar dig min kåta brunstiga märr ;)

Jaa jäävlar vad min  kåta och brunstiga märr var absolut klockren att rida idag!! Sånna här dagar blir man så otroligt glad över att äga denna "mustang" :D Man blir så otroligt överlycklig och upprymd av känslan när 2 blir 1 och allt fungerar så himmlans bra!!
Idag tränade vi galopp på 8 volter , med byten på mitten, gick så jäääkla bra, så hade jag även lagt ut lite bommar på volten vilket gick (inte klockrent) men betydligt bättre. Och så tränade vi spinn, har haft lite svårt överhuvud taget att flytta hennes framdel, men idag tog jag hjälp av tygeln, svingade den på sidan av henne vid bogen, det visade sig vara en bra metod, hon flyttade framdelen i flera varv på raken, utan att det blev en volt! :D Stolt matte!
Min fina fiina fin Shackira, den märren älskar jag trots hennes humörsvängningar!!
Speciellt mycket älskar ja henne efter en sån här lyckad träning ;D
Tänk om man ändå kunde få henne så här bra även på en tävling :P

Nehe, nu ska jag dricka ett glas rött och mysa vid brasan!!

RHC

Inatt mellan måndag och tisdag öppnar anmälningssystemet till Ranch horse Classic på high chaparall!!!
Tänk om jag hade kunnat vara med som jag hade velat! Men jag har inget lag, jag ville ju vara med i en av kossegrenarna och då måste man vara 2 st deltagare / lag!

Halåååå finns det någon där ute som vill köra team sorting med mig???? :)



SOVA MIDDA VAR D JA...

MEN SHIT POMMES FRITTES!!!! RÅKA SOVA MIDDAG I 1,5 TIMMA!!! :O VADÅÅ ÅÅNGEST!!! ÅÅÅÅÅHHHHH! VA JÖBBIGT! NU SITTER JA Å DRICKER MORGONKAFFE IGEN!!! SEN MÅSTE JA RUSA IGENOM RESTEN AV DAGEN SÅ JA HINNER IKAPP DEN!! DET HÄR GÅR JU INTE FÖR SIG!!!
FAAAN!
MÅSTE SPEEDA NU!!!

BEST REGARDS!

Sova midda en stund!

foto0512 (MMS)

Sova midda en stund!


Gos me barre

foto0510 (MMS)

Gos me barre


Är i stallet, har mockat å fixat. Ute e re...

foto0504 (MMS)

Är i stallet, har mockat å fixat. Ute e re snöstorm. Skiter i att rida nu, åker kanske tillbaks senare igen!


Mycket hästliv nu

Just nu springer det runt 2 st besiktningsmän här i huset, testar skorstenet och lyser runt med ficklampor längs väggarna,, undrar om huset kommer hålla för en sprängning??? :O
Vaknade upp i morse av ett sms från min gruppledare som berättade att jag fått förlängt 2 månader på cola,, han sa det ser ljust ut för dig här i framtiden.. Kanske får jag en fast tjänst där var det lider...??? Det är ju jättebra, fast och heltid....men det är blandade känslor, fast jag vågar inte tacka nej till en fast tjänst som dessutom är heltid. Men då pajas nog mina planer om att bli bonde.
well....det ordnar sig på nå vis,, :)
Har även börjat lägga ut lite trådar om boende :)
Är mycket häst nu som händer,, nu på fredag är det träning för Eva Malmström, den 8e april är det öppen träning, den 14e är det träningstävling, jag ska vara med i klasserna: trail at hand, trail, ranchtrail och pleasure! har jag precis bestämt. Lika bra att ta tjuren vid hornen så att säga (min nervositet) Sen den 5-6 maj är det mountain shooting clinic!! Sen har jag anmält mitt intresse för roping träning!!! Mycket nu! :D kul!

Nu ska ja strax till stallet!

tjaooo!

drömma sött

sitter i soffan, vaken än, med pirr i kroppen.
Har varit i stallet och mockat o grejat efter jobbet, sen hem, gjorde mig en varm macka och sen blev det tv4 film. Med ett sällskap i datorn, haha, vart som en tv kväll ihop fast det är flera mil ifrån,, konstigt det här med den här surfvärlden!
Well nu ska jag iaf sova som en stock! Är ju toktrött ju! Imorgon och på tidag är jag ledig, skönt! Tror ja ska ta en sväng imorrn efm, när ja e klar med stallet och så, men först ska jag ta hand om besiktningsmän som ska komma och besikta huset inför grannens sprängning.

Nu ska jag sova riktgt sött...har redan en dröm att drömma, favvo drömmen!

God natt på er allihoopa! Pöss!


VADÅ VAKEN MED TUPPEN??

Vadå vaken med tuppen?? Snarare med Nattugglan!! :P Blev väckt 03.15 av min hund som yassade fram och tillbaka mellan sängen och dörren, och för att riktigt låta ordentligt klampade han snarare runt istället för att tassa. Det visade sig att han var akut pissnödig PLUS att han ville ut och jaga DET som gått på tomten, det var VÄLDIGT intressanta dofter kl kvart över 3 på nAtten tydligen..
Den härliga sidan med att va hundägare....OR NOT! :)

WELL, sitter och dricker mitt kaffe nu i vanlig ordning, åh vad jag verkligen behöver min kaffestund så här på morron, naken och osminkad vill ja dricka kaffe i minst 30 minuter på morgonen innan ja orkar göra mig iordning! Mycket viktigt.

Börjar kl 07.00 på cola.

Nu har ja dock suttit och druckit kaffe i en timma snart, så nu börjar ja få riktigt brottom!! :O

Vi hörs senare!!!

ROGER ÖVER, ROGER UT!!


BRUNSTIG MÄRR...

