Ridningen idag

Titta! så här fina blev conchsen som en gubbe på coca cola gjorde åt mig!
 
 
Jag hade ju tappat bort ena conchosen, när ja pulade med tränset här om dagen, så ja bad en gubbe, Jan, att hjälpa mig att göra en ny, och titta så bra det blev!!
Den till vänster är den janne gjorde och den till höger är orginalet!!
Tack så mycket Janne! As bra gjort!!
 
Ikväll red jag i ridhuset igen, galopperade mycket, och gjorde mycket skänkelvikningar, eller sidoförflyttningar , öppnor och slutor m.m. Shakira vare riktigt duktig! Kul oxå när man kan se sig själv i speglarna att det blir rätt gjort! :D
 Efter det joggade vi runt terräng slingan, vi hoppade inte idag. Shakira var alldeles svettig när vi kom tillbaka till bilen igen. :)
 
 
Och här har vi min outfit för idag ;)
 
 
JA e supernöjd med lilla Shakira, I löööve her!
 

50 min kvar..

Sen sticker jag iväg till min lilla häst :) Tror ja ska öva mycket lösgörande idag, på vanligt tränsbett.
 
Öh! förresten! har glömt berätta om dodgen!.... den kokade ju här om dagen, det läckte även kylarvätska, och även fast ja fyllde på så den hade kylarvätska så kokade den?
Jag fick många tips på va det kunde vara: termostaten, stopp nånstans, topplockspackningen gått m.m.
 
Men vet ni vad det var (troligtvis) ??!! Det var helt enkelt så att kylarlocket inte höll tätt!!
 
Jag bad mamsen i morse att köra ner den till hennes vän som är bilmeck, vilden Gilbert! Och efter lite sökning och letande så hittade han till sist felet, och inte nog med det råkade han tom ha ett helt kylarlock liggande, som passade min bil!
 
Så nu är den fit for fight igen!! :D Glad dodge ägare!! :D
 
Frågan e nu bara om den där norrlänningen håller vad han sa....att han skulle komma och hämta den nu på ons el torsdan.... har inte hört nå mera än..
 
we will see!
 
 
Moona-Lisa ;)

Värsta illamåendeattacken under lunch!!

Helt sjukt!
Jag satt och åt mammas goda kyckling och pasta som hon gjorde igår, jag var jättehungrig och tänkte då ja åt min matlåda: "ååh va gott det här var, tog nog för lite, kommer nog inte bli mätt"
I nästa sekund vällde ett värsting illamående upp och jag försökte svälja å svälja men det blev för mycket så ja var tvungen att springa in på toan å spy, MITT I MATEN!! :O What the fuck, lixom!?!?!
 
Skit obehagligt! :((
 
 
 
 
 
 

Lite kul :)

 
 
 
 

Gårdagens ridpass

Kom på nu! Att jag glömt skriva på engelska, hmmm.... det är rätt jobbigt, måste ju tänka lite mera då :P
Kanske ja tar nåt inlägg då och då på engelska? :)
 
Well, now I am at work anyway ;)
 
Igår efter jobbet åkte jag till Shakira. Vi red först i ridhuset och tränade lite där, vi red till musik, dock ej country :(( Det var en annan brutta där inne som red, hon hade ju såklart valt att rida till sån där modern radiomusik på högsta volym... hmpf, taskig musiksmak!
 
Shakira tyckte det var lite halvtråkigt i ridhuset, men hon skötte sig ändå fint, fast det är något därinne som gör att hon flera gånger, halkar, eller snubblar med bakbenen, (oftast bakbenen) måste ju bero på underlaget?? Det är sån där fin sand, typ som man har i sandlådor, fast på nåt sätt blandat med torv plus att det ligger små bitar av typ något tygmatrial i?  Hur som helst snubblar eller halkar hon på nåvis därinne.
 
Efter passet i ridhuset bestämde ja mig för att vi skulle rida terrängbanan, vi travade ut ur ridhuset ut till terrängbanan, hoppade hinder, sen travade vi över broarna vid ridbanan, den ena bron går över en å, den har räcken och typ takstolar över, skulle kunna va läskig men inte för Shacken, den andra bron är jätte välvd och går i en kraftig rundad båge, med räcken på sidorna, den klarade hon oxå galant.
 
Sen travade vi vidare in på ridbanan, travade runt ett varv där för att sen trava ut genom grinden och tillbaka in på terrängbanan igen, sen tog vi den i galopp i motsatt håll och hoppade hindrerna.
 
Shakira tyckte det var jättekul och var pigg och glad!
När vi till sist ridit klart såg hon faktiskt alldeles trött, men nöjd ut!! yippiiee! Är inte varje dag ja lyckas, eller har tiden att rida henne trött!! :D Nöjd matte!!
 
 
Shacken efter avslutat ridpass :) sötis!
 
Träffade på Madde och Lina när vi hade sadlat av, dom hade precis hämtat Elvis i hagen. Då tog madde denna bild (nedan) jag ser verkligen fundersam ut där :P hihi, det var Lina å ja som diskuterade om ja skulle va med på en pay and jump tävling med Shacken
 

haHAHA!


Thiihiii :D


Trail Day

Mamsen hade kommit hem vid 8 i morse, hon hörde inte ett pip från hundgården, Arraz var helt tyst! Det känns bra att höra, så han inte stått å ylat (gråtit) när han var själv i hundgården :)
Men när mamma och mostert och vovvarna visade sig hade han blivit TOKGLAD! Jaaa, nu e Barres flock samlad igen!
Men redan om några dagar drar dom iväg igen , denna gången till Värmland tror ja d va, men då skulle Arraz få följa med, så nu blir ja heeelt solo :O Trist, men samtidigt kan ja lägga all min lediga tid i stallet och på Shakira.
 
För övrigt idag har jag anmält mig till Trail day på Stadsberga, så nu finns d ingen återvändo ;O
 
Ja har ju knappt hunnit rida min egna häst den senaste månaden med allt rännande ner till Blekinge, chappen osv. Så nu ska ja lägga så mycke tid ja kan nu dagarna innan tävling på Shacken.
Sen får det gå som det går... är nöjd bara vi kommer dit och är med, bara det är en utmaning för mig!
Sen får d väll gå åt helvete, det gör inte så mycket.
 
