schemor å planeringar, träningar osv funderingar

Jag sitter och funderar hur ja ska bete mig för att få allt gjort som ska göras varje dag,, jag byter ju jobb snart så ja vet inte än hur mitt schema kommer se ut.
Men ja tänker att när ja fått schemat som ja ska jobba efter så ska jag göra ett schema vecka för vecka på gårds/djur sysslor, så alla får sin träning å lika mycket tid var.
 
Vad tror ni om den iden? Då behöver ja ju liksom inte undra å vela vem/vad ja ska göra idag. :) Jag vet att vissa tider, dom e inte många men vissa pass är 11 timmars pass :(( Det suger fett,, men som tur var är dom inte så många. Sånna dagar får helt enkelt bli vilodagar för djuren.
 
Dagar jag är lediga får bli "alla ska tränas idag dagar" Jag får nog till det på nå vis,, menja tror ja behöver en kallender och planering i åtminstånde 1 vecka i taget.
 
Jag kan ju börja med att göra ett schema fram till 15 e Mars från och med imorgon.  För så långt vet jag iaf hur livet ser ut.
 
 
Såg precis nu att mitt tävlingsbidrag på Tommy Arvidssons blogg blivit publicerat där!!! wwiiieeee va spännande!!!
här är länken: → http://www.blogg.tommyarvidsson.se/#home
 
Hoppas ja vinner!!!! :D Men det är nog svårt, är säkert både många och bra tävlingsbidrag med i den tävlingen :)

2 roliga nyheter!

Den här söta vovven blir antagligen Stefans å min nya hund och Arraz nya polare på lördag!
 
Han blir 1 år i maj, så han e bara en bebi än!! gullråttig!! :D
 
Sen den andra goda nyheten är att jag ÄÄÄNTLIGEN bokat in mig på en kosseträning med Shacken den 9e April!!
 
Kl 18 på Finsta hos KATE MORE'N!
Min gamla skola!
 
yippieeee!!
 
 
 

Tjeena!
 
Hur ska ja sammanfatta denna dagen.... TRÖTT??!!?!
 
Ja, så kan ja nog sammanfatta den. Idag blev dagens arbete att göra klart hagen bakom stallet samt köra hundarna.
 
Hagen blev klar å hästarna fick inviga den efter att ha ätit sin frukost inne. Dom såg glada å nyfikna ut.
Nu har dom ju ridbanan å grannens hästar som grannar, så det blir nog bra det. :) Det var lite halvsvårt att göra hage nu märkte jag, efter att det har töat en del å frusit på natten var det svårt att få i plastpinnarna,, men ja fick stöda upp några med hinderstöd så länge.
 
När det töat å snön är borta helt å marken mjuk så ska den bli en aning större, dom ska få mer utav skogen att gå i.
 
Men tills dess får detta duga!
 
Invigde även stallets fikarum med att göra en kopp kaffe å sitta i soffan å fika, gick fint det med, myspysigt! ♥
 
Jag kan tyckas knäpp men allt ja gör på gården är speciellt å extra mysigt eftersom det faktiskt är min egen gård :)
Det i sig ÄR speciellt ♥
Jag får göra vad jag vill å ja behöver inte fråga någon om lov! Härlig känsla! :)
 
Efter att jag var klar i stallet med mockning å hagar å allt så selade jag på hundarna, som vart superduper glada,, dom vet exakt vad som  väntas då ja tar fram selena. Så dom vart som vanligt alldeles tossiga.
 
Men Arraz har verkligen börjat bli riktigt duktig i allt förarbete innan vi kör iväg, jag kan knäppa fast han i linorna nu å han står stilla!! Utan att snurra runt å linda in sig själv eller nån annan i linorna!
 
Riktigt skönt med lite ordning och reda.!
 
Men det gick med en sjujäklas fart i starten sen! Å eftersom det töat så var det mer eller mindre is på vägen, så ja stod på bromsen rätt mycket idag eftersom släden går så lätt på hårt underlag går det alldeles för fort å för lätt för hundarna att dra.
 
Jag får nog passa på att köra ordentligt nu, för på flera ställen har marken börjat blotta sig nu,, snart är slädtiden förbi för denna gång! :( Trist!! Måste börja leta efter en 3-4 hjulig cykel nu som hundarna kan dra.
 
Det var det, nu är jag på jobbet igen!
 
Hoppas ni alla har en skön Torsdag, och imorgon är det FREDAG IGEN!!! åH MED DEN fredagsmys!!!!
 
 

Hästarnas nya hage


frukost




Hagen bakom stallet = klar


Viltstängsel å valp?

Sitter å surfar runt lite på nätet å kollar efter ett bra å inte för dyrt stängsel att stängsla in tomten med, vill ju ha högt staket eftersom det är till för hundarna.
 
Vill inte att dom ska dra iväg efter rådjur osv å så vill ja ju att dom ska kunna gå lösa å springa runt å leka så mycket dom vill utan att ja behöver vakta dom. :)
 
Så ja hittade ett bra alternativ , Viltstängsel 1,5 meter högt och är i plast med små rutor, blir perfekt då det inte är tungjobbat, det är lagom högt, å det syns inte så mycket för människan, dock ser djur det.
 
http://gardsshopen.tictail.com/product/svart-slitstarkt-nat
 
Kolla in länken så ser ni ↑
 
Hittade även en intressant polare till Arraz, 8 månaders valp, sibirien husky/malamute blandning.
Den har rätt ålder (ja har ju satt max ålder 1 år) och så bor den inte såå långt bort, närmare bestämt Katrineholm, Södermanland.

Med våren spirar känslorna

Jäklar vilket härligt vårväder vi har ute idag! Nu börjar våren visa sina framfötter! I solen kan man klä av sig å bara njuta utan att frysa,, vi hade ca 8 plusgrader i SKUGGAN idag vid 10 tiden!! Fantastiskt härligt. :D Å vårfåglarna kvittrar! Och att få se marken börja blotta sig vid husväggarna å asfalten torkas upp, det är vår. Det är början på nytt liv.
Det är en underbar känsla att sitta i vårsolen å bara stanna upp i livet , då njuter jag , då trivs jag, då laddar jag batterierna!
Jag älskar våren och alla förväntningar som kommer med den, dessutom spirar känslorna på nytt ,, hela livet känns lättare å mera lätt älskat på nåt vis.
Det är nu jag går ur mitt ide för att möta livet på nytt!

Prioritet idag blev hagarbete.

Kom precis till jobbet, åkte en kvart tidigare idag hemifrån så ja hann svänga förbi HÖÖKS i Upplands Väsby, vi har en HÖÖKS i Uppsala oxå,, men ja vågade inte chansa på att dom hade dom grejer jag behövde.
 
Har köpt ytterligare en knippe med plastpinnar och mera tråd samt olja till Shackens sadel (som förövrigt fortf är skit stel som den fortf va ny )
 
Påbörjade hagen bakom stallet idag (vinterhagen) Men matrialet räckte inte så ja vart tvungen att avsluta hagen ofärdig idag,, den bör bli klar till i morgon iaf :D Den kommer bli jättemysig,, inte så stor men dock mysig, å så kommer dom ju kunna se grannens hästar i hagarna brevid, så det blir nog bra :)
 
Hann inte rida idag å inte köra hundarna, jag prioriterade hagarbetet idag och att äta å ta en skön låång å varm dusch! Så man kan säga att ja hade det lite lyxigt idag å inte fullt så stressigt. :)
 
Jag hann tom sitta 15 min i solen med min kopp kaffe å hinna njuta lite av livet. ♥

på väg till jobbet




Voffsarna!


god morgon!




Närmare via Knivsta

Nu är jag på jobbet igen. Det är fan inte kul å ha 10 mil till jobbet, ja e helt slut då ja kommer hit :(
 Men men..ja får bita ihop till den 15e Mars.
 