HAr varit och ridit på Hammarby gård , Taure hade öppen träning.... Ööööhh.... det gick ju inte så bra, det visade sig att Shakira blivit brunstig, och var bångstyrig som en ko!!!!
Hon visste varken vad stopp, svänga eller backa var för något..
Det enda hon intresserade sig av var alla ANDRA KARLAR!! Det var nämligen en hingst i ridhuset,, och plötsligt trodde Shakira att ALLA var hingstar!!! Så hon gnägga och greja med ALLA.
Och Elvis som redan blev förtjust i Shakira i första ögonblicket, han försvarade henne mot alla andra hästar och gjorde utfall mot dom som kom för nära Shakira :/ HEHE GULLPLUTISAR,,,, ELLER NÅT.... men ja va inte riktigt på humör för detta så ja la som mål att Shakira skulle kunna stå lugnt och stilla medans alla andra red omkring .
vart ju inte riktigt som jag tänkt mig,, men det fick duga för idag,, vi gick över en och annan bro men Shakira hade tankarna låååångt borta från en bro om man säger så......
;)
Well,,, vi åkte dit iaf.. och lastningen med Elvis gick hyffsat bra,  Det gällEr att va stark och envis som han, sen gick han på efter 5-10 minuter och lite fläng hitan och ditan.
Verkligen mycket bättre än det har gått iaf!! Ja e super nöjd me han!!
Nu ska vi käka lite middag ihoprört från ingenting, men det blev en sorts tacco gratäng med kötfärs,, luktar riktigt jävla gott!! Och till det en god sallad och ett glas rött!!

Ps! glömde bort att ta bilder från träningen,,tyvärr :(    

Må gott!!

ROGER ÖVER, ROGER UT!!

Lördagsmorgon

God morgon allihopa, hoppas ni sovit gott! Jag har sovit som en stock!
Nu sitter jag och kaffar i sängen men ska strax iväg till stallet och släppa ut tottisarna.
Idag ska vi ju köra hästarna (elvis & Shakira) till Hammarby gård, vi ska dit och träna med Taure, vår westernklubb!
Ska försöka komma ihåg att ta med kameran och fota lite :)

Vi hörs sen, ha en bra dag ni alla därute!


SJUKVÅRDEN - en katastrof

E så less på mitt högerben, det gör så himla ont dära :(( Så fort jag ansträngt benet börjar det värka. Ska man behöva ha så för resten av sitt liv?? Det kommer ju inte heller bli bättre, snarare tvärtom :((
Jag var med om en accident när jag var 13 år och bröt lårbenshalsen,, det var jävligt traumatiskt då jag låg själv ute i skogen och ropade på hjälp i typ 2 timmar, till sist hörde en granne mig och tillkallade ambulans.

Jag fick inre blödningar i hela låret och i och med det blev ju låret flera gånger dubbelt så stort pga allt blod, dom proppade i mig morfin och opererade mig, spikade praktiskt taget ihop benet igen.
Men allt detta gjordes slarvigt  och man mätte dåligt så benet blev lite kortare än det andra, men inte nog med det, efter 1 års hoppande på kryckor så skulle jag få operera bort alla spikar och plattor, men dom missade en spik som visst redan hunnit växa fast i det nya benet som bildats....

Dom påstod sen att jag inte skulle märka av den....

Men idag och alla dagar bakåt till den dagen dom opererade in dom där spikarna har jag känt just den spiken.
Så idag får jag ont om jag , går, sitter, springer, ligger för mycket. Jag får ont pga deras felmätning och pga spiken.
Vi har försökt många gånger att få det hela omopererat men dom skyller ifrån sig och påstår att ja inte skulle få men av detta.... Och OM JA NU VERKLIGEN VILL göra om det måste jag betala det själv för det räknas som en SKÖNHETSOPERATION  !!!!!! En skönhetsoperation??!! Vilket jävla skämt!!
Sen detta hände har jag fått sluta med friidrotten jag höll på med då, jag kan inte göra NÅGONTING som sliter för mycket på benet. Inte ens rida en hård lektion utan att få ont!!! :(((

Men läkarna vägrar hjälpa till :(((

Så nu är man 29 bast och har ont som satan emellan varven, och det förvärras från år till år.

VILKET JÄVLA SAMHÄLLE MAN LEVER I!! :(

Mycket mera träning krävs!!



Jag måste träna så mycket mera om jag ska vara med på ropngtävlingen i Augusti!! Vadå press!!
Det blev ju ingen liten tävling heller dom ställde till med!! :O Till och med våra grannländer är inbjudna till tävlingen och alla kända ropingkillar är med :O
AAAja ,,,, ja kan bjuda på ett felkast eller två! haha :D

http://www.westernridersostergotland.se/SMRC/index.html

Kolla in där.... den tävlingen ska Shakira och jag tydligen va med i :O Vadå MARDRÖMMAR man kommer ha hela tiden fram tills dagen efter.... :O

koka kaffe på golvet..

Godmorgon, man har sovit gott men för kort.
Dagens tips: koka INTE kaffe direkt på golvet!

Nu måste ja ut snart och starta dodgen, den vill ju gärna stå på tomgång i en kvart innan man kör den :P

I övrigt vill ja bara säga att jag verkligen INTE har lust att jobba idag :) Mest pga att ja e jävligt irriterad på 1 avd på jobbet som inte sköter det dom ska.