 
 

Godmorgon

En mulen måndag, tillbaks på jobbet, känns lite deppigt. Var tvungen att lämna Arraz ensam i sin hundgård imorse :(( Aldrig kul att lämna sin hund ensam :((
Mamsen borde vara hema igen vid 8-9 nu på morron, ska ringa å höra om hon kommit än! Tänk va glad Barre kommer bli när hans bästis Ullis dyker upp hemma igen!! :)
 
Håller just nu på och anmäler mig och Shakira till Ranch trail och Speed trail på Stadsberga gård i Augusti. "Trail Day" tävling, SPÄNNANDE!!
 
http://stallstadsberga.se/monster-trail-day/
 
 

Arraz madde och jag på kvällstur

Blev en barbacka tur idag igen, man e lite lat av sig för att orka ta med en 18 kilos tung sadel fram å tillbaka till sommarhagen.
Så det blev barbacka idag, och Arraz fick följa med, han skötte sig grymt bra! Dock råkade maddis ramla av, då hästarna plötsligt skyggade för en grej som låg slängt i dikeskanten, ja va jävligt nära på att åka av, då Shakira kastade sig åt ett håll, och Arraz drog i motsatt håll :O Men det gick bra, fast madde ramlade av, fick lite ont i knäet och i foten, men hon var duktig och satte upp direkt igen :)
 
 
 
Min gulliga lilla familj! Vad ja älskar min häst och hund!!
 
 

Westerntävling på Täby Galopp!

Åkte iväg i förmiddas för att åka och rida, det var mulet =svalare ute, kommer fram till Herrhagen och börja greja med utrustningen, tror ni inte soljäkeln började lysa med all sin kraft då?! Så det var bara att lägga tillbaka grejerna i stallet igen och strunta i ridningen.
 
Istället bestämde sig Arraz och jag för att åka och kolla på tävlingarna på Täby Galopp, tog dodgen dit..
Arraz fick miljötränas och skötte sig utmärkt bra! Jag är kanon nöjd!
Det blev en trevlig dag på Täby!
 
 
På väg hem igen skulle ja stanna å tanka, då hör ja hur det kokar för fullt i motorhuven!!
Öppnar och ser att kylarvätskan är i princip slut! Ja köper en ny flarra och häller i.... varpå den glykolen hamnar på backen under...... FAAAAN, typiskt när man ska till å sälja den å allt!!!! :(
 
Hur som helst kom vi iaf hem, nu blir det middag och sen stallet!

Good Morning folks!


Arraz bebisar kommer i september!

I september kommer det valpisar!! Arraz ska äntligen få sig en liten rackare att ta hand om! Ska bli så kul med en till i vår flock! dom beräknas komma mellan 20-26 september!! såå sött med en Arraz bebis!
 
 
 
 
 
 

Damp????

Är fundersam, rastlös, lite deppig men ändå inte... DAMP?????
Sitter här i min Ledinge bar som ja en gång byggt. Kollar lite jobb, surfar runt lite, lyssnar på dansband och surplar lite rött vin : Sangre de Toro. Gott men rätt strävt, passar nog bättre till en välgjord lite rödblodig biff.
 
Imorgon ska jag rida först och sen ska ja ev träffa pappa polis.. vi träffas verkligen lite, även nu fast vi bara bor typ 10 minuter ifrån varandra med bil.
Synd att det är så, men vi har ju inte alltid kommit så bra överens...
 

Slappardag

Näääeee vilken tråkig dag!
Arraz och jag har bara slappat heeela dagen!
 
 
Nu har ja iaf precis lagat lite spagetti och köttfärssås, det var gott med lite redig mat i kistan!
Jag bör väll dra iväg till stallet nu, solen har försvunnit och det har blivit mulet, så då kan man ju kanske stå ut att köra bil en stund (har ingen ac i bilen)
Sen vette tusan vad resten av kvällen bjuder på.

Sommaren e kort...

Men den kom till slut iaf,satans varmt ute!! Sitter ute i solen och bloggar, har just vart på en långprommis me Arraz, är för varmt för att köra honom nu, tar ev en runda ikväll om vädret mildrats. Ska till hästarna oxå en sväng få se om det blir kvällsridning, 2 st som ska ridas idag.

Blixtvisiten i blekinge

Blir ett bild-blogg-inlägg:
 
 
Glad och redo att köra 50 mil till min älskling.
 
 
Arraz utanför Johans hus, precis anlända.
 
 
Kvällsbadet. Johan och Arraz, ja var badkruka.
 
 
Arraz och jag var på långpromenad, såg denna på en bygdegård, riktigt mys landet grej!! Jag ääälskar landet!!!
 
 
Några av Johans och hans familjs hästar, jättefina allihopa!
 
 
....på väg hem igen,,, jätteledsen, grät i 20 mil, hatar avsked!!!!!    :((
 
 
Hemma igen...sitter vid datorn och bloggar och lyssnar på cornelius wresvijk, Arraz sover som en stock.
 

En kväll på Kalsvik

Till Stallet! Tog Dodgen idag, plötsligt fungerade inte blinkersen alls! Men på väg hem igen funkade dom som vanligt igen, lite svaj i elen bara.... :P
 
 
Outfiten för stallet idag ;)
 
Idag skoddes både Shakira och Elvis, tur ja inte red Shacken idag, hon var skiiit trött och grinig, ville inte ens bli fångad i hagen, ja fick tramsa efter henne i en halvtimma innan hon gav sig! SVETTIGT!!
 
 
Medans Shakira skoddes softade jag och Arraz..
 
 
Sen gick vi och kollade på när Lina red lektion för Eva Malmström, jag red inte för ja vill spara mina fattiga ören till min älskling i Blekinge :)
 
 
....Så Arraz och jag och Evas man tittade på....eller jaa....Evas man Mathias var mest koncentrerad på sin telefon :)
 
 
NU mår jag välldigt dåligt , tror ja blivit sjuk.....

Cowboysara kockar!!

Det blidde ett par rejäla hamburgare, bestående av burgare, stekt ägg, grönsaker, ost och en stekt brödskiva. Jävlar så gott!!!
 
 
 

Kollat på bilar

Fanns ingen vettig bil på¨Länna Biltorg, va sugen på en V70 men den hade dom inte bytt kamrem på på hundra år, så den fick dom behålla för sig själva!
Ser jag ung ut? typ 18 år eller så?? Dom frågade mig om ja precis fått körkort och ska köpa min första bil?!! haha! :D Ehhh...neeeeej sa ja, ja e snart 30 och ska köpa min hundrade bil!!
 
