ÖÖh!

En fråga? Va fasiken är bloginlovbyte?? Folk som frågar mig om ja vill va me på det? Men har ju ingen aning om vad det är?! Tacksam för svar!!

Stallet nästa!

Idag har ja insläppet så ja hinner inte mer än att mocka å fixa för att sen släppa in ponnisarna! Men imorrn blir d nog hästtema på det mesta som händer, hörs då igen! tjaaoooo!

Så levde de lyckligt i alla sina dagar....

Förhållande och JAG går sällan hand i hand med ett lyckligt " så levde de lyckligt i alla sina dagar"
Det vet ni nog alla ni där ute som känner mig.
Mitt impulsiva tankesätt och mina intensiva känslor går utom kontroll, VARJE GÅNG. :P
 
Nu har man blivit så rädd för sånt där att ja , även fast det är lika stormigt å man e dööölycklig å kär så lämnar ja ändå halva hjärtat utanför, så att ja kan plocka upp den biten i farten då det går till skogs...
 
Är så trött på sånt, men ena dagen tänker ja "äsch d e lugnare å va singel" å andra dan tänker ja va mycket ja saknar att ha en sambo , ett stabilt liv med någon som man älskar och litar på.
 
Jag har haft 1 längre förhållande, det varade i 7 år! Det var ett underbart stormigt, roligt, hemskt och kärleksfullt förhållande samtidigt...kan man säga.
 
Men sen dess har det lixom aldrig funkat , i längden. Och ja är nog en aning mycket vaksam och misstänksam mot den ena å den andra.
 
 
 
Nu tänker ni nog "undrar varför detta kom på tal nu??" ;) Ja, har börjat träffa en kille, ett par gånger bara, men det räckte för att alla tankar och känslor har börjat storma igen....
 
Fördelen ja har nu är att det inte är nån helt okänd människa :) Vi har pratat en massa i närmare ett år, men inte förens nu vi börjat träffas... åh han lindade mig runt sitt finger efter första träffen... tror ja bestämt :D
 
Det roliga är, är att vi verkar vara lite av samma kaliber va gäller hur vi tänker kring detta (förhålanden och impulser och känslor)
 
Man borde skynda långsamt, men hjärtat vill ha allt NU.
 
 
   RÄTT ELLER FEL?

Lunchen klar!

Har 6 timmar av tolv timmar kvar att jobba, sen är jag ÄNTLIGEN ledig igen, och vad ska man då hiite på?
 På tisdag vid 17 tiden kommer nålmannen , hoppas på att få ett svar från honom hur det igentligen står till med Shacken. Kan ja rida eller kan ja inte? Saknar ju att rida... var nog 1 vecka eller mer sen sist ja red va?
 
kommer inte ihåg.
 
Imorgon ska ja oxå eventuellt åka å kolla på en gammal hästbuss som ja e lite småsugen på, men det finns lite frågetecken ja vill ha svar på först. Skulle det bli den, så säljer ja av transporten, åh då blir det i sånt fall ingen ny stor bil heller ja köper mig, då räcker det med den lillaste snålaste bilen att tuta omkring i.
 
Måste prova på att göra ett video inlägg oxå! Men det kan ja tyvärr inte göra här på jobbet pga vissa regler vi har här, så får nog vänta tiss imorrn med det! :) Kuligt!
 
nu ska ja göra nå vettigt igen....
 
syns sen, bye bye!
 
 
 
 
 
 

Min sadel häst och jag

Längtar efter att få sitta i sadeln igen!


Puff!

Tänker å planerar, ja har en plan på gång! ;) Nääroo, inge allvarligt bara försöker hitta sett som underlastar lite, försöker vara smart, typ! hahaha :D
 
Inte alltid så lyckat med mina smarta planer, men ja försöker iaf :P
 
Får se hur det blir me denna smarta plan :) hehe :)
 
 

God morgon föresten!


BILFÖRSÄLJNING.....

Snacka om att man blir irriterad!!!
Jag säljer min bil som : GDS/reservdelsbil med pajad växellåda och i annonsen står det att man får hämta den med kärra. Hur svårt ska re va att förstå det???!!!
 
Jävla nötter!
 
Får sånna knäppa frågor hela tin så igår lessnade ja ordentligt på dom.
 
en Daniel mailar: är den rostig? kan du tänka dig å gå ner till 2000kr.
 
Då skrev ja, ja , självklart är den lite rostig, det är en GAMMAL bil, du får den för 2000 i snabb affär.
 
då ska han fundera lite.. sen frågar han om det går att köra bilen?"!"!!
 
Då svarar jag en aning irriterad.. Vet inte?! OM det går att köra en bil utan växellåda?!!!  tror inte det??!!
 
Då skriver dumsnuten, kan du inte gå ut å provköra den lite, så ja vet om den går att köra hem?!!!
 
Whaaaaat??!!! Jävla nöööt! Ja skrev, Nej det tänker ja verkligen inte prova!! Har ingen lust att bli ståendes längs vägen?!! Dessutom står det i annonsjäveln att bilen är en GDS/reservdelsbil som skall hämtas med KÄRRA, HADE DEN VARIT KÖRDUGLIG HADE JA INTE SÅLT DEN1 ÅH SPECIELLT INTE FÖR 2000 KR!!
OCH JAG SA 2000 VID SNABB AFFÄR!!! nU KOSTAR DEN DET DUBBLA!
 
JÄVLA NÖT!

Vill haaa!

åååh! Har hittat en bil ja vill ha nu! Den står tyvärr ända borta i Hisinge/ Göteborg!
 
Är ju såklart en chevrolet .... :P Blazer denna gång, v6 och med 4wd :P
 
Vill haaaa!
 
 
Har haft en sån här förut, den hittade jag i Helsingborg, grymt mysig bil som har allt man behöver!

cowboys


The code of the west


woohoooo!!

yeeeíiih! tror ja kan lägga ut videosar på You tube nu!! Det innebär ju att ja även kan få ut dom till bloggen här!! Så bli inte förvånade om det dundrar in videoinlägg nu ! :P
Skojsigt!

Kilafors

Helluuuu..
sitter å surfar runt å försöker få tiden att gå, plötsligt får ja ett sms av han från Kilafors.. undrade om ja kunde komma upp idag... hmm,, nej d kunde ja ju inte, men ja e ledig nästa helg...
 
Ja vet, ja har ännu inte berättat vad ja har för planer i Kilafors, vill lixsom inte säga nåt förens ja vet säkert, ja har så mycket på G hela tiden, å hälften blir gjort, så det är lika bra ja avvaktar med att säga något.
 
Men blir det aktuellt ska ni självklart få höra hela historien.
 
Jag pratade ju med Peer Werner Vogel från Norge igår, han som tog ut första Mustanghästen från USA, han har tydligen skrivit en bok om detta åh han ville att ja skulle läsa den, så han skulle skicka en bok till mig! :)
jättesnällt! ska bli kul att få läsa den!
 
Boken heter : Cheyenne - Vild och Vacker

Knöl på vänster bog

Igår passade jag på att fota Shakiras knöl som jag har upptäckt på hennes vänstra bog. Jag har inte den blekaste på vad det kan vara??!! Någon som har någon ide?
 
Ja menar, det ser nästan ut som en fraktur som läkt fel, knölen sitter liksom på skelettet, det är en rätt hård knöl, om man tänker sig att det skulle varit en fraktur, eller spricka, från att hon tex gått om kull, blivit sparkad eller liknande borde hon ju ha haltat? Men det har hon inte, hon är arg och ovillig, så ont har hon nog, men hon haltar inte.
 
Det är därför ja blir orolig att det är en tex cysta, kancerknöl eller nåt liknande, om man tänker på hur hon varit d senaste veckorna så liknar det ju mer en symptom för en sjukdom än en skada?
 
Det började med att hon inte ville galoppera i vänster varv (knölen sitter på vänster sida) Sen så har hon vart allmänt grinig, seg. Hon vart arg på hovslagarn när han var å skodde henne för nån vecka sen, bet i luften å bakåtstrukna öron när han lyfte bakfötterna?När hon kom hem till herrhagen longerade ja henne å då tyckte både jag och åsa att hon verkade ha ont i vänster bog (knölen fanns inte då) Dessutom sa ja ju att hon gick plötsligt ner i vikt välldigt fort , inte heller likt Shakira, och så är nu hennes päls i dåligt skick, fet och oglansig.
 
Ja vet inte, men om man sätter ihop allt detta låter det väll som en sjukdom?
 
Här ska ni få se bilder på knölen, har inte världens bästa kamera som sagt men ni ser nog utbuktnaden (knölen) på bilderna
 
 
 
 
Ser ni? Fan va orolig ja blir :((
 
 
Hoppas min fina tjej blir bra snart å att det inte är nåt allvarligt...

God morgon..

alla mogonpigga!
Så här såg himlen ut i Jordbro imorse då ja kom till jobbet, vår värld e vacker ibland.