Idag åkte jag via Knivsta till jobbet å det visade sig bli ca 1 mil kortare resväg! Nice!
Åh dessutom var det mysigt att få se Knivsta igen! Lite nostalgi! ♥
 
Imorgon ska ja koncentrera mig på att bygga en ny hage lite provisoriskt ,, där ja sen ska ha vinterhagen, bakom stallet. Nu blir den dock lite mindre tills ja fått ihop all matrial till den. Men ja tänkte hästarna kunde få gå där istället. Känns bättre att ha dom intill stallet på nå vis.
 
Ska oxå se om ja kan köra vovvarna imorgon,, blev ingen körning idag då ja såg att Ullis verkade halta lite igår kväll. Såg dock inget idag men ska kika lite nogrannare på det ikväll.
 
Syster kommer å hämtar Madde idag så ikväll blir ja helt solo på ranchen :/ Tråkigt. Men ja får nog vänja mig vid det eftersom Stefan sover borta dom dagar han jobbar.
 
 
 

Promenad på byn

Idag red jag Shacken,, hon har nog tyckt att ja pysslat för lite med henne, för hon vart glad å njöt av promenaden med mig på sin rygg idag :) sötis!
 
Madde ville inte rida Surprice så hon gick med henne istället,, vi promenerade längs byvägen med dom, det gick fint.
 
Försökte först rida på ridbanan,, men d e faan inte kul å rida på en ridbana med en halvmeter djup snö på.
Måste försöka hitta en bonde ja kan flirta med så han kan hjälpa mig få bort snön, vi har ju ingen traktor än så länge.
Hoppas vi kan hitta en liten billig traktor åtminstånde till nästa vinter.
 
 

utrustning

Måste inhandla lite utrustning till Surprice, ja har visseligen dubletter av d mesta men hon e såå liten så ja måste handla nytt :) Hon ska få ett bett, ev ett nytt träns (kanske har ett som kan passa hemma) å så ska ja ju försöka hitta en sadel som e kort å bred nog för hennes rygg.
Har fått lite tips av Eva.

Ska kika lite på blocket å se vad som finns där, samt på hästnet.
får passa på då ja e på jobbet, har ingen data hemma än som funkar.
hoppas ni alla där ute har haft en bra Måndag hittills!

kram!

Slädtur 25/2


Full fart framåååt!

Som rubriken lyder...det är full fart från morgon till kväll på Sillbo Ranch.
 
Idag är det arbetsvecka igen (jag jobbar mån - fre till 15e mars) Kom precis hit till jobbet.
 
Väckarklockan ringer 06.30 (fast idag väckte 3 hundar mig kl 04.09) hur som helst,,
 
jag går upp sätter på kaffet, kissar vovvar, dricker kaffe å kl 07.00 släpper ja ut hästarna, sen går ja in å äter frukost.
Sen ut igen å mockar å fixar i stallet.
 
Sen selar ja på alla hundarna å kör dom. Vilket var underbart idag i gnistrande solsken å kritvit snö. Madde fick åka med, idag tog vi en ny sväng,, vilket verkligen sätter prov på att Arraz lärt sig höger och vänster!! Ser såå coolt ut när ja ser att han förstår!! (jääävligt stolt matte!!!) Det var dock typ en halvmeter djup snö där vi körde så det blev välldigt tungt,, men dom kämpade på väl.
 
Sen när vi är tillbaka, selar ja av hundarna, vattnar dom å sätter dom i hundgården.
 
Sen är det hästarnas tur,, idag så blev det bara Surprice som fick tränas, jag longerade henne på banan...i djupsnö och körde lite markarbete. Hon är välldigt lyhörd och uppmärksam. Var först lite nervös över longerpiskan ja höll i hand, men det gick över då ja visade att den inte var farlig genom att smeka henne med den överallt på kroppen, från huvud till bakben på båda sidor.
 
I slutet av träningspasset började hon slappna av lite å frustade å sänkte huvudet, sen stod vi och kelade en stund med sänkt huvud innan vi var klara för dagen.
 
Rolig häst, så olik Shacken. :)
 
När vi var klara med hästarna, å allt annat som hör djuren till så bestämde ja mig för att dricka lite kaffe i vårsolen på farstukvisten. 30 min paus ,, åå som ja njöt av att ÄÄÄNTLIGEN få sitta där på min trapp å mysa i vårsolen!!!
 
Hade verkligen ingen lust att åka till jobbet en sån här dag,, men jobba bör man...
Så ja hann precis duscha å byta om sen var det dags att åka till Rosersberg. klockan var 11.30 när ja åkte,, tog knappt 2 timmar att ta sig till jobbet från gården.
 
Trött men nöjd känner ja mig nu när ja sitter här,, har hunnit med det jag ville, om än med välldigt tidspressat schema.! :)

vila efter slädturen






hundarna klara. nu är d hästarnas tur.

Feb. 25, 2013






frukost dax






trötta...




så här känner sig man efter en dag på Sillbo Ranch.

middag




ridtur

 
Madde kom nu på eftermiddagen, hon har sportlov.
Så vi tog en varsin häst å red ut en sväng.
Jag red Surprice,, vart lite krångligt att hitta utrustning som hon kunde ha,, vi fick ta min gamla hästs gammla sadel,, engelsk sadel,, å sen tog vi ett träns som Madde hade med,, men det var oxå lite för stort, vi red bettlöst.
 
Vid uppsittning tog det en stund innan hon stod stilla, men då hon lugnade sig å stod stilla kunde ja sätta mig upp, det gick fint.
I övrigt verkade hon pigg under ridturen men lyssnade på vad ja sa.
Hon frustade flera gånger å verkade trivas med att få ridas ut i naturen en sväng.
Shakira skötte sig fint med Madde på ryggen, hon lunkade på efter oss.
 
Imorgon ska ja nog longera lilla Surprice å köra lite markarbete.

Hundspannstur!

 
Idag fick det bli premiärtur med Aro, det är hans första tur, å hans överhuvudtaget första gång han drar något.
Var lite struligt i början då han vart lite bakrädd,, men sen gick d bättre. Vi hittade en ny väg idag som vi följde en bit.
 
Mysigt!

Sadelkammarn börjar ta form


Hej Hej!!


god morgon!




Sillbo Ranch

...blir det nya gårdsnamnet. Det kommer brännas in på en planka å hängas med kättingar vid infarten av gården.
Blir asacoolt!

Nu har vi kväll här på ranchen, hästarna är nattade och vovvarna e rastade.

Imorgon kommer hästarna släppas ut i sin nya hage som har ytor att både springa å busa på samt träddungar å fri tillgång på mat å vatten. Hoppas dom kommer bli nöjda med det.

Shakira ser pigg å gla ut å Surprice ser ut att va nöjd ut oxå, å relativt trygg då hon rullat in sig i sin box, äter sin mat å dricker sitt vatten.
Känns bra tycker jag. :)

Ni ska få se lite foton från sadelkammaren imorgon,, hann fixa lite där i eftermiddags,, blir fin fint där med :D

Vi hörs imöra.. (stefan hälsar) ;)

Lite begränsad tillgång till internet här så det blir mycket blogga från mobilappen,, men appen e skitdålig då den kan stänga ner sig mitt i bloggandet, så det blir inte så mycket skriva just nu,, men ska försöka få in bilder.
Bilder säger ju ännu mer än 1000 ord. ;)

God natt hälsar vi från Sillbo Ranch

Cowboysara, Stefan, Shakira, Surprice, Arraz, Ullis , Aro och Mannicka.

god natt tottisarna!








glenmorange på Sillbo Ranch




Feb. 23, 2013








Shacken & surprice

..är på plats, resan gick bra liksom ridningen av dom. nu vilar dom i sitt nya stall. <3

Feb. 23, 2013










Feb. 23, 2013








Feb. 23, 2013








Last Surprice

och hennes lilla föl, First Surprice.
 
Gullig va? :)
 
Eva M har hjälpt mig att grotta i hennes stamtavla å hon visades sig vara till hälften welsh å 1/4 fullblod å 1/4 angloarab.
 
