skodd eller oskodd.

jahapp,, den 15e mars blir min sista dag på Dustin, därefter är jag endast anställd som behovare, och så påbörjar jag min nya anställning som personlig assistent.
Spännande!
 
Idag har ja haft lite diskussioner med Eva M (min tränare) ang hovvar, skodda hästar eller barfota hästar har vart det vi diskuterat.
 
Till mig sa man , när jag köpte Shacken, att hon INTE ska gå barfota,, så ja har inte funderat så mycket på nåt annat. Åh har inte haft så stor anledning till det heller då Shackens hovvar blev så fina då Fredrik Wardhoff skodde henne, hältan försvann osv.
 
Men nu då ja haft en annan hovslagare i ett år nu, så har det inte sett lika fint ut, och Shakira har ju flera gånger fått en konstig hälta å är snubblig av sig, å ja har tyckt att hennes fötter ser overkade ut fast hon är precis nyskodd. (långa tår) nu även utflytande fötter å ytterligen en gång då hon går orent på banan.
(precis som hon gjorde då hon var nyköpt)
 
Så efter att ha pratat med Eva så är jag nu övertygad om att jag PROVAR barfota verkning,, så jag har tagit kontakt med Birgitta Färnstrand-Svensk och berättat mitt problem. Hon vill se bilder på Shackens hovvar  och tipsade mig om att nästa grundkurs i hovverkning för barfotahästar går i mars...
 
Så,, dom nya skorna på Shacken ryker snart igen, så får vi se hur den resan går från sko häst till barfotahäst.
länk till Birgitta: http://www.sanhcp.org/

Kommentarer
Postat av: steffi

Jag valde att köra oskott på Cardi. Jag gillar hon man verkar barfotahovar. Litet och fast liksom. Men se till att det är en verkar som är specialiserad på barfotahovar då det är ganska stor skillnad på verkning för barfota och verkning på "skohovar"

På den här sajten kan du läsa lite mer om barfotaverkning. Jätteintressant tycker jag :)

http://barfotahovar.se

Svar: tack Steffie! Ja , jag hoppas detta ska funka bra på Shakira, det vore fantastiskt om d gjorde det! :)
cowboy dream

2013-02-18 @ 16:10:36
Postat av: Tette

Sa ju att dendär hovisen gjorde Shackens hovar konstiga ;) Orolig för Tore ju!

Svar: ja, d e d ja tyckt oxå, ja har ju sett hur fina dom kunnat vara när fredrik skodde henne :/ Men nu ska ja helt gå in på att göra henne till barfota häst så får vi se hur det går! tack för att du kommenterar här på bloggen istället för fb! kram!
cowboy dream

2013-02-19 @ 08:25:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0