Mycket intressant läsning

Åh ja skulle vilja slå en knäpp på näsan till våra sk lärare på Finsta Naturbruksgymnasium som gav waaay to much kraftfoder till lektionshästarna! Dom var alldeles tossiga och dessutom runda.
Inte så konstigt dom sprang på tå med flera kg havre , betfor m.m. i sig.
Och samtidigt ´vill ja ge den där knäppen till er alla andra som fodrar på det viset!
Jag blev lärd av en gammal ko och häst bonde i Smara att det räckte gott med grovfoder åt hästar som hans eller våra.
Allvar som han heter har ett mycket sunt och vettigt sätt att ta hand om djur på, Inget tillkonstlat eller tillkrånglat. Bara sunt förnuft.
Han födde upp Nordsvenska brukshästar i många år varav 1 av dom hingstar han hade Heter Odar och är pappan till Elvis som Helene födde på vår gård i Smara 2004.

Läs detta:

http://www.hastsverige.se/Nyhetslista1.html?news=15778
 
www.hastsverige.se

Min allra vackraste lilla Shakira!

Nu har ja ringt och fixat så min lilla skrutta (Shakira) ska få sin första hjälp.
Ska ta dit en sån där människa som nålar hästarna där dom har ont. (kommer ju aldrig ihåg va det heter)
 
Så får vi se om han KAN göra något eller om jag ska ta dit en veterinär.
Vi har även avmaskat hästarna och återigen har Shakira ingen mask?! Helt fantastiskt hur hon kan va så maskfri efter dom hagar hon stått i. I 2 år har ja haft min älskade häst nu å hon har ALDRIG haft mask i magen!
 
Jag hoppas nu innerligt att det inte är  något ALLVARLIGT problem med henne. Tänkte gå ut och gå med henne idag, hon måste få röra på sig då dom mest står still i sin hage pga underlaget.
 
 Har även fått kontakt med Peer Werner Vogel ifrån Norge som var den 1a enligt honom , människa att ta ut en vild Mustang från USA. Cheyenne heter hon och är verkligen  vacker!
 
 Peer Och Cheyenne.
 
 Peer Och Cheyenne
 
Jag mailade Peer för några veckor sen och berättade om Shakira, ja undrade om han hade någon info om folk som tagit ut Mustanghästar ifrån USA då någon gång vid 2001 .
 
Det fanns  några bla  från Danmark som sålde Mustanghästar utan papper på dom.
Cheyenne togs hem till Norge 2001 av Peer. Några år senare lättade man lite på reglerna för att få ta ut Mustanger från USA, men då var hästarna tvungna att först tämjas utav amerikanska horsemen.
Han berättade att det då oxå togs ut en hingst och ett sto till Danmark då. Och det är antagligen dom jag haft kontakt med redan i Danmark. Dom föder numer upp egna mustanger.
 Och sen togs det ut ett sto till Tyskland för en 2-3 år sedan.
 
Hur som haver, ska bli kul att få reda på vad DNA:n visar!!! SPÄNNANDE TILL 100%!!
 
 
 
 
 

Jooråå sååattee...

Paj tumme som fortfarande värker och på det en sågad fingertopp och blodigt frukostbröd....


Trevlig överraskning!

Jag å mitt serum och antirynk kräm kom till jobbet idag efter 7 dagars ledighet å fick oss en glad överraskning.
Hade fått en present av SBT, ett par riktigt schyssta pjuck! Jag ÄLSKAR DOM! :)
 
Tack jobbet!
 

god morgon världen!

Var ett tag sen nu ja va upp så här tidigt, å det märks en klar skillnad = Bäcksvart ute nu på morron !! Så trist!! Längtar till våren nu, med all sin solsken och all sin grönska...


Tantvarning eller lite nykär?

Vilket det nu än är så köpte ja mig idag serum mot rynkor..
 
 
köpte oxå en ny maskara, en maskara är ett måste, annars ser man ju mer döö än levande ut
 
sen köpte jag mig antirynk kräm.. med en liten svag färgnyans, får se om det blir nå underverk?? :D
 
 
Inte för att ja är så speciellt rynkigt just nu.... meeen den ska ju oxå motverka rynkor innan man får dom.. ? ;)
 
Sen köpte ja mig nån sorts typ hårbalsam för torrt hår, mitt hår blir såå fantastiskt    tovvigt nu för tin...dags att klippa mig? var typ 1,5 år sen ja klippte mig hos en frissa senast, har dock plockat fram kökssaxen en gång el två under den här tiden, men d blir ju inte helt lyckat :P
 
 
Ja, tantvarning skulle det ju kunna va, med tanke på mina stickade sockor och mitt korsordsläsande, samt lilla ork att orka festa en HEEL natt nu för tiin... hehehe, eller har ja blivit fåfäng eller nykär???? ;D
 
Det får ni klura ut själva!

full fart

Nu e ja trötter igen, har varit å fart runt heela dagen, först till stallet, mockat å fixat åt elvis och Shakira, sen löslongerade jag Elvis, han var underbart uppmärksam och mysig!
 
Tog ut Shacken på banan oxå, men hon ville inte röra sig mycket, såg då oxå att hon har en knöl på vänstra bogen, vette tusan vad det är? Är det en knöl, knöl, eller knöl efter någon skada?
 
Dessutom såg hennes päls inge bra ut, den känns fet och skiner inte, tror det är ett tecken på att allt inte står rätt till....
 
Hur som helst, efter stallet drog ja hem, koppla på trsp på bilen å lastade den med skit som skulle slängas på tippen. Åh efter det har vi farit runt och handlat mat, anti rynk preparat å maskarer :)
 
Ska visa vad ja köpte snart.

Utvilad nu tro?

Hej hopp gummisnopp! ;)
 
Nu har ja haft min skönhetssömn,, vilket behövdes efter en natts festande med bror, stisse och nathalie.
 
Vi hade det jättetrevligt hela kvällen, med god mat och goa drinkar på olika krogar i stan, till sist gick vi hem till brorsan å hade efterfest där dansade och tjoade vi.
 
Sen tog jag och Stisse taxi till jakan och gick hem å sov............ ellerhur...... ;D
 
Hur som helst blev det lite sömn det dygnet å ja va heeelt knäckt igår :P Man e ju inte van å parta runt hela nätter längre! TANTVARNING PÅ COWBOYSARA!!!! 
 
Här kommer lite foton på lasse min bror i vit skjorta och Stisse i grå tröja, fick inget bra foto på Nathalie dock :((
 
 
Jahapp, nu ska ja försöka piggna på mig, mår illa och känner mig fortf seg, men ska iväg till stallet snart, fixa hästarna och rida Elvis, Shakira tänker ja inte rida förens ja kollat upp henne, tvärsäker att hon har ont någonstans, hon är tvärgrinig och välldigt ovillig till d mesta just nu.  :((
 

partat i sthlm

Helluu, är dösatrött så ja orkar inte blogga idag :P har partat hela natten, hör av mig imorrn, p&k

deppar i min ensamhet

sitter här med ett glas rödvin , lyssnar på Chanses are ,med Garrett Hedlund och eldar i pannan. Ja hatar mig själv å mitt humör ibland. Ja ville ju så gärna gå ut med brorsan Stisse å Nathalie!
ja,, idag behöver ni inte läsa bloggen, för ja har nog ändå inget vettigt att säga idag, e ja rädd för :P
Nu ska ja fortsätta elda å lyssna på Garrett.
 

Funderar över livet

som sagt, lite nedstämd idag, men nu har ja iaf äntligen klätt på mig, seg man är då :O Skulle ev in till stan å möta upp bror, nata å stisse men har ju inget att åka på?! :O Så ja får se hur d blir me det..
Tummen värker än, asjobbigt :(
japp, idag är jag negativ.

 
ja o min stackars tumme
 
 
 
 
 bara ja får bära min buckla så kan ja ha på mig vad som helst!
 

Nyvaken

Känner mig inte på humör idag :( Kanske blir d bättre efter en kopp kaffe? eller tio..?

 

good night

Sweet dreams!

Blev en skogstur i dag

Åkte med syrran och madde till stallet vid 4 tiden, vi tog elvis, shakira och milou ut på en skogstur.

 
Min goda gärning idag verkar ha varit uppskattat :) Kul att kunna göra något för andra ibland. Det känns bra, även fast det inte var något stort, eller speciellt så kan det glädja människor :)
Jag mockade allas boxar på Herrhagen idag. :)

Cowboy Monday

Kom precis hem från stallet, hade morgonfodringen idag.
Hästarna verkar välldigt stressade på morgonen, speciellt elvis, så ja började med att ge dom en tuss silage var, då blev det lugnt och stilla och ja kunde fixa med täcken å ta ut dom 2 å 2 i lugn och ro.
 
När det var klart fixade jag träckprov till alla kusar och lämnade det sen på posten.
Sen satte ja på mig storstövlarna...
 
 
åh mockade .....
 
vovvarna hjälpte till å mocka, för idag var det mycket att mocka.... :)
 
 
Efter sisådär 1,5 timma var dagens goda gärning gjord.
Känns bra.
 
Nu har ja precis slängt i mig en portion soppa som morsan å ja kockade iordning igår. Vi börjar nämligen vår bantardiet idag som ska bestå av soppa, fram till jul....
 
Man gör bäst i att göra riktigt goda sopper då :) Åh denna fisksoppa är välldigt angenäm :)
 
 
Nu ska ja vila mig å min tumme lite, den verker satan efter gårdagens konkande på ved och dagens mockning
, hoppas den blir bra snart :(

go kväll

Nu e hästarna lagrade, ja ska titta klart på beck, sen ska ja oxå nattas.
Imorrn ska ponnisarna tas ut igen.
Natti natti

Binakärran

Nu har ja varit ute å gått nån timma, med Barrhannen, kört lite dressyr träning, plockat kantisar och äpplen :)
 
Har spanat in en ny träningsredskap till Arraz och mig på :  http://www.binakarran.binagarden.se/
 
Gå in å kika där å se den coola cyckeln ja vill ha till min Barre! Då kan man träna ordentligt året om!
 