Enligt Eva ska det vara bra och hållbara samt tuffa ridhästar.
 
Så ja hoppas ja kan göra nå bra av henne,, typiskt mig att kära ner mig i henne men d får ja inte göra om ja ska sälja henne vidare ju! :O

Last Surprice från Klintehamn

Här e lilla Surprice som ja ska köpa, hittade bilden från ponnyteamets hemsida.
Hon kommer från Gotland, Klintehamn och uppfödaren heter Hillevi Zerne.
 
Måste försöka hitta en passande westernsadel till denna lilla tjej, lär väll få bli någon rundskuren sadel och som inte väger allt för mycket,, hon ska ju kunna orka bära både mig å sadel .
 
Någon som har ett förslag på något passande märke som ja kan leta på?
här är länken till hemsidan där Suprice kommer ifrån: http://www.zerne.net/indexvrigt.htm
Dom föder upp både hopphästar å westernhästar bla.

ÄNDRING !! ÄNDRING !!

Lite uppdateringsinfo gällande hästköp....
Jag har avbokat mig ifrån Bessie, blir inget köp där.
Fick nämligen i sista sekund en förfrågan om jag ville köpa Suprice som står i stallet med Shakira för en bra peng.
Så jag antog det.!! Det är ingen westernhäst,, hon är en svensk ridponny, uppfödd på Gotland, med fin stam. 7 år, heter Suprice, jättesöt. Hon ligger dock efter i sin träning  pga att hon gått med föl,, så jag ska rida till henne och sen sälja. (om ja nu vill sälja henne)
Men gör ja det kan ja tjäna en hacka på henne och sen köpa mig en westernhäst med större marginal och kan då oxå leta i lugn och ro efter den häst jag vill ha.
Känns riktigt bra, känns som ett klokt beslut. Shakira å Suprice känner redan varandra, vi spar både tid och en jäkla massa pengar på att välja suprice.
Känner mig lättad i hjärtat,, men samtidigt känner ja mig som ett svin mot Bessies ägare då det blev ett sånt hastigt slutbesked.
Men han lyckades iaf avboka besiktningen på henne.

Så imorgon kl 10 skriver vi papper och sen åker jag hem till vår ranch med Shacken och Suprice!!!!

Besiktning av Bessie idag

God morgon, idag känner ja mig lite stressad igen, så pass att istället för att göra nåt åt saken så blir man handlingsförlamad istället :P
Sitter bara rakt upp å ner å tänker "ja måste göra" "ja måste hinna" osv.... är lite spänd idag, för idag ska ju Bessie besiktas,, så ja väntar spänt på svar om hon går igenom eller inte..

avslöjad

haha ok,!! Ja e avslöjad!!! I det senaste inlägget syns det visst en pekande hand på rundbalen... P

Ja, jag fotade med mobilen på datan!!! hahahaha!
Stwefan som hade lagt ut den på fb. :P

Hö på plats!

Tack Stefan för hjälpen!
Tur man har en karl som har muckler :)
Själv sitter ja på jobbet å är inte mycket till hjälp just nu.
 
Men nu kan hästarna få komma hem, nu finns det allt vad dom behöver, hage, box, mat, vatten osv.
 
Ska bli sååå mysigt att ta hand om mina ♥
 
Både hästar, hundar å man!

mailar runt lite

Sitter å mailar runt lite till olika hästanläggningar där vi kan tänkas hålla den här roping clinicen med Tommy Arvidsson.
Jag är dock inte så haj på att anordna sånt här, å inte heller har ja koll på så många anläggningar heller.
Hittills har ja kontaktat Denan i Rimbo, Julmyra gård i Heby och Stigbergs gård i vart d nu ligger? :P
 
Skojsigt att få va den som anordnar :) Bara allt lyckas så....
 
Vi skulle ju som sagt kunna vara hemma hos oss oxå ,, men då kanske inte vissa vill komma för vi kanske bor lite för off? Ja vet inte. Annars tycker ja d vore fantastiskt roligt att få bjuda hem alla till oss! :D Blir ju oxå billigare på så vis.
 
Vi får se hur det blir :)

Lite KUL info!

för en gångs skull ;)
 
 
Jag har blivit tillfrågad av Eva om ja vill vara med på en uppvisning i Akalla. Temat är Ranch arbete.
 
JAAAA! sa ju ja direkt då,, verkar ju urkul! :D Jag vet inte än vad ja ska göra men d blir vi varse senare.
 
Tror ja får välja Shacken till det uppdraget för ja vet ju inte vad den nya hästen går för än.
Shakira vet jag att hon e urcool å van vid olika tillställningar.
 
Då jäklar ska vi cowboysa å klä oss fiiiint med all utrustning vi har :D Sånt tycker ja e superduper kul!
 
Sen så har ja börjat fillilura på att samla ihop lite folk å fixa en roping clinic, så jag har börjat förvarna Tommy Arvidsson om vad ja tänker,, dock inte säkert han hinner det redan i vår,, han verkar vara en busy man :)
Hur som helst har ja skrivit på fb på WRUs sida å SWs sida å frågat om nån vill va mä på detta roliga engagemang :)
 
Kanske vi tom kan hålla hus på Stefan å min Ranch?? Om det duger med en vanlig ridbana.
 
Skulle kunna bli riktigt skojjigt!
 
 
 

Börjar närma oss målet

 
Iklädd endast i denna utrustning rider vi lika bra som i sadel å träns,, förutom att min balans inte är perfekt... "men det går precis lika bra med selleri" ;)
Vi kan gå sidepass, spinna (fast sakta spinn) skänkelvikning, stanna m.m.
 
Men grejen är,, visst det kan ju säkert alla,, så länge hästen har lust att lyssna å göra som JAG vill göra.
Det ja tänker på är, går det lika bra utomhus?
 
Och OM hon får för sig att sluta lyssna å göra som hon själv vill, då har ja ju inte mycket att hänga i julgran i?
 
Tänker på dom som rider typ med en halsring, eller ingenting alls, vad gör dom då om man inte får stopp på hästen tex???
 
Nog om detta.
 
Nu börjar Stefan å ja närma oss slutmålet med allt d här flyttandet.
Å ja kan säga att det vart en både sinnes sjuk å kaotisk tid d senaste veckorna, vi är arga å stressade som bin. Ja, PÅ VARANDRA.
Förhållandet har fått stå till sin spets många gånger.
 
Tror det blev lite väääl skyndsamt allt detta , från att vi har träffats, köpt hus å sen direkt inflyttning utan marginaler.
 
Fy fan säger ja bara!!
 
Men men, just nu åker stefan med sista lasset från Jakan, så ska han hämta hem en bal hö oxå på vägen.
 
Och imorgon ska Bessie besiktas på klinik, går hon igenom så åker vi fredag natt ner till Falkenberg, provrider å då förhoppningsvis hämtar hem henne. Det kommer bli en lååång lördag, för på hemvägen stannar vi till å lastar shacken i en annan transport så kör vi båda ekipage till gården.
 
Japp,, NÄR OM DET blir klart så ska ja faan ta mig ett glas vin å börja andas igen!!!

god natt alla ni!


Tuff dag

önskar den va slut snart så ja får gå å sova. Känner mig kraschad.
slut som artist. Utpumpad. riktigt jävla sliten.
skulle vilja spy.
Hoppas morgondagen blir ljusare.

tillbakablick

Nu byter vi stadslivet mot livet på landet, wish us luck!

Ingen är perfekt - relationer

å ett förhållande går upp och ner. Jag har lätt för att bli skraj å kall om foten. Arg kan ja oxå bli lätt. (det är den röda hårfärgen) ;)
Skämt å sido.

Ja e dålig på att tackla saker som går dåligt, ja har lätt för att vända på klacken å gå för alltid.