Men om jag är förvånad????? NNEEEEEJJJEEE inte direkt!!!! :O


Idag har varit en bra dag

Har fått lite gjort idag, det är alltid härligt att få det :) Jag har inhandlat massa hästmat, vitaminer, och hundmat, även lite god middag och en 3 liters dunk me rött :P
Sen så har jag cyklat med Arraz, packade cyklarna på flaket , mamma och jag och begav oss ut mot stallet där jag visste en trevlig väg, Det var oxå Ullis premiär tur och hon skötte sig bra!

 vovvarna i dodgen

Sen efter cykelträningen så åkte vi till stallet och mockade, och jag red Shakira på banan medans vovvarna och mamma tittade på. Idag tränade vi bara att svinga lassot i galopp. Styra hålla koll på tyglar samt lassot utan att nåt ska trassla in sig är inte det lättaste, dessutom ska ja försöka svinga lassot utan att fånga Shackens huvud.....öööh....hehe...fast det gick bra, i slutet fick mor spela ko och springa mot mig och Shacken samtidigt som vi sprang mot henne och försöka fånga hennes ben, men jag missade båda gångerna, (vi prövade två gånger) haha! mamma tyckte inte om att leka ko....wounder why...????? :D





God morgon

När jag äntligen somnade sov jag gott, ända till kvart i 7,, men jag låg och drömde halva natten först, eller innan dess pratade jag med min gamle hyresvärd i Knivsta :) sen drömde jag, och sen sov jag :)

well, nu ska ja åka och handla snuuuuus!!!!!!!

nervsammanbrott

Så. Har varit på stallmöte, det var trevligt och fnittrigt, Tette bjöd på god pastasallad och kaffe och bullar, mumsigt! :)
Sen nu precis har jag varit ute några km med Arraz, han drar så enormt bra och det ända han har i huvudet ör ordet : FRAMÅÅÅT. Han bryr sig inte om andra människor, barn och cyklar m.m.
Jätteduktig är han! Jag e välldigt nöjd.

I övrigt håller ja på att gå i nervsammanbrott, mina pengar e slut och därmed tog jag oxå min sista snus imorse, såå ...jag är jävligt "ARG" IMorgon ska ja fan gå å köpa både snus och cigg, (vi får lön imon) jag svill ha snuuuuuus NUUUUU!!!!!

Med våren kommer alla känslorna

tjaa, härlig dag idag, vacker vårdag. Idag har jag varit i stallet från kl 8 på morron till halv ett på dan, jag hade utsläppet, efter det mockade jag elvis och shakiras box, fyllde på spån, vattnade hästarna krattade och sopade och grejade, sen tog jag mig en fika ute i solen, såå underbart nu när man känner hur solen värmer ordentligt! Våren är verkligen årets bästa och härligaste årstid, då allt börjar växa och allla känslor väcks till liv..

Efter fikat så fixade jag med Shakira, oljade in hennes hovar, balsamera man och svans, ryktade ordentligt och flätade svansen, sen begav vi oss iväg till Stadsberga.
Shakira var grymt pigg och då oxå tittig, men glad. Skulle göra en galoppfattning från stillstånde, då brast hon rakt upp i luften!! haha som en kanonkula. Vi travade ist vääälldigt vääldigt samlad trav så hon riktigt fick kämpa, sen så gjorde ja en galoppfattning till, då höll hon nästan på att sticka iväg med mig, men ja lyckades hålla in henne och hon galopperade då på stället istället!! såå pigg min lilla kuse, så vi galopperade en liten bit, sen fick hon trava i jättesamlad form hela vägen hem, då i slutet av rundan började hon äntligen lugna ner sig och bli riktigt trevlig, då var hon varm och liiite tröttare . Älskar min lille kuse!! :)

Nu sitter ja å väntar på syster som ska plocka upp mig, vi ska på stallmöte kl 17.

jag återkommer nog en gång till ikväll.

Hej så länge!!

god morgon

Har bråkat me datorn nu på morron, så nu fick ja plötsligt brottom till stallet, vi hörs senare!


Ridit Elvis & Shakira

Jag red båda hästarna idag. Först red jag Shakira i ca 25 minuter, mycket volter och galopp, hon känns en aning stel, speciellt i ena varvet. Lite stingslig men samtidigt glad och inte alls trög.

Sen red jag elvis i ca 20 min, vi travade mest på volter och gjorde lite sidvärtsövningar, skänkelviknningar m.m.
Han va såå söt och  fin att rida, men tyckte att även han var stel åt ett håll. Han e såå söt och känns så annorlunda men han e underbar!

Sen nattade jag hästarna åh nu vill jag sooova, ska släppa ut tottisarna imorgon bitti igen.

Såå godnatt allihopa!


Dubble

Jaha, nu är det upploppet igen,,, sen blir det spurt till stallet, rida mocka och kvällsfodring.
Idag ska jag ta Elvis oxå då syrran ska på SPÖKVANDRING I GAMLA STAN 
Hon vill ejag skulle rida Elvis oxå men jag vet inte om jag hinner med att både rida 2 hästar , mocka och greja plus natta hästarna kl 20...kan bli körigt,, ja får se hur ja gör och vad jag hinner, ska iaf få sluta 30 minuter tidigare idag, har jag och nattvakten dealat om.
Ja kanske kan få till d på nå vis :)

Lektion med Eva Malmström

Sådär ja! Äntligen! Har precis fixat ihop ett litet gäng på 3 pers som ska rida för Eva Malmström. :)
Det blir jag och Shakira, Lina och Elvis och Fredrik och fidelin.
Det blir på stadsberga fredagen den 23 (nästa vecka) 2 timmar mellan 18-20.
Gud va kuligt!! Och BEHÖVLIGT! Ska bli så spännande att få rida min 1a lektion med Shakira!
Och förhoppningsvis vill vi rida för Eva mer konturneligt sen , det vore kanon!

Jag har ju ridit för Eva förut med Elvis så han och jag vet redan att vi gillar att rida för henne :)

Ser fram emot att få lite läxor med mig hem med Shakira så vi får nåt att träna på :) 


Åh hej o hå..

Fullt ös, medvetslös! Har varit full rulle här på jobbet idag, KUL! Tiden går så mycket fortare om man faktiskt JOBBAR ;) (händer dock inte så ofta här att man faktiskt PRAKTISKT jobbar)
Skön dag idag, lite blåsigt men plusgradigt och bra fart på jobbet!
hej å håå!!
tjaoo!

Suger i kossetarmen!!!!