Vill haaaa!
 
 
Kan nån köpa den till mig??? :P
 
Med en sån där kan man köra mellan 1 till FLERA hundar med! Ascool! Får ja en sån ska ja ta me Barrhannen till Revinge Hed i skåne och köra gärnet genom fälten där!! ha! :) asacoolt!

yippie!

Kollade mitt schema å fick se att jag visst inte ska jobba förens på Fredag!! Har 2 st L pass, så funderar på att dra norrut igen, andra försöket... :)

Im back home again..

Hejsan!
Kom hem vid 2 tiden i natt... resan blev en total flopp, och det hemliga uppdraget blev inte av :(
Shit hapends..
 
well, ja åkte iaf å hälsade på Ammie på kvällskvisten innan ja körde hem igen genom mörkret.
Ammie bor i Jädraås, så vi åkte dit och fikade och pratade hundspann och hälsade på alla hennes otroligt fina hundar, hon har 10 st hundar.
 
Jack, heter Arraz pappa, ååh han är så grymt jäkla vacker, han är 10 år nu. Försökte få bilder på dom i mörkret, men min kameratelefon har ingen blixt så det blev inga bra bilder, men ni ska få se dom iaf, kanske urskiljer ni nån hund där i mörkret??
haha :)
 
Ammie pratade om att Jack snart ska pensioneras från hundspannslivet, och undrade kanske om jag var intresserad av att ta honom. Han är ledarhund i spannet, så han skulle bli en perfekt hund till mitt lilla spann då han kan lära Arraz exakt hur det går till.
Han kan ju alla manövrar.
 
Ja får se, måste tänka igenom det, har ju tänkt skaffa en hund till igen då ja hittat nånstans att bo, men hade ju mer tänkt skaffa en till valp. Fast å andra sidan kan det vara nyttigt att ha en vuxen hund som kan det vi sysslar med, han skulle kunna vara en bra läromästare till både mig och Arraz.
En Alaskan husky kan ju leva upp till 18 år, och Jack är av bra skick än, så han har säkert ett par år kvar som slädhund.
 
här kommer bilder
 
 
Den sista bilden här är på Jack, han är otroligt grov och vacker, ska åka dit i vinter igen med Arraz och låta Arraz springa i deras hundspann, ska bli såå kul att få se han i riktigt spann, då ska jag oxå ta ett ordentligt foto på Jack.
 
Arraz fick hälsa på hundarna på håll igår och ja, jag tror han kände igen sig! Vi var ju där för ett år sen och hälsade på.
 
 
och den här gråa lilla söta 1årstjejen blev ja oxå kär i, otroligt söt!!

hemligt uppdrag

Sitter i soffan å myser med en kopp kaffe å en wirre , brasan e tänd i öppna spisen, d börjar äntligen bli lite värme här hemma.
I övrigt ser ja fram emot helgen, bo i husbil, hälsa på arraz uppfödare å hämta min släde, å sen ska ja på hemligt uppdrag som ja av olika skäl inte kan avslöja än vad det är. Men!! Håll tummarna för mig Ang det!!!!
Puss å kram!

MIDDAGSDAX!

Eldat, handlat mat, åh nu ska ja precis göra iordning middagen, Kamben, potatissallad och sallad , SMASKENS!

Nyskodda hästar

Såg idag när ja skulle spola av fötterna på Shakira,, hon hade tappat 1 framsko, kan vara 1 anledning till att hon var så grinig igår och började bocka? Ja kratsade aldrig fötterna på henne igår å fötterna är så leriga så hon kunde mycket väl ha haft bara 3 skor på då ja red.
 
Well, är lite , eller igentligen ganska mycket bekymrad över min hovslagare, han e jättesnäll å trevlig å han skor fina fötter med ytterst lite tappsko, fast på Shakiras fötter är jag inte nöjd, han har fått dom såå långa och han verkar inte försöka få dom kortare, rundare å inte heller verkar d som om han försöker få bort det inåttående som hon har i fram.
 
Mitt X Fredrik skodde henne jättefint, dom blev jätterunda och fina och benställningen såg schysst ut, dessutom så fick han nästan bort allt inåttående, går ju inte att få bort helt men han gjorde dom sjukt bra.
 
Ja kanske borde byta hovslagare ? känns trist men kanske nödvändigt?
 
Idag fick Shakira sido kappor på skorna samt överrullning? ja vet inte varför, hon har inte behövt det förr? Men ja kan ioförsig tänka mig att d kanske behövs nu då han skor henne så lång?
 
 
här e hon nyskodd för idag, lite dålig bild, skulle tagit en från sidan, hur som helst blev dom ganska runda idag, faktiskt bättre än hur dom brukar se ut, men fortf inte bra, enligt mig.
 
 
Sen så ska ja absolut ta ut "nålmannen" som ska få titta igenom Shacken, nåt ÄR fel, inte så att hon direkt haltar men NÅGOT är inte bra? Jag tror, rygg eller någonstans i bak?
När hovslagarn löft bakfötterna på henne idag, vart hon skit sur och bet i luften och såg riktigt sur ut. Det brukar hon INTE göra. :(
 
Det måste kollas upp!
 
 
Elvis fick oxå nya skor på :)
 
Nu ska ja å min tumma vila, den diggade inte att kratsa hovar och mocka skit :(
 
Hej så länge!

tävlingen inställd för min del

Goddag, idag har ja lekt enarmade banditen  vid morgonfodringen :P Det gick bra , men fick ta en häst i taget och skippa soppningen av stallgången :)
 
Tummen är blå , men inte speciellt svullen, bara lite granna, fast den gör djävlans ont :(
 
Så ja har bestämt mig för att inte tävla imorgon, kan ju inte ens sadla hästen :P
 
Shit hapends, ja drar till Kilafors imorgonbitti istället.
 
 
 
nu ska ja ha lite frulle, sen måste ja dra tillbaka till stallet och möta upp hovslagarn!

ridningens resultat för idag...

 
Neeej ja åkte inte av, men ja hängde gott och väl uppoch ner med handen fasttrasslad i tyglar och sadel, medans Shakira lekte vildhäst :(
 
Tummen är härmed Paj! Satans ont! Kanske inte borde fortsatt rida, men ja blev förbannad å Shakira fick arbete EXTRA hårt! :( sen pallade ja inte mera, som tur var hade ja hunnit mockat å gjort allt klart :( för nu kan ja inte använda den här handen iaf.
typiskt!  handen ja torkar mig i arslet med och handen ja kastar lasso med! :((
 
CRAP!

Kreatur till salu...

DET är en bra sida det!!! ;D hahahahaha

(får förklara det roliga en annan gång)

muuuuuuuuuuuuuuuu!


Nötter!

Har fått ett tips från mitt inlägg : jag gör mina egna bedömningar, om att ja mår dåligt.
Järnbrist
Känslig för blodsockernivån? Undrade Eva. Åh ja det är ja verkligen, får ja inte mat i mig ofta blir ja riktigt dålig och grinig, har varit så sen... ja ALLTID.
 
Mamma brukar alltid säga så att ja alltid blivit så argsint å grinig så fort maten dröjer lite, ja mår som bäst om ja får äta nåt ofta.
 
Så Eva gav mig tipset att äta tex nötter, å helst INNAN blodsocker nivån ändras. Äta i förebyggande.
Och jag ska ABSOLUT INTE ta hjälp av vitt bröd eller socker. (vilket är precis så ja gjort nu dom senaste gångerna ja mår såhär dåligt, 1-2 chokladkaker kan ja kasta i mig på, ja skämtar inte när ja säger mindre än 2 minuter!!!) D e liksom brottåm när ja känner mig sådär dålig , känns som om man tuppar av NU om ja inte får nåt i mig NU!
 
Hur som helst, så nu har ja iaf gått å köpt mig Nötter på colas resturang, nu innan dom stängde!
Hoppas hoppas det hjälper!! Vill inte må dåligt igen!! :(
 

Jag ger mina egna bedömningar

Sitter och funderar vad ja ska göra av mina lediga dagar, ja vill verkligen åka bort nånstans, gärna med hästen, annars tar ja bara med Arraz och åker någonstans. Känner att ja behöver lite andra vyer, komma bort lite.
 
Sen sitter ja å funderar på om ja borde gå till läkaren, i flera veckor nu har ja fått något som liknar typ blodsockerfall? Heter det så? Ja blir alldeles kallsvettig, darrig och yrslig, sådär kan ja må när ja är jättehungrig, nästan så man svimmar, har tom fått stanna bilen då ja kört, för ja känner som om ja håller på å tuppar av.
 
Jättejobbigt! :( Jag får det ca 1-2 gånger om dagen, nu på förmiddagen och sen på eftermiddagen, speciellt dagar då jag jobbar? Vet inte om det har med att göra att ja sitter så mycket, och äter så sällan, alternativt dricker äter onyttigt?
 
Hade mycket så här speciellt för en ca 10 år sen då ja bodde i Smara och då jag gick i skolan, då tom svimmade jag 1 gång utav detta. asläskigt. Men ja gillar inte läkare så ja har aldrig tittat upp det.
 