Men 1 sak tycker jag , att ja har bättrat mig på, å det ÄR att ja faktiskt blivit lite lugnare, ja skriker inte längre rakt ut å blir rosenrasande ,, även fast ja kan känna så inom mig,, men ja har blivit bättre på att behärska mig.
Jag har nog tom blivit lite väl tyst ibland å säger ingenting istället,, vilket kanske inte är så bra heller.
Men ja försöker lära så länge ja lever.

Ingen är perfekt ska man komma ihåg, alla har sina minuspoäng, man ska inte försöka förändra en människa, försök hellre ändra på dig.

Acceptera din partner både hens bra och dåliga sidor. (fast typ är det hot eller hot om våld, så GÅ)
Försök lägga energin på det possitiva hos din partner. Blir man arg så räkna till 10, andas å ta tag i problemet, om det då fortf anses som ett problem då man lugnat ner sig igen.
Svartsjuka är aldrig bra, inte ens "lite" anser jag

Ja försöker tänka på allt detta, försöker va resonlig mot mig å min partner,, det är inte så lätt som det är nu då ja sitter å skriver ner det men ja försöker.

Viktigast tycker jag är i ett förhållande, är att man litar på varandra, å då inte på 99% utan det ska vara 100 % eller ingenting alls.
Funkar inte å lita på hälften.

För mig är det viktigt att känna en trygghet, att man kan lita på varandra, att man ger varandra space (d e viktigt för mig för ja e lite ensamvarg) Oxå viktigt att ibland komma med en fin kommentar ibland, en klapp , en kram osv.
Å till sist att man jobbar tillsammans mot samma mål.

Låter ja som en relationsexpert nu? :P tänkte ja skulle hinna bli d innan ja går i graven. Alltså expert på förhållanden i mitt lilla liv, vare sig d gäller Stefan, mamma, familj, vänner ,, what so ever.

Huvudvärk

♠♠♠

Shakira idag.

Shakira idag.
linkar ej vid longering.
longerades i skritt trav å galopp.
Såg inget konstigt.
Så ja satte upp och red lite i skritt å trav i endast grimskaft, flyttade fram å bakdel, skänkelvikning, stopp å back.
gick bra,
Ibland kan man undra vad man har utrustningen till?
over and out.

Blotta känslor.

Hej!
Nej, jag mår inget bra, det är ingen bra dag. Skulle helst vilja krypa ner under täcket igen å gömma mig,
känner mig ledsen, å frustrerad och fullständigt livrädd.
Så, nej det här är ingen bra dag.
Känner mig rätt värdelös, missförstådd och besviken.
Så nej, det här är ingen bra dag.
Orkar inte prata idag, orkar inte le, orkar knappt bara vara.
Vill helst gömma mig under täcket igen.
Så nej, det här är ingen bra dag.
Allt annat än en bra, lycklig å perfekt dag.

God morgon önskar alla vi!


Kom med ideer!

Hönät till boxarna så Shakira får fortsätta äta med fri tillgång dygnet om, som hon är van vid.
 
I hagen blir det en "vedbur" inklätt i ishockey nät som man kan köpa på metervara på laxen.com
 
Tror det blir bra tills vi byggt en plats dör höbalar sen kan stå under tak skyddat från regn å rusk.
 
Ska försöka fixa så dom får äta hö hela året, tror Shacken mår bäst av hö,, hon har lätt för att bli lös i magen av hösilage/ansilage.
 
Och så går hon ju lätt upp i vikt.
 
Ska försöka göra tillvaron för dom båda så naturlig som möjligt trots att dom kommer stå på box.
 
Kom gärna med ideer för den "perfekta" tillvaron för hästar!
Har dock inte möjlighet till lösdrift som det är idag,, det blir kanske en framtidsplan däremot.

QTS Reinbow Bessie

 
Den här fina lilla tjejen ska ja provrida :)
wish me luck!

skodd eller oskodd.

jahapp,, den 15e mars blir min sista dag på Dustin, därefter är jag endast anställd som behovare, och så påbörjar jag min nya anställning som personlig assistent.
Spännande!
 
Idag har ja haft lite diskussioner med Eva M (min tränare) ang hovvar, skodda hästar eller barfota hästar har vart det vi diskuterat.
 
Till mig sa man , när jag köpte Shacken, att hon INTE ska gå barfota,, så ja har inte funderat så mycket på nåt annat. Åh har inte haft så stor anledning till det heller då Shackens hovvar blev så fina då Fredrik Wardhoff skodde henne, hältan försvann osv.
 
Men nu då ja haft en annan hovslagare i ett år nu, så har det inte sett lika fint ut, och Shakira har ju flera gånger fått en konstig hälta å är snubblig av sig, å ja har tyckt att hennes fötter ser overkade ut fast hon är precis nyskodd. (långa tår) nu även utflytande fötter å ytterligen en gång då hon går orent på banan.
(precis som hon gjorde då hon var nyköpt)
 
Så efter att ha pratat med Eva så är jag nu övertygad om att jag PROVAR barfota verkning,, så jag har tagit kontakt med Birgitta Färnstrand-Svensk och berättat mitt problem. Hon vill se bilder på Shackens hovvar  och tipsade mig om att nästa grundkurs i hovverkning för barfotahästar går i mars...
 
Så,, dom nya skorna på Shacken ryker snart igen, så får vi se hur den resan går från sko häst till barfotahäst.
länk till Birgitta: http://www.sanhcp.org/

B-vitamin eller vanligt jäst?

Kom precis hem från stallet, sitter å äter fiskpinnar å bloggar samtidigt (effektiva jag) ;)
 
Shakira hade ju tappat en doja i förra veckan,, men då hennes fötter redan hunnit växa mycket efter 3-4 veckor så bestämde ja mig för en helskoning igen, å det var ju nog tur, för hovslagaren tyckte att Shackens hovar såg välldigt belastade ut, dom har liksom "flytiti" ut i sidorna. Sen bekräftade han det jag känt å sett sen vi kom till Lövtorp att Shacken ser välldigt sliten och likgiltig ut.
 
Han trodde det var bra att ja nu tar hem henne till mig där hon får stå på box, vila, och äta hö.
Han rådde mig till att banta henne.
 
Jag tycker själv att hon inte e jäätte fet (fetare har hon ju vart) Men hon har absolut gått upp i vikt under tiden på lövtorp,, sen har ja ju visserligen inte hunnit rida henne på ett par veckor, (inte varje dag iaf)
Men han sa banta henne å låt henne få stå på box å börja rid henne ordentligt.
 
Jag själv tror att det tagit hårt på Shakira att för det första stå på lösdrift, det är hon inte van vid å för det andra alla dessa flyttar.. det har nog tagit på henne välldigt mycket.
 
Jag har oxå bestämt mig för att raka av henne pälsen, hon fäller sååå ENORMT MYCKET just nu!
Så den ryker på torsdag kl 9.30.
 
Sen så har ja oxå bestämt mig för att börja verka henne var 4-5 vecka för å se om inte hovarna blir bättre då.
 
Sen fick ja höra utav Pernilla i stallet att ge B-vitamin vid pälsfällning inte alls är något som vetenskapligt bevisat att det funkar. Hon tyckte jag skulle ge henne jäst istället i ca 14 dar,, det skulle tydligen oxå vara bra vid flytt och vid foderomställning. För det är tydligen protein som hästen behöver vid tex pälsfällning, inte B vitamin.
 
Vad säger ni om det? Stämmer det?
 
 
 

Tappsko på

tänkte bara säga hej å gomorron ,, ska iväg till stallet nu å möta upp hovis,, Shakira går ju med 3 skor :/

Sen hinner ja nog inte mycket mera, för sen blir det till att åka å jobba.

Ha en trevlig måndag ni allihopa!

rastlös å iskall

nu e re nå vajjsing med huset igen,, vissa kontaktuttag har slutat fungera, ugnen går på halvfart å hela källaren är bäcksvart å ström lös, förutom 1 kontaktuttag?!
Skumbanan.

Ja åker å hämtar mamsen i tyresö istället,, sen ska ja bädda ner mig i min soffa!