Tjena mors, det suger i min kossetarm nu, så ja va tvungen och kika in hos Göran Lindström på Okna ranch för att se om han bjöd på nåt kul där,, och jaaaa redan i april har han en kurs som börjar, man går 3 söndagar på raken 2 timmar per gång! woohiiii!  Det vill jag anmäla mig till!!
Shakira skulle bli göörglaa!!
Han hade även en reining kurs av samma typ med 3 söndagar på raken, det skulle jag oxå vilja pröva.

Men vi har ju oxå Birgitta Freiter i närheten av stallet hon håller ju oxå på med reining.
Men funderar starkt på att anmäla mig på kosse kursen!
Jag tror Okna är det närmsta stället man kan träna med kor på här omkring, sen i sommar blir det självklart hos Stina Gatel igen! Där tycker vi om att vara, Shakira och jag :)

http://www.youtube.com/watch?v=Zg5MdsCXRWM



Nu är det illa

Mår ruskigt jäkla illa nu, måste sitta blickstilla annars kräks jag!!! :O

God Morgonen

eller igentligen hade ja ju velat sova en stund till, känns inte som en god morgon idag tycker jag, eländig måndag morgon snarare MED KRÄMPOR. ;P

Mamsen ute å går

foto0464 (MMS)

Mamsen ute å går


Cowboy-saras kladdkaka ;-)

foto0496 (MMS)

Cowboy-saras kladdkaka ;-)


Bakat kladdkaka

Vilken konstig dag det vart idag då man legat halv dö halva dagen.. Så jäklans bakis och skakis.
Det vart en trevlig fest igår,,iaf ända till slutet innan d blev bråk. E fortfarande irriterad på dom där 2 äckliga karlarna!
Hur som helst vaknade vi till liv vid halv 1 idag, då koade vi lite kaffe och hällde det i en termos och begav oss ut med doggsen till sjön, var ju så himla fint väder ute så vi satte oss på en klipphäll och fikade i solen. Sen bar vi lite ved och grejade. Lina och Madde lånade Shakira idag så ja slapp köra full till stallet ;) SKÖÖNT.
Sen har vi lagat lite mat, och jag har bakat oss en kladdkaka, var så jäklans godissugen :)

Nu ska jag snart hoppa i badet sen blir det nog tv4 filmen kl 21.

Ha en bra söndag ni allihopa! Lööööve ya!

SMS-inlägg

foto0495 (MMS)


SMS-inlägg

foto0490 (MMS)


SMS-inlägg

foto0491 (MMS)


Sitter och dricker morgonkaffe vid sjön

foto0493 (MMS)

Sitter och dricker morgonkaffe vid sjön


Mår som en huggorm. Är fortfarande i sängl...

Mår som en huggorm. Är fortfarande i sängläge. Pyton!


Lilla barrhanne.

foto0488 (MMS)

Lilla barrhanne.


Full som en kastrull

E full som en kastrull fortfarande, vicken kväll, fylld med sprit av alla sorter, dans och amerikanska och misslyckad efterfest som slutade med bråk med en av pappas polare. Jävla idioter!!
Men i sin helhet var kvällen bra och rolig, innan efterfesten iaf :)

Nu e ja fortfarande full och mår som en huggorm :) Ut och gå bort fyllan med doggsen kanske????? :D

SMS-inlägg

foto0473 (MMS)


SMS-inlägg

foto0475 (MMS)


SMS-inlägg

foto0476 (MMS)


SMS-inlägg

foto0482 (MMS)


SMS-inlägg

foto0483 (MMS)


SMS-inlägg

foto0482 (MMS)


Ja o shacken

img_6370 (MMS)

Ja o shacken


SMS-inlägg

foto0468 (MMS)


SMS-inlägg

foto0471 (MMS)


Joppe, linas man

foto0467 (MMS)

Joppe, linas man


Hos pappa

foto0466 (MMS)

Hos pappa


SMS-inlägg

foto0461 (MMS)


Svartklädd fr topp till tå. D får duga. Tu...

foto0459 (MMS)

Svartklädd fr topp till tå. D får duga. Tur man har rött hår. Då får jag automatiskt en færgklick i outfiten ;-)


SMS-inlägg

foto0455 (MMS)


SMS-inlägg

foto0453 (MMS)


Lina o jag på jakt efter en ridväg till jo...

foto0454 (MMS)

Lina o jag på jakt efter en ridväg till jordbro.


God morgon! Jag sitter här i sängen o myse...

God morgon! Jag sitter här i sängen o myser, och dricker kaffe. Arras ligger brevid och tuggar på benebene. Ja ska iväg till stallet vid 10 för sen kl 16 ska vi vara hos pappa polis. Han fyller 60 år idag. Vi hörs sen! Tjaoo!


Hårdträning på banan

Sådär, har precis avnjutit en god middag med fläskotlett kokt potatis, stuvade kantareller och sallad.
Åkte till stallet med Lina och Madde idag, Idag tränade vi att gå över bommar, LYFTA fötterna ;)
Lina fixa oxh dona där åt oss på banan, och byggde olika varianter av bommar på marken och upplyfta bommar, sen så byggde hon även lite hinder åt oss, Vi hoppade studs, boxer, rättuppstående, ibland med bommar före och efter ibland bara hinder, Shakira tyckte nog d var ganska kul men framförallt jobbigt! Vart hårdträning idag :) Vi hann till och med, med ett och annat rodeopass emellan hindrerna :D Såååå nära att ja ramla av men ja kramade mig fast! :D Bus Shacken! tUR MAN HADE WESTERNSADELN, KNOPPEN KOM TILL ANVÄNDNING ;P 
Hur som helst var det nyttigt för man märkte att hon fick mer och mer koll på sina ben. :)
Jag var hemma igen vid 18 . Men nu är det snart dags att åka tillbaka till stallet för att natta hästarna.

