vänner till salu

Sitter och kollar på "hundar till salu" på BLOCKET, och blir bestörtad över hur mycket hundar det igentligen finns, som är till salu,, och orsakerna till att folk omplacerar sina familjemedlemmar!!
 
Man ser många unghundar, som precis lämnat valpstadiet och börjar bli stora och krävande och inte lika små och söta längre.... någonstans från 5-6 månader - 3 år är denna grupp av hundar som folk säljer. Dom tycker troligtvis att det inte var så kul längre när hunden börjar bli stor och jobbig, men i själva verket är det ägarna som inte har kompetens nog, och tålamod samt dålig ledaregenskap.
Det tycker jag är så jäkla oansvarigt. Man kan ju inte gå å köpa en hund utan att vara beredd på att ta ansvar över den i HELA HUNDENS LIV. Tänk om vi skulle göra så med våra barn oxå??!! Låta dom adopteras bort för en tusenlapp eller två för att dom kommit i trotsåldern å börjar bli jobbiga, å inte längre går att bära runt på å prata bebisspråk med längre!
 
En annan stackars grupp av hundar (en dominerande stor grupp märkte jag) är dom sk kamphundsraserna  . Dom stackars hundarna hamnar ju OFTAST I HELT FEL HÄNDER! Dom hamnar tyvärr hos helt fel människor och till 90% så blir dom hundarna sk omplaceringshundar, kanske får dom om dom har otur byta hem flera gånger. Och hur mår en individ som aldrig får känna trygghet och kärlek?
Just det, DEN MÅR INTE BRA, den blir kanske osäker, och en OSÄKER HUND kan bli en FARLIG HUND.
Och vips har dom stämpeln som "mördarhund"
Fast det från början är vi människor som gjort fel, vi kanske har köpt en hund vi tyckte var ball, och som man kanske tycker sig klara av... så länge den är valp... Sen kommer det en dag å denna lilla valp växer upp och kräver plötsligt en stark och tydlig ledarhand MED ERFARENHET , då säljer vi den å skyller på allergi istället... åh den stackars hunden förlorar den lilla trygghet den hade å blir kanske 10 resor värre då den måste byta hem ,, förhoppningsvis kanske den till sist hamnar hos en person som kan och vill ta hand om den.
 
Sen har vi en sorglig grupp till, (dock inte lika stor) å det är dom som haft sin trogna vän , kanske hela hundens liv, men som inte pallar av att följa hunden ända in i döden...
Dom säljer sin hund i sen ålder för att själv slippa vara med in i det sista, åh det är så sorgligt! Jag tycker att kan man/ eller vill man inte ha kvar sin gamla trogna vän så tycker jag nästan det är bättre att den får somna in lite i förväg istället för att behöva byta hem i slutet av sitt liv. (det är iaf min personliga åsikt)
 
Sen har vi ju en jääättestor grupp av SMÅ blandraser, verkar som d inte finns någon hejd på uppfödandet av små hundraser, det kryllar av dom både valpar å äldre hundar, alltså seriöst,, det måste finnas en gräns! Man borde tänka till lite innan man låter sin hund paras hej vilt , å tänka på alla dessa hundar som redan finns som faktiskt behöver ett nytt hem.
 
Det kryllar av hundar i hela Sverige som letar nya hem,, dessutom tar vi in hundar från andra länder som oxå vill ha ett hem!
Jag skulle vilja att vi först ser till att alla som finns idag å behöver få ett nytt hem, får det innan vi föder upp mer hundar hej vilt överallt.
 
Det är sorgligt att kolla på BLOCKETS sidor om hundar till salu,, lika dant kääns det när man kollar på hästar till salu, speciellt våra stackars fina varmblod som det kryllar av där ute i hela landet som oxå letar nya hem men som oftast hamnar i slakt istället. Å inte är dom värda nåt alls, vilket oxå är så sorgligt att man blir förbannad, en travare kan bli en utmärkt ridhäst med RÄTT ryttare på ryggen!
Det är sorgligt tycker jag.
 
Oansvarigt av oss människor å köpa djur för att sen sälja el slakta dom för att man av någon anledning inte kan ha dom kvar eller VILL ha dom kvar! (klart d finns dom som måste göra sig av med sin vän av en "riktig" orsak)
 
Som slut ord vill ja bara säga att "bestämmer man sig för att köpa ett djur så får man oxå lov att ta hela det ansvaret som det innebär att ha ett djur, från början till slut. Åh har man inte tillräckligt med kunskap så är det till ägarens ansvar att skaffa sig kunskap/ hjälp för att ni två ska få den bästa möjliga tiden ihop ♥"
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0