Hemma igen!

Det gick fort, detta dygnet, har fått typ hälften gjort,, men samtidigt hade ja nog inte kunnat göra mer, för ja har legat i från då ja kom igår till sena kvällen å idag från tidiga morgon, fram till att ja åkte hem igen.
 
Men hagen är iaf gjord å allt e klart som behöver vara klart i stallet,, har dock inte hunnit med att hämta hö än, får nog göra det i veckan nu.
 
Fullt upp med andra ord!!
 
Nu ska ja till Shacken, ska bara svepa en kopp kaffe först!
 
TJING TJING!
 

Slädtur


Hästarnas hage färdig


god natt!


trötta




trötta




Feb. 16, 2013






Feb. 16, 2013






Feb. 16, 2013






Feb. 16, 2013






fixar på ranchen



















fixat i stallets fikarum, satt dit en soffgrupp å porslin å köksgrejer, samt fixat ett medecinskåp. d blir fint när d e färdigt! nu matpaus!

Good Morning!

WAKEEPAKEE! e trööötttt!!! Men ska hälla i mig morgonkaffet nu å sen släppa ut hästarna på Lövtorp,, sen hem igen å byta bil, för att sen åka till min ranch !!

Mysipysi!!


Provrida näst nästa helg

Inte denna helg men nästa , ska ja åka å provrida Bessie min eventuellt nya stjärna!!! :D
 
Så spännande! Ev tar vi även med transporten i samma resa, för passar vi ihop å hon går igenom besiktningen så köper vi henne! :D
 
Riktigt spännande, blir nervös å mina fjärilar i magen börjar genast flaxa omkring och flyger små volter!
 
 

Tappat sko

Tack Snälla Ebba för att du tittar till Shakira idag!!
Ebba skickade denna bild på en Shakira utan sko *suck*
typ 1a gången hon har tappat en sko i min ägo!
Undrar om det kan hänga ihop med att hon haltar? Kanske nån söm eller nåt satt taskigt till?
Ja vet inte, ja börjar inbilla mig att det kan va hennes taskiga framhovar å ben ställning som oxå kanske verkas fel?
 
Det är ju lite återkommande dom här problemen att hon linkar i vänster varv, sen ja flyttade till Stockholm, (bytte hovslagare)
Dessutom får man komma ihåg att hon var ju halt då ja köpte henne, men endast då hon gick på banan, inte när man red ut....
 
Med tanke på hennes inåttåande å hur hovarna såg ut då hon kom till mig så kan man ju inte va helt säker på att det inte skulle påverka nu/fram tiden.
 
Vad tror ni?!

Då var det gjort.

Har kommit fram till, under denna vecka att det kommer bli på tok för långt till jobbet, så nu bestämde jag mig för att säga upp min tjänst då jag fått ett arbete på närmare håll med dessutom mer tid.

Känns läskigt att lämna min lilla väktarvärld, men ja hade blivi tokig av allt bilkörande på ishala vägar i snöstorm .

Såå,, nu väntar ytterligare en nygammal värld framför mig.

hej hopp

Nu ääntligen har David som ja ska köpa hästen av , hört av sig igen,, puh.. !!
Han har haft mycket å vart upptagen,, men men,, han vill fortfarande sälja henne till mig, så då e ju d bra.
 
Igår vart det klart, min framtid kommer få en annan inriktning nu,, berättar mer sen när jag kan skriva det rakt ut..
 
Nu ska ja packa ihop mig, å fixa lite innan d e dags för att åka till jobbet.
 
tjing tjing!
 

morgonmys




alla hjärtans dag frukost




God mprgon


Ledig imorrn, Tandläkarn

PGA TANDLÄKARBESÖK!! :O Ja blir totalt kallsvettig å livrädd bara ja tänker påt!! usch fy! Hata tandläkarn!! :P
Men BRA iaf att dom faktiskt finns, ..förvånande dock att det överhuvud taget FINNS tandläkare,, ja menar USCH vilket äckelpeckel jobb dom måste ha!! :O

snuskigt värre å peta å se in i andras munnar ,, kom ihåg den tandläkarna ja hade under min uppväxt,, LAURA... ja får rysningar, hon va äcklig å d gjorde jämt satans ont när man träffade henne.

Hon petade i munnarna UTAN HANDSKAR!! Å så sa hon jämt " åååsåå taar vi littelittee tiiilll" :O en gång drog hon ut FEL TAND på mig å en annan gång gav hon mig en rejäl FLÄSKLÄPP.

Åh hela tidens medans man halvlåg där i stolen, stel som en fiolsträng å kallsvettig av rädsla så sa hon bah "åååsåå taar vi littelittee tiiilll"

På jobbet igen

På jobbet igen då,, hur var det nu min kollega Jeannette sa, "släppa en fis eller 2 å en kopp kaffe sen e re dax å åka hem igen"
Mja, nåt sånt var det,, fast idag känns d lite segt, sov som en nattuggla inatt som var = knappt nåt alls.
Soffan är eländig att sova på, huvet snurrar i 380, tusen saker flaxar förbi men ytterst lite lyckas fångas upp.
 
Skulle behöva en håv, å håva in det viktigaste en efter en.
 
Jobbigt att bo på 2 ställen, ha hästen på ett tredje å jobbet nånstans mittemellan men ändå för långt bort..
 
Inge kuligt, vill få flyttandet klart NUU!!
I helgen blir ja själv, Stefan jobbar å mor jobbar, så ja tänkte ta med mig vovvarna upp till gårn å va där lör-sön.
Köra hö och bygga klart en hage.,,så gott som det nu går i snöoväder, den får bli provisorisk så länge tills det börjat töa å marken börjar komma fram.
 
Sen MÅSTE ja hämta hem en häst, ja e lite orolig över det med..för ja får inte tag på han som vill sälja, han skulle ha fixat en film osv på henne men nu e re 2-3 dar sen han sa det, å ja får inge svar på mailen,, kanske inte e nå konstigt,, men ja reagerar för tiden är knapp.. 

Shakira halt?

kom precis hem från stallet,, har vart hos Shakira, ja kom visst dit lite tidigt för ingen hade haft morgonfodringen än, så ja fick börja med det innan ja red Shacken.
 
Jag red barbacka,, tyckte igen att Shacken linkade i vänster varv i traven, å hon vägrar fatta galopp i det varvet oxå.
Tyckte ja kände det sist ja red oxå. Det ÄR nåt konstigt i vänster varv.
Jag bestämde mig för att longera henne, och det ser mycket riktigt ut som om huvet nickar i traven, å hon vill inte fatta galopp, å gör hon det tar hon helst höger galopp i vänster varv :((
 
Skit oxå.
 

vår nya rallybil


I all hast...

så bytte Stefan in sin BMW till en Cross Country MED dragkrok nu idag. Vi var rätt less på trasiga bilar så han åkte direkt till uppsala idag till en bilhandlare å bytte ut sin bil, hade vi dock ändå tänkt göra då vi behöver en bra dragbil,, men kanske inte var tänkt att d skulle gå såå fort. Han fick tyvärr ett skambud för sin BMW,, SÅ ÄR DET JU HOS BILHANDLARE...tyvärr. Men men, nu har vi 2 bilar med dragkrok, en stor å en liten.

Det är en bra början!

 

 

 


STRESS STRESS STRESS

Å STRESS IGEN :/
Vilket röj d e heeela tiden, massor å göra å man ska helst va på samma plats samtidigt.gärna på 3 platser samtidigt, om inte mer.

Å mitt i allt ihopa ska ju så klart dom enda 2 bilarna man har, PAJA.
Skodans fläkt slutade fungera idag å Stisses bil fick vi kabla igång.

Åh ja som skulle på möte i Uppsala, blev försenad 20 minuter där, å sen hade ja bara 30 min från att ja va klar där att ta mig till jobbet i Rosersberg, .... Körede som en tok å kom 5 min försent :O

Nu e ja slut som artist, å fortsätter det så här blir ja utbränd oxå !