 
 
 

Lata....lapat sol ;)

Usch va onyttig ja känner mig nu, har legat ute i solen och latat mig tills nu!! Neee, nu e re dax att göra någon nytta! Ska städa mors bil och så ska jag till Länna Biltorg och titta efter en ny bil!
 

Sol?!?!

Nääämeeen dra mig ända in i ån!!! Det är sol ute!!!! Och blå himmel!!!! På min lediga dag!!?!??!!!
Solen måste ha förvirrat sig!
Nu ska här ut och mysas i solen, ArrZ OCH JAG!! Pass på!!!
 

kvällsridtur

vart ute och ridit med syster och barrhanne ikväll, barbacka tur över ängarna, mysigt.
 
Nu blir det lite TV kväll sen sängen!
 
God natt och sov gott ni alla!!
 
 

Allt gjort som skulle bli gjort!

Nu har ja hunnit med allt det ja skulle göra, hunden är motionerad, han drog riktigt bra idag, ser fram emot vintern då vi kan plocka fram släden (om det nu tänker komma någon snö) Vem vet, ja kanske bor i Blekinge i vinter, åh där kanske det inte snöar alls? :) Då får ja i så fall skaffa mig en 3 hjulig cykel att köra Arraz med.
 
Hur som helst, jag har tvättat 2 tvättar och vikt tvätt, bytt lakan i sängen och städat ur Dodgen, det kommer en kille från Norrland nästa vecka som säger att han SKA ta hem den. Så vi får väll se om min älsklingsbil blir såld då da.
 
Ska försöka planera in en dag nu i veckan och dra ner till Johan, det är bara det att ja måste va kattvakt åt mamsens katt oxå, så då får det bara bli en blixtvisit. Sen ska ja ev oxå vara hästvakt i helgen åt syrran.
Typiskt.
 
Men men,, man får lov att ställa upp när dom har ställt upp på mig så många gånger. :)
 
NU ska jag ut och rida! Och idag ska Arraz få följa med på ridturen!
 
Tjaaooo!
 

Fullrulle!

Full fart här, diskat, tvättat, bytt lakan, promenerat, och städat dodgen.
 
Dodgen....fan va ja älskar den bilen!! Idag hittade ja 2 nya saker när ja städade den,
1) bakrutan går att öppna, asfränt ju!!
2) Soffan i bak går att fälla upp, och under den så finns det 2 st förvaringsluckor!!
Åh det hittade jag idag!! 1 år senare!! :O
 
I fuckin löööve this car!!
 
 
Efter att ja städat dodgen tog Arraz och jag och slappade lite på gräsmattan
 
 
PSSS!!! Vi saknar dig, Johan!!!!!! pöss!

Gråtande Arraz

God morgon! Arraz och jag tog oss en sovmorgon idag till kl 7.30, fast...Arraz väckte mig vid halv sex och ville gå ut och pinka och äta frukost, så det var ju bara att dra på sig morgonrocken och stiga upp, men sen så la vi oss igen.
 
Min mamma har skämt bort hundarna lite med tidig uppgång tror ja bestämt, förr så sov alltid Arraz så länge som ja sov, till kl 7 oftast, för då var d dax att ta ut hästarna och ge dom frukost. Han väckte mig bara om det var akut toagång.
 
Vi har sovit gott inatt....iaf halva natten.... Arraz har varit välldigt orolig och ledsen och sprungit runt och gråtit i natt, upp i sängen, ner igen, ut i hallen, upp i sängen...osv. Stackarn!
 
Men nu har han iaf slutat gråta.
 
Idag tänkte ja tvätta lite kläder och fixa med dodgen, snygga till den lite... kan behövas om man ska få den såld nån gång...
 
Ska kolla efter en ny bil oxå på blocket.
 
Imorgon kommer äääntligen vår hovslagare tillbaka, han kommer 17.30 imorrn och ska sko elvis och Shacken. Det var på tiden för nu ser inte hovarna vackra ut!! :O
 
 
Ha en bra dag, så hörs vi senare! P&K

R.I.P

snart 30 år och har FF hemma....hmmm.....
 
Arraz springer runt som ett virvlande löv om hösten, gråter över att "flocken" försvann.
Stackars Arraz, han blir så välldigt tajt med andra hundar, han är verkligen ett riktigt flockdjur.
 
 
Såg en minneskonsert för alla offren på Utöja i Norge på TV1 nu ikväll, det är som man får rysningar, välldigt vackert och sorgligt.
Idag som många andra dar det senaste året går mina tankar till alla offer på Utöja, då Breivik skoningslöst tog livet av 67 unga människor just idag den 22 juli för ett år sen.
 
Jag tänder ett ljus för er alla. R.I.P
 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=n8B8dnbdvr8&feature=fvwrel
 
 

Känslor

ååh där gick solen i moln...eller snarare den försvann helt, inte så konstigt, ja slutar ju om en timme så vädret måste ju hinna bytas från strålande sol och klarblå himmel till regn och rusk, ser ut att va på god väg.... hmpf!
 
Kanske får bli ridhuset idag oxå, vill inte blöta ner  min nya sadel innan ja hunnit få den ordentligt insmord.
 
Har spenderat dagen med ronder, filmer, pratat med Johan osv, känns skönt att man e inne på sista timmen nu, sen är jag ledig i 2 dar!
 
Appråpå Johan.... vilken härlig kille, stor personlighet... en tänkare. Några ord som passar in på honom är: Omtänksam, sexig, snäll och galen.   :) (galen på riktigt) hihi... ;)
 
NU är det några dagar sen vi sågs, och ja, jag saknar han och nej, känslorna har inte svalnat. Längtar tills vi kan ses igen, förbannade 50 mil som är emellan bara :(
Skulle verkligen vilja lära känna han ordentligt, t.o.m. mor min tycker ja ska ge det en chans.
 
Fast samtidigt är jag lite rädd, känslor är farliga, man kan bli sårad, bränd and you name it!
Jag vet, I have been there before....
Tror ja blivit lite skadad efter allt man vart med om, känslor är nåt jag har svårt att känna och prata om.
Men inombords bubblar dom för fullt.
 
Jag kanske borde gå i en känsloskola! ;)
 
  
 
När ja känner nåt för någon eller något så känner ja det fullt ut, PANG! ...Säger det!...här inne....
 