Ha en trevlig Fredagskväll allihopa.

KRAAAAMIZZZZ

Finbilen :-)

foto0450 (MMS)

Finbilen :-)


God Morgon!

Ligger fortfarande i sängen, ja har mys med kaffe och THE BASEBALLS som spelar på spotify!
Tänker på Knivsta och på min hyresvärd Robban när ja lyssnar på Baseballs, :)
Vad ska man hitta på idag då? Hade ja haft lite stålar hade jag nog velat dra iväg nånstans, men har inte råd, å vi får inte lönen förens på torsdag :((
Det får bli hemma aktiviteter, långprommis med doggsen kanske och såklart en tur till stallet, har även nattningen idag, så d får bli 2 vänder till stallet idag om ja ska kunna få rida i dagsljus.

Igår fick ja reda på att ja nog måste flytta härifrån snart, så nu letar jag jobb och bostad för fullt, skulle vilja kunna köpa mig en hästlastbil och bo i den, vilken frihet det skulle vara! Kikade på gamla hästlastbilar igår, finns 1 för 95 tusen, en gammal merca bil från 91, med plats för 2 hästar och ett boende med sängplats, litet kök , toalett m.m.  där skulle ja kunna bo, ja och arrizebarrhanen. Mysigt! :)

Öppen träning

Tjaa... kl är 15.30 nu. Har haft en praktikant med mig idag på jobbet från säkerhetsgymnasiet.
Som jag skrev imorse, så har det verkligen varit en lååång dag, och än är den inte till enda, 3,5 timma kvar, suck och stön... Jag har suttit och gäspat heeela dagen.
Men tur då iaf att det är FREDAG idag!! Ledig heeela helgen :D
Jag har även ringt och sagt att jag vill vara ledig den 17e, det är öppen träning då igen, fast på Hammarby den här gången.. Lina och Elvis ska vara med så vore kul att åka me dom. Hoppas jag beviljas ledighet. Är så typiskt , med mitt schema jag har idag så lyckas jag pricka in att jobba på varenda öppen träning!! Kan man ha mer oflyt?? :O
Well, nu ska jag jobba lite till sen så blir det stallet efter jobbet och lite ridning.
hej så länge!

  haha sötgöten, gör sig verkligen till ;P ( Madde som har fotat)


Idag vaknade jag innan kl igen! Kl halv 3 ...

Idag vaknade jag innan kl igen! Kl halv 3 vaknade ja 1a gången. Nu har ja vaknat vid 3, 4 varje morgon! Irriterande. Idag är jag trött och grinig. D kommer bli en lååång dag idag!


För dig som tänkt skaffa en karl:

"Information från Svenska Brukskarlsklubben
TILL DIG SOM TÄNKT SKAFFA KARL !!!!!!!!!

Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.
...
När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om "matte" bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, dvs. licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Västerbottenrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!


Svar

woohooo! Jag har fått 1 svar från en gård där ja sökt jobb! Har ju sökt en jäkla massa jobb, äntligen en som svarar! Gården finns i Sätila och innehar köttdjur :D
men inget e bestämt än :)
forts följer


Inköpslista!

ååh, jag måste göra en inköpslista både till mig och hästen...hmmm... finns en hel del att inhandla, har haft så mycket grejer i många år, och det börjar bli ordentligt utslitet nu :(
Jag måste tex ha en ny pad, jag har gett bort en massa paddar till höger o vänster och dom som e kvar är heelt utslitna, eller förstörda med hästhår som ja inte får bort :(
Så en ny pad är ett måste, sen börjar bootsen ta slut så ett par nya boots till mig måste jag ha, lite nya borstar måste jag oxå ha då Arras bitit sönder dom flesta när han va yngre.
Något nytt träns skulle oxå behövas samt tyglar då det oxå börjar bli utslitet. Sen behöver jag nya sporrar, jag har fel sorts sporrar fick ja reda på.
En ny hatt står oxå på inköpslistan....sen SKULLE ja VILJA ha en ny sadel, men det får kanske väntas med. Det beror på vad ja får tillbaka i maj (semesterpeng)

Well känns som om det kan bli ett ganska dyrt kalas, detta :O

Onsdag 7/3-2012

God Morgon!

Är på jobbet nu igen, tog pärlan hit idag, gick bra idag, vi blockerade inga korsningar alls :P
Blir inget Sing along idag , vi får skippa det tyvärr :(((
Kanske ja kan beställa nya biljetter senare.
Solen lyser och det känns som en bra dag idag med :)

Ha det gott allihopa!

Kramizzzzzzz

God natt , idag blir d tidig sänggång. Job...

God natt , idag blir d tidig sänggång. Jobb imon! Sov gött å dröm sött!


Sådär, nu far ja hem igen. Har ridit shack...

Sådär, nu far ja hem igen. Har ridit shacken på en tur. Men d va inge kul, snorhalt överallt! :-/


Elvis och jag :-)

foto0441 (MMS)

Elvis och jag :-)


Jävlar hela t elen börjar imma igen! :-O

foto0438 (MMS)

Jävlar hela t elen börjar imma igen! :-O


plask!!

wooops, taskigt foto det blev på katten... råkade tappa min telefon i en hink med vatten i stallet i morse.....skit oxå!

Kajsa varg e hemma igen!

foto0437 (MMS)

Kajsa varg e hemma igen!


Tisdag idag väll....????

Hejsan god morgon! tog en sovmorgon idag till kl 06.30, ska strax iväg till stallet, jag har morgonfodringen idag, så vitt ja vet... :P
Jag känner mig lite bekymrad och nedstämd då en vän till mig inte verkar må så bra, då blir jag ledsen. Jag vill att folk omkring mig ska må bra och vara glada.
Jag sänder en tanke och en kram till dig!





Kajsa fortfarande borta..