Sov på gårn inatt, sov som en stock, så d va ju bra d iaf,, om man ska låta lite possitiv iaf..

Veliga cowboysara är i farten

Nu är veliga jag i farten igen! Nu har ja bestämt mig för att det blir ingen 4 åring, söta fina ofelia från Vislanda.
Utan nu blir det ett Paint sto istället, renrasig med fin stam och svart skäck på 10 bast. tror jag.
Som jag får för ett bra pris å som Eva oxå sagt att det är ett bra köp. Så det känns mer tryggt. Hon heter
QTS Reinbow Bessie.
 
Jag fick lite ångest över Ofelia, inte för att ja va osäker på att ja ville ha henne,, men känner mig mer osäker på mina färdigheter att rida in en 4 åring.. man blir ju så rädd att man ska misslyckas, å så är det ju välldigt mycket jobb,, å ensam skulle ja va utan hjälp vid inridningen, så ja va rädd att ja kanske tar mig vatten över huvudet.
 
Skillnad var det ju med Elvis, han var ju vår egen uppfödning så han kände man ju så bra eftersom man vart med han i hela hans liv.
 
Så nu ska ja bara få tid att fara iväg till Halmstad... attans att alla hästar ska finnas minst 50 mil bort :O
 
well well.... lets go for this now.....I will not change my mind this time.. :P
 
 
 
 
 
 

velar

HMmmmm..... funderar, väntar å tänker så d knakar =velar.

Idag börjar jag jobba

Jag börjar jobba idag igen, det blir första dagen på Dustin, 2 år sen ja var där nu, spännande! :) Det som känns mindre spännande är vädret... det ska snöa satan i sthlm å uppsala idag :/ Å ja hade tänkt sova på ranchen inatt, känns sådär att åka 10 mil i snöstorm, men men... ska packa skodan full så den blir lite tung så kanske vi inte sladdar lika lätt... :P
Shakira får vila nu i 2 dar .
Ska även försöka få tid till att fixa med hästen Ofelia, som vi ev ska köpa om hon e hel o vettig.

Känner ja någon som bor i närheten av Vislanda, Kronoberg? Som skulle vilja titta på hästen åt mig?

Hojta till i sådant fall! :)

badat å målat naglar




Finally

ÄÄntligen har ja kommit nån vart i hästletandet!! Ska Åka å titta på Ofelia 4 år i Vislanda. Gud så spännande!!
 
 
Har ja tur å hon verkar okey å går igenom besiktning så kan hon bli min !! :D wiiieeee!

Madde och Ada

 
Efter ja va klar i stallet åkte Lina Madde å ja å kollade på en häst till Madde,, en söt liten arab på 11 år fick Madde provrida.
Jag tyckte det gick bra, dom va söta ihop.
Inget bestämdes idag mer än att Madde skulle få rida henne flera gånger innan dom ev bestämmer sig.
Duktig Madde!

Ridtur som slutade lite kaotiskt..

 

Ridturen var underbar i underbar omgivning, Shakira å Arraz travade på i nonstop i ca 50 minuter.

Gick fint ända tills vi kom upp vid stallknuten, å möts av en skenande häst som dragit från hagen,, Shakira vart övverasskad å vände på en 5öring å drog iväg bort, med Arraz intrasslad med sitt koppel runt Shackens hals, ja fick loss Arraz å kunde till sist stanna Shacken, vi gick tillbaka upp på stallplan å så kastade ja in Arraz i bilen å Shacken i stallet,, ute var 1 häst lös, skena runt bland hagarna å ett 8-10 hästar sprang som dårar i sina hagar utav all uppståndelse,, jag fick till sist tag på den lösa hästen med hjälp av havre.

Tack för uppfinningen av havre å havremoppar! ;D

Men men innan detta hände hade vi iaf haft en helmysig ridtur Shacken ja å Arraz :)

 


Feb. 10, 2013



god morgon!

morning

väckt idag igen, men d gör inte så mycket med tanke på att mitt nya jobb som börjar imorgon är kvällsjobb, no more early mornings!
Nice! B-) nu ska ja slänga i mig en frulle å lite mera kaffe, sen ska barren å ja till stallet. kl 12 SKA ja följa med syster å madde å titta på en häst till madde i sorunda.

trevlig helg allihopa!

2st intressanta för tillfället..

nu har ja 2 st intressanta hästar som ja funderar på, den ena e dock höööög men inriden, den andra e vacker som en dag (enligt mig) men inte inriden.
 
den första är en quarterkorsning på snart 4 år, är inriden verkar va en go kille med GO i :) dock drygt 160 cm i mankhöjd...
 
 
Den andra är en paint/arab korsning på 4? 5? år, jättefin enligt mig,, men har varit till salu till o från sen hon var 3 tror jag...vilket e lite konstigt.. hon är bara hängd på så alltså inte ens sutten på, helt färsk,, men ja gillar henne! Håller dock på å diskuterar priset på henne..
 
 
 
 
 
 

härlig ridtur med dom bästa

Shacken och Arraz <3









Arraz väckarklocka

Blev väckt av arraz kl 07.00 genom att han kom å ställde sig bakom min rygg (jag låg på sidan) å så satte han igåmg å krafsade på min rygg i 180,, precis som när en hund gräver en grop.
Så det var ju så där lagom skönt.... men garanterat bra sätt att väcka mig på stört :)
Han ville berätta att mamsen och Ullis gått,, utan oss! (dom ska på terapihundskursen igen)

Hur som helst, det var bara att kliva upp å hämta en kopp kaffe.
Idag blir det rida å sen ev till gårn, beroende på vädret....ja har blivi livrädd å köra sen det där hände på e18 :(

tur man har djuren

kom precis hem från stallet, har ridit å nattat alla hästarna.
ridningen var ingen höjdare idag.
tänk vad känsliga dessa stora djur är.
dom märker direkt att man inte är på bra humör, shakira märkte att jag var ledsen och upprörd.
jag borde nog inte ens ridit idag. :(











fixat pass å shoppat lite

köpte lite saker till hästen och till stallet. sen köpte jag lite gäst tofflor som ska få hänga i hallen , jättegulligt + torpkänsla! sen köpte ja en ny tvättlina å klämmor, kan va bra å ha, snart är d vår å då får våran tvätt hänga ute = sommarkänsla på landet :-) sen köpte jag oxå lite hundgodis till voffsarna å ett rött nagelack till mig <3. nu e ja nöjd för idag :) ska ta mig ett varmt skönhetsbad nu å sen kanske pröva nagellacket . stallet får bli efter middagen.

morgonmys




god morgon

har sovit som en stock här på soffan hos mor, nu på morgonen har vi haft morgonmys med kaffe å nyhetsmorgon. har även fått in en till intressant häst på mailen, en halvblod/paint korsning på 10 år, 144 cm. står dock i Luleå. men han känns intressant. ok raser i han, liten och i lagom ålder. får se vad det blir utav det. :)
så...vad ska man hitta på idag då? jag ska rida, å så har jag kvällsfodringen,, ska även fixa pass så det e klart till april då ja åker till walters ranch i Ungern. sen ska ja nog fixa lite med hundgården,, grannarna skäller på oss om att hundarna låter om dagarna ... :/ så ja ska försöka täcka för baksidan av hundgården så hundarna inte ser den grannen som dom brukar skälla mot.
får se om d funkar...

Shakjra

hade en underbar kväll i stallet, bara jag häştarna och snöflingorna.
vi red barbacka idag i ridhuset till country musik. det var som balsam för själen.
underbar kväll med Shacken






high chaparalls 3dje generation..

 

 

Hej! Jag heter Emil Erlandsson och är tredje generationen i vårt familjeföretag High Chaparral. Parken är något som ligger mig varmt om hjärtat då jag har vuxit upp här tillsammans med min familj. 