 
Lööööööve ya!
 
 
 
 
 

halvtid

Ok, nu är det halvtid. 6 timmar kvar. Förhoppningsvis finns det en ände på skiten. :)
 
Ja har iaf fått ett nr. Tack för det! :)
 
 
 
 

Ego-tripp-bilder

Då man var ung och vacker ,,,, vackrare :P
 
 
          
 
 
 
 
   
 

Efter solsken...kommer regn...visst var d så?

ooooohhh.....*pust*......*suck*.......*stön*
 
Idag e en segproppdag, inge lust att göra något alls, men likt förbannat får man aldrig som man vill,,så nu sitter ja här på jobbet igen och ska ta igenom mig 12 timmar till.
 
Well,, idag åker min mamma på semester i en vecka , hon och moster ska cykla Gotland runt. Dom kommer ha med sig Ullis och Ullis brorsa Aro, stackars Arraz fick inte följa med :((((
 
Vet inte vad ja ska göra av honom när ja jobbar? Som tur e , jobbar ja bara 2 dar nästa vecka.
Visst kan ja ha han i hundgården, men det skulle kännas hjärtskärande att lämna han där ensam!
 
Ja får se hur ja gör..
 
Hur som helst, hoppas ni alla får en fin Söndag, ser ut att bli ett kanonväder idag, så pass på...för imorrn är ja ledig, då kommer regnet!!
 
 

Omänskliga arb pass!!

Sådär då, då har ja snart avverkat 2 av 3 passrunder och snart 12 timmar. klockan är 17.58. 1 timme och 2 minuter kvar då.
 
 
Jävla långa dar, känns helt omänskligt.
 
Har mycket i huvudet, funderar mycket på Johan i Blekinge, om hur allt kommer bli..
 
Jag saknar han massor och har tom börjat sakna huset hans och hela byn därborta.  Knäppt!
 
Hoppas ja snart kan ta mig dit igen, men just nu e det lite tjurigt med pengar då 8000 kr av lönen försvann för att ja hade semester :O Inte bra, Inte bra!
 
Ja får väll fortsätta clowna mig som väktare ett tag till så att ja kommer ikapp mig, appråpå clown,, kolla in mina arbets pjuck!, dom e ju clown om nåt! Stålhette clown!
 
 
NU är kl 18.07, så snart får ja komma hem, syrran tar Shakira idag så ja kan åka raka vägen hem.
 
tack bästaste syster!!
 

Ni Bloggläsare, Tack!

Va roligt att vissa av er fortfarande läser min blogg! Tack så jättemycket för att ni väljer att läsa just min blogg, tack vara er fortsätter jag ett tag till! :D
 
Puss och kram!! take care!
 
 

Good morning folks!

 
 
 
Är det tantvarning om man går å lägger sig tidigt för att ligga och lyssna på en gammal deckare med ljudband???
2 kvällar i rad har ja somnat in till ljudband, verkligen mysigt och sövande :)
 
Igår, efter jobbet åkte ja till min lilla häst som ja älskar mest för att rida lite.
 
 
Vi red i Ridhuset, det var välldigt avslappnande och mysigt då vi hade ridhuset för oss själva, vi tränade lite stopp, och hon satte några riktigt bra stopp igår! Nöjd matte!
 
Konstigt det är med det där "dressyrfolket" undrar vad dom tror att dom är?? Många gånger när ja hälsar på dom där i stallet så kollar dom bara på mig som om ja vore dum i huvudet? Men jag fortsätter att säga hej iaf,, man kan ju undra vad dom vinner på att bete sig sådär?
 
Som igår när ja var på väg till hagen för att hämta Shakira, då mötte ja 2 tjejer , en på häst och en på cykel som stod och pratade, åh när ja kom gåendes och sa HEJ! så tystnade dom bara och kollade på mig, utan att säga hej, och när ja passerat så återupptog dom deras samtal?? What the fuck?!
 
Verkar ja konstig? Kanske var det min blandade utstyrsel ja hade på mig denna gång.. (väktartröjan och boots och jeans)
 
What ever, ja tänker fortsätta ropa hej i fejset på dom!! Dressyr muppar!
 
 
 
Hur som helst, gick ridningen bra och jag släppte ut hästen i hagen vid 21 igen, nöjd och glad och faktiskt lite piggare än vad jag var innan ja red. tänk vad våra vackra varelser kan göra underverk genom att bara finnas till i våra hjärtan!
 
 
 
Have a nice day! Kisses and hugs/ cowboysara

trött som ett as..

Har snart suttit mina 12 timmar på första passet utav 3, huvudet värker och ja e hungrig och trött, men efter jobbet måste ja till pållen, ja,, det känns som ett måste när man är så här trött och stressad av den lilla fritid man har dessa dagar, inte kul alls, inget roligt liv det. Jag faktiskt hatar det.

Finaste lilla Barrhannen!

 
Igår fick Arraz  körträning och direkt på det gå en långpromenad.
Han var super duktig!

Tusen tankar i ett virrvarr

Jag har mycket i huvudet nu, jag funderar och funderar, tänker och tänker, det är ett känsligt läge nu, det är alltid känsligt när man börjar få känslor för någon, men som nu, vi bor 50 mil bort, vi har träffats  sammanlagt kanske 10 dagar, och känslorna blev starka redan dom första dagarna. Och det har bara växt.
 
Men det är inte det lättaste läget vi är i just nu, helst skulle ja ju bara vilja flytta dit direkt! Ja e inte den som är den (det vet ni nog, ni som känner mig..) Det är jobbigt med dessa avsked, och dom få dagarna vi har på oss vill man göra så mycket!!
 
Men, vi vet, liksom ni som säger att vi borde ta det lugnt, fortsätta med ett distansförhållande tills vi e riktigt säkra..ja vet att man BORDE göra så, men samtidigt e ja så rädd att det ska rinna ut i sanden... fast som Johan sa, är det tillräckligt starka känslor, borde det väll inte rinna ut i sanden trots 50 mils avstånd..
 
Ja hoppas han har rätt,, ja menar den dagen, OM den dagen skulle komma då vi bestämt oss för att flytta ihop, då vill man jau att allt ska va rätt, att det ska funka , att det ska vara, länge.
 
Jag menar ja får ju återigen sätta punkt för allt mitt liv här, är visserligen inte så mycket till liv här än , har ju varken hittat en bostad här, eller vänner. Jag är rätt ensam igentligen så som ja har det nu.
 