Nu har det gått 1 dygn sen Arraz bet kajsa och skrämde iväg na, och hon har fortfarande inte kommit hem :( Vi har ropat hela dan, och letat, men inge liv från henne alls :((
Jag hoppas hon kommer tillbaka snart!



Vi tar oss en whiskey och en cointreau för...

foto0436 (MMS)

Vi tar oss en whiskey och en cointreau före maten. Idag blir det taccos!


Har varit ute och ridit i 1 timma me madde...

foto0435 (MMS)

Har varit ute och ridit i 1 timma me madde och elvis som sällskap, shakira var tokpigg, som en tickande bomb! Så eftersom elvis ska ta d lugnt så skrittade vi bara, men väl hemma igen galoperade jag shakira i 20 min på banan. Sen var hon trøtt och nöjd :-)


Vargen tog Kajsa

Igår kväll när mamma skulle släppa ut hundarna för att kissa en sista gång, glömde hon att hon en stund innan hade släppt ut hennes katt Kajsa..
Arraz äter katter och han är alltid kopplad, även igår,, men när dom kom ut så skulle Arraz pissa vid en buske på tomten, men där under låg Kajsa ihopkuren, allt gick blixtsnabbt, Arraz fick tag i Kajsa och bet och bet medans mamma förbrilt försökte få honom att släppa... Kajsa skrek och klöste me allla klorna, tror hon fick in en träff för, för ett ögonblick släppte Arraz taget och då sprang kajsa skrikandes iväg till skogs....
Sen dess har hon inte varit hemma. Jag var inomhus men kom ut då ja hörde oväsendet , Kajsa hade precis kommit loss och var borta då när ja kom ut, jag gick fram till Arraz och såg att han hade stora tussar med hår i munnen.. Förhoppningsvis fick han inget riktigt tag i henne, kanske bara i skinnet/pälsen.. men vi vet inte då d var så mörkt ute.
Vi letade och ropade efter Kajsa igår kväll och även idag har vi gått skallgång i omgivningen omkring men vi hittar henne ingenstans :((((
Arraz är min Varg...inte min hund... åh nu har han verkligen gjort bort sig :(((
Skit oxå, stackars kajsa :((

God morgon! Idag är jag visst uppe en morg...

foto0432 (MMS)

God morgon! Idag är jag visst uppe en morgon för tidigt! Åkte till stallet för att morgon fodra, meen..när ja nästan var klar fick ja reda på att d inte va min dag idag, ja har morgonfodring på tisdagar ju!! Förvirrad e bara förnamnet! (ser ni vad som tittar fram mellan träden?) just d! Husbilen, high chaparall boendet!! Snart e re dax igen! Yippie!! :-D


Tröööötter jag :)

Blev ingen ridning idag, var så grymt jäklans trött efter jobbet så jag åkte bara och mockade och nattade hästarna. Väl hemma sen så hade mamsen lagat en jättegod middag med stinas kyckling ris och currysås, och till det en god sallad och lite rödvin. Nu tittar vi på Wallander. Vi är båda lediga imorrn, men ja ska ha morgonfodring så d blir inte så mycket sovmorgon, men sova gör man väll i graven??

God natt och sov gott allesammans!



Indian Hackamore

Jahapp, då var jag väll snart på upploppet då, det har varit en lååång dag, men ja har iaf haft lite o göra idag och några att snacka med ibland.
Efter jobbet blir d som vanligt stallet....I KOLSVARTA MÖRKRET.. missade ju den öppna träningen idag på Stadsbega, så typiskt! Försökte byta bort den här dagen men det gick inte :((
Så det blir för mig och Shacken att rida på ridbanan ikväll. Tror jag ska köra lite horsemanship först och sen rida, en upprepning av det jag gjorde igår på marken.
Jag funderar på att köpa ett sådant där "Indian hackamore" vet inte om det är bra grejer och när man bör använda ett sånt. men d känns som en sån där slapp grej man kan ha när man rider ut eller nåt, ja vet inte, jag har ju redan en bozal som jag brukar försöka använda ibland så Shacken slipper ha bett i munnen jämt.
Är kul att kunna variera lite. Gå in här och titta lite vett ja. 

http://www.lambshop.n.nu/golpefall-gard-saljer

Jag ville dock ha en hackamore HELT i rep så ja frågade om hon inte kunde göra en , typ repgrimma med själva hackamoret på, tycker det verkar lite snyggare än att blanda ett läderträns med rep.


SMS-inlägg

foto0405 (MMS)


SMS-inlägg

foto0405 (MMS)


SMS-inlägg

foto0364_001 (MMS)


Leker lite me mina foton :-)

bild (MMS)

Leker lite me mina foton :-)


I takten med våren..

Okey, 2 timmar lite drygt kvar till halvtid....mmm...yippie... :/
Solen lyser ute idag med, måste det vara så förbannat bra väder när JAG jobbar?!
well.... d e bara att sitta vackert i 8 timmar till, ja har ju iaf avverkat 4 timmar redan.
Jag känner mig så taggad att träna Shakira mer från marken, det är så fantastiskt kul! Tror jag ska ta mig till taures arena och låna deras roundpen. Extra kul att träna i en sån, det gjorde jag mycket med Elvis, men med Shakira har ja knappt gjort nått sånt med, och ALDRIG i en roundpen, men ja tror det skulle vara välldigt nyttigt för oss!
Att träna i roundpen är nästan roligare än att rida! Jag blir jämt lika fashinerad över hur JAG kan förflytta en hel häst med bara kroppsspråk, utan någon fysisk kontakt, det e lika coolt varje gång! :)
kanske man ska börja lite med "frihetsdressyr" :) vi får se vart d leder! Men skönt att ibland få känna sig peppad och manad och få nya ideer m.m. Jag tappar tyvärr sånt lite för ofta, allt blir så långrandigt och tråkigt och jag har inga ideer om nånting. Men så emellanåt, tex nu blomstrar ja av ideer och saker jag vill göra me Shakira, kanske är det för att våren är på väg??
Då känns ju allt mycket lättsammare, i takten med att solen kommer och ljuset kommer känns allt bara bättre och bättre .