Jag har nu tagit över som affärsområdeschef för High Chaparral och jag har många idéer om hur jag vill se parken utvecklas. Skapandet utgår ifrån några kärnvärde som min farfar Big Bengt hade redan då han startade parken 1966. Kärnvärderna är: 

Tillsammans: Vikten att vara tillsammans har varit grunden och drivkraften hos min farfar till att skapa denna fantastiska anläggning. Att skapa upplevelser och attraktioner som uppmanar till att var tillsammans är drivkraften i allt vi gör.

Äventyrligt: Vi skapar spännande upplevelser inom ramen av vilda västern. Vi skall sträva efter att besökarna skall känna sig delaktiga i våra shower och upplevelser.

Omtänksamhet: Vi ska ligga steget före och förstå våra besökares behov. Vi ska hjälpa till att underlätta och förebygga så att en dag på High Chaparral blir så trevlig som möjligt för hela familjen. 

Vi delar många värderingar jag och min farfar och en sak vi delar är tanken att alla är lika mycket värda och ingen är förmer än någon annan. Detta är en värdering som har gått från Big Bengt till min far och till mig, men även till min bror och mina kusiner. När man kommer till oss på High Chaparral och tar på sig cowboyhatten så är vi alla lika och är tillsammans på lika villkor.

Vad är skillnaden mellan farfar och mig vad det gäller parkens utveckling? Skillnaden är att min farfar ville berätta om nybyggarandan när man kom till det nya landet Amerika. Man tog vad man hade och skapade något med det. Jag vill istället förmedla tipsepoken Vilda Västern och hålla parken till det temat. 

Min ambition är att vi ska fortsätta driva företaget som ett familjeföretag med både hjärta och engagemang. Vi ska skapa upplevelser och samtidigt lära besökarna om denna tidsepok. Vi ska skapa en plats där man får uppleva vilda västern på ett spännande, lärande och äventyrligt sätt tillsammans. Välkommen till det nya High Chaparral!

Hälsningar, Emil Erlandsson, affärsområdeschef High Chaparral

 

 

Denna Emil dumpade jag för några år sen på High Chaparall! Klokt eller oklokt?! ;) haha!

Ja valde en raggare istället för honom :)

you cant buy me for money or horses! :)

 

Cause Im not for sale!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


På cola igen då...

Hamnade visst på cola igen... AL ringde mig sent igår kväll å sa att dom behövde folk på cola som idag, då 1 personal var sjuk.

Dum som man är ställde ja upp :/

Ångrar mig redan då ja ju har 1000 grejer att fixa :/

Låt dagfan gå fort!!

Pysslat i stallet å änglavakt

 
Pysslat i stallet, lagt spån i boxarna å börjat skruva upp sadelhängare i sadelkammaren m.m.
 
Mysigt!
 
När ja va klar i stallet packade ja ihop å skulle åka hemåt.
I snöstorms-modden.....
 
Plötsligt när ja åker där på E18 så får ja sladd, på rak väg!!
 
Får snurr på bilen å åker över på andra sidan å tillbaka igen osv!!
Såå jävla äckligt!!
Till sist får ja styr på bilen så ja kan köra in till vägkanten, ja trodde ja hade fått punka,, men då ja klev ur bilen förstod jag,, det var snorhalt på vägen.
 
Bakom mig hade 3 bilar till snurrat, antagligen för att väja från mig.
 
Det var mycket trafik ute så ja förstår inte att ja inte blev påkörd,, jag måste ha haft änglavakt helt enkelt.
 
Änglavakt.
 
Nu e ja heeelt slut.
Vilken pers.

Provridit lilla araben nu

 
Nu har jag provridit den lilla araben , det gick bra, vi red ut en sväng å hon va pigg och glad.
Typisk arabig tycker jag.
kastar med huvudet ibland och lite trippig.
 
Men ganska söt och trevlig.
 
Ja är inte helt säker på att ja vill ha den dock.
 
P å vägen hem igen stannade vi till i Heby och köpte spånbalar, betfor och havre, samt saltsten.
 
Så nu ska ja in i stallet å fixa lite innan ja åker hem, TJAO!!

Provrida idag

Sitter och dricker morgonkaffe här i mitt kök, Ska iväg till Enköping vid 10 å provrida en arab som ja hittat där,, ska bi spännande :P
Kommer kännas konstigt att rida en annan häst,, har ju i princip bara ridit Shacken d senaste 2 åren ,, vi får se hur d går.
Igentligen borde man rida mycket olika hästar,, det är nyttigt.
D tror ja man lär sig mycket av.

Efter provridningen åker ja tillbaks till gården och fixar med stallet, tror jag. Sen måste ja hem å ta hand om Shakira,, har ju inte träffat henne på 3 dar!!! ÅÅNGEST!! :O

Massor av invigningar att fixa ;)

 
ÅÅh va härligt vi har här på ranchen!!
 
Idag har vi fixat med badrummet, åkt hundspann, åkt å handlat lite grejer i Heby , ätit en god middag å gått på kvällspromenad.
 
Mamma åkte he med hundarna mitt på dagen nån gång, nu är det bara Stisse å ja här, så vi passade på att inviga köket..... THIHIHIII ;D
 
Alla rumoch byggnader ska invigas, så det lär bli rätt mycket invigningar... lika bra att sätta igång.
Nu är sovrummet å köket iaf klart :D
 
haha!
 
Jag känner mig gla.
 
Imorgon ska ja åka å köpa spånbalar och kraftfoder å fixa med stallet.
 
Vart så himla glaidag då vi va på ICA i Heby för det visade sig att dom hade en avdelning med häst och djurfoder samt spånbalar å lite annat bra.
 
Kanon att ha ett så nära till inköp av hästmat å annat. :D
 
Nu ska vi softa lite och njuta av varandra å vår gård ♥

Feb. 05, 2013










1a natten på ranchen

vi har d så mysigt här på ranchen , igår åt vi en god middag å drack massa god vin, öl å whiskey. sen sov vi gott i vårt nya sovrum. mamsen sov på en madrass i matsalen men vi sov i vår säng.
idag åkte mamma å jag iväg med hundspannet, hittade en perfekt liten runda som vi kom runt på. jättemysig skogsväg som gick runt i skogen å kom tillbaks till gården. ca 20 minuters runda.
härligt!










mys att få komma hem!












Feb. 04, 2013




1a flyttlasset

är vid Knivsta nu, blir ett stopp i Uppsala först innan vi forts till ranchen. vi är 3 bilar och ett hästsläp. stisse drar släpet med vår nya Skoda pickis. går finfint. peppar peppar...

Hovar

Hittade gamla bilder på Shackens fötter.
Hennes fötter var ju katastrof när ja köpte henne, dom var jääätte lååånga å sneda å trasiga på alla sätt å vis.
Det hemskaste ja sett å så var hon ju oxå pga detta , halt på 3 ben utav 4 då ja veterinärbesiktade henne.
1a hovslagarn ja tog till henne gav henne 2 års återhämtningstid för att få ordning på hovarna, men då ja träffade mitt x som var hovslagare fixade han dom på 2 verkningar! Å då blev dom så här fina:
 
 
Korta och fina...
Det ja ville komma till är att nu när ja har ytterligare en annan hovslagare så har han inte alls lyckats få Shakiras fötter så här korta och fina :( Det känns trist då ja vet att hon kan bli finare om fötterna än va hon är idag. Mitt x fixade dessutom hennes inåttåande välldigt bra och förminskade den  (iaf synbart) välldigt mycket,, det märks oxå nu då ja har den hovslagare ja har,, han verkar inte alls fixa hennes inåttående, vilket oxå är trist. Jag gillar min hovslagare å han ÄR BRA,,men ja förstår inte att han inte kan lyckas få hennes fötter så fina som dom faktiskt kan bli?
 
Önskar ja själv vore hovslagare ibland.
Nu då vi ska flytta så har ja tagit kontakt med en hovis som heter charlie,, vi får hoppas på att han är bra!
Kanske ja kan ta med bilderna å visa han hur ja vill att dom ska se ut??

en röd liten stuga..