Jag försöker ge mina egna bedömningar istället :P

Vill haaaa!!!!!

Kan någon köpa mig den här hästen, 17000 kr????!!! :P Jag vill ha han!!! Ja vet inte vad det är, men han har DET! :)

 
WHAMBAMS TOUGH STAR!

aajusstee....

Jag mår bättre idag igen, vettefan va d var för elak bacill igår...som inte finns idag?
 

Baby ska ha föl! :)

God Morgon, idag på väg till jobbet pratade jag med mitt x i från Blekinge, han mådde bra, så det var skönt å höra, sen berättade han att hans fina häst Baby väntar fölepöle med deras paint Hingst
 
 
deras Paint hingst (kommer inte ihåg namnet)
 
 
Baby och jag på Chappen :)
 
 
Skönt att höra att dom alla mår bra där nere i Blekinge, det är härliga å snälla människor där, alla som jag träffade iaf :)
 
Idag jobbar jag sista dagen för denna vecka, sen imorrn blir det fullt upp med, hovslagare, putsa på Chacken, smörja utrustning, packa husbilen m.m.
 
Ser fram emot helgen!

ojojoj!

Nu!
Ja kände det imorse lite svagt, men trodde det berodde på ölen igår. men neeej.
Jag håller på å bli sjuk nu!! :((( nej nej neeej, det passar sig inte nu!
 
Febrig, å öm i kroppen, detta e inte bra!! :(( Vill inte bli sjuk nuuuu! :(
 
Ja avvaktar till kvällen om det blivit sämre eller inte, så får ja se om ja kommer till jobbet imorrn.
 
Skit oxå! va opassande! :(

Jooorååsåå attee...neeehee.... :(


Jävlar vad uttråkad jag är!


Vart skall jag åka/göra???

Har ju tagit ledigt den 13 och 14e october, så ja kunde vara med på tornespelsclinicen på Stadsberga.
Men i å med att ja tagit ledigt 2 dagar så får jag ledigt i 7 dagar på sträcken! :D Plus att det blir 3 lediga helger på raken! Hur skänt e inte det?!
 
Men ja skulle vilja hitta på något roligt mina lediga dar, åka bort, gärna med hästen, men vart ska jag åka??
 
Förslag tack!! (inget för dyrt bara) ge mig förslag!!
 
 


KM på Lördag! :O

Jaha, ¨då är det bara att börja ladda inför KM tävling på Lördag!! :O Känns LÄÄÄÄSKIGT!
Men ja ska försöka åka dit å göra mitt bästa, trots att nerverna sitter utanpå...
Det blir Ranch trail. Hovslagaren kommer på fredag och licensen är fixad så nu har ja inget att skylla på.
Det blir sista tävlingen för i år. Blev ju tyvärr bara 2 tävlingar i år.
Kanske blir det fler tävlingar nästa år, beroende på hur å vart ja står i livet då.
 
Efter tävlingen blir det att kasta sig in i husbilen å dra upp till Norrland!
 
Spännande helg!!! :D
 
 
http://www.twrs.se/?p=2406#more-2406
 
 

God morgon alla...!


Underbar efm i Sthlm

...och Gamla stan.
 
Mamsen å ja åkte in till Gamla stan till Österlånggatan 12, till western store, där mötte vi upp bror min å hans sambo.
 
Efter mycket utprovning av, jackor och chinks , så gick ja därifrån med en ny jacka och en ny regnrock, chinksen var way to big for me! Så ja måste vänta tiss dom fått in xs i storlek.
 
Men nöjd är ja när ja går därifrån. Sen gick vi å käkade på en mysig pub/resturang, åt å drack gott innan vi fortsatte vår runda genom stan
 
här e lite bilder från idag:
 
Stockholm e bra, mysigt å kul, bara man får bestämma själv när man vill sätta sin fot där...
Nån gång så här ibland kan det va riktigt trevligt att ta en barrunda i efm solen.
 
gonatt och sov gott!

uteritt me barrhannen

Hej hopp! Nu har ja varit ute och ridit min kära häst, hon skötte sig utomordentligt bra idag, och så hade vi barrhannen på släp, han var oxå jätteduktig trots att vi fick krångla oss över snåriga kalhyggen och smyga oss förbi skogsmaskinerna (man får inte rida där) till sist kom vi ut på en grusväg :D, åh där stod en gubbe och såg välldigt förvånad ut när vi klev ut genom skogen :P
Men han sa iaf ingenting.. :)
Nu ska ja hoppa i duschen, sen ska ja ut på stan, åååh det händer INTE ofta det :D


rida, shoppa och en bira

Mycket kul som händer runt min lilla häst nu i den närmsta tiden, eller iaf spännande saker :)
 
Nu i helgen (om hovslagarn hinner komma innan lördag) så blir det Shakiras och min första D tävling då vår tävlingslicens är klar, det är även KM tävling!! Så det blir ju riktigt läskigt på riktigt! :O
Det blir ranchtrail jag i så fall ska tävla i.
 
Sen den 13 october så har vi anmält oss till Tornespelsclinic! Ska bli kul att få pröva på något nytt , tror både Shacken å ja behöver göra "nåt annat" för en gångs skull.
 
(guuud vad vi saknar kossor i vårt liv!!!! :(   )
 
well, igår postade jag Shakiras tagel så det är nu på väg mot Texas för en DNA analys. Riktigt spännande det med! Vem vet det kanske visar sig att min häst är en mulaåsna! :D Det hade ju vart lite roligt förstås :) hihihiii
 
Nu ska ja iaf åka till stallet och rida, sen drar ja in till stan och shoppar på Stockholm western store, för det visade sig att dom även fått in samma prylar som både pryss och Milsta har, som ja vill köpa.
 
Jacka, regnrock och chinks. Idag blir det nog bara jackan och ev regnrocken, för ja e ju inte direkt miljonär med min lilla väktarlön, hoppas kunna ha råd att köpa chinksen nästa månad. :) Sen blir d nog en öl på någon mysig pub i gamla stan innan hemgång. :)
 
well, have a nice day everyone!
 
 


god morgon på er

             
 
 sovdags!

Man e visst inte så långvarig om kvällarna nu för tin.... Är det redan tantvarning på mig?! Ja är ju inte ens 30 bast än!!! :O
Men efter lite vin å en wirre efter maten så e det dags för sängen :) imorrn blir d tidning på fm å sen blir d att dra in till Stockholm för lite shopping på Stockholm westernstore! Å sen blir d nog en vita på d i gamla stan. MysPys! Natti natti!

lite bilder från dagen i stallet

Här kommer lite bilder från dagens barrelraceträning, Shakira var tyvärr inte på sitt bästa humör, bockade å hade sig :)
 
här tex bockar hon:
 

sekunderna efteråt tappar ja stigbygeln, precis innan tunnan, men hann få fatt den igen å hitta balansen.
 Jag kom iaf fram till att ja inte bör rida med sporrar på Shacken i Barrelrace, då hon blir mer störd och irriterad än va det är till nytta.

Hundvakt idag

Så ja passade på att träna hundarna en kortis i hundgården medans jag var och handlade Arraz färskmat och handlade halmen till hundhuset. Urax är ju inte van att sitta i hundgård, men alla 3 var iaf kvar när ja kom hem igen.
 

 
Halmade hundhuset när ja kom hem, blev riktigt mysigt, om man frågar mig :)
 

Nu har dom både ett fint och värmande underlag inför vintern OCH vinyl 107 spelar för dom dygnet runt.
Mysfaktor !! :D
 

Ullis blir nyfiken och måste gå in och inspektera sin nya inredning..
 
I eftermiddag ska jag hämta Madde och åka till stallet och rida. Idag blir det barrelrace träning för hela slanten! Ska bli kul, håll i hatten COWBOYSARA!!
 


Ja jävlar i min låda!!!

Idag har jag nog gjort det dyraste och dummaste köpet i hela mitt liv!!
Köpte 2 st halmbalar á 5-6 kg st för 190 SPÄNN!!!! :O Jag höll på å få en hjärtattack!!!
190 SPÄNN!!!!???
Fyy faaan, det var första och ABSOLUT sista gången ja köper halm på foderboden i haninge!! :O
 
 

Man kan ju tro att man är miljonär!!
 
Det blev ett sjuhelsikes dyrt underlag till vovvarnas hundhus, så hoppas dom blir jääääkligt nöjda!! :)
 

Urax Arraz och Ullice

Jahapp, igår försvann brors hund Arraz och han ersattes direkt av den gigantiska svarta gamla polishunden URAX.
 

Urax verkar vara en trevlig gammal herre. Men som inte tycker om att bli lämnad , så stackars grannarna kommer nog höra när han sitter i hundgården...
Urax ska bo hos oss i 2 veckor med undantag för helgerna då han får komma hem. Det är dock lite halvspänt mellan Ullis och Urax samt mellan Urax och Arraz.. men vi får hoppas dom kommer kunna samsas ok med livet på kärrstigen  i 2 veckor.
 

 
Arraz tycker det är lite mysigt med en äldre polare och försöker få uppmärksamhet från Urax, men Urax i sin tur tycker han e lite besvärlig ibland. Arraz gör sig till å ålar på marken, slickar i mungiperna på Urax.
 


