Projekt bantning

Nu har jag mockat, släppt ut höner och börjat bygga en hage i hagen. 
Tänkte ja skulle passa på att få ner stolpen medans det var snöfritt å plusgrader.
Det ska bli en ev bantarhage till shakira.

Jag ska sätta igång henne till helgen då hovvis vart här. Ska utvärdera lite.
Nu får hon ju inte äta jämt då det är den nya hästen ticki som bestämmer, vilket är jättebra, frågan är bara om det är tillräckligt. 
Men ska se nu om hon står med ticki samt sätts igång i motionsträning, så ska ja se om det e tillräckligt, å är det inte det så får hon stå i bantarhage. Nu är ja trött på hennes tjocka mage.

Man måste ju kunna hålla en avställd häst ( avställd från ridning) i ett normalt hull?! 

Slowfeedingnätena verkan ska ju vara att dom slipper stressäta då det alltid finns mat, men för shakira verkar det ju inte funka för. Finns det mat äter hon tills det tar slut, så hon äter ju bara ÄNNU mera.

Så nu ska ja pröva detta. P är det så att hon får stå i bantarhagen så ska ja börja med dubbla slowfeedingnät, men räcker inte det blir det dubbla slowfeedingnät plus utfodring, dvs att ja portionerar ut små portioner 4 gånger om dan fast i slowfeedingnät, bara för att d ska ta liiite längre tid att äta iaf.

Projekt bantning.




Kommentarer
Postat av: Lotta

Hur kommer det sig hon är avställd? Kan vara svårt att få det gå ihop ibland, bra halm kan vara nog med krut för att vissa ska gå runt näringsmässigt.

Svar: Hade tänkt att hon mer el mindre skulle få stå en stund under vintern då ridningen ändå blir halvdan då d är mörkt halt å ja dåligt underlag för ridning då vi saknar ridhus. Blir ingen vettig ridning under vintern helt enkelt.
cowboy dream

2013-12-18 @ 07:55:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0