Det här postade jag på mamsens fb sida idag,,, hoppas hon blir glad.. :)

I En röd liten stuga på landet.... Stefan Eklund och jag vill uppfylla en bit av din dröm om en liten stuga på landet. Den ligger visserligen inte vid vägens slut (men nästan) och den har en del skavanker men den är röd å söt å den är en äkta liten torparstuga från tidigt 1800 tal (el nåt) Från och med idag vill vi att du ska få ha den som din egen stuga. Som tack för att du tagit hand om mig och stått ut med mig i ett år ♥ tack bästaste mamma ♥


 
Känns bra att kunna ge något tillbaka. Mamma har alltid varit den som tagit hand om mig när ja stått i blåsväder (vilket är ofta) Och nu har jag ju bott hos henne i ett års tid, så det känns såå bra att kunna erbjuda henne detta. Jag hade nog inte klarat av alla stormar utan hennes hjälp, TACK Mamsen! ♥ Å detta hade ja inte kunnat göra utan min fantastiskt fina  underbara man ♥ Tack Stefan!

Buckaroo

BUCKAROO

 

 

What pieces make up a cowboy?
What staples go in the pot?
There must be garlic and onion,
and probably something hot.

 

A cowboy’s life is sometimes hard,
and bitter to the taste.
For his is not an easy life,
and gathered not in haste.

 

It takes a bit of effort,
to make a real good stew.
With just the right ingredients,
to simmer through and through.

 

A cowboy he’s made much the same,
from stock that has some starch.
Toss in a bit of grit and growl,
and you might just have a start.

 

Cause just like a real good stew,
a cowboy needs to grow,
from something that can’t throw a calf
to one hell of a buckaroo.

 

So easy on them youngins’,
bring’m along easy and slow.
There from good stock, just add the staples,
and a buckaroo, is what you’ll grow.

 


Sista dagen nu då..

God morgon, då var ja alltså inne på sista dagen på coca cola. Känns konstigt men bra. Blev ganska precis 1 år här på cola. Å det räcker ju ;)
 
Ikväll efter jobbet åker vi å provkör skodan,, å tar då oxå förhoppningsvis med oss den hem på en gång, den ska va påställd å klar,, men den måste visst besiktas nu,, han ville ha 6200 kr för den.
 
Kan den ju vara värd.
 
Veckan som kommer e jag ledig, så har vi skodan imorgon så kommer 1a lasset köras upp då,, ska även stanna till vid uppsala på ett möte på vägen upp...kan inte säga mer om det här o nu dock..
 
Ja hoppas få med mig  1 säng 1 bord å stolar samt alla hästsaker på första lasset, för då kan ja börja inreda stallet å se efter vad som behövs köpas å vad som redan finns,, ja e inte helt hundra på vad ja har å inte har, då ja sålt en del grejer,, trodde ju aldrig ja skulle få en egen gård!! Å speciellt inte NU,, möjligtvis att d skulle hända på senare år om ja hade tur..
 
Så,, ja måste packa upp å se vad ja har å inte har.
 
well well... nu ska ja försöka koncentrera mig på att få dessa 13 timmar att gå, sen säger ja tack å adjö till Jordbro och cola!
 

hmmm....

Är less och irriterad. Eller igentligen är det kanske orolig å stressad.
E så jäkla mycket som måste fixas å på kort tid. Verkar helt hopplöst att hitta en häst till råga på allt.
Finns ju massor av hästar, begränsat av pengar och ett stort hjärta .
Jag vill känna DET när ja får syn på DEN hästen. Det ska kännas bra rätt in i hjärtat. Men ja har inte hittat den än,, annars finns det ju huuur mycket hästar som helst,, men ja vil linte ta vem som helst, det ska kännas bra, för jag förväntar mig att ja ska ha den tills hens sista andetag (hela hästens liv) Å då MÅSTE det kännas bra! :( Jag vill ha samma känsla som ja fick när ja såg Shacken.
kärlek från 1a ögonkastet ska det va.
ska sätta ut en sista annons, sen vet ja inte va ja ska göra om ja inte får nå napp.

ja vill ha vår å sommar igen!!


häst nr 2 fattas än..

Sitter å kollar över lite olika ställen att köpa hö samt hösilage på, har hittat 2 firmor nu som har det jag vill ha och även kör det hem till oss.

Har oxå hittat en hovslagare som ja tänkte skulle få visa upp vad han kan då det börjar bli dags. Känns bra, nu är det bara häst nr 2 som fattas..

God morgon världen

stängde av min telefon kl 8 i går kväll å la mig till sängs...somnade som en STOCK, SKÖNT!
 
Fick sova hela natten, tillskillnad från igår natt då ja vaknade av en mardröm kl 3 på natten å därefter inte kunde somna om.
 
Så det var skönt att få sova lite.
 
idag är det jobb igen, näst sista dan på cola.
 
Hoppas ni alla får en trevlig helg!
 
Mvh, kramar/ cowboysara
 

Junk

Att man aldrig får må bra en hel dag,, nu åker det hiss igen i lilla (stora) mig. :/

Ja börjar känna mig lite otålig angående hästletandet, snart tar ja första bästa häst som står närmast till hands.

Har tröttnat på att leta. Finns så många fina hästar å ännu mera om man hade ännu mera pengar.

thats fuckin life.

Ja får börja spela på lotto eller nåt, tills dess får shacken klara sig med en åsna som sällskap :P

Jag vet inte, men det känns mer tryggt att gå å köpa sig en gammal travare än en dyr quarter/paint/ appaloosa häst,, för då har man så stora förväntningar och INGENTING får va/gå fel.

En travare är en travare å dom e ja uppväxt med, dom e trygga kloka å liksom bara är. Mycket bra hästar, och mycket underskattade. ja kan lika gärna tävla en sån på en klubbtävling likaväl som en annan quarter el liknande, för  ja kommer nog aldrig tävla högre klasser ändå någonsin, ja e inte tillräckligt bra, thats fuckin life det med.

Så ja blundar å leker ole dole doff så får vi se vad skeppet kommer lastat med...


Jag har ingen matlust?

Och har mått illa å mått jäkligt konstigt i 3 dar nu,,, ja har funderat på vad det kan vara å inte kommit på...MEN så kom ja ju på att jag äter ju bantningstabletter ju!! Å dom skulle ju göra att man inte får nån matlust?! Kanske har dom börjat verka nu då? Har ju inte känt av ett kvast fast ja ätit 3 tabletter dagligen nu i 2 veckor,, kanske är d så att det inte är förens nu som dom börjar verka?
Jag hade med mig taccos till lunch idag, åh ja ääälskar taccos å dessutom brukar ja va svinhungrig 24 tim om dygnet,, men ja fick knappt i mig 2 skal idag med köttfärs i!!
Mysko,, men kul om d e pillrernas förtjänst :D
 

ojojoj ja blir alldeles rörd!

har fått glass å bakelser, godis å blommor å lyckoönskningar från olika håll idag, folk tycker det är synd att jag slutar men önskar mig lycka till.
tack allihopa va gulliga ni är!






Från storstadsliv till Livet på landet <3

Då var jag inne på upploppet,, sista passvändan på cola, sen byter ja storstadslivet mot bondelivet! Underbara underbart! :D Känns lite läskigt å lite pirrigt,, men det känns BRA. Tänkte börja flytta upp grejer i nästa vecka, ska försöka få dit en säng å ett matbord lite kökssaker å alla stallgrejjer,, sen kan ja pyssla lite där i veckan å prova farstun på morgonen med en kopp kaffe.... LÖVELY!!! Ja,, jag ska ha vårväder nästa vecka!! Mys pysigt ska det bli att få börja pyssla lite,, nu har vi ju värme i huset å vattnet sattes igång igår ,, så nu e re bara å köra dit grejjer, sätta upp gardiner å göra hemtrevligt ♥

Roliga (fredags) Timmen börjar nu!

Godmorgon!''
 

RSS 2.0