Kanske är självförvållat, ja vill ju inte skapa ett nytt liv här i Stockholm, ja vill ju inte bo här.
 
Hur som helst, mitt huvud är full av funderingar och tankar,, men ja ska försöka hålla huvudet kallt och inte förhasta mig.... svårt när man är inpulsiv som jag. :)
 

Började dagen med ett gapskratt!

...Och tårarna rann längs kinderna efter att ja läste upp en artikel från en tidning för mamma, ja skrattar så ja tjöt!!!!
 
Ni måste bara läsa den här!!
 
 
Fucking incredible!!   :D
 
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4913242-fick-dragkrok-i-stjarten
 
 
 
 
 

hovslagartiden inställd

Blidde inga nyskodda hästar idag..hovslagarn hade tydligen tagit en "flygtur" och hade skadat sin rygg..?
Otur för honom och otur för oss då Elvis går med 3 skor och Shakira med 4 fast en sitter löst :/
 
 
Madde och jag tog oss iaf en tur på ängarna , barbacka idag, orkade inte sadla och greja.
 
 
Efter ridturen så bjöd faktiskt Madde mig på en sen lunch, jag käkade kycklingspett och madde fläskfile, mums gott! Tack gulliga Maddis!!
 
 
Nu e ja hemma igen efter att ja lämnat tillbaka Madde till syrran :)
 
Saknar Johan ... way to much!!!
 
Och tror både Shacken Arraz och jag saknar han, vi trivs med vår nya husse. Igår när ja kom in i sovrummet låg Johan och Arraz nedbäddade under täcket, Arraz låg där och sov och såg riktigt nöjd ut medans husse klappade på han, bara Arraz huvud stack upp under täcket! Ha! Så har Arraz aldrig velat ligga å gosa med mig!! Avundsjuk matte....neeedå, är glad att dom funkar så bra ihop!!
 

Foto på Dummyn!

tog ett foto på dummyn, ska ju inte va med och tävla i augusti men ja får låna den en stund iaf och träna lite, tack Eva Malmström och Stockholms westernklubb!


Shakira, Barrelrace häst????

Hej....nu e det sådär deppigt igen, har precis vinkat av min cowboy, usch ja hatar det....! :((
Men vi har haft det bra och han gillade både min hund och min häst, han vart faktiskt överraskad av att det fanns så mycket go i Shacken! Så nu ska hon absolut få pröva på barrelrace , antingen att han tävlar henne eller jag själv :)
 
Här kommer lite bilder från att han red Shakira igår.
 
 
Kul att se att han fick lite fart på kusen, han peppade henne mycket med sin röst, och Shakira tyckte det var jättekul att rejsa runt på ängarna med honom :)
 
 
Vi startade upp dodgen, som stått i ett par veckor nu så den fick vädra sig lite. Vi tog den till stallet, Johan fick köra och Arraz var glad att få åka med sin nya husse :)
 
Igår kväll åt vi god mat (taccos) drack lite grogg och rosevin och mammas x var oxå med hela kvällen.
 
 
Ja.... vi får se hur denna saga slutar... det återstår att se.
 

snabbinlägg

återkommer imorgon när min cowboy dragit hem och jag kan sitta i lugn och ro, kan säga, att fy faan va ja trivs med han...! Det börjar vankas kärlek bannemej! ;) hihi....
god natt bloggläsare!

God Morgon!

Idag ska Johan få rida Shakira! :) Ska bli kul å se om han får nån krut i henne! :D

En cowboy i storstan

var ju tvungen att ta ett foto på Ica Maxi i Haninge när  en cowboy var där och handlade

 
Måste oxå berätta om gårdagens jobb...då jag fick agera väktare ( det är ju inte så ofta) råka dessvärre hamna i tidningen....
 
Enligt SodaStream blev aktiviteten avbruten av personal hos Coca-Cola som avvisade dem från området
 
hmmm, ja, och den "personalen" var visst jag... :P
 
här kan ni läsa hela artikeln:
 
 
joorååsåååatteee, hoppas ja iaf inte hamnade på film nånstans, för då säger ja fan upp mig!! :O
 
 

fått besök från Blekinge!

weeeiii! Jag har visst fått besök av en cowboy bara sådär, som åkt hela vägen från Blekinge till skogås! :D Själv e jag på jobbet, så mamma får ta hand om han så länge!

haha! Ni skulle bara veta!! ;D


Hoppar av tåget

Har funderat lite och kommit fram till att jag nog får avstå roping tävlingen i Augusti. Finns nog inte en sportmössa att jag hinner träna upp både mig själv och hästen tills dess :( Sista anmälningsdagen var oxå igår, och jag har inte ens hunnit få dummyns kälke svetsad än..
 
Känner att jag nog har lite för mycket att stå i ändå just nu...
 
Däremot har jag pratat med Johans vän Madde på Stonehill cow and show horses i Blekinge och bestämt mig för att dra ner dit med Shakira en helg och vara med på ko clinic hos henne. Det vore nyttigt att ta "en från början kurs" för mig och Shakira.
 
http://www.stonehillappaloosas.se/
 
 
 
 
Sen måste ja förstås hinna med nån vända ner till Stina Gatel oxå och träna på hennes kor där!!
Besvärligt när man jobbar helger, man får så lite tid över, ja menar det är ju på helger saker och ting händer :/
 
 

Vi kan kalla han för..

God morgon alla bloggläsare!
Hoppas ni sovit gott, det har iaf jag! Som en klubbad säl!
Nu sitter ja här på jobbet igen, äter en ost och skinkmacka och dricker äppeljuice med ACEROLA.. ?? :)
Såklart colas egna äppeljuice!
Brukar alltid starta dagen med att plocka fram en juice i colas kylar.
 
Snart hoppas ja kunna blogga lite flitigare och med mer bilder igen då min Cowboy gav mig hans gamla telefon ( "min cowboy" Har ett namn, vi kan kalla honom Johan)
Hur som helst, nu när ja väl har en telefon igen som funkar med MMS osv så, såklart funkar inte mms/sms funktionen på bloggen då istället :( TYPISKT, men dom har lovat att det ska funka snart igen. Så vi får väll hoppas på det då.
 
