Jag & Shakira


Träning idag


Varg tämjning ;)


Jack myser!


Äntligen Fredag!

Skönt att det är fredag och helg igen...men TRÅKIGT att inte ha någon att dela den med, idag vaknade jag som vanligt vid sex tiden, släppte ut hästarna , promenerade hundar och gav alla mat. Jag fick 1 kopp kaffe och 2 äggsmörgåsar. Sen så tränade jag Arras, (varghunden) ;) på inkallning och fot, vi höll på i 1,5 timme, han var riktigt duktig!! :) Sen så har ja mockat o grejat lite som vanligt, sen var det dags att tämja Arras vid hästarna igen..efter varg attacken han gjorde för ett par dar sen.. Så jag sadlade Shakira och tog Arras i dressyr halsbandet & koppel, så bar vi oss iväg ut. Det gick välldigt lugnt och fint, såg dock ibland att han började stirra, fastnade med blicken ibland på Shakira, men då korrigerade jag honom med ett ryck i kopplet . Sammanfattat tyckte ja det gick bra, han gick fint brevid, men var en aning stressad, men skönt var d iaf att se att svansen var neråt och öronen bakåtstrukna och han "lyssnade upp" på mig. Jag är nöjd. Efter promenaden red jag en stund på banan, gick kanon bra, dock känns Shakira en aning trög, hon har gjort detett tag nu....vafför???? Nu blir det middag, trevlig fredag på er alla!!

Hemlig beundrare...

...på jobbet, fick precis en tårta av han helt bara sådär! hehe...blev förvånad, men gla,tackade och tog emot! yammii! ;D Tack S!

NY dag, nya tag!

Godmorgon Sverige!!!

Skitdag med stort S! = SKITHUMÖR!!

Idag är en jäävla dålig dag, allt känns emot en, å ja e trött som en jehuu, självförtroendet i botten och allt ja gör blir fel...har ni känt så nångång?? Idag e ja värdelös, idag är jag fet, idag kan jag INGENTING!! Som tur är, har jag en kollega som är guld värd, världens snällaste! tack vara han har ja inte bajsat knäck, pekat finger el moonat på jobbet idag!! Ska försöka sitta snällt kvar mina timmar ut.

Vargen, hunden & jag önskar godnatt..


Arras Vargöga


Lika som bär?? Neej kanske inte riktigt.....men i vinter såå...


Är min dogg blandning med denna????


1 varg 1 hund & 2 hästar

För drygt ett år sen gick jag och köpte mig den gulligaste och sötaste lilla hundvalp,,, nu drygt 1 år senare har min lilla söta hundvalp anfallit mina hästar på det mest rovdjurs liknande sätt ever!!! Han fick sig till sist en spark och flög iväg som en vante av slaget, och jag trodde: NU DOG HAN!!!! Men icke han bara ställde sig upp och ruskade lite på sig och sen på igen!!! VÄRSTA JA SETT!! Han tyckte säkert det var en vääälldigt spännande lek och var nog lite för "inne" i leken..... Till sist lyckades jag iaf få fatt i en av hästarna och stannade upp dom, då lugnade sig min söte lille hundvalp och jag kunde kasta mig över honom. PUH! WHAT A NIGHT!
Kollat igenom alla djurena, och alla är hela.
Nån gång ska man ju ha tur oxå......

Sen så red ja lite på banan idag igen och tränade lite stopp och i slutet lite roping träning. gick hyffsat bra.!
Hon satte iaf välldans bra stop idag så det är bra!

1 dag försenat!

61,1 kg väger jag idag 27/9-11, 4 veckor med start NU!

Fri men begränsad tillgång hö nät!


2 par nyinköpta skor idag!! (hör inte till vanligheten..)

tjaa, idag gick jag å köpte mig 2 par skor då ja tröttnat på mina utslitna gympadojjor som blir dygnsura så fort dom ser regn, dagg och fukt... dom har gjort sitt nu efter drygt 2 år.. :)
Så idag lyxade jag till det och gick och köpte ett par stövlar med stålhätta, riktigt rejäla bondskor!! :D haha, på JULA då såklart!! Älskar verkligen den affären, finns såå mycke roligt och nödvändigt där! allt från verktyg, kökssaker , kläder och ja..STÖVLAR! :)

Sen så åkte jag till skokanonen, och köpte ett par (alldeles för dyraa) höst/vinterkängor, rätt snygga , som ja tänkte kunde fungera i vardagen, handla, promenera me voffsisar och ja, vardag.
MEN så kom ja på när ja provade dom hemma att dom skulle va perfekta som ridskor till vintern....TYPISKT MIG! Allt ja köper blir till sist både vardags, stall och festkläder!!
Det får man stå ut med me mig, ja ser likadan ut på fest som i stallet! :D

Annars har ja idag fixat med dom nya hönäten  så dom har fått sina bestämda platser i hagen. Det är hönät ,med små ögglor. Fri men begränsad tillgång.. skit bra uppfinning då min ena kuse blir KUSLIGT tjock bara hon ser på ett extra höstrå!!