Världen är liten

Va världen är liten och konstig ibland (men kul) Idag tog mor hand om en köpare som hade tjingat barstolarna och krubborna.
Det visade sig att han var vän med min vän och chef Roland :D Tyvärr kunde ja inte ta emot han själv då jag jobbade.
Jag är fantastiskt förvånad över att han ville köpa mina gamla krubbor som inte var mycket för världen.... hihihi.
Men det visade sig att han igentligen bara ville träffa "cowboysara" haha! :D
Kul intiativ tycker jag! :D Jag vet förstås inte om ja e så speciellt rolig eller intressant å träffa men kul att nån ville d iaf! ;D
Hoppas du Mats blev nöjd med grejerna iaf!! :D

Sadelvård

helluu!
 
Idag är det "fredag afternoon" (för mig) Och det betyder dels att ja nu snart tar helg och dels att loppisen som sagt är över för denna gång. Vill tacka alla som tog sig tid att spana in den och kanske oxå köpte nåt? :)
Följande blev jag av med:
*barstolarna
*Krubborna
*elaggrigatet
*soffbordet
*Hyllan
 
Jag är jättenöjd, tack alla!
 
Resten av grejerna kommer ja sälja på blocket, men då höjs även priserna.
 
I övrigt idag så har ja vart upptagen med det ena och d andra här på jobbet, så dagen har inte känts lika långtråkig som den ibland (oftast) kan göra.
Ikväll är det jag som har nattningen så till stallet ska jag, men d blir ingen ridning för Lina och Madde lånade Shakira idag för en uteritt i förmiddags.
Så istället tänkte jag smörja sadeln igen, den slutar ju för fan ALDRIG knarra! :(( Har smörjt den massor men d knarrar än, åh inte så lite heller! Det är väll en av nackdelarna när man går å köper en sprillans ny sadel :P
 
 

Åh så har man ju NOLL erfarenhet i hur man tar hand om en ny sadel....  men ja fortsätter vää å smörjer å hoppas på en framtida tystnad.... :)
 
Ha det bra ni alla så länge!
 
tjaooo!
 
 

Nu är Rean över!!

Min loppis rea är över. Hoppas ni som köpt grejer blev nöjda!
Tack för att kom! :)

Min nya Länk blir absolut...

www.kajsamy.wordpress.com
 
Vet ni varför? Läs detta så förstår ni varför. Jag blir så glad att nån säger ifrån, säger vad dom tycker, och som (för min del) har rätt åsikter om det hon skriver i detta inlägg.
 
http://kajsamy.wordpress.com/2012/09/16/westernryttare-och-vara-hastar/
 
 
 
Jag hoppas många läser hennes inlägg och begrundar sitt eget sätt att se på sin träning, tävling .
 
Jag började rida western för att ja fastnade för sättet man red på, med denna kommunikation, känsla, samspel och respekt.
Men när man ser filmerna, som tex Kajsa lagt ut i sitt inlägg så blir man inte bara gråtfärdig, MAN GRÅTER, MAN BLIR FÖRBANNAD!!
 
Hemskt hur vi människor kan vara så egotrippade så att vi blir blinda för hur vi behandlar andra djur och människor!
Det är hemskt å se hur vissa rider sina hästar, det borde finnas nån som vid tex, tävlingar håller koll på hur man tex rider en häst på framridningsbanan, ser till att diska dom redan innan tävling om dom behandlar sin häst dåligt/fel!
 
Det är sjukt hur sånna här ryttare kan få framgång på ren djurplågeri. :(
 
Fy fan säger ja bara!
 
Hoppas just dessa människor läser Kajsas blogg och inser vad fan dom håller på med. Hoppas dom får upp ögonen och ser sin häst, SIN VÄN med andra ögon, med vänlighet, glädje och respekt!
 
 
 

Rean slutar om några timmar!!

Kl 15.00 avslutar jag min Loppis Rea!! Så passa på medans det fortfarande finns kvar!

Rea loppisen!

Soffbordet är tjingat!

Garrett Hedlund

Alltså shit pommes frittes! :D
 
Hör på denna härliga countrysångare!! Garrett Hedlund, I just fuckin love him!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=sEXBaVblk2Q&feature=related
 
 


 
My god! Im in lööööööve! :D
Det var min vän Stisse som skickade lite låtar till mig på FB och frågade om ja hört han förut, MEN D HADE JA JU INTE!! Hur faan d nu kommer sig???? :O Jag tycker han e stört skön!
 
Såå...LYssna OCH njut!

Gaaaahhh!

Släpp ut mig härifrån innan ja blir sinnessjuk!!! :O
30 minuter kvar!!
Alltså seriöst, ja pallar fan inte mer! :O
Nåt måste göras.

1 dygn kvar!

1 dygn kvar sen försvinner alla prylar som var till salu! Kom å fynda medans ni kan!!

Tävlingslicenser

har fixat tävlingslicens till mig och Shacken nu!!! :D


Känns som en bättre dag idag

Åkte till stallet igår efter jobbet,red Shakira en snabbis, barbacka på ridbanan, skritt trav å galopp, flexningar  och flytta fram och bakdel samt backa. Gick hyffsat och på ca 15 min.. Mockade å gjorde allt klart, sen gasade jag hem. Var hemma strax innan 21, åt middag på ca 1.5minut, sen hoppade ja i säng...och somnade nog på stört. Vaknade 30 minuter för sent i morse, såå.... JAG VAR NOG HYFFSAT TRÖTT igår... :P
 
Men nu känns det ok. Sitter i min reception nu igen.
 
Hoppas ni alla får en trevlig Lördag!
 
P&K
 

 
 

Ang Rea Loppisen!

Alla grejer som är till salu kommer att ligga ute tills på Söndag efm , sen tas dom bort!! Så passa på att fynda, bara 2 dagar kvar nu!!!

Rusk ute, rusk i mitt huve

Mitt humör idag är ungefär som vädret där ute, surt och röjjigt.
Och det har spätt på mer och mer under dagen av folks dumma argument på fejjan. Alltså ja säger bara en sak, häst och hundmänniskor e faan inte kul!
Den ena e ju tokigare än den andre!
Åh folk med feta plånböcker och uppåtnäser tål ja faan inte, inte om dom beter sig som dom gjorde idag på fejjan iaf! :((
En tjej påstod att "har man inte råd att köpa "en riktig häst = dyr häst" så har man heller inte råd att ha en"
Det var det dummaste ja någonsin hört, så ja kunde fan inte låta bli att ge mig in i denna diskussion! Jag brukar inte lägga mig i sånna här vansinniga diskussioner som är helt flänga men nu kunde ja fan inte låta bli!!
Men d e ju klart som fan man har råd att ÄGA en billig häst i inköp likaväl som en dyr i inköp. Häst som häst, vare sig den skänkes bort eller kostar 200.000 kr, båda kostar att ÄGA VARJE MÅNAD.
 
j***a NÖTTER!
 *andas sara*
 
Hur som helst , detta var bara 1 grej i den diskussionen som var helt åt galenskaperna.
 
Usch ,, attityden på vissa människor kan ja fan inte med! Inte undra på att man inte vill vara vän med andra hästmänniskor även hundmänniskor (åh nu drar ja inte alla över en kant, finns självklart bra sådanna med)
 
Aja,, i övrigt har det vart 112 som gäller idag. eländes elände dag, precis som vädret.
 
Men men.... imorgon är det en ny dag.. ska jobba hela helgen, sen kan ja börja se fram emot nästa vecka, för den kommer kanske bli AVGÖRANDE för lilla mig o my future!! ;)
 

Vackert!


Häståkeriet

Igår kväll följde jag med Madde när hon skulle rida sin första lektion på Häståkeriet på gärdet.
Hon red för en tjej som hette cilla. Madde fick en stooor häst som heter Castello.
Jag hade med mig Barrhannen så vi passade på att ta en promenad på gärdet i skymningen.
 

 

Bra med lite miljöträning för lilla Arrebarre! :D

Ögongodis

...Dagen till ära... ;)


TJINGAT!

Barstolarna
krubborna
elaggrigatet
sadelhängarna

Bloggrekord!

hej hopp!
Godmorgon! Fick en glad nyhet när ja öppnade Bloggen i morse och såg statistiken för besökare!
Jag har fått BLOGG REKORD!! :) Kunde inte ha kommit på en bättre dag då vi idag firar 1 års Jubileum här idag på min Blogg!!!
Tack alla läsare för att ni följt mig i ett års tid! Och jag hoppas på att ni vill fortsätta följa mig i ett år till!
 
Min Blogg handlar ju om min vardag, mina drömmar och mina mål att jag vill bli COWBOY på heltid.
Och ni har ju faktiskt fått följa mig på dom första trappstegen , mina första ko träningar i Östergötland, min tripp till Skåne och KC Ranch där ja fick leva som cowboy över en helg med Åke Degerman.
 
Ja... och vem vet vad nästa trappsteg blir, kanske finns nästa trappsteg inom räckhåll...?
 
Så här såg mitt första inlägg ut för exakt 1 år sen:
 
http://cowboysara.blogg.se/2011/september/valkommen-till-min-nya-blogg.html#comment
 
 

 
 

halloj!! hör upp!

Alla grejer som blir tjingat å klart tar jag bort bilderna på vartefter så ni vet vad som finns kvar och inte!

Väl mött!

Spikat trägolv i hundarnas hus och en TANKE...