 
 
Vi hörs senare igen! Ha en bra dag nu allihopa! P & K
 

Barrhannen

Undrar om han saknat sin matte då ja varit borta? Ja tror det ja :)
Han har blivit så fin nu när han ätit upp sig igen. Han har tom fått lite fett på kroppen, så härligt att se! Färskfodret gjorde gott åt han och så har han nog kommit över Jack nu oxå, för han verkar välldigt glad, man kan se hur han ler ibland.
Mattes fina fina lilla varg!!

 

lite mer bilder från helgen

 
här ska dom ut på långritt, hon rider och han cycklar :D
 

50 mil bort

Är lite dyster idag...känns jobbigt att åka från min cowboy efter att man lärt känna varandra lite mera och haft en sån trevlig helg. Jobbigt med alla dessa milen mellan oss.
Vet ju inte nästa gång vi kan träffas, ja har ju varken mycket tid eller en tjock plånbok... men ja hoppas det blir snart igen!
 
 
 
 
 
 

va faaan

funkar inte att blogga från mobilen nu helt plötsligt, jäkligt irriterande!! meddelanden går iväg men dom dyker inte upp här?????
Irriterande!

God morgon förresten...hehe... jättegla  idag....NOT
Mår illa som tusan och har en enorm halsbränna :((( Ja får nog byta ut en och annan bira mot ett glas mjölk ett tag framöver :/

 
 
 

Im back home again!

Tog mig exakt 6 timmar att köra hem från Blekinge, 46 mil, prvaqde en annan väg hem än vad ja tog dit. Skilde nästan 10 mil! :O

Jag har haft en alldeles urtrevlig och underbar helg med min cowboy! Vi har hälsat på hans vänner, familj, hästar osv. tom hunnit ut på krogen i Karlskrona. Jag har haft urtrevligt!
Följde bla med han till Madde och hennes appaloosa hästar då han skulle rida en 2åring. Och idag fick vi följa med hans föräldrar när dom körde baby, jätte mysigt!

Jaa,,,kan inte ta upp allt som hänt här men tror ni förstår att ja drar ner till blekinge snart igen??? ;) med flyttlass! ;) hehe

 
 
Den här rosen stod på köksbordet när ja kom dit i torsdags natt vid 3 tiden på morron, det står "välkommen hem till mig" hihihii! PLUSPOÄNG TILL COWBOYN! :D
 

howdy!

Hittade en jätte gullig bild på fejjan, va tvungen att sno den!

 
Får ja nånsin nå barn så ska dom se ut så hära! :D
 
ÅÅh en annan sak, hittade lite av ett drömjobb idag....mmmmm.....på en gård i Kristianstad, en gård med grisar, får, kor och hästar. Mysigt som attans!

5 timmar kvar nu då....

sen e re dags , ON THE ROAD AGAIN!


helloooo

Fy fan va man röjt runt hela morgonen! Packat , badat, grejat och donat. Vaknade 4 imorse, inte bra inte bra... kommer bli en lång dag .
Först nu ska ja ju jobba i 12 timmar, sen ska ja sätta mig i bilen och köra 5-6 timmar eller vad det tar, ner till Blekinge.
Men det ska bli riktigt skoj att få träffa min cowboy igen.

 
Igår tränade jag lite roping igen, körde utan Dummy, försökte få in själva svingandet och lastandet och stoppandet .
Gick hyffsat, fast jag känner mig bra klumpig med lassot på hästryggen :P
Men hur som helst verkade Shakira lära sig rätt fort att stoppa då jag kastat iväg repet samt backa upp.
Men det är lååång väg kvar tills vi ens kommit en bit på vägen....
 
Nu måste ja jobba lite!
 
 

Ko träning

ÅÅÅHHH tittade igenom lite gamla bilder på fejjan, och såg dessa bilder från koträningarna förra året, alltså shit vad det suger i min ko tarm nu!!!!


God morgon!

Sitter i min stol nu igen, trött idag. Blev lite för sent igår kväll känner jag idag.. Men det var det ju såklart värt :) Alltid lika roligt att rida lektion för Eva :)
Jag sitter och funderar på om ja ska ta hem Shakira från betet redan nu till månadsskiftet, hon har blivit så tjock och så känner jag att det blir lättare för mig att träna ropingen om hon finns på samma hemmaplan som vår lånade Dummy. Det tar ju sån tid att först hämta henne i sommarhagen, rida till Herrhagen och träna där och sen rida tillbaka till sommarhagen. Det blir ett heltidsjobb, vilket inte funkar dom dagar då jag jobbar till 19 :/
Ja vet inte hur ja ska göra,, måste fundera på det.
Idag efter jobbet ska ja åka och rida en sista gång innan avfärden till Rödeby. Så efter ridningen är det ilfart hem, och packa väskan så allt är klart för morgondagen, åker ju direkt efter jobbet.
Blir som en mini semester :)

Kvällens ridlektion

Idag har vi ridit för Eva igen, enhandsfattning från och med nu har ja fått order från Eva. :) Det var ett jobbigt men roligt ridpass. Och väälldigt långt ridpass, från 17.50 till ca 10.30 allt som allt med ridtur dit och sen hem igen. Så nu måste ja skynda mig i säng!

 
 
Eva kom ju oxå med den efterlängtade Dummyn oxå, usch så tung den var! 50kg kossa :O
Vi körde lite teoretiskt lektion , Eva berättade lite små knep osv. Shit alltså!!! Det kommer INTE bli lätt det här.... :O

Strax till stallet

Ska snart åka iväg till Shakira, rida hem henne till Herrhagen för att sen rida lektion för Eva Malmström. Ska bli kul! Idag har det verkligen varit en riktigt seg bakis dag. Man mår som man förtjänar om man säger som så... :P Men det var roligt igår :)
Mor och jag tog oss en lång promenad i morse med vovvarna ner till en sjö där vovvarna fick bada, var riktigt skönt att få gå av sig lite :) Annars har ja inte gjort ett smack idag. Lat dag.

Börjar bli lite pirr i magen nu oxå inför resan till Karlskrona och Rödeby! Ska bli såå kul att få se min cowboy igen!! Jag läängtar!!
 

Träning ger färdighet

 
Ledinge bar hade visst öppet igår ;)
 
 
 

Morning

Mår som en sork efter mamsens och min ledinge bar kväll :P

mys hela kvällen

med vin, öl och lassoträning!


Efm mys i solen

 
mums fillibabba!
 