Har oxå hunnit med att plocka svamp, cycklat med doggsen och ridit Shakira på banan, roping träning.

Imorgon blir re jobb= tidig sänggång!

SNART HUNDSPANNSSÄSÅNG!!

Snart är det dags att plocka fram släden! Det är mina hundars aktiva tid på året snart!! Fy fan va kul!! Det är min andra passion jag har! Att köra hundspann är mycket kul, spännande och fartfyllt vill jag lova! Och så kul det är sen , då man får användning för sina hundar på ett roligt och nyttigt sätt!!
Och dom älskar det!!
Blev fast för 2 vintrar sen för den sporten , då ja gav en hundspannsdag i present till min mamma som är en riktig hund människa! Och fastnade som fan direkt!! så kuul! Så sommaren därpå gick jag och köpte min första Alaskan HuskY hund!! Arras. Så nu har jag 2 hundar i mitt lilla spann, men kommer såklart utöka, blir nog en till till nästa sommar! Förra året kördes Arras in, och han e kanon på det han e född till!! Jack min andra älsklingshund sköter sig oxå otroligt Bra för att inte va en slädhund!

2 timmars ridtur & 100 lasso kast

Hejsan! Nu har jag hittat hit igen!
Idag har det varit en riktigt trevlig dag här ute i skogen! Jag och shacken begav oss uti morse på en tur i vår vildmark, och till min förvånan och till Shakiras förtjusning hittade vi både äpplen och majs!!! 
vem fan odlar majs mitt ute i no where ???? Aaja, sen så har ja tränat lassoksatning, gjorde 100 kast varav 12 kast som ja missade på, dåligt, MÅSTE träna mera!! Ska ev till mina nya roping tränare i helgen som kommer! Ska bli så jääkligt kul!!!

Ev oxå har jag fått tag på en billig hästtransport då jag var tvungen att sälja min för att köpa en ny bil. Men den transporten står i Österlen, alltså en braaa bit ifrån min skog!!!

Nu lagas det iaf middag, mexico gryta och bira! 

bilderna är från vår ridtur idag!

tonfisk


Banta! Hur göra, vad göra? Rätt eller fel??

Jag är 1.62cm lång och väger 59-60 kg. Jag är väll inte direkt jätte fet, men önskar gå tillbaka till min vanliga vikt som brukade ligga på en 52-54 kg. Det är väll ganska lagom för mig??
Finns ju tusen tillväga gångs sätt för att gå ner i vikt....och vilda disskusioner om vad som är rätt och fel.
Personligen tror jag helt enkelt att träning är nr 1, sen kan man därtill lägga upp en vettig kost. Utan att för den delen banta eller lägga allt gott på hyllan. Att köpa sån där diet kost som ersättningsmåldrycker som smakar skit tror ja inte ett ögonblick på!
kostar bara grymt massor av pengar och smakar ju inte alls gott.funkar nog lika effektivt att äta en vanlig klar soppa som är god och gjord på färska råvaror och 100 % nyttigare!
Det jag oxå tror kan hjälpa en heldel är ju att äta ofta i små portioner, nåt gott ibland tycker jag oxå man kan unna sig, men bara man tränar regelbundet så tror ja man kan stoppa i sig vad man vill fast i rimliga mängder.
Alltså tror jag inte riktigt på att BANTA, utan mer att man ändrar lite på sin livsstil.

Vill man snabbt gå ner i vikt kan man ju ta till nån rejäl diet, men tror då oxå att man får räkna med att man går upp lika fort igen då man avslutar med den dieten.

Jag vet ju vad jag gör för fel, så jag tror ja kan rätta till det lite, så går jag nog ner i vikt,,,,men det svåra för mig är DISCIPLINEN!! Men jag har lite hopp om att ja ska kunna fixa det, eftersom jag nu har fixat att vara rökfri i snart 1 månad nu!! :D

Idag och sen flera år tillbaka har mina matvanor sett ut som följande:
 frukost: kaffe
lunch: inget
middag: jätteportionen hubert!!
Sen dricker jag kanske 10 koppar kaffe under dagen och kanske 1 glas vanlig dricka, oftast vatten till middagen....
Verkligen heeelt fel kostvanor!! I know!!