Sådär ja, ibland e ja fan både flitig och händig!! Har spikat trägolv i hundarnas hundhus! Sen ska det in med tjockt lager med halm, möbler är bara att glömma, för dom river ut dom lika fort som vi sätter in dom.
 

 

 
Tog lite linslusbilder på mig själv i stallets enda spegel i morse ... här har ni!
 

 

 
Ibland e det faktiskt bra att fota sig själv, så man kan få lite real perspektiv på sig själv.... hmm...ja menar, sekunderna innan ja tog dom här bilderna var ja välldigt bekymrad hur ful och fet jag var, men när ja ser på dessa bilder ser ja ju inte så överdrivet fet ut.... möjligtvis ful, men inte så värst fet va??? :P thiihiii ;)
 
Vet inte om man vågar lägga ut ett sånt här foto... men nu gör ja det,, eftersom ja tar upp ämnet, ja tycker ja själv ser hemsk ut, ja e aldrig nöjd med mig själv, men som på denna bild så ser ja väll inte så fet ut heller? Undrar vad man får allt ifrån... vart får ja min bild av mig själv ifrån??  Ja menar ,, d är ju inte så att folk går runt å säger att ja e ful som stryk eller liknande men ändå så har jag den uppfattningen om mig själv? :( Jävla onödigt igentligen, men tänk , tänk om ja va nöjd, då kanske ja skulle springa runt å va mallig?! ;) haha! nej... det skulle nog aldrig hända. Ja e alldeles för blygsam och med alldeles för taskigt självförtroende för att göra det.
 

 
Synd är det iaf att världen är så fixerad... även jag.... men varför ska man bry sig, alla ser olika ut, d e väll inget att göra nåt åt, ännu mindre tycka.
Önskar ja kunde bestämma mig för att man duger så man slipper tänka mer på en sån värdslig sak.
 
Åh vem har igentligen bestämt att "smalt" är fint????

Rea loppis i full gång!

Hej allihopa, kul att det nappar här på alla grejor!
 
Elaggrigatet är nu tjingat! Samt sadelhängarna!
 
Mer saker kommer att läggas ut så ta gärna en kik då och då, kanske hittar ni vad ni söker!
 
Nu har jag iaf varit i stallet och mockat och fixat åt Elvis och Shakira. Sen tog Shakira och jag en jättemysig runda med mycket galopp. Vi red runt gravfälten, jättemysigt i strålande sol som faktiskt värmde en hel del idag, kunde rida i kortärmat idag. MYYYSIGT!! :D
 
Har även tagit en del av Shakiras tagel som nu ligger på vårt köksbord i väntan på att bli ivägskickat över Atlanten!! Så snart kommer vi få veta Shakiras historia!!! Såå spännande!!
 
Vill säga TACK YNGVE ÅSTRÖM med sina fina Mustanger från Gotland som påminde mig om detta igår via FB, har glömt göra detta i flera veckor nu ju!! :O
 

Ska ta ca 1 månad att få svar på DNA. SPÄNNANDE!!!!!

Imorgon börjar ja sätta ut bilder på saker ja vill bli av med!!

Så kom och fynda, finns mer saker än det som finns på bild!! Så hör gärna av er om det är något speciellt ni söker, typ köksredskap, möbler å annat.
 
Först till kvarn , superbilligt!!
 
Finns bla:  1 2 sits soffa med fotölj, 1 tresitssoffa och en snurr fotölj, bord, stolar, hästsaker m.m.!!!
 
Imorgon börjar det rensas!!

This is a lovely picture!!!


Nu ska hela rasket rivas.... eldas!

Så där ja, liten brasa och Per Mobergs lilla röda, det gör dagen och det gör källaren tom!
 

 
En brasa och ett glas av det röda, som faktiskt doftar som det smakar
 

 
Och så lite mera brasa på det så blir det fin fint!
 

 
Nu har vi bärt och släpat hela dagen, d mesta av mina möbler är aska nu, och även mammas gamla möbler som var faktiskt drygt HUNDRA ÅR GAMLA ligger som aska  nu.
 

 
Här brinner sista möbeln för idag, och Mobergs lådvin av den röda sorten är fortfarande lika gott!!
 
Ska snart lägga ut lite bilder på det som jag har sparat, så var snabb om ni vill tjinga nåt, för annars åker det med i nästa brasa vi tänder på!
 
Nu är det iaf middagsdags va? :D Och Mera MOBERGS RÖD VIN!

Morgon sysslor

Hemma igen! Dags att äta frukost nu tycker jag.
Har varit i stallet och släppt ut hästarna och morgonfodrat, sen red jag Shacken på banan och motionerade även Arraz samtidigt, sen mockade jag och fixade fodret.
 
Jag är lite bekymrad över Shakira, hon har  "äntligen" blivit smal, men tycker hon smalnat fort och utan större anledning... sen så ser jag att även fast hon rids mycket nu så bildas inga muskler? Hon borde vara mer musklad än vad hon är?? Förut har hon varit mer musklad fast hon ridits mindre.
 
Dessutom tycker jag tom att ryggraden börjar synas?! Åh det har den ALDRIG förr gjort :(
 
Vet inte vad det kan vara för fel? Har ni någon ide?
 
Jag tänkte börja med att undersöka hennes tänder och även tillsätta vitaminer som bygger muskler, så får vi se ifall det ger något. Dom ska oxå avmaskas snart igen, Shakira har inte haft mask under hela den tiden ja haft henne (enligt träckproven) Men ja börjar bli lite skeptisk till dom med... ja menar alla andra hästar på Herrhagen hade ju mask, åh när Shacken stod i Knivsta på sista stället så stod hon i en jävligt taskig hage, så ja trodde att "har hon inte haft mask innan så får hon det i den"
 
Men ingenting har visats på proverna.
 
hmmm,,... d e inte annat än att man blir orolig.... Fast i övrigt är hon iaf pigg och glad.
 
Men ja anar oråd.
 

dags att sadla, kl är 8.10 på morron.
 
efter ridturen fick Shacken äntligen komma ut i hagen
 

 
 

god morgon

Sitter sängen och dricker kaffe. Vaknade vid 5 tiden i morse..på min lediga dag å allt. Vingarna tuggar på bene bene å jag bloggar. Ska snart till hästarna å släppa ut dom.
Kramså hörs vi!

Ingen lektion idag :(

Mådde så dåligt då det äntligen var dags att sluta jobba, känner mig svimfärdig och skakis, har blivit så flera kvällar på raken nu?! :( Det är skitjobbigt, orkar knappt lyfta grepen, va fan e re för feeel!? :(
Hoppas ja mår bättre imorrn igen. Ikväll blev det bara att mocka å fixa fodret, sen åkte ja hem igen :( hoppas lektionen blev bra för Lina Å Madde iaf.

Hej hopp!

Sitter å chattar med MR Åke på fejjan, han e som vanligt å försöker göra mig avundsjuk med hans härliga cowboysarliv (vilket han ju ALLTID oxå lyckas med) :P thiihii, men ja ska dit ja med, some day!!!
Ja strävar efter det , allt jag kan!!! :) Nu ska ja iaf packa mig ut härifrån strax och rejsa till Shakira, för vi ska rida lektion för Eva idag!

tjooobre!

Köpa en villa i Detroit city för 1 dollar

Läste precis ytterligare 1 artikel om"spökstaden " Detroit city. Den står övergiven till stora delar och folk flyr staden.
Så nu kan man köpa sig en villa med tomt för 1 dollar!! :O Skulle vara coolt att göra det, om   man hade råd att behålla den under åren tills /OM nu Detroit någonsin blommar upp igen!
 
Så tråkigt att se en hel stad förfalla! :(  Man kanske skulle köpa sig ett hus å ha som "sommarstuga" hehe,.... fast det låter som (enligt artikeln) att det inte är världens trevligaste kvarter  längre... :O
 
Men tänk om det skulle blomstra upp, ja då lär ju min villa oxå öka i värde?! :D Skulle vara coolt hur som helst att äga ett hus i  USA! :) Även fast det är en förfallen byggnad som kanske snart ramlar ihop :P
Eller blir uppbränt av folket i stan :P
 
Va tycker ni? Ska inte vi alla gå å köpa oss en varsin stuga i Detroit City och få staden att blomma igen?!! :D
 


Remembering September 11 2001

We will never forget! R.I.P.
 
 


Snart 1 år!!

såg precis när ja va in här att om 3 dagar så har min blogg funnits i 1 helt år!!
Hur ska vi fira det?!
Jag har kanske en ide, jag måste ju bli av med grejer, så ja funderar på att sälja av grejer för riktigt låga priser!? Vad säger ni om det?
från typ gratis till max en hundring? Allt från hästsaker till möbler och annat!
Ska fota lite grejer och lägga ut det här så får ni kommentera på det ni vill ha, den som är snabbast får varan!

Våra första licenser!

God morgon Sweden.
 
Imorse skickade jag in min första ansökan om ryttarlicens och hästlicens! :) Eftersom ja nu ska börja rida D tävling så måste man nu ansöka om licens för häst och ryttare. Och dessa engångslicenser som man kunde lösa på plats förut är borttaget.
 
Jag tog bara 1 års licens för Shacken, så får vi se nästa år hur det ser ut med allting här i livet..
Om vi vill fortsätta tävla osv. Det vet man aldrig.
 