 
Skönt med avkoppling efter en svettig ridtur i solen med lassokastning på banan.
Shakira skötte sig fint, jag däremot måste öva på lassohanteringen!!!!! :O

High Chaparall lönar sig!

Weeeiiiii! Jag kommer i mina LEE jeans som jag velat komma i, i flera månader nu!!
Jag prövade dom idag och kunde tom knäppa knappen!!! :D hehehehe!
Det lönar sig att vara på High Chaparall i 1 vecka, dricka bira, whisky och tequila!! För med hjälp av att allting inte ligger på samma ställe har man ju fått gått och gått hela veckan, från camping, till tävlingscamping och stallar, till saloonen, till tävlingsplatsen, vidare till Mexico och sen tillbaka igen till tävlingsplatsen för mera öl och dans och kolla tävlingar...åååh så tillbaka till campingen osv! Man har gått en hel del under den veckan, måste vara därför ja plötsligt kommit i mina LEE!!!
Tack HIGH CHAPARALL!!! :D

 

veterinären idag

 
Nu har Arraz och jag varit hos veterinären och kollat Arraz tänder.
Där jag trodde att tänderna ruttnat, var det inte alls så som jag trodde! Dom var helt enkelt bara missfärgade!! :D Så skönt! Så det blir ingen operation!! Däremot hade han ju lite tandsten, men det var ingen fara med det än på ett tag, men dom tyckte jag borde börja borsta tänderna på barren.

 
Nu ligger voffsarna och vilar....nos mot tass :D
 

God morgon

Sista arbetspasset för denna passrunda. sen ledig 2 dar. Och på torsdag drar jag ner till Karlskrona och hälsar på.
Igentligen hinner ja inte det, måste ju träna på dummyn, men ja har lovat nu att komma ner dit. Vette fan hur d skulle gå om det nu blir så att ja kommer fortätta träffa min cowboy, hur ska ja hinna med allt?
Med heltidsjobb, hästar, hundar, kille som bor 50 mil bort plus att ja måste hinna träna för tävling?????
Kan nån ge mig ett bra facit på hur det skulle kunna funka???? :P
 

God natt

Mår dö dåligt, var tom tvungen att stanna bilen på vägen hem för jag var helt darrig och kändes som ja skulle svimma. :(( Skit läskigt :(
lågt blodsocker????

OK, this is the way:

På tisdag kommer Eva Malmström och håler lektion för oss igen, då ska hon ta med sig dummyn till mig! Sen ska ja få ha den att träna på ett tag framöver, jag kommer att anmäla mig till Dummy breakaway på ropingtävlingen i Augusti. Dom har tagit bort Dummy Stopping pga att med Dummy Breakaway kan man minska skadorna som kan förekomma, oxå bra för oss nya som inte e så haj på detta än :)
Fan va kul det ska bli! Ser verkligen fram emot att börja träna på riktigt! Det är hög tid nu! Om ja inte får fatt på en fyrhjuling får det helt enkelt bli med bil. Bara kojäveln rör på sig eja nöjd! :D
weeeiiiii så kul detta ska bli!!!!

Lilla Bull får gå åt sidan så länge... ;)

 
Madde och Lina hade endast skrittat hästarna idag, var för varmt och jobbigt för alla att göra något mer, förstår dom, det är så jäkla kvavt ute idag, har minst 35 grader varmt här på jobbet :P
Madde skickade en bild på Shacken från idag:
 

God Morgon!

Hej hopp! Jag är på G idag! Trots förkylning och hosta som river i hela halsen! Just nu har ja bara roping roping och roping i skallen!
Är lite smått stressad över tävlingen som går av stapeln i slutet av Augusti!!
Jag har ju inte ens prövat att kasta lasso i fart!! Har dock fått lite napp på min förfrågan om hjälp ang det.
Ev kan jag få låna en dummy plus kälke av Eva Malmström så att jag kan träna hemma. Då behöver ja bara en chafför och en bil/fyrhjuling. Vore ju kanon om ja kunde få till det så, för då blir det träning 7 dagar i veckan MINST! :)
Huvudsaken jag får in tekniken så jag vet hur jag ska göra, sen på tävlingen om jag träffar eller ej har mindre betydelse tycker jag.
Idag ska jag ägna dagen åt you tube och filmer på Dummy stopping!!
 

huset för mig själv

Fick jobba över idag pga at jag fick ett nödlarm av en rullstolsbunden man som satt fast i en hiss, efter nästan 2 timmar fick vi uta han med hjälp av hissjouren frånn Schendlers.
Känns bra att för en gångs skull göra nåt nyttigt och som betyder nåt.
Efter jobbet for ja hem till vovvarna, vi har huset för oss själva idag då mor är på ålandshavet och skålar. Nu har ja hunnit att både äta, göra matlåda och duschat samt matat djuren.
Lina och Madde red Shakira idag och ska göra så imorgon oxå.
Har försökt ragga någon som kan hjälpa mig och Shakira med ropingträningen oxå, kanske eva m kan hjälpa till, vi ska prata om det, och sen så har jag ju chris och lindissi i Vadstena som kan hjälpa till oxå, men dom bor ju tyvärr rätt långt bort, så ja tror ja max hinner dit 1 gång innan 25 augusti.
Nu ska ja glo på tv en stund sen blir det sängen.
god natt ni allihopa, från Åke i söder till Ammie i norr :)
kraaam

Veterinärtid på måndag kl 9

...åt Arraz och hans tänder, blir troligtvis en ny tid som får bokas efter att dom kollat honom. För det blir troligtvis en operation. :((( Stackars Arraz OCH min plånbok :O

Freekles Sweet Baby

Här är jag och min cowboys häst Baby, på High Chaparall :)


På cola igen..

hahahha...lät ju skumt det där... hehehe ;)
Var precis in på Stadsbergas hemsida och fick syn på banskisserna för Trail day tävlingen i Augusti!
Såg riktigt roligt ut! Dom har ju gjort en trailbana ute i naturen
och publiken står i mitten av banan. Var mycket roligt med i banorna, tex, kasta lasso, hämta en kalv, dra undan en stock, genom vatten hinder m.m. Det ska jag pröva på! Tror jag ska vara med i 2 klasser med Shacken, Texas long horn trail tror ja den ena hette och en speedtrail. Verkar skojsigt :D

I övrigt räknar ja ner dagarna för avfärden mot Karlskrona , ska bli riktigt kul att få se min cowboy igen :)

Har en tråkig grej som hänt dock,, Arraz har fått nån sorts mun/tand infektion , märkte det igår efter cyckelturen när han flåsade och hade gapet vidöppet. I övre käken på ena sidan så har 1 tand nästan helt ruttnat bort och tanden brevid är på god väg åt samma håll!!! Usch!! Stackars Arraz! Kan ju vara därför han inte äter torrfoder :((( Ska ringa veterinären idag och beställa tid.
Stackars barre!!
 