Hu´r som helst..så tänkte jag ändra först och främst på hur många gånger ja ska äta om dagen, då tänkte jag att jag åtminstånde borde äta 4 gånger/dag helst 5 gånger.
Jag ska skippa att äta så mycket bröd, istället till tex frukost kan ja ta ett kokt ägg, tonfiskröra eller något sånt.
Sen nåt lätt innan lunch, frukt eller grönsak tex, sen en liten eller vanlig portion tillagad mat till lunch.
Till mellanmål kan man ta något lätt igen, ägg, tonfisk, grönsak, varma koppen, nåt sånt. Och till middag en vanlig portion tilllagad mat.
På det här sättet tror jag oxå att sötsuget och tröttheten minskar.
Sen förutom träningen ja har med både hästar och hundar så borde jag nog springa , styrketräna några gånger i veckan.

Tjatet om tonfisk och ägg, är bara en personlig grej, tycker om det, det är nyttigt, gott och mättande.
Man kan ju såklart välja något annat om man inte diggar det.

Så vad tror ni om detta?? :D

Jag börjar på måndag och kör 1 mån, så får vi se om det hjälpt något! Jag ska väga in mig på måndag och skriver ner det här sen så får ni en slutvikt om 4 veckor. OKEY???


Ny bil, KIA SPORTAGE -99

ful som stryk, men ja tror den fyller sin funktion, nu måste jag bara se till att hitta ett nytt hästsläp.

Jusst d!

Jag har köpt ett par nya svarta jeans från Tumbleweed western store, as snygga, jättenöjd med dom, sitter lagom tajt storleken var perfekt, inte så lätt att köpa över internet jämt och få bra storlek och passform! men jag är supernöjd med dom! Sen köpte jag även ett enkelt stångbett, 2 delat och med korta skänklar, tror det blir ett bra övergångsbett från tränsbett till stångbett!

Brytit tån!

Idag har ja hunnit med att både bryta en tå, sålt hästtransport, köpt foder och köpt en ny bil, bilen hämtar ja imorgon! Ledsnade på volvon, den har nog gjort sitt som dragbil, nu måste ja bara se till att hitta en ny transport! Utan vill ja inte vara nu när ja har roping träning på G och studiebesök inbokad på KC ranch!!
Har inte kunnat rida idag...TRIST, men tvingar nog upp mig i sadeln imorrn, hoppas tån pallar me det, d svåra e att få på skon dock, gör så förbannat ont!
Nu ska ja nog glo på tv och lata mig en stund, hästarna är nattade för natten redan.
godnatt sov gott!

S exigt med stort S!


cowboy..

I am a lonesome cowboy...

1 timme kvar, på en hysterisk dag.

Sen ska ja hem och svepa ett glas rött..ledig 2 dar sen. Då ska det inhandlas hästfoder, strö hundmat m.m. Skönt att ha det gjort. Sen ska jag nog bara ta det lugnt, leva oplanerat i 2 dar, rida och mysa med hästar och hundar och bara softa. Det behöver jag känner jag. Det är det härliga med att vara singel ute på landet, inte en jävel som kan störa.
So long!

2 av mina älsklingar!

Helene Du Pre heter den bruna, hon kom till mig när hon var 3 år och jag var 7 år, hon är 150cm  hög och har nu hunnit bli 24 år. Shakira heter min nya pärla, köpt för 1 år sen, 147cm hög och 10 år. Helene har haft 2 föl och Shakira ska ev betäckas i vår om allt blir som tänkt. Love them both!!

Fösa boskap

Min dröm är ju att få arbeta som cowboy, antingen här i Sverige eller i USA, nu har jag en sån tur att jag för det första bor ca 3 mil ifrån närmsta stället där jag kan träna min häst på kossor. Det är fantastiskt lyxigt tycker jag, vi har nu bott i Östergötland i ca ett halvår och jag har fått massa nya möjligheter här i östergötland på att få utveckla min dröm än vad jag hade i Sthlm/Uppsala. Och det är väll det som oxå håller mig kvar här, alla mina vänner och familj är ju kvar i uppsala/sthlm.
Hur som helst appråpå fösa boskap och rancharbete,, visste ni att det finns åtminstånde 1 rejält stor ranch här i Sverige som faktiskt arbetar med häst  som arbetsredskap?? KC Ranch var namnet!! Jag har en vän där som börjat arbeta där,, och jag har blivit nerbjuden dit för ett litet studiebesök och för att kolla in hur arbetet går till!
En enorm chans att få lära mig mer om min framtidsdröm!! Ca 2000 kor har dom...här kan vi snacka om att FÖSA BOSKAP!! YIIEEHAAA!


bilder från tävlingen!