Ha det bra så länge! tjaoo!!


Monty Roberts - Join up!

Monty är en av mina favoriter av dessa "horsemen" Här visar han hur man gör en Join up. Jag har läst böcker om hans metoder, och jag har även försökt  göra dom praktiskt, och vet ni,,, DET FUNKAR!
Det är välldigt viktigt med kroppsspråket, bara den där lilla detaljen när han höjer handen för att sen sänka den och föra den inåt mot kroppen,, bara det lilla förstår hästen, det är viktigt att träna på just DITT kroppsspråk så du kan förmedla den rätt till hästen vid rätt tidpunkt. En annan viktig grej att tänka på är ögonkontakten, kolla inte hästen i ögonen när den kommer fram mot dig för gör du det betyder det att du skickar iväg hästen igen.  Det är mycket smådetaljer att tänka på, och man behöver träna på sina egna rörelser.
Här ska ni få se en film på en typiskt "Join up" med Monty Roberts!

http://www.youtube.com/watch?v=aAoVTm96OiM


Frukost nu!

foto0431 (MMS)

Frukost nu!


Working Equitation/ Extreme Cowboy Race

Sitter och kollar lite youtube filmer igen.. :) Kollar på Working Equitation och på Extreme Cowboy Race,, finns ju rätt många likheter mellan dom 2 grenarna! Ser riktigt kul ut! Men säkert skit svårt!
Vet inte om d vore nåt för mig och Shacken, men ja tror inte d...tror Shakira e lite för "långsam" för sånna där speed grenar, men samtidigt e hon välldigt orädd.. Kanske man ska pröva på det iaf??? :D

Titta här får ni se!

Working Equitation:

http://www.youtube.com/watch?v=5895K-Xjupk


Extreme Cowboy Race:

http://www.youtube.com/watch?v=HzDbZOBh0v0


Coolt va?! :D

Söndag 4/3-2012



http://www.youtube.com/watch?v=RxpTZYIbE6g

Drog till stallet efter jobbet, hade nattn...

Drog till stallet efter jobbet, hade nattningen, men först tränade ja lite horsemanship med shacken. OJ! Vicken skillnad! D lönar sig tydligen att titta på youtube filmer hela halva dan! Idag, så som shakira var, så uppmärksam och alert har ja aldrig fått henne från marken!! Man riktigt såg hur ja väckte hennes uppmärksamhet, på öron, kroppen och på läpparna, hon började slicka sig /tugga i mun, jag flyttade framben, bakben , sidled å allt utan att röra henne. Det var mycket roligt att se! D e så fantastikt roligt me horsemanship! Vi gjorde massa kul ikväll, tror shacken tyckte d me, hon såg så välldigt nöjd, førvånad å gla ut! Nu ska ja ta kväll 10 min , sen sova! God natt allesammans!


Chris Ledoux

http://www.youtube.com/watch?v=tSBH6bTZPro


http://www.youtube.com/watch?v=T5oW1Ynmsd0&feature=related



http://www.youtube.com/watch?v=lAgJz0lAumI


http://www.youtube.com/watch?v=Er0yQrhUypc&feature=related

No Stress Handling

Sitter och tänker på alla kossorna på KC ranch, nu går dom där ute och myser i vårsolen och värmen på otroligt stora slätter. Kvigor och ungdjur, tjurar och stutar.
Allesammans går dom där i lugn och ro och njuter av livet och vad naturen har att erbjuda. Dom är näst intill fria och lever efter naturens resurser, dom är friska och glada djur, rofyllda och inte stressade. Dom har tjocka långa rena och glänsande pälsar.  I oväder och på nätter och på heta sommardagar kan dom söka naturligt skydd i träddungarna. Dom har allt dom behöver för att må så bra som en ko kan må.
Ibland drivs dom utav kunniga cowboys till andra fållor eller till sorteringen för att tex, avlusas, kolla dräktighet, hjälpa en skadad ko, eller tom lastträna inför transport till slakt.
Och ALLT görs med NO STRESS HANDLING . Allt går lugnt och fint till, allt för djurens bästa, för allas säkerhet och för att förhindra  stress.

Jag önskar ALLA skötte sina djur med den omsorg och med den känslan som KC Ranch gör, tänk vad mycket friskare , lugnare kor vi skulle få, och mindre olyckor skulle förekomma. Dessutom har du som djurägare sätt till att ge DINA djur det BÄSTA innan dom vandrar vidare till nästa värld. Det måste ju kännas bra för djurägaren att man verkligen har sett till att man gjort allt i sin makt för att ens djur fått det bästa.

Nu har jag bara vart på KC i 3 dar men man kunde direkt se att djuren på KC Ranch sköts med omsorg och kärlek, dom har verkligen fått det bästa av det bästa!!
Friskare och mer välmående och glada djur får man leta efter!


Lyckos min dodge som får stå parkerad UTE ...

foto0429 (MMS)

Lyckos min dodge som får stå parkerad UTE i vårvädret! Ja får bara njuta av vädret genom fönsterrutan på jobbet :-|


Från markarbete till uppsadlad! :)

http://www.youtube.com/watch?v=-m_o_po0_Ks


http://www.youtube.com/watch?v=FQcg5zR-uZk&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=nES2Lxj6Dtc&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=MjRYxyMy-d0&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=FVNbjYCWF2M&feature=related


And the works at the ground goes on...

http://www.youtube.com/watch?v=8iAN75otfEc&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=Sr_cq42BtH0&feature=related

Intressanta och lärorika filmer om hur man tränar och rider in en unghäst! Nåt måste jag ju sysselsätta mig med här :) Varför inte studera mer HÄST! :)


http://www.youtube.com/watch?v=s2Oom-ZA_FM&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=abz2mhSCDE4&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=1kSCOpAkNFU&feature=related

God Morgon sömntutor!