Good....

Morning :)

en halvdag i stallet

Här kommer lite bilder från dagens ridning

 
Efter vi gjort iordning hästarna som verkade välldigt sega och trötta , gick vi ner till ridbanan
 
 
Vl på banan tränade vi lite av det vi ville träna på, samt att jag svingade lite lasso, Shakira kändes välldigt lätt och trevlig idag, kan man ju inte tro när man såg på henne, för hon ser ju mer ut som en slöhög :)
 
 
Efter passet på ridbanan tog vi en tur på terrängbanan som dom har på kalsvik.
 
 
Sen så har jag även hunnit med att smörja in min sadel
 
 
Ni kan se här på bilden efter första insmorningen hur mycket den mörknade! gick på 2 röda så ändrade den färg.
 
Vart en halvdag i stallet, från 11-18.00 , nu blir det pastasallad!

Good Morning Folks!

Skit förkyld idag med,, var kanske inte så lyckat att man hoppade i spat igår... Men man får ju passa på när det äntligen är soligt och varmt ute. Idag skulle vi dra till Gålö för en heldag vid havet,, men vädret ser inte så lovande ut just nu :/ Så vi får se vad det blir utav denna dag.
I övrigt så saknar jag min cowboy som fan! Vill att det ska gå en vecka nu så ja kan få sätta mig i bilen och gasa ner till honom!

Igår handlade jag olja till sadeln, så idag ska jag börja med den och dränka den i olja så den blir fin och tystare...den knarrar satan som ny. :)
Vi hörs sen, hej hopp!!

Mysig sommardag

Hej hopp!
Idag har det varit en alldeles underbar sommardag! Och än är det inte slut! Grillning står näst på tur! Tunna revbensspjäll :)
Dagen började dock segt...förkyld och pannknack som satan. Hämtade upp madde vid 9 tiden sen drog vi till stallet.
Red ut idag med och racade runt på ängarna, hääärligt !
Tog lite foton på sadeln så man ser hur den sitter, ska maila iväg dom till Kimberley som fixade sadeln till mig. Här får ni oxå se dom :)

 
 
Sen efter ridningen for vi hem och bytte om till bikinis och drog iväg till sjön och badade. Mamma Ullis, Arraz madde och jag. Jag simmade och badade med ArraZ, fick lov att lyfta upp han några gånger då han tyckte d va läskigt på djupt vatten, TUR man är stark!! ;) hehe!
 
 
Fina fina Arraz, mattes ÄLSKLING!

Tillbaka på cola

Underbart är kort....kan man ju lugnt säga utan att överdriva... :P
Känner mmig otroligt rastlös här i stolen,, jag vill dra ner till Karlskrona nu på en GÅNG!
Har pratat med min cowboy med jämna mellanrum ända sen vi sa hej då på chappen. Faan asså... ja har verkligen fastnat för han!!
Trodde aldrig jag skulle komma över Robban helt men nu har ja nog det! SKÖÖNT.
Men ja e jävligt rädd för att bli kär igen, det gör oftast bara ont.
Ska försöka ta det kallt.
ELLER så kör ja bara fullt ut och ger järnet , det varar så länge det varar!! hihi vi får se :P

Tillbaka till verkligheten..

Trött och förkyld. Idag ska ja tillbaka till jobbet. Jobbar 1 dag sen är jag ledig 2, det är en lagom start, men sen jobbar ja hela helgen som kommer. Saknar min cowboy!!! Men jag får ju träffa han igen nästa vecka då ja drar ner till Karlskrona. :) Ska bli kul!
Nu blir det morgonkaffe här!, Hej så länge!

mera bilder från Chappen

 
Eftersom ja blev lite av en cowboy fru har ja faktiskt inte hunnit med att fota så mycket på tävlingarna tyvärr :)
Ja får ta igen det i Augusti då det är dax igen!

High Chaparall

Här kommer lite bilder ifrån årets High Chaparall. Jag har haft grymt trevligt, och dessutom har jag bara sådär råkat träffa en underbar cowboy som var med och tävlade i Barrel race med sitt paint sto.
Jag bodde mer el mindre hos honom från andra natten. Vi har haft jätte trevligt, med ridning, tävling, och middagar och festande tillsammans. Även hans föräldrar har både ja och min mamsen träffat och umgåtts med under veckan.
Tänk va allt kan bli förändrat på en sekund. Dessutom var det inte jag som hittade han, det var min mor, :D Plötsligt så stod han bara där framför mig med sin söta lilla dotter i famnen, och i nästa sekund dansade vi alla tre tillsammans, och sen dess har vi varit tillsammans varje sek på chappen.
Vi får se om det leder nån vart eller vad som händer. Men vi har iaf redan bestämt oss för att träffas redan nästa helg. Så ....folket!!, nu drar jag ner till Karlskrona!!

Min cowboy :D
 
Det roliga med Johan i denna tävling är att han för det första ridit med karavanen från Bekinge till High Chaparall, 27 mil i 12 dagar! Och det som gör det än mer speciellt är att han fick till uppgift inför denna resa att rida in en häst på vägen till High Chaparall, och det var precis det han gjorde.!
Sen tävlade han sin 7 åriga paint som aldrig tävlats förr på större tävlingar än klubbtävlingar, och går vidare i kvalet i Barrelrace, av 36 st utagna blev han en av 6 utvalda, därpå satte han en 4e plats. ! :D
Jag fick rida hans lilla sto Baby en dag, stooor skillnad från Shacken vill ja lova!!

Hej hopp"!!"

Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka på Chappen med många underbara människor. Man är smått sliten nu fast det har det varit värt! Min nya fina sadel har jag fått med mig hem oxå, den hänger här på soffan nu, ska strax iväg till Shakira för att pröva ut den :D
Och självklart har jag inte missat att fota under veckans gång. Återkommer med foton i eftermiddag!!
P&K
pss...skönt att va tillbaka här hos er!!

RSS 2.0