Shakira och jag. här placeras jag som nr 1 i pleasure

Monday morning

vilken helg!! Fullt upp med tävling, bygga hundgård och svampplockning!
Ja va totalt toknervös på tävlingen!! Det gick uselt dåligt!! Men vi kom på 2a plats i trailen och på 1a plats i pleasure. Men så var vi bara 3 i dom klasserna oxå! :D

Det bästa av allt var dock att jag ev hittat min nya tränare i roping!!! yippie!!

Vilket jävla dygn!

skulle ju få sluta 2 timmar tidigare igår...skit gla för d, eftersom ja hade 1000 saker att fixa med inför tävlingen imorgon..så skulle ja hinna träna ordentligt igår...JO TJENA!  kommer ut till bilen...möts av en lutande bil.... PUNKA på höger fram! totalt PLATT däck! :((

Jag har 6 mil hem....så kommer jag på att jag har ett extra däck hemma...inte i bilen, ringer till min kompis som bor hemma hos mig denna vecka...men ja hinner inte ens berätta vad som hänt innan hon kläcker ur sig att hon tappat sina bilnycklar, bilen är låst och hon sitter strandad på skolan.... FAAAN!

jag får låna en cykel från företaget ja jobbar på, cyklar flera km till närmsta mack för att köpa skum för punka däck....vilket senare visade sig att det inte funkade....däcket var fortfarande platt....

hur som helst 4 timmar senare, med mycket om och men och med flörtande av 2 grabbar så fick ja däcket lagat, hämtar upp min vän efter att vi gjort några tappra försök att bryta oss in i hennes bil, utan resultat....

Hem i spöregn ge doggsen mat, ta in hästarna, mocka , fodra m.m.

kl 21.30 kom ja till slut innanför dörren.. med andra ord, ingenting blir som man tänkt sig..!

Oturen fortsatte idag, nu sitter ja här utan bil och utan tillgång till bank el pengar...orkar inte ens förklara varför....

puh.....ANDAS SARA,,ANDAS!


17 minuter kvar...

sen drar ja hemåt, har mycket att stå i nu innan tävlingen som sker på lördag, måste handla inför helgen, träna hästen smörja läder , duscha häst m.m.
Imorgon kommer min älskade mor, hon ska va mitt stöd på lördag :) <3 love you mammy!!! ;)

IN THE EARLY MORNING.....

innan kl var 06.00 hade ja hunnit få i mig en portion spagetti och köttfärssås och en bulle...när jag väl äter ÄTER JAG REJÄLT!
Nu ska jag vakta  i 12 timmar sen hem och träna Shakira, vi ska ju tävla vår första tävling på lördag!! sååå nervöst!! :O

Bilder kommer....

vet bara inte hur sådant här funkar, är just nu på jobbet , så ja får greja med bilder  vid tillfälle.

hej så länge!


Nu jävlar är det min tur att få leva mitt liv!

Har så smått börjat planera mitt nya liv, det ska gå bra, det kommer bli bra, det får ta den tid det tar, men målet kommer jag nå så småning om!
Det känns för jäkligt att man inte gjort något åt saken tidigare, saker har bara inte blivit av, fast jag vill till 100 % men det har slutat med att man går i samma spår igen, månad ut och mån in , år ut och år in, och man skyller på en massa...
Men igentligen...OM SANINGEN SKA FRAM...  ;) så har jag nog bara mig själv att skylla på att inget hänt. Eller vad tror ni?

Välkommen till min nya blogg!

Nu ska här börja bloggas, är singel och bor själv långt ute i skogen med mina hästar och hundar på en gård, så eftersom ja inte har nån att snacka skit med så tänkte jag att detta kunde vara ett bra sätt att få ur sig lite tankar och funderingar, kanske blir lite som en dagbok :)  Ja hoppas ni ska få följa mitt liv från nu en drömmande cowboy till att sen vara en arbetande cowboy. MITT LIV BÖRJAR NU!  håll i hatten!! :D

RSS 2.0