Drog till stallet efter jobbet, möttes av ...

Drog till stallet efter jobbet, möttes av 1 elvis och 1 shakira i stallet! :-D så mysigt att få mötas av 2 hjärtan! Flytten me elvis hade gått bra! Jag red shacken 10-15 min på banan idag. Sen mockade jag o fixade, sen nattade ja hästarna me lina å madde till hjälp. Sen hem i 180, kastade i mig en utsökt portion med lax, gjord i ugnen som mor gjort, å nu har ja kastat mig i säng! D går undan när man måste! God natt!


Bred Lantbrukskunskap

MMM.. Har lagt ut lite ankare här och var, och hoppas på napp,, sen blir det att söka till skolan, så får vi se om jag kommer in där, men ansöka kan man alltid göra. Var dock lite rörigt och en lång väntan på att få ansöka, först skulle jag gå utbildningen "Bred lantbrukskunskap" på 40 veckor, sen så sa dom i skånes län att kursen ev skulle göras om till endast 20 veckor, vilket jag blev glad för , för det skulle passat min ekonomi ännu bättre. Men sen fick jag svaret av den ena jag haft kontakt med att utbildningen istället förlängts med 20 veckor , så det istället skulle bli 60 veckor (1,5 år) !! Det har jag nog inte möjlighet att fullfölja pga ekonomin. Men sen fick jag se att dom även hade något som kallades VUXlärling. Det var en praktisk utbildning på 35 veckor där man 75% av utbildningens tid jobbade ute på gårdar!! WOOW! Det skulle passa mig som handen i handsken tänkte jag! Meeeen då fick jag reda på att ansökningstiden för det hade redan gått ut....
Så vid alla dessa olika svar och möjligheter om utbildningar blev jag nu en aning moloken, då det verkade omöjligt att hitta en passande utbildning.
Men så igår pluppade det upp ett mail i min mailbox ifrån Svalöfs kommun, där sade dom sig nu att den enda utbildningen dom har nu som jag kan söka till är den utbildningen på 40 veckor i bred lantbrukskunskap. Sista ansökningsdag var i juni och utbildningen börjar i Augusti.
Så, jag får väll söka till den och hoppas på det bästa!!

 MUUUUUUU!!!! ;)

Grubblar nu igen..

Varför ska livet vara så svårt för? Det ska alltid jävlas på något sätt? Varför? Är det meningen att man ska bli klokare av alla svårigheter, eller ska man bara bli härdad??
Jag tror snarare på det senaste, man ska bli härdad, fast bara det i sig är en svårighet. Men man kan ju, som jag är bra på, hålla känslorna instängda eller avstängda. Men då kan man oxå gå miste om saker, jag vet det, det hände mig senast IDAG.
Jag bara velar runt här i livet, jag har såå mycket jag vill göra, men bara hälften blir gjort. Eller så gör jag på fel sätt.
Nu efter min vistelse i skåne så VET jag till  100 % vad jag vill, hur, var jag vill bo/arbeta.
Och tack vara ÅKE så har jag iaf fått smaka på det livet om så bara över en helg, men det räckte för att jag ska börja älska det. 

Hmmm....

hmmmm..... är inte på skrivarhumör just nu, återkommer, kram

Ligger till sängs, trött idag. Har en läng...

Ligger till sängs, trött idag. Har en längtan i kroppen och en känsla av...nåt..vet inte vad riktigt... God natt allihopa, kram!


Biljetterna för inspelningen till sing alo...

foto0428 (MMS)

Biljetterna för inspelningen till sing along har kommit! :-D


Imorgon kommer Elvis :D

Lagar spagetti och köttfärssås, dricker kaffe och snusar och bloggar samtidigt... wow, jag avancerar!!! ;D
Idag har jag haft sällskap av min fina systerdotter Madde, vi har varit i stallet tillsammans, både på Hammarby och på Herrhagen. Sen har vi tittat på film och latat oss i soffan.
Har varit okey väder, men det får gärna bli lite varmare och så, så att isen på ridbanan försvinner.
Gick inte speciellt bra att rida ordentligt där idag, men men..
Imorgon kommer Elvis till Herrhagen!!! Va kul det ska bli att få syster dit och lilla nono! Jag kan tyvärr inte vara med när dom kommer då jag ska jobba hela dan imorgon, synd!
Hoppas det går bra med allt, speciellt lastningen.
Jag har nattningen imorgon så då får jag hälsa Elvis välkommen då :)
Idag känner jag mig lite ....sorgsen, eller ja vet inte, men ja känner att ja inte riktigt trivs, skulle vilja ha ett liv på KC Ranch, jag trivdes som fisken i vattnet dära!! Det är verkligen min grej!

Vi får väll se vart man hamnar i framtiden, det visar sig väll....

Nu är det snart mat!!


Ridit lite på banan

Madde och jag har varit och mockat och grejat på Hammarby, sen åkte vi till mitt stall och red Shakira och grejade lite, ja tog fram lite trailhinder samt kastade lite lasso. Banan var fortfarande välldigt isig så det blev bara skritt och lite trav :)
Ja kan ju säga så här....MER TRÄNING MED LASSO ÄR PRIO NR 1!!! :D


Stallhunden Bus!

foto0426 (MMS)

Stallhunden Bus!


God Morgon!

vaknade kl 04.30 idag, men gick upp 06.12. Leffe kom med Emma vid 06.30. Tänkte dra iväg till stallet vid 09.00 tiden. Nu kan ja ju åka Dodgen dit, KUL!! Arraz ska få följa med på ridturen idag, får vi se hur det går ... hoppas d går bra, tänkte rida mot Nynäshamn.

Men kanske man ska börja dagen med lite lassoträning så man vaknar till???


RSS 2.0