Idag efter jobbet så blir det raka spåret till stallet och sadla på Shacken för kl 7.30 så kommer Eva Malmström och håller lektion för Madde, mig och Lina. Madde skulle få låna Tore å rida på. Spännande!
 
 


Anade oråd...

Åkte direkt hem efter stallet då Madde skulle ta hand om Shakira idag och mamma jobbar kväll, så ja drog hem och till hundarna 3 istället.
Kommer hem och det är dödstyst... går igenom huset ut på baksidan mot hundgården, ser 0 hundar i hundgården...TILLS ja öppnar altan dörren då väller 3 överlyckliga hundar ut ur hundgårdshuset! :D
 
Sicka sötgötar! Känns skönt att veta att dom gillar sitt lilla hundhus så dom tar skydd från väder och vind.
 
När ja varken hörde eller såg någon hund först så anade jag oråd, (att dom rymt) men som tur var , var dom alla kvar! :)
 
Nu ska ja äta middag och kolla på X factor, sen SOOOVA!
 
gOD NATT OCH SOV GOTT NI ALLA DÄRUTE!!

Buckaroo spurs - LAGADE

Nu är mina sporrar lagade! Jan, en gubbe som jobbar på cola har lagat dom åt mig! Gick på ett kick!
Tack Janne!!
Nu behöver ja bara fixa nya plingor till dom, plingorna hittades aldrig då dom gick sönder på Stadsberga.
Jag frågade då såklart Åke vart man kan hitta reservdelar till sporrar, såsom tex plingor, (Åke vet det mesta om allt)
Åh det kunde man hitta på Western horsemen. :D Tack Åke!
 
Har faktiskt saknat dom sporrarna då dom e jäkligt bekväma att bära , åh så e dom ju grymt snygga!
 
 

 

Guten Morgen

Satans sket trött idag ja,, :(( e re ok om ja inte orkar skriva mer än så?? :P
vi hörs senare!

P&K

Detta är brors hund Aro

han ska va hos oss i en vecka då bror e i Grekland.


Ursäkta avbrottet!

Men nu e ja tillbaka igen, vart full fart hela helgen, kom precis hem. Har varit i stallet idag. Madde och jag red trailbana idag. Gick bra. Shakira och jag övade på att rida med en hand genom hindrerna idag.
 Shakira var rätt trevlig idag, samlad och styrbar. till skillnad från igår då hon lekte Vildhäst på riktigt med mig och Arraz.... Hon var helt tossig igår, stod mest på bakbenen och skrek som en hingst, Stackars Arraz fattade ingenting, han höll sig väl till lags med Shacken igår, han vågade inget annat... :)
 


 
Idag fick Arraz följa med till stallet , men bara titta på
 Igår efm åkte jag hem till Stisse i Jakobsberg igen, vi åt god mat och sen hade vi filmkväll...
jätte TREVLIGT :)
 
Nu är ja iaf hemma igen , bror har lämnat sin schäfer Aro här, så nu e re värsta hundlivet här, 3 hundar som busar JÄRNET! :) aro ska vara här i en vecka, sen kommer nästa inackorderingshund, Urax som är en gammal svart polishund.  Han ska bo hos oss i 2 veckor.
 
Nu vill ja softa en stund, sen måste ja åka tillbaka till stallet igen då det är min tur att ha kvällsfodring.

bakis i sängen

går hade mor och jag barhäng i Ledinge bar hela kvällen, vi dukade fram och åt taccos i baren, till förrätt åt vi en grymt god Kantarellsoppa ala Moberg. 3 olika sorters kantareller hade vi i som vi självplockat, den vart grymt god!! Till maten blev det vin, och till efterrätt blev det starkt kaffe serverat i små söta mockakoppar som är mormors gamla porslin, och till det lite whiskey.
Mys pys var det till kl 11.30, sen hoppade jag i säng.

 
 
Idag tänkte ja ta en ridtur med Shacken igen och då ska Arraz få följa med, han har slutat med sina medeciner så nu är det nog daGS ATT BÖRJA MOTIONERA IGEN!!
 
Vi började med en mjukstart igår, långpromenad på 1 timma
 

Idag tog jag hästen till jobbet, miljövänlligt SA JAG!! ;)

Åt mig en rejääl frulle innan ja drog iväg till stallet..
 

 
Shakira klar för avfärd till Jordbro och coca cola
 

 
På vägen till coca cola stötte vi på mycket folk, och ALLA log glatt och ville ta foton på cowboyen och dess häst :)
 

 
Shakira skötte sig utmärkt hela vägen till cola, genom graffitti tunlar, pendeltåg och trafik
 

 
efter ca 1 timme klapprade vi in på Coca Colas område
 

 
Shakira var duktig trots att allt hände samtidigt som vi skulle gå över järnvägsrälsen och gå six sax mellan väggbyggen, skyltar och koner samtidigt som en buss stannade och pös å folk vällde ut,bilar som körde, motorcycklar som ven förbi och lastbilar som skramlade.
 
Duktig cowboysarhäst ja har! :D
 
Här är vi framme, står utanför entren, min chef tar foto på oss
 
 

 
Det blev mycket förvånade och glada miner :) å folk som ville fota oss.
Sen red vi hem igen, åh då vart Shakira piggelin, hon steppade hela vägen hem :)
 
Love you Shacken, tack för idag!!!!!
 

Spökar det hemma hos oss?????

God morgon Sverige! Fan så skönt d va med sovmorgon idag!! Det behövdes!
Idag ska jag hjälpa syrran kl 10 att hämta en möbel som hon köpt, kl 10 ska vi mötas på Vendelsömalm.
Sen så ska jag ev till Hemfosa, men funderar på att skippa det å ta en tur till Coca cola istället :)
 
Jag gjorde ett tappert försök att  ta ett bloggfoto, men idag ville just ingen fastna på fotot.... :P
 
 
ser mer ut som om ja lyckats fånga 2 spöken på bild!! hahahaa!

trööööööötter

dyngtrött, söta syster hade mockat åt mig idag så ja behövde bara rida och fylla på foder. Det blev barbacka på banan, en snabbis bara.
Det var fullt på banan idag, det är inte ofta på Herrhagen :)
Både Lena och tore var där, Åsa och Allyson och tjabo och johan, Åsa och jag red medans dom andra longerade sina hästar.
Märkte nu när vi var fler på banan att Shakira blev grinig när det kom hästar "för" nära henne medans vi red.
tjur tanten :)
Vi red lite på volter och flexade mycket. Gick sådär, ja har ju inte världens bästa balans märker ja, när ja rider barbacka. :P Men den är betydligt bättre nu än va den var för några månader sen. alltid nåt :)
Nu ska jag soooova!! Imorgon e det fullt upp igen!

Tröttnat på Ridningen

 
Har känt i ett par veckor nu, kanske månader, att jag riktigt börjar tröttna att harva runt på en ridbana och träna å träna och finslipa osv.
Jag tycker det känns heelt meningslöst och dö tråkigt. Ska jag träna på något så ska det va nåt som e kul och som ja vill hålla på med. Som tex träna på kor eller lasso, nåt som man kan ha nytta av och använda sig av i riktiga livet, men hellst vill man ju göra allt på riktigt.
Fösa kor för att dom behöver fösas till tex ett annat bete eller vad d nu kan vara.
 
Men i bristen på "ko livet" här så har det istället blivit att man bara planlöst tränat eller harvat runt på ridbanan, för man MÅSTE JU GÖRA NÅNTING?  åh dessutom så har man tom tävlat i grenar som man tycker e APA tråkigt igentligen, både Shakira och jag tycker det, tex PLEASURE , ja menar, hur kul e det igentligen?? Finns inga kor, ingen fart :)
 
Nää,, ja vet inte vad ja ska göra med oss,, vi kanske får bli skogsryttare i brist på kor, eller maka oss där det finns kor någonstans?
 
Vad tycker ni?  Finns det någon som har något bra råd åt en UTTRÅKAD COWBOYSARA OCH HENNES HÄST???
 
Kom gärna med ideer!!
 
 

 
 

Rodeo över ängarna - PIGG HEST!!

God morgon allesammans, kul att ni fortfarande tittar in här ibland!
Måste bara visa Arraz rymning och inbrottsförsök.. som han gjorde igår..
 

 
Han hade rymt IGENOM stängslet, i en gammal lagning, sen i våras då Emma bröt sig ut några gånger.
Sen hade han mördat våra dynor till uteplatsen då han inte kunde ta sig in till Ullise som fanns inomhus.
 
Igår kväll efter jobbet red Lina och jag ut en sväng på kvällningen, vi red runt Kalvsvik, Shakira var super pigg och körde rodeo med mig över ängarna då vi galopperade :) Hon blir så SATANS STARK när hon lägger den sidan till! :O
 
Idag blir det barbacka på volten igen.
 

 
Här ser Shakira ut som om hon vart i lustiga huset och speglat sig,, men tyvärr så är bilden på riktigt! ;P
Madde lyckas alltid ta sånna roliga bilder :D Så även denna gång!
 
Värsta sötmulen, och kolla in ögat!!! hahahaha!

I brist på annat att göra....

...så kan man alltid klippa och klistra och göra lite fina namnskyltar till stallet :)
 


Fan oxå, Arraz har rymmt!!

