Bästa Fia och en fråga

Idag tränade jag Fia då ja kom hem från jobbet.
Alltså idag var hon såååå duktig!!
Jäkla bra häst!!!
Vi flyttade fram å bakdel, backade, travade genom kavalettibommar, hoppade ett litet kryss hinder, gick sidepass mellan en bom, galoppade på pusskommando, och så gjorde hon ett grymt tvärstopp från trav!

Ja jävlar va hon är duktig å orädd!!!

Jäkligt stolt matte idag!!!





När ja var klar med Fia tog jag ut köttbullen Shakira så hon fick springa lös på ridbanan ( ja vet ja e lite lat idag) men alltså! Shakira har stått 2 veckor nu ihop med dom andra å det syns direkt!! Nu är hon jääätte tjock igen!!! :( ja blir såå frustrerad!!
Det blir till att bygga upp bantarhagen igen tyvärr :( 

En fråga, ÄR halm bra för tjocka hästar? 


Kommentarer
Postat av: Angelaelaa

Ja det är bra för tjockisar.

Men tänk på att det finns olika tjockistyper på häst, en är den gammla vanliga med för mycket fett, då kan det vara bra att blanda höet med halm så de får i sig mindre näring men endå får behålla sin tuggtid och födosök, om man drar ner för mycket på mängden foder är det lätt att de får för lite tuggtid vilket dom behöver. Så länge hästen står i en hage med "mat" i, något som ka tugga på kan du dra ner på maten rejält utan att känna att de får för lite födosök och tuggtid.

den andra tjockisvarianten är en höfylld buk och intr tillräckligt med muskler som håller in magen. Då får du se till att hon får all födosök/tuggtid hon behöver för att må bra men minska mängden hö/halm för att hon inte ska se ut som en fotboll. Det kan vara så att hon gillar hö bättre än halm och då kan man blanda ihop dom för att minska hennes aptit så hon äter lite mindra och långsammare, eller så kanske man får ha dubbla slow feeding nät för att hon ska äta långsammare och mindre.

mycket galoppträning ger fina bukmuskler, hopp, bommar, löshoppning osv. :-D

Hah a kände bara för att öaa ur mig nassa häst :-D Saknar dom små djuren. Kram

Svar: Ja, jag tänkte låta dom få fri tillgång på halm istället för hö. Å ist portionera ut hö
cowboy dream

2014-03-24 @ 03:08:38
Postat av: Angelaelaa

Låter som en bra idé, men Shakira lär behöva sin bantarhage hela tiden eller delar av dagen. Kan du int s bygga ihop en automatisk grindöppnare eller köpa en så hon får va med flocken halva dagen? Och så travarna och fia får hö på morgonen?

Annars låter det som en bra ide att ge halm. :-D Kram

Svar:
cowboy dream

2014-03-24 @ 11:48:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0