Mamma kom hem nu vid 13 tiden, ringde och berättade att Arraz rymt från hundgården!! Åh inte nog med att han vart lös, han ville in i huset till Ullice, så när han inte kom in hade han bitit sönder dynorna till utemöblerna i miljoner bitar!! :O Sen hade han nog legat där ute ett tag för mamma hade känt att en av dynorna fortf var varma efter kroppsvärmen.
Jäkla skit!! Nån som vill ha en hane??!! Han e billig nu!!!

Skynda anmäl er nu!

Taure anordnar en westerntävling C och D tävling den 22 september. Vi behöver fler anmälningar!! Går även bra att anmäla sig på plats men då för en extra kostnad, men bäst om man anmäler sig i förväg!
Kom kom!


Vi måste tänka miljövänligt!!


Gråtande hundar..

Imorse fick ja lämna gråtande hundar på var sitt håll,, Arraz fick sitta i hundgården och Ullice inomhus.
Arraz ylade allt vad han orkade när ja åkte därifrån.
Ylande låter verkligen hjärtskärande :((
Men vi måste göra så  nu på obestämd tid. Arraz har ju inte blödit på 3 dar nu när han hållits åtskilld från Ullice..
Förhoppningsvis hinner det sår el va det är han har, läka nu när dom är åtskilda.
 

3 olika sorters kantareller

Tog med mig mamsen ut och plockade kantareller
 

 
Vi hittade 3 olika sorters kantareller, och fick med oss hyffsat mycket med hem :)
 
svarta kantareller, gula kantareller och höstkantareller
 

 
Sen fick mamsen följa med till stallet, red Shacken en snabbis barbacka, provade galoppen i båda varven, hon fattade rätt galopp, men NÅGOT är det fortf i vänstervarvet, det är mycket stelt och knackigt där..
 

 

 

 
fy fan så ful sits ja får när man rider barbacka :P usch!!!
 

 
Elvis plutten tittar på när vi red samtidigt som han mumsade sitt hö :)
 
Nu är det iaf matlagning på G, idag blir det KÖRV I UGNEN!
 

Gottigt, nu ska den in i ugnen samtidigt som ja kokar potatis och broccoli på spisen.
 
Ha det gött! hej så länge!

Helt mot naturen!

sitter på trappen och spanar in hundarna i hundgården... alltså, nu har ju inte Arraz blödit på 2 dagar...och då har oxå Ullice och han vart helt åtskilda... Vad betyder det?
Jo, varje gång som, sist nu när Arraz blödde så hade dom vart tsm i hundgården som vanligt hela dan då vi jobbade. Ullice har sedan snart 2 veckor sen slutat löpa.
Det ÄR ytterst ovanligt, men verkar inte bättre.. än att Arraz och Ullice satt in det som en grej att sätta på varann?? Alltså, hur vanligt är det att en tik låter sig bli påsatt fast hon inte löper????
Det är ju helt mot naturen.
Vi vet inte säkert att det är så, men det är det ända vi kan komma på då arraz blöder när han vart tsm med ullice i hundgården. Vi vet inte annars vad det kan bero på?
 
Så... nu sitter ja här och spionerar på dom för att se hur dom beter sig.
 
 
 
 

God Morgon

nu har vi påbörjat vårat kollektiv schema i stallet, så idag är det jag som har morgonfodringen, ska strax åka, ska bara.. dricka upp kaffet först :)
 

Min efm, skogspromenad, matlagning och whiskey

Nu har ja vart på hundprommis....
 

 

Sen gick vi hem och softade lite med en kall i efm solen
 

 
Sen lagade jag mat till mamsen när hon kom hem från jobbet, pommes, sallad, och kryddstarka köttfärsrullader med bea.
Efter maten blev det kaffe och en whiskey.
Är redan rastlös efter 1 dags ledighet, ja måste fan lära mig å koppla av å leva i nuet, ja e skitdålig på det!! :O
 
Arraz kan iaf konsten att slappna av....
 

 
Ska försöka maka mig in i soffan å inta soffläge precis som arrebarre! OM ja får plats... :/

Ranch trail träning

Har tränat Shakira på banan idag, vi började med att longera för att se hur galoppen sitter nu, idag tog hon iaf galoppen i båda varven, men hon har det fortfarande lite knackigt med vänster galoppen. :/
 
Sen så tränade vi ranch trail på banan.
 
Dessa hinder hade jag med idag. (glömde lassot)
 

Slalom mellan koner
 

flytta hink från A till B
 

Sidepasbom/galoppbom
 

Bro och direkt vattenmatta (reds från båda håll)
 

backa mellan koner
 

grind passering
 
Gick bra, men d går ju alltid bra på hemma plan... :) då är vi inte så skraja som på tävling :P
 
 

Inte en droppe!!

knappt man vågar vakna nu på morron längre, rädd för hur mycket blod som finns i sängen denna morron.
Men imorse vaknade jag i en heelt blodfri säng!! :D
Så otroligt skönt!! Hoppas det betyder att han är på bättringsvägen, min lilla vovve Arraz.


haha! va tokigt! :)

Har suttit här välldigt trött och deppig hela dagen pga min oro för Arraz, men så nu kunde ja inte låta bli och le.
små barn i 7 års åldern, 3 pojkar står å tittar in genom fönsterrutan till min reception, jag går ut till dom och frågar vad dom vill...
haha, vet ni vad dom sa? :D
- Vi är törstiga
-vi vill ha cola.
hahahahaha! Ja försökte hålla mig för skratt, och frågade om dom kände nån här, å d gjorde dom inte, så ja sa:
-Jag kan tyvärr inte ge er någon cola, man kan inte bara komma hit och dricka cola hur som helst, ni får gå å köpa den i affären..
då skyllde dom på varandra
-ja sa ju d, vi skulle inte ha gått hit bla bla bla :)
hihi... vilka söta små killar!

Arraz

Vill bara att Arraz ska bli frisk igen å sluta blöda.
 

 

 

Jack och Arraz (ovan) har kamp om en pinne. Vill inte förlora 1 vän till! :( Jag saknar fortf Jack så det värker, vill inte och pallar inte förlora 1 vän till. :(
 
 här är Arraz som liten valpis (valpen till höger)

Ledsen

kan inte sluta gråta, ja känner mig så maktlös, Arraz bara blöder och blöder, vet inte va ja ska ta mig till?!! :((
Åh så sitter man fast här på jobbet i 12 timmar. känner mig som en skitstövel! :(

Ja förstår inte vitsen att veterinären börjar leta efter felet, sen när man inte hittar felet så slutar man leta? Varför ens börja leta då, vi är ju där för att få svar?!! Imorgon åker ja inte därifrån förens dom gett mig ett svar!
Man letar väll tills att man hittar felet?!
 
Mamma är hemma med Arraz nu, ska försöka få nån att ta han i efm då mamma jobbar.

Vad är det som fel??!!!

Mera blod inatt!! Ja blir så jävla rädd och ledsen nu :(( Imorse kunde jag oxå se hur det blödde, det droppar fort, Arraz försöker hinna slicka upp allt men han hinner inte med alla droppar!
Jag tycker så jävla synd om han, nu får dom FAAN ta reda på vad det är för jävla fel!!! Jag har lagt ut HELA min lön, å dom har fortf inte hittat felet!?!!
Det ser ju ut som ett jävla slaktplats i min säng!! :(((


WRAS

Sitter just och kollar igenom vilka kommande tävlingar det finns i närheten utav mig här, åh då ser jag att i Rimbo på Denans ridhus ska dom ha KM den 14e oktober, å då finns det Barrelrace grenar!!
jeeehuuu! Ska man våga sig på det tro??? :D

Då är det isåfall 2 möjliga tävlingar ja kanske vill va me på innan vintern anländer och tävlingssesången är slut:

22 september på Stadsberga: om jag ska va med då blir det Ranch trail på D nivå.

14 oktober på Denan i Rimbo: om jag ska va med då blir det i Barrelrace C nivå och KM tävling.

 
 
 
Bilderna (ovan) är från Shakiras och mitt första, och enda barrelrace prövning :) vi hade dock inga tunnor så det fick bli koner istället :)

Jag ser det regnar..

1 september, det regnar, ser faktiskt ut som höst.
 
Arraz har blödit inatt igen, men i betydligt mindre mängd. Så jag avvaktar som veterinären sagt. Kommer det en större mängd igen, måste vi åka in.
 
Skumt att han bara blöder på natten?! Jag fattar ingenting.
 
Hur som helst, ja har vaknat flera gånger inatt rent reflexmässigt och kollat Arraz och om vi badar i blod. Så sömnen denna natt har vart sisådär, ja är nog en aning orolig eftersom ja vaknar för att kolla upp Arraz flera gånger under samma natt.
 
Nu är jag iaf på jobbet, så att det regnar gör inte så mycket idag, och det känns skönt att veta att Shacken stått inne inatt och fått sovit ut för första gången på 3 månader. Det gör nog henne gott.
Det är stallmöte idag, men ja missar det, syster får väll berätta vad som blir sagt senare.
Elvis ska oxå få komma hem till Herrhagen idag, stackarn har ju stått ute i detta skitväder som vi haft i 2 dar nu. Jigge, Maddes häst är hemma hos sig igen, han hade blivit glad att få komma hem till sig igen.
Det känns ju skönt det iaf såå man slapp lämna en ledsen kuse.
 
Vi hörs nog lite senare under dagen, ha det bra ni alla där ute i vårt avlånga land!
 
 